Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλοι μου....

Το Δεκέμβρη θα έρθει το μωράκι μας κ έχουμε αρχίσει από τώρα να οργανωνομαστε σαν νέοι χαζό γονείς... 

Θα ήθελα τα φώτα σας όσο αφορά τη θέρμανση του δωματίου. 

Κλιματιστικό θερμοπομπος χαλαζία? Τι είναι καλύτερο για το μωράκι. Ρεύμα έχω home on line από την αρχή οπότε έχω τιμή 0.09.

• Like 2
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Συμβουλευτείτε παιδιάτρους, εδώ ο καθένας θα σου πει το μακρύ του και το κοντό του.

Ενώ οι παιδίατροι λενε ολοι τα ιδια. 

• Like 4
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Ενώ οι παιδίατροι λενε ολοι τα ιδια. 

Όχι δε λένε, ειδικά σε άλλα ζητήματα.

54 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ο παιδίατρος πως θα συμβουλέψει με την θέρμανση;

Το feedback που έχω απ' τους περισσότερους πάντως είναι όχι κλιματιστικά εάν υπάρχει δυνατότητα για άλλο τρόπο θέρμανσης. Απλά σε αυτό το forum τα έχουμε βγάλει τη βέλτιστη επιλογή και πιο υγιεινά απ' όλες τις άλλες μεθόδους οπότε δεν είναι για να συζητηθεί εκτενώς χωρίς να ανέβουν οι τόνοι.

• Super Moderators
Δημοσ.
32 minutes ago, liakjim said:

Με αιρκοντίσιον πάντως δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα στο βρεφικό δωμάτιο.

Ούτε τα νοσοκομεία/μαιευτήρια που έχουν αντλίες θερμότητας και fancoils. 😛

• Like 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Marios1981 είπε

Καλησπέρα φίλοι μου....

Το Δεκέμβρη θα έρθει το μωράκι μας κ έχουμε αρχίσει από τώρα να οργανωνομαστε σαν νέοι χαζό γονείς... 

Θα ήθελα τα φώτα σας όσο αφορά τη θέρμανση του δωματίου. 

Κλιματιστικό θερμοπομπος χαλαζία? Τι είναι καλύτερο για το μωράκι. Ρεύμα έχω home on line από την αρχή οπότε έχω τιμή 0.09.

Κλιματιστικό όχι για το μωρό.

Οτιδήποτε άλλο θα μπορέσει να πιάσει καλή θερμοκρασία δωματίου. Αλλά μην σας αγχωνει τόσο πολύ. Τους πρώτους 3 μήνες θα το έχετε φασκιωμένο, οπότε δεν θα κρυώνει τόσο.

Προσωπικά, χρησιμοποιώ θερμοπομπο. Δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο άλλα θερμαντικά σώματα, για όταν μεγαλώσει λίγο το παιδί. Το λέω κυρίως σε σύγκριση με τύπου Κουμτελ.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Thresh είπε

Ούτε τα νοσοκομεία/μαιευτήρια που έχουν αντλίες θερμότητας και fancoils. 😛

Εγώ γεννήθηκα σε νοσοκομείο με τζάκια σε κάθε δωμάτιο, δεν ξέρω για τα υπόλοιπα πως την βγάλατε 

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Εγώ γεννήθηκα σε νοσοκομείο με τζάκια σε κάθε δωμάτιο, δεν ξέρω για τα υπόλοιπα πως την βγάλατε 

Πάλι καλά που δεν σε ζεσταιναν βόδια με τα χνωτα τους!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του. 

Ένα πολύ καλά καθαρισμένο και απολυμανσμενο κλιματιστικο δεν έχει κανέναν κίνδυνο για μωρό στο σκέλος της μετάδοσης της σκόνης και των παθογόνων του αέρα. 

Πολύ καλά καθαρισμένο σημαίνει πλήρες λύσιμο και καθαρισμός όλων των εσωτερικών στοιχείων του μηχανήματος μια φορά το έτος αν το ανάβετε μόνο για Χειμώνα και δύο φορές αν το έχετε και καλοκαίρι. 

Επιπλέον, όχι το μωρό στο δωμάτιο τουλάχιστον την ημέρα που θα ψεκάσει ο τεχνικος με τα φάρμακα. Αυτό επειδή δεν θα έχουν στεγνώσει πλήρως ενώ επίσης αν δεν έγινε καλό ξέβγαλμα θα έχουν μείνει υπολείμματα χημικών μέσα και όλα αυτά μπορεί με την λειτουργία να εκφευγουν στον χώρο και να τα εισπνευσει το μωρό. 

Ο αέρας δεν θα πρέπει να χτυπάει το μωρό καθόλου, όχι το μωρό μέσα σε ρεύματα είτε ζέστης είτε κρύου. Η ταχύτητα ανεμιστήρα ρυθμισμένη πάντα στο ελάχιστο. 

Για όλους τις παραπάνω προϋποθέσεις, επειδή ο κάθε γιατρός δεν μπορεί να ξέρει κάθε πότε θα καθαρίσετε το μηχάνημα σας ούτε είναι αρμοδιότητα του να σας υποδεικνύει αν φέρατε τεχνικο να το καθαρίσει, τι χημικα έριξε, αν το ξεπλυνε, αν βάλατε το μωρό σε άλλο δωμάτιο και αφήσετε να δουλέψει πολλές ώρες για να εξατμιστουν τα χημικά μετά το service καθαρισμού και τα λοιπά.

Σου λέει λακωνικά να αποφύγετε το κλιματιστικό σε δωμάτιο μωρού και τελειώνει εκεί το θέμα. 

Το ίδιο ισχύει και με τα αερόθερμα. 

Θερμοπομπος η πιο ασφαλής λυση.

Καλοριφέρ λαδιού καλή ιδέα εφόσον δεν μυρίσει το λάδι. 

Το κόστος του ρεύματος είναι γνωστο θέμα, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. 

Σε όλα αυτά τα θερμαντικά να υπολογίζεις 2kW για κάθε ώρα που θα τα έχετε λειτουργία. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.

Οτιδήποτε με ρεύμα εκτός από κλιματιστικό inverter θα σου φέρει τρελό λογαριασμό. 

Με ένα μικρό λαδιού σε δύο μήνες πλήρωσα 750€ όταν ακόμα ήταν φθηνό το ρεύμα χωρίς ρήτρες κλπ 

Το καλύτερο γενικά είναι το κανονικό καλοριφέρ. 

Αν δεν υπάρχει πας σε καλό κλιματιστικό 

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Όσο αφορά για καθαρισμούς ερκοντισιον να σας ενημερώσω ότι θα αγοράσω καινούριο για το δωμάτιο 9αρακι αν καταλήξω σε αυτή την απόφαση. 

Είμαι μεταξύ ερκοντισιον κ θερμοπομπο. 

Ο θερμοπομπος τόσο πολύ θα καίει 2κ την ώρα? Ένας που έιχα πάρει στους γονείς μου για το χωριο ανοιγοκλεινε δεν έμενε μόνιμα ανοιχτός 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...