Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Marios1981 είπε

Ο θερμοπομπος τόσο πολύ θα καίει 2κ την ώρα? Ένας που έιχα πάρει στους γονείς μου για το χωριο ανοιγοκλεινε δεν έμενε μόνιμα ανοιχτός 

Ε αυτό προφανώς εξαρτάται από πλείστους παράγοντες, όπως πού έχεις ρυθμισμένο το θερμοστάτη, τις απώλειες του χώρου, πόσο κρύο έχει έξω κ.ά..

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Marios1981 είπε

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Όσο αφορά για καθαρισμούς ερκοντισιον να σας ενημερώσω ότι θα αγοράσω καινούριο για το δωμάτιο 9αρακι αν καταλήξω σε αυτή την απόφαση. 

Είμαι μεταξύ ερκοντισιον κ θερμοπομπο. 

Ο θερμοπομπος τόσο πολύ θα καίει 2κ την ώρα? Ένας που έιχα πάρει στους γονείς μου για το χωριο ανοιγοκλεινε δεν έμενε μόνιμα ανοιχτός 

Δεν θα έχει άλλη θέρμανση ο χώρος;

Δημοσ.

Έχω αυτόνομη θέρμανση καλοριφέρ με συμφωνία στην πολυκατοικία οποίος θέλει βάζει κ καίει χωρίς οι άλλοι να δώσουν κάτι. 

Στην σαλονοκουζινα έχω ένα 22αρι κλιματιστικό Hitachi με το οποίο ζεστενομασταν τόσο καιρό.Καμία ωριτσα πριν το κλείσω άνοιγα την πόρτα του δωματίου να σπάσει το κρύο κ μετά είχαμε θερμενομενο υπόστρωμα με πουπουλενιο παπλωμα.

Από Δεκέμβρη που θα έχουμε κ το μωρό στο δωμάτιο αλλάζουν τα δεδομένα... 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Marios1981 είπε

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Όσο αφορά για καθαρισμούς ερκοντισιον να σας ενημερώσω ότι θα αγοράσω καινούριο για το δωμάτιο 9αρακι αν καταλήξω σε αυτή την απόφαση. 

Περίπου 3-5 φορές πάνω ο θερμοπομπος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Marios1981 είπε

Όσο αφορά για καθαρισμούς ερκοντισιον να σας ενημερώσω ότι θα αγοράσω καινούριο για το δωμάτιο 9αρακι αν καταλήξω σε αυτή την απόφαση. 

Έχε κατά νου ότι αν είναι η μόνη πηγή θέρμανσης κανονικά θα πρέπει να δουλεύει συνεχώς (ως νεογέννητο φαντάζομαι τον περισσότερο χρόνο θα είναι στο σπίτι), δηλαδή να μην κλείσει μέχρι να ανέβουν οι θερμοκρασίες.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φροντίζεις συχνά για σωστό καθαρισμό, όχι απλά να πλένεις τα φίλτρα με σκέτο νερό.

Το ότι θα είναι ολοκαίνουργιο δε σημαίνει ότι ξενοιάζεις μέχρι την επόμενη χρονιά ή το καλοκαίρι.

Δημοσ.

Κλιματιστικό από το πάνω ράφι, σταθερή στους 21 , καθαρισμα φίλτρα μια φορά τη βδομάδα, το στοιχείο 1 φορά το εξάμηνο ,ανεμιστήρα 1 φορά ανά έτος και θαναι μια χαρά το μωράκι. Επίσης μέχρι το ένα έτος τουλάχιστον στο δωμάτιο του κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκεται ελάχιστο χρόνο, οπότε μη τρελαίνεστε κιόλας, έχετε χρόνο. Καλύτερα να σιγουρέψεις μια σταθερή θερμοκρασία στο υπόλοιπο σπίτι, σαλόνι, κουζίνα, εκεί που θα κάθεστε εσείς με το Πορτ μπεμπέ, ριλαξ, κούνια κτλ. Btw τα μωρά είναι εργοστασιακια ζέστης. Δεν κρυώνουν όσο πιστεύουμε. 

Με το καλό να σας έρθει, καλότυχο και υγιές, καλή τύχη στη νέα σας ζωή και σε εσάς ως γονείς. Μια γενική συμβουλή don't go wild στα πάντα σαν νέος γονιός.

• Like 9
Δημοσ.

Κλιματιστικό δεν έκανε καλή ατμόσφαιρα μετά από ώρες λειτουργίας, ανέβαινε η υγρασία αρκετά. Υπόψιν, θεωρητικά το βρέφος θέλει και κατάλληλη υγρασία, όχι μόνο θερμοκρασία 20 με 25 βαθμούς. Επειδή είχαμε κεντρική θέρμανση που δούλευε συνήθως έξι με δέκα, άναβα μετά τον θερμοπομπο ( κονβεκτορα ή όπως αλλιώς το λένε ) στους 21 και είχε καλή θερμοκρασία όλη τη νύχτα το δωμάτιο. Διάφορα στην κατανάλωση είδα προς τα πάνω, αλλά σίγουρα δεν ήταν μόνο από αυτό, βάλε θερμοσίφωνες πολύ συχνά ( θες ζεστό νερό όλη μέρα για να πλένεις το μωρό), θερμαντήρας, αποστειρωτης και άλλα διάφορα. Εκεί που παίζαμε στις 800-900 kWh φτάσαμε με το μωρό 1500-1600 το ίδιο τετράμηνο χειμώνα.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Marios1981 είπε

Ο θερμοπομπος κλείνει αλλά αυτό εξαρτάται από την μόνωση τις απώλειες, την επιφάνεια του χώρου, την θερμοκρασία, εάν υπάρχει άλλη κυρία θέρμανση η αυτή είναι η αποκλειστική σας θέρμανση διότι καλείται να εξυπηρετήσει άλλη διαφορά θερμοκρασίας. Για δωμάτιο με βρέφος θα πρέπει να παρέχεται αρκετή ζέστη 22 με 25 βαθμούς. 

39 λεπτά πριν, bkran είπε

Κλιματιστικό δεν έκανε καλή ατμόσφαιρα μετά από ώρες λειτουργίας, ανέβαινε η υγρασία αρκετά. Υπόψιν, θεωρητικά το βρέφος θέλει και κατάλληλη υγρασία, όχι μόνο θερμοκρασία 20 με 25 βαθμούς. Επειδή είχαμε κεντρική θέρμανση που δούλευε συνήθως έξι με δέκα, άναβα μετά τον θερμοπομπο ( κονβεκτορα ή όπως αλλιώς το λένε ) στους 21 και είχε καλή θερμοκρασία όλη τη νύχτα το δωμάτιο. Διάφορα στην κατανάλωση είδα προς τα πάνω, αλλά σίγουρα δεν ήταν μόνο από αυτό, βάλε θερμοσίφωνες πολύ συχνά ( θες ζεστό νερό όλη μέρα για να πλένεις το μωρό), θερμαντήρας, αποστειρωτης και άλλα διάφορα. Εκεί που παίζαμε στις 800-900 kWh φτάσαμε με το μωρό 1500-1600 το ίδιο τετράμηνο χειμώνα.

Δεν ξέρω τι παίχτηκε με το κλιματιστικό σας. Αλλά σου λέω σίγουρα ότι το κλιματιστικό στην θέρμανση δεν ανεβάζει την υγρασία, μόνο να την μειώσει μπορεί η έστω να μείνει σταθερή. 

• Like 3
Δημοσ.

Μέτοχος της ΔΕΗ δηλαδή από το νέο έτος... Κ δεν έχω κ ηλιακό να γλιτώνω τίποτα από εκεί... 

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας αν κ τελικά δεν έβγαλα πόρισμα. Οι απόψεις διίστανται.

Μάλλον θα πάω προς το κλιματιστικό που είναι η ποιο οικονομικη λύση όσο αφορά το ρεύμα κ θα δουλεύει χειμώνα καλοκαιρι 

Δημοσ.

Κατα τη γνώμη μου όχι κλιματιστικό σε μωρό παιδί. Θα πας σε θερμοπομπο ή καλοριφέρ λαδιού. Αν ρυθμίσεις το θερμοστάτη στους 19 - 20  και κρατάς τη πόρτα κλειστή δεν θα καις ασύστολα. Το ότι δεν γλιτώνεις φουσκωμένα ρεύματα δεν τα γλυτώνεις. Επίσης ότι και αν αποφασίσεις να βάλεις να αφήνεις ένα ποτήρι νερό στο δωμάτιο για να έχει λίγο υγρασία.

Και για να αναθαρρήσεις και λίγο πάλι καλά που έρχεται το μωράκι το χειμώνα που μπορείς να ελέγχεις τις θερμοκρασίες. Άντε να το έχεις νεογέννητο Απρίλη να μην ξέρεις τι να κάνεις με τη ζέστη....

Με το καλό να έρθει και να είναι γερό και τυχερό :)

• Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Για δωμάτιο με βρέφος θα πρέπει να παρέχεται αρκετή ζέστη 22 με 25 βαθμούς. 

Δε συμφωνώ, για μένα το απόλυτο max είναι οι 22°C, πιο πάνω δε νομίζω ότι είναι υγιεινό.

39 λεπτά πριν, Marios1981 είπε

Κ δεν έχω κ ηλιακό να γλιτώνω τίποτα από εκεί...

Πιο πολύ εκεί θα πονέσεις, θα έχετε συνεχή πλυσίματα ειδικά τους πρώτους μήνες.

Δεν έχεις πει περιοχή βέβαια, θα είναι και χειμώνας, ο ηλιακός μπορεί να μη σου έδινε και πάρα πολλά σε αυτό το διάστημα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν ξέρω τι παίχτηκε με το κλιματιστικό σας. Αλλά σου λέω σίγουρα ότι το κλιματιστικό στην θέρμανση δεν ανεβάζει την υγρασία, μόνο να την μειώσει μπορεί η έστω να μείνει σταθερή. 

Βορινό το δωμάτιο που αν δεν θερμανθεί ανεβάζει υγρασία έτσι κι αλλιώς. Απλά το κλιματιστικό δεν την έριχνε. Βέβαια κι αυτό ένα βράδυ το δοκιμάσαμε, την άλλη μέρα πήρα το θερμοπομπο. Μας είχε πει και ο παιδίατρος ότι αν μπορούμε να το αποφύγουμε το κλιματιστικό, δεν ήθελα και πολύ να βρω άλλη λύση. 

Ο θερμοσίφωνας είναι που τσακίζει, αν είχα κάποια επιλογή αυτό θα κοιτούσα, πχ για ηλιακό ή μέσω της θέρμανσης. 

Δες προγράμματα για ρεύμα, τότε είχα κάνει σε ΔΕΗ ένα πρόγραμμα και είχα προπληρώσει για να έχω μεγαλύτερη έκπτωση 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, phanispal είπε

Δε συμφωνώ, για μένα το απόλυτο max είναι οι 22°C, πιο πάνω δε νομίζω ότι είναι υγιεινό.

Πιο πολύ εκεί θα πονέσεις, θα έχετε συνεχή πλυσίματα ειδικά τους πρώτους μήνες.

Δεν έχεις πει περιοχή βέβαια, θα είναι και χειμώνας, ο ηλιακός μπορεί να μη σου έδινε και πάρα πολλά σε αυτό το διάστημα.

Τα μωρά και ειδικά τα βρέφη δεν χρειάζονται περισσότερη ζέστη από τον μέσο άνθρωπο; Δεν κρυώνουν περισσότερο; Κυκλοφορούν κάτω στο δάπεδο που η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη από την μέση η την οροφή του δωματιου δεν υπάρχει ισοκατανομη. Ας ερωτηθεί ο παιδίατρος που είναι ο πλέον κατάλληλος να τους δώσει μια αξιόπιστη απάντηση. 

Δημοσ.

Σε διάφορα site αναφέρουν ιδανικά 20 με 22 βαθμούς και 40 με 60 τις εκατό υγρασία. 

Απλα να πω ότι σαν νέους γονείς μας πιάνει άγχος και υπερβάλλουμε πολλές φορές. Τα παιδιά δεν μεγαλώνουν σε εργαστήρια, στα σπίτια μας μεγαλώνουν. Κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο, αλλά αν πάει η θερμοκρασία 19 δεν θα γίνει κάτι συγκλονιστικό. Εμείς ( σαν κοινωνία γενικά ) έχουμε την άνεση να ασχοληθούμε με τέτοια πράγματα 

• Like 2
Δημοσ.

Όπως είμαστε εμείς είναι και τα μωρά δεν χρειάζονται υπερβολές σε καμία περίπτωση,καλό είναι να υπάρχει μια ενιαία θερμοκρασία σε όλο το σπίτι για να είναι και το μωρό άνετο και ειδικά τους πρώτους μήνες που είναι και ακίνητο συνεχώς οπότε παγώνει και ποιο εύκολα το να ντυθεί σαν κρεμμύδι δεν νομίζω να είναι ότι καλύτερο γιατί θα χάσει όλη την άνεση του από την άλλη αν είναι συνεχώς στο κρύο φυσικά και θα κρυώσει οπότε όπως είμαστε εμείς άνετα έτσι είναι και τα μωρά,με το καλό να έρθει! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...