johnyskar Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρες, κοιτάζω να αγοράσω μία καρέκλα γραφείου και καθώς δεν έχω εμπειρία από gaming καρέκλες ή γενικότερα πέρα από απλές, θα ήθελα κάποια γνώμη. Τα τελευταία χρόνια είχα μία συμπαθητική ώσπου έσπασε και τελευταία μία χωρίς ροδάκια, σαν καρέκλα γραφείου για επισκέπτη που και αυτή έχει ξεχαρβαλωθεί. Είμαι 1.95, 85 κιλά δηλαδή λεπτός σε κορμί πόδια κλπ. Βάζω ένα μαξιλαράκι στη μέση και από κάτω γιατί πονάει η μέση/ ουρά αν κάθομαι αρκετή ώρα χωρίς αυτά και θέλω να ακουμπάω και με λίγη κλίση προς τα πίσω. Θέλω μιας και το ψάχνω πρώτη φορά να είναι κάτι καλό και ιδανικά να με χωράει για να ακουμπάω ολόκληρος. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες δεν υπάρχουν διαθέσιμες κάπου για δοκιμή οπότε θα ήθελα την εμπειρία κάποιου με παρόμοιο ύψος. Δοκίμασα αυτή ενός -ευχαριστημένου όσο την έχει- φίλου μου https://www.skroutz.gr/s/25524755/Fury-Avenger-L-Καρέκλα-Gaming-Δερματίνης-Λευκή.html που ήταν οκ αλλά μου έλειπαν λίγα εκατοστά στη κορυφή. Η XL εν τω μεταξύ έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις, δε ξέρω γιατί λέγεται XL καθώς θα ήταν μια λύση στα 140€ από eshop. Με παρότρυνση του εξετάζω την https://www.skroutz.gr/s/15735719/Anda-Seat-Axe-Καρέκλα-Gaming-Δερματίνης-με-Ρυθμιζόμενα-Μπράτσα-Γκρι.html?from=timeline η οποία δείχνει ποιοτική και η πλάτη της είναι 9 εκατοστά ψηλότερη. Σε κατάστημα μου είπε ένας πωλητής ότι θα μου είναι μικρή και με έβαλε να κάτσω στην https://www.skroutz.gr/s/25393212/Anda-Seat-AD12XL-Kaiser-II-Καρέκλα-Gaming-Δερματίνης-με-Ρυθμιζόμενα-Μπράτσα-Μαύρη.html η οποία είναι 2 εκατοστά ψηλότερη και ήταν κομπλέ και οκ στο πλάτος του καθίσματος. Επίσης σε κάποια λίστα με προτάσεις σε ξένο site είδα την συγκεκριμένη να προτείνεται για ψηλούς αλλά όχι μεγαλόσωμους σε φάρδος. Το θέμα είναι ότι ξεφεύγουμε στη τιμή στα 300€ και επιθυμητό θα ήταν να βρω κάτι <200€ διαφορετικά αν η Axe αξίζει και καλύπτει τις προδιαγραφές να ανέβαινα στα 220€. Για πολλές καρέκλες από skroutz ή καταστήματα δε βρίσκω διαστάσεις για να κατατοπιστώ. Θα βοήθαγε κάποιος ψηλός που να δώσει τα φώτα του στο θέμα! Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2022 από johnyskar
tasvar Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δεν την έχω εγώ την παρακάτω, αλλά ο γιός μου. Είμαι 1.87 και 90 κιλά. Χωράω και κάθομαι πολύ άνετα. https://www.e-shop.gr/genesis-nfg-0893-nitro-550-gaming-chair-black-p-PER.573536 Επίσης, ακούω καλά σχόλια για την παρακάτω. Δεν γνωρίζω όμως αν κάνει για ψηλούς. https://www.ikea.gr/proioda/karekles/karekles-grafeiou/trohilates-karekles-grafeiou/markus-peristrefomeni-karekla/70261150 1
kyr123 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Έγω με 1,89 και 103 περίπου κιλά έχω αυτήν. https://www.websupplies.gr/gaming-chair-omen-by-hp-citadel-6ky97aa Χωράω άνετα χωρίς κανένα πρόβλημα στα πόδια ή στην πλάτη.Είναι γενικά άριστης ποιότητας η κατασκευή της με την δερματίνη και το καλό είναι την έχω 6 μήνες σχεδόν και δεν κάνει καθόλου θόρυβο ή τριξίματα. Πριν την πάρω αυτήν είχα μία skiller.Με βόλευε στο ύψους καθώς ήταν ΟΚ αλλά η καρέκλα διαλύθηκε στους πρώτους μήνες χρήσεις.Άρχισε να σκίζεται,να τρίζει και να βγαίνει το αφρολέξ από μέσα. Η skiller ήταν περίπου στα 120-140€.Η HP στα 280-300€. Εμπειρικά σου λέω να δώσεις όσα πιο πολλά μπορείς για να πάρεις καλό προϊόν γιατί στις καρέκλες παίζει μεγάλο ρόλο η τιμή από ότι φαίνεται.
johnyskar Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Ευχαριστώ για το feedback, έχω αντιληφθεί ότι αν φτάσουμε στα 300€ υπάρχουν πιο εύκολα λύσεις αλλά η αλήθεια είναι ότι τσούζει πολύ το ποσό. Αν δεν βρω κάτι πιο προσιτό θα το εξετάσω αναγκαστικά όμως. Την είχα δει και τη skiller αλλά διάβασα παρόμοια σχόλια για τη ποιότητα της!😔
kyr123 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Ότι πληρώνεις παίρνεις...Άστα να πάνε Πραγματικά παίζει να είναι η skiller η χειρότερη αγορά που έχω κάνει.Καλύτερα να έδινα από την αρχή +150.Εν τέλει αφού έγινε ουσιαστικά κομμάτια την πέταξα και μαζί της πέταξα και ~150€ που στοίχιζε 😆 .Οπότε όλοι η ιστορία μαζί με την καινούργια Citadel που βγήκε ~450€. Μην διστάσεις.Εάν είναι να πάρεις δώσε πάνω απο 280€ που είναι η HP ή Anda Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2022 από kyr123
takjar Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγώ είμαι 2.00 110-120 κιλά (σκαμπανευάσματα) και έχοντας περάσει από διάφορες καρέκλες χρησιμοποιώ εδώ και 10+ χρόνια την Ergohuman Και επειδή τα τελευταία 6 χρόνια την έχω σε πλακάκια (όχι σε ξύλο δλδ) πριν μερικούς μήνες χρειάστηκε να αλλάξω τα ροδάκια της που έχουν ένα μαλακό λάστιχο που χάλασε. Επίσης μετά από 10 χρόνια άλλαξα και τα δερμάτινα μπράτσα γιατί είχαν λίγο φουσκώσει Τα δίχτια της καρέκλας παρότι είμαι τόσο βαρύς με στηρίζουν ακόμα κανονικά, δεν έχω νιώσει να χαλαρώνουν p.s. Έχω σπάσει την καρέκλα αντιγραφή Ergohuman που έχει φτιάξει το plaisio UPDATE: ενώ στην Ergohuman όλος ο μηχανισμός στήριξης και η βάση δεν έχει επηρεαστεί στο παραμικρό μετά από 10 χρόνια Θα πρότεινα να δοκιμάσεις και την Markus από IKEA, που πρότειναν και παραπάνω Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2022 από takjar 1
Zergoulini Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 1,88 135 κιλα και εχω ηδη 10 χρονια στη κατοχη μου την ΙΚΕΑ Markus. Τωρα αρχιζει και κανει κατι τσιριγμους ιδιως οταν εχω και τον μικρο αγκαλια. Παντως αν χαλασει ποτε πραγματικα την ιδια θα παω να παρω καθως εχω μεινει τρελα ευχαριστιμενος. Ξερω θα μου πειτε απο το να χαλασω χρηματα να παρω καρεκλα, καλυτερα να κανω λιγο διαιατα και δεν εχετε αδικο. 2
@topos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Στις 10/7/2022 στις 12:58 ΜΜ, johnyskar είπε Ευχαριστώ για το feedback, έχω αντιληφθεί ότι αν φτάσουμε στα 300€ υπάρχουν πιο εύκολα λύσεις αλλά η αλήθεια είναι ότι τσούζει πολύ το ποσό. Αν δεν βρω κάτι πιο προσιτό θα το εξετάσω αναγκαστικά όμως. Την είχα δει και τη skiller αλλά διάβασα παρόμοια σχόλια για τη ποιότητα της!😔 Εάν μπορείς περνά από ikea να δεις την jarvalet(η όπως αλλιώς λέγετε).Είναι στα ~180 ευρώ και πιστεύω πως θα σε βολεψει. Η Markus καλή,χρυσή αλλά δεν κάνει για αρκετά ψηλούς. 2
johnyskar Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Επανέρχομαι μετά από καιρό για να ενημερώσω ότι "υπέκυψα" και πήρα τη συγκεκριμένη: https://www.skroutz.gr/s/25393405/Anda-Seat-AD12XL-Kaiser-II-Καρέκλα-Gaming-Δερματίνης-με-Ρυθμιζόμενα-Μπράτσα-Μαύρο-Πράσινο.html?from=sku_color_variations Αρχικά υπήρξε μεγάλη απογοήτευση γιατί το Skroutz έχει τις σωστές διαστάσεις στα specs και όλα τα καταστήματα τα λάθος(που συνήθως συμβαίνει το αντίθετο), δηλαδή το ύψος της πλάτης είναι 87cm και όχι 97cm. Το όλο μπέρδεμα συνειδητοποίησα πως οφείλεται στο ότι με σχεδόν ίδιο κωδικό υπήρχε η V2 και όταν αποσύρθηκε κράτησαν τα ίδια νούμερα στην Kaiser 2 ενώ είναι ελαφρώς πιο μικρά. Κατόπιν σκέψης όμως δεν έχω μπει στη διαδικασία να πάρω αντιπροσωπεία κλπ για το αν υπάρχει λύση για αυτή τη διαφορά, γιατί έστω και οριακά με καλύπτει και αυτή στο ύψος, αρκεί να μην είναι ορθή γωνία που δε κάθομαι ποτέ έτσι. Κατά τα λοιπά εξ αρχής φαίνεται ποιοτική, στιβαρή και άνετη σε όλα της και μένει να δούμε και την αντοχή στο χρόνο.
jimis_vts Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, johnyskar είπε Επανέρχομαι μετά από καιρό για να ενημερώσω ότι "υπέκυψα" και πήρα τη συγκεκριμένη: https://www.skroutz.gr/s/25393405/Anda-Seat-AD12XL-Kaiser-II-Καρέκλα-Gaming-Δερματίνης-με-Ρυθμιζόμενα-Μπράτσα-Μαύρο-Πράσινο.html?from=sku_color_variations Αρχικά υπήρξε μεγάλη απογοήτευση γιατί το Skroutz έχει τις σωστές διαστάσεις στα specs και όλα τα καταστήματα τα λάθος(που συνήθως συμβαίνει το αντίθετο), δηλαδή το ύψος της πλάτης είναι 87cm και όχι 97cm. Το όλο μπέρδεμα συνειδητοποίησα πως οφείλεται στο ότι με σχεδόν ίδιο κωδικό υπήρχε η V2 και όταν αποσύρθηκε κράτησαν τα ίδια νούμερα στην Kaiser 2 ενώ είναι ελαφρώς πιο μικρά. Κατόπιν σκέψης όμως δεν έχω μπει στη διαδικασία να πάρω αντιπροσωπεία κλπ για το αν υπάρχει λύση για αυτή τη διαφορά, γιατί έστω και οριακά με καλύπτει και αυτή στο ύψος, αρκεί να μην είναι ορθή γωνία που δε κάθομαι ποτέ έτσι. Κατά τα λοιπά εξ αρχής φαίνεται ποιοτική, στιβαρή και άνετη σε όλα της και μένει να δούμε και την αντοχή στο χρόνο. Καλορίζικη, καλύτερα τα specs τα κοιτάς πάντα από το site της εταιρείας. Εγώ έχω την anda t pro ii που είναι ύφασμα με αυτή ίσως ανάβεις με τις ζεστές. Πως τη βλέπεις τώρα με αυτές τις θερμοκρασίες?
johnyskar Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 19 ώρες πριν, jimis_vts είπε Καλορίζικη, καλύτερα τα specs τα κοιτάς πάντα από το site της εταιρείας. Εγώ έχω την anda t pro ii που είναι ύφασμα με αυτή ίσως ανάβεις με τις ζεστές. Πως τη βλέπεις τώρα με αυτές τις θερμοκρασίες? Ευχαριστώ! Μέχρι και στο site της αντιπροσωπείας πάντως(oktabit) ή τα επίσημα store της Dell γράφει το λάθος νούμερο. Στο site της Anda δε γράφει διαστάσεις απ'όσο είδα. Κοίτα είναι ζεστή αν κάτσεις χωρίς μπλούζα στο δέρμα και χωρίς κλιματισμό κολλάς. Με κλιματισμό είναι οκ, και ακόμα καλύτερα με ένα ύφασμα πάνω ή φορώντας μπλούζα πάλι είναι κομπλέ. Και στο κάθισμα έχω ένα λεπτό μαξιλάρι οπότε και εκεί υπάρχει ενδιάμεσα κάτι οπότε σπάει η ζέστη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα