Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλημέρα σε όλους - Πρόκειται να ανοίξω με ένα φίλο μια επιχείρηση με τρανσφερ/ μεταφορες/ εκδρομες με αυτοκινητο σε μικρο νησι, και ψαχνομαστε για αγορά αυτοκινήτου, μεταχειρισμένου καθώς το budget  είναι μέχρι 15-18 χιλιάδες, και καινούρια δεν υπάρχουν και να θέλαμε.

Μας νοιάζει να έχει χώρους, να χωράει άνετα άτομα και αποσκευές και να είναι αξιόπιστο- προφανώς πετρελαιο. 

Επειδή τα βανάκια όπως  mercedes vito , vw transporter, peugeot traveller και λοιπά είναι απλησίαστα, σκεφτήκαμε και καταλήξαμε σε 2 επιλογές.

1)Skoda Octavia Station Wagon

2)Dacia Lodgy 

Αυτό που μας προβληματίζει ειναι πως ειδικά το δευτερο, αν και το βρισκεις σε καλες τιμες για 5θεσιο και 7θεσιο, δεν ειναι "μουράτο" και "κυριλέ" όπως των ανταγωνιστών στην περιοχη που οι περισσότεροι εχουν  mercedes ,  και δεν γνωριζουμε καθως απειροι, αν στο ματι του πελατη η μαρκα του αυτοκινητου ειναι παραγοντας για να κλησει μεταφορα/ εκδρομη/ ξεναγηση με εμας....

Αν εχετε καμια πρόταση για αυτοκίνητο, ή οποιαδήποτε συμβουλή θα θέλαμε να την ακουσουμε....

Ευχαριστω :)

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλώνω άσχετος με το αντικείμενο αλλά η πρώτη σκέψη που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι:

Αν είχες κάποιο κατάλυμα και το όχημα ήταν μέρος του πακέτου (μεταφορά από/προς αεροδρόμιο, κλπ) πιθανόν το όχημα να μην έπαιζε μεγάλο ρόλο αφού εγώ (πελάτης) θα αξιολογούσα πολύ περισσότερα πράγματα (δωμάτιο, παροχές, κλπ)

Από το στιγμή όμως που το όχημα ΕΙΝΑΙ αυτό που "πουλάς" (οκ, προφανώς έχουν σημασία και άλλοι παράμετροι όπως τιμές, παροχές, προσωπικό) πιστεύω ότι θα αποτελέσει παράγοντα επιλογής, ίσως και καθοριστικό. Ειδικά αν υπάρχει εναλλακτική πρόταση από άλλους με παρόμοιο πακέτο αλλά πιο μουράτο όχημα.

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Δηλώνω άσχετος με το αντικείμενο αλλά η πρώτη σκέψη που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι:

Αν είχες κάποιο κατάλυμα και το όχημα ήταν μέρος του πακέτου (μεταφορά από/προς αεροδρόμιο, κλπ) πιθανόν το όχημα να μην έπαιζε μεγάλο ρόλο αφού εγώ (πελάτης) θα αξιολογούσα πολύ περισσότερα πράγματα (δωμάτιο, παροχές, κλπ)

Από το στιγμή όμως που το όχημα ΕΙΝΑΙ αυτό που "πουλάς" (οκ, προφανώς έχουν σημασία και άλλοι παράμετροι όπως τιμές, παροχές, προσωπικό) πιστεύω ότι θα αποτελέσει παράγοντα επιλογής, ίσως και καθοριστικό. Ειδικά αν υπάρχει εναλλακτική πρόταση από άλλους με παρόμοιο πακέτο αλλά πιο μουράτο όχημα.

υπαρχουν συνεργαζομενα καταλυμματα που εχουμε βρει, αλλα σκοπος ειναι να βρουμε και πελατες "ξεμπαρκους" μεσω της ιστοσελιδας που θα φτιαχτει...

Δημοσ.

Τι πάει να πει "μουράτο"; Βανάκι είναι, δεν είναι Mercedes S! :P

Η άποψή μου σ' αυτό είναι, τι Vito, τι Doblo. Δε θέλω βέβαια να σε πάρω στο λαιμό μου, αλλά... damn, είναι βανάκι!

Εάν το transfer είναι η κύρια δραστηριότητά σου, και όχι να προσφέρεις και αυτό, θεωρώ ότι πρέπει να επενδύσεις λίγο περισσότερο στην εικόνα σου. Και εννοώ όχι βανάκια. Άλλο είδος οχήματος. Έχε και (1) βανάκι στην περίπτωση που έρθει καμία σούπερ τεράστια παρέα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Beefeater είπε

υπαρχουν συνεργαζομενα καταλυμματα που εχουμε βρει, αλλα σκοπος ειναι να βρουμε και πελατες "ξεμπαρκους" μεσω της ιστοσελιδας που θα φτιαχτει...

Στα συνεργαζόμενα ίσως να είσαι οκ, αφού σημασία έχει το ίδιο το κατάλυμα. Τώρα για τον "ξέμπαρκο" που θα ψαχτεί μέσω διαφήμισης/ιστοσελίδας (και επαναλαμβάνω εφόσον οι παροχές/τιμές είναι αντίστοιχες με άλλους) φαντάζομαι θα παίξει ρόλο και το όχημα.

Πάντα μιλώντας ως τουρίστας

Δημοσ.

Αν μιλάμε για Αμερικάνους, το αστέρι δυστυχώς μετράει πολύ. Μιλάω από εμπειρία, πως συγκρίνεται ένα Vito με ένα Scudo ή Traveller ως πρώτη εντύπωση (κι ας είναι καλύτερο και έξω και κυρίως μέσα το άλλο).

Επίσης 9θεσιο βανάκι είναι μονόδρομος (το Βίτο που αναφέρεις πχ), εκτός αν δουλεύεις αποκλειστικά με ζευγάρια (άντε και με ένα μικρό παιδί). Για οικογένεια 4+ ατόμων ή παρέα ζευγαριών είναι κρίμα να χάνεις δουλειές ή να χρειάζεται να βάζεις δεύτερο αμάξι με διπλάσιο κόστος όταν με ένα minivan βολεύονται.

Αν έλεγες το νησί που είσαι θα βοηθούσε, καθώς άλλο τουρισμό έχει (και προβλέπεται να έχει) η Μήλος και άλλο τουρισμό η Ικαρία. Και η ηλικία πελατών παίζει ρόλο, πχ να έχει σκαλοπατάκι να μπαίνουν βοηθάει αν είναι ηλικιωμένοι.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Haldol είπε

Τι πάει να πει "μουράτο"; Βανάκι είναι, δεν είναι Mercedes S! :P

Η άποψή μου σ' αυτό είναι, τι Vito, τι Doblo. Δε θέλω βέβαια να σε πάρω στο λαιμό μου, αλλά... damn, είναι βανάκι!

Εάν το transfer είναι η κύρια δραστηριότητά σου, και όχι να προσφέρεις και αυτό, θεωρώ ότι πρέπει να επενδύσεις λίγο περισσότερο στην εικόνα σου. Και εννοώ όχι βανάκια. Άλλο είδος οχήματος. Έχε και (1) βανάκι στην περίπτωση που έρθει καμία σούπερ τεράστια παρέα.

το budget για αρχη ειναι περιορισμενο, οποτε θα πρεπει να παρουμε ενα και μονο οχημα...

2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Οχι octavia κλπ ,θες κάτι ψηλό ώστε να εχουν ευκολη επιβίβαση και αποβίβαση.

ευχαριστώ, απλα το wagon ειναι πιο "αμαξι" απο το βανακι που ουσιαστικα ειναι κουτι με ροδες

2 ώρες πριν, BrocasHelm είπε

Αν μιλάμε για Αμερικάνους, το αστέρι δυστυχώς μετράει πολύ. Μιλάω από εμπειρία, πως συγκρίνεται ένα Vito με ένα Scudo ή Traveller ως πρώτη εντύπωση (κι ας είναι καλύτερο και έξω και κυρίως μέσα το άλλο).

Επίσης 9θεσιο βανάκι είναι μονόδρομος (το Βίτο που αναφέρεις πχ), εκτός αν δουλεύεις αποκλειστικά με ζευγάρια (άντε και με ένα μικρό παιδί). Για οικογένεια 4+ ατόμων ή παρέα ζευγαριών είναι κρίμα να χάνεις δουλειές ή να χρειάζεται να βάζεις δεύτερο αμάξι με διπλάσιο κόστος όταν με ένα minivan βολεύονται.

Αν έλεγες το νησί που είσαι θα βοηθούσε, καθώς άλλο τουρισμό έχει (και προβλέπεται να έχει) η Μήλος και άλλο τουρισμό η Ικαρία. Και η ηλικία πελατών παίζει ρόλο, πχ να έχει σκαλοπατάκι να μπαίνουν βοηθάει αν είναι ηλικιωμένοι.

Κρητη βρισκόμαστε , και ειναι δυσκολο να παμε για εννιαθεσιο λογω χρηματων κυριως... το να εχουμε συγκεκριμενους πελατες πχ ζευγαρια με ενα παιδι δεν ειναι τρομερο προβλημα γιατι υπαρχει αρκετη κινηση...και στο μελλον βλεπω αν αγοραστει και δευτερο.. το θεμα ειναι επειδη κοιταμε το dacia αν φαινεται λιγο τριτοδευτερο... πηγα και ειδα 1-2 και ειναι λιγο βασικα , με απλα πλαστικα και με λιγες ανεσεις αλλα αν το αγορασουμε ενδεχομενως να βαλουμε οθονες, ή και καποιο ψυγειο με νερο / χυμους για να αντισταθμισουμε τα πραγματα που υστερουμε

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Beefeater είπε

Κρητη

Το έχετε ψάξει καλά, μην χάσετε και τα 20Κ και κάνετε μία τρύπα στο νερό; Ξέρετε πόσες επιχειρήσεις με transfers υπάρχουν στην Κρήτη; Με καλά αμάξια κιόλας (π.χ. Merc-S που ανέφερα, δε το 'πα τυχαία!). Γνωστός στο Λασίθι δουλεύει σε τέτοια επιχείρηση με... "στόλο", όχι με 1 βαν.

Να μου 'λεγες για κάνα νησί που δεν έχει τρομερό τουρισμό να πω οκ, τολμήστε, αλλά για Κρήτη... χωρίς καλό budget δε μπαίνεις σφήνα.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Haldol είπε

Το έχετε ψάξει καλά, μην χάσετε και τα 20Κ και κάνετε μία τρύπα στο νερό; Ξέρετε πόσες επιχειρήσεις με transfers υπάρχουν στην Κρήτη; Με καλά αμάξια κιόλας (π.χ. Merc-S που ανέφερα, δε το 'πα τυχαία!). Γνωστός στο Λασίθι δουλεύει σε τέτοια επιχείρηση με... "στόλο", όχι με 1 βαν.

Να μου 'λεγες για κάνα νησί που δεν έχει τρομερό τουρισμό να πω οκ, τολμήστε, αλλά για Κρήτη... χωρίς καλό budget δε μπαίνεις σφήνα.

το οτι υπαρχουν πολλοι δεν λεει απολυτως τιποτα... και σουβλατζιδικο να ανοιγαμε το ιδιο θα ηταν, και περιπτερο το ιδιο.... 

η δικη μας η εμπειρια στο ΙΤ και στο marketing πιστευω πως θα μας φερει πελατες, το θεμα ειναι το αυτοκινητο που θα ξεκινησουμε.....

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Beefeater είπε

το οτι υπαρχουν πολλοι δεν λεει απολυτως τιποτα... και σουβλατζιδικο να ανοιγαμε το ιδιο θα ηταν, και περιπτερο το ιδιο.... 

η δικη μας η εμπειρια στο ΙΤ και στο marketing πιστευω πως θα μας φερει πελατες, το θεμα ειναι το αυτοκινητο που θα ξεκινησουμε.....

Η εμπειρία στο ΙΤ δεν ξέρω που χρησιμεύει στον συγκεκριμένο κλάδο εκτός αν εννοείς το στήσιμο μιας σοβαρής ιστοσελίδας. Η εμπειρία όμως στο marketing θα πρέπει να σας έχει διδάξει πως η εικόνα μετράει πολύ.

Αν ανοίγατε πχ σουβλατζίδικο με πλαστικές καρέκλες και τραπέζια και εμφάνιση καφενείου του 80 τότε δεν θα περιμένατε να είστε ανταγωνιστικοί προς τα άλλα σουβλατζίδικα με όμορφη διακόσμηση, καναπέδες κλπ

Το ίδιο ισχύει και εδώ και σε κάθε δουλειά σχεδόν.

Γνώμη μου είναι πως καλύτερα να πάρετε ένα Vito 10ετίας.

To Octavia θα σας βάλει οπτικά τουλάχιστον, στην κατηγορία ταξι παρά υπηρεσία μεταφοράς.

Το Dacia δεν έχει λόγο ύπαρξης. Και πριν 30 χρόνια να έβγαινε έτσι όπως βγαίνει σήμερα, τραγικό θα ήταν. Αν χρησιμοποιούσα υπηρεσία μεταφοράς δε νομίζω ότι θα έπαιρνα σοβαρά μια εταιρία που χρησιμοποιεί Dacia.

Δημοσ.

Όπως σου είπαν, σε μέρος όπως η Κρήτη που υπάρχουν και s class και άλλα χλιδάτα exclusive οχήματα (SUV πχ με εξαψηφια τιμή αγοράς), δεν πας με σαπάκια. Ίσως να είναι οκ για Φολέγανδρο πχ ή μικρά μέρη χωρίς σοβαρό ανταγωνισμό. Αλλά αν έρθει ο πελάτης να τον πας από αεροδρόμιο Ελούντα με το Dacia (ή αντίστοιχα στα boutique ξενοδοχεία στα Χανιά αν είσαι δυτικά) και βλέπει τους υπόλοιπους να τους βάζουν σε Vito, Viano και γενικά "μάρκες" (και αυτά είναι η νόρμα, δεν μιλάω για τα exclusive οχήματα), και αυτή είναι η πρώτη του εντύπωση στην Κρήτη, θα ξενερώσει.

Επίσης κακά τα ψέματα, όσο καλό σέρβις και να μπορείς να δώσεις (καθαρό όχημα, ευγενικός οδηγός που να μιλάει καλά αγγλικά πχ και να μπορεί να δώσει και επιπλέον πληροφορίες για ότι βλέπουν και να μην είναι απλά ένας οδηγός από το σημείο Α στο σημείο Β κλπ), τα διάφορα τουριστικά γραφεία δεν θα έχουν λόγο να σε προτιμήσουν για πελάτες τους. Γιατί υπάρχουν τόσοι άλλοι που ήδη το κάνουν αυτό, και έχουν και καλύτερα οχήματα.

Δες τις τιμές που παίζουν στην αγορά για εκεί που ενδιαφέρεσαι (hint: διαφέρουν στη κάθε περιοχή πχ στο Ηράκλειο είναι πιο φτηνά), φτιάξτε πλάνο και καλύτερα να ξεκινήσετε με σωστό όχημα.

Επίσης από ότι καταλαβαίνω εσείς θα το οδηγείτε το όχημα, οπότε μην υποτιμάτε τα τυχερά του επαγγέλματος. Με καλό όχημα και σωστό σέρβις, αν χτυπήσεις την σωστή αγορά (πχ Αμερικάνους) υπολογίζεις μέσο όρο άνετα ένα 30% της τιμής που θα πουλάς ως φιλοδώρημα. Όχι στους direct, αλλά μέσω γραφείων πχ που βάζουν κι αυτοί το κέρδος τους και το φουσκώνουν. Αν μιλάμε και για tours με ξεναγό κλπ ανεβαίνει κι άλλο το κόστος στον πελάτη, οπότε δίνει και περισσότερα.

Δημοσ.

Me skoda k Dacia δε κανείς transfer ούτε καν στη Ρουμανία (που ακόμα κ εκεί με Toyota RAV4 με είχαν μεταφέρει transfer). Πρέπει να ρίξεις κάτι παραπάνω κ να πας σε merc…

Δημοσ.

εξαρταται τι πελατες θα μεταφερεις, αν οι τουριστες ειναι budget και θα μενουν σε mid-range/χαμηλου κοστους καταλυματα τοτε και το skoda θα ειναι οκ
αν ειναι πανω απο mid-range νομιζω ενα εκ των mercendes, vw ειναι απαραιτητο

Δημοσ.

Είναι σχετικά αυτα που γραφετε. Δεν ειναι μονο οι υπηρεσιες τρανσφερ οπως τις εχουμε ολοι στο μυαλο. Παιζει τεραστιο ρολο η αγορα. Μυκονο πχ, πανε καθε χρονο αλλοδαποι με τα προσωπικα τους ΙΧ και κανουν μεταφορες τουριστων κυριολεκτικα απο τον δρομο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...