Hel4naa Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Σε λίγους μήνες θα παω στην Γ Λυκείου και ενώ τόσο καιρό ημουν σίγουρη για την πρώτη μου επιλογή η οποία ήταν ανέκαθεν η ιατρική πλέον έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι. Καταρχάς εγώ θα ήθελα να ασχοληθώ με τις νευροεπιστημες και συγκεκριμένα το συμπεριφορικο κομμάτι (ξερω ότι θέλει εξωτερικό για να ασχοληθείς με αυτόν τον τομέα και ειμαι 100% διατεθειμένη να φύγω). Από όσα έχω διαβάσει με τις Νευροεπιστημες μπορεί κανείς να ασχοληθεί είτε με είτε χωρίς πτυχίο ιατρικής. Και για αυτόν λοιπόν τον λόγο άρχισα να αναρωτιέμαι αν αξίζει να δηλώσω ιατρική η οποία έχει για μένα το καλύτερο πρόγραμμα σπουδών με διάφορα από το φαρμακευτικό και το βιολογικό ή αν θα έπρεπε να αφήσω την πρώτη μου επιλογή στην άκρη και να ακολουθήσω κάποιον άλλο δρόμο ο οποίος θα με οδηγούσε συντομότερα στον στόχο μου. Βέβαια με προβληματίζει κατά πόσο θα μπορέσω να ασχοληθώ με το συμπεριφορικο κομμάτι της νευροεπιστημης απο το βιολογικο ή το φαρμακευτικό. Συν οτι θέλω την επαφή με τον άνθρωπο και όχι να είμαι κλεισμένη σε ένα εργαστήριο. Μου φαίνεται πως η ιατρική έχει περισσότερα πράγματα να μου διδάξει αλλα φοβάμαι μήπως όλη αυτή η προσπάθεια πάει χαμένη και καταντήσω στα 40 με αντικαταθλιπτικά. Το βιολογικό και η φαρμακευτική παρόλο που ασχολούνται με τον μικρόκοσμο με δελεαζουν κάπως γιατι έχουν μικρότερη διάρκεια *δεν με πειράζει το διάβασμα απλως φοβάμαι μη "χαραμίσω" την ζωή μου στην ιατρική και μείνω στον άσο * συν οτι θα σπουδάζω Θεσσαλονίκη που είναι φοιτητουπουλη. Δεν ξερω τι να κάνω.. θα με βοηθούσε πολύ η γνώμη κάποιου που ξέρει ή βλέπει γενικα την όλη κατάσταση από μια εξωτερική οπτική γωνία
Dimitrid089 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) - Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2022 από Dimitrid089
velociraptoras Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 για το συγκεκριμένο ειτε πας ιατρική κανεις ειδικότητα ψυχιατρική και συνεχίζεις, ειτε ψυχολογία που όμως είναι από άλλο επιστημονικό πεδίο ειτε φευγεις κατευθείαν εξωτερικό ψάχνοντας αντίστοιχες σχολές
xgol Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 6 ώρες πριν, velociraptoras είπε για το συγκεκριμένο ειτε πας ιατρική κανεις ειδικότητα ψυχιατρική και συνεχίζεις, ειτε ψυχολογία που όμως είναι από άλλο επιστημονικό πεδίο ειτε φευγεις κατευθείαν εξωτερικό ψάχνοντας αντίστοιχες σχολές Καλα και η Ψυχολογια δεν εχει αχεση με την Ψυχιατρικη. Τελειως διαφορετικοι κοσμοι, με μονοι εξαιρεση την Ψυχοθεραπεια που κανουν καποιοι Ψυχολογοι μετα τα αντιστοιχα μεταπτυχιακα.
Gingerbread Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δεν ξέρω πως από τόσο μικρή ηλικία κάποιοι αποφασίζετε κάτι τόσο συγκεκριμένο. Όχι απλά ιατρική, όχι απλά νευροεπιστήμη αλλά συγκεκριμένα με το συμπεριφορικό κομμάτι της.
vaggos231 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Στις 9/7/2022 στις 3:00 ΜΜ, Hel4naa είπε Σε λίγους μήνες θα παω στην Γ Λυκείου και ενώ τόσο καιρό ημουν σίγουρη για την πρώτη μου επιλογή η οποία ήταν ανέκαθεν η ιατρική πλέον έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι. Καταρχάς εγώ θα ήθελα να ασχοληθώ με τις νευροεπιστημες και συγκεκριμένα το συμπεριφορικο κομμάτι (ξερω ότι θέλει εξωτερικό για να ασχοληθείς με αυτόν τον τομέα και ειμαι 100% διατεθειμένη να φύγω). Από όσα έχω διαβάσει με τις Νευροεπιστημες μπορεί κανείς να ασχοληθεί είτε με είτε χωρίς πτυχίο ιατρικής. Και για αυτόν λοιπόν τον λόγο άρχισα να αναρωτιέμαι αν αξίζει να δηλώσω ιατρική η οποία έχει για μένα το καλύτερο πρόγραμμα σπουδών με διάφορα από το φαρμακευτικό και το βιολογικό ή αν θα έπρεπε να αφήσω την πρώτη μου επιλογή στην άκρη και να ακολουθήσω κάποιον άλλο δρόμο ο οποίος θα με οδηγούσε συντομότερα στον στόχο μου. Βέβαια με προβληματίζει κατά πόσο θα μπορέσω να ασχοληθώ με το συμπεριφορικο κομμάτι της νευροεπιστημης απο το βιολογικο ή το φαρμακευτικό. Συν οτι θέλω την επαφή με τον άνθρωπο και όχι να είμαι κλεισμένη σε ένα εργαστήριο. Μου φαίνεται πως η ιατρική έχει περισσότερα πράγματα να μου διδάξει αλλα φοβάμαι μήπως όλη αυτή η προσπάθεια πάει χαμένη και καταντήσω στα 40 με αντικαταθλιπτικά. Το βιολογικό και η φαρμακευτική παρόλο που ασχολούνται με τον μικρόκοσμο με δελεαζουν κάπως γιατι έχουν μικρότερη διάρκεια *δεν με πειράζει το διάβασμα απλως φοβάμαι μη "χαραμίσω" την ζωή μου στην ιατρική και μείνω στον άσο * συν οτι θα σπουδάζω Θεσσαλονίκη που είναι φοιτητουπουλη. Δεν ξερω τι να κάνω.. θα με βοηθούσε πολύ η γνώμη κάποιου που ξέρει ή βλέπει γενικα την όλη κατάσταση από μια εξωτερική οπτική γωνία ετσι και αλλιως στα 40 θα καταντησεις με αντικαταθλιπτικα, οποτε δεν εχει νοημα να το φερνεις στη συζητηση... 1
kostasbm Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 2 συμμαθητριες εξωτερικο στα 60+ τωρα...η μια βιολογικο η αλλη ψυχιατρος...και οι 2 τρελλαμενες με τις ειδικοτητες τους και πετυχημενες οταν μιλαγαμε πριν 2 μηνες μου ειπαν οτι οι νευροεπιστημες θα εχουν πολυ ενδιαφερον και γινονται στο τομεα επενδυσεις δεν ξερω αν παιρνουν χαπια ...δεν τις ρωτησα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα