Haldol Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Στις 9/7/2022 στις 4:55 ΜΜ, Maurikycli είπε Αφού έχεις όρεξη για πειραματισμό, ξεκίνα να δουλεύεις τον ερχόμενο χειμώνα με 20αλιτρα μπετονια πετρέλαιο! Να σκεφτείς ότι σε διευκολύνω γιατί έπρεπε να σου υπολογίσω μικρότερα! Στις 9/7/2022 στις 6:36 ΜΜ, catmaster είπε Χοντροκομμένος υπολογισμός με αυτά τα τετραγωνικά (500) και με μια νορμαλ μονωση με τη βαρυχειμωνιά που είχαμε φέτος (κατοικος ροδόπολης) κατανάλωση οριακα 4 δεκάρες φιαλες την ημέρα με λειτουργία 24/7 και επιθυμητη θερμοκρασια 21 βαθμούς. Απορρίφθηκε η ιδέα Θα το κοιτάξω είτε για υπόγεια δεξαμενή 1000 λτ, ή για Α/Θ. 1
korakios Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, Haldol είπε Θα το κοιτάξω είτε για υπόγεια δεξαμενή 1000 λτ, ή για Α/Θ. αν πας σε αντλία , θα πρότεινα να κοιτάξεις θέματα με φωτοβολταϊκά και net metering 1
Haldol Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, korakios είπε αν πας σε αντλία , θα πρότεινα να κοιτάξεις θέματα με φωτοβολταϊκά και net metering Κανονικό net metering, ή εικονικό; Γιατί εχθές λέγαμε για το ΗΡΩΝ ΕΝ.Α μαζί. Εκεί πρέπει να γίνει σοβαρή μελέτη, οπότε μάλλον θ' αρχίσω σε λίγο καιρό να ψάχνω μηχανικούς. Αν η Α/Θ τραβάει -έστω- 20 kWh την ημέρα, μιλάμε για πολύ ρεύμα.
korakios Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, Haldol είπε Κανονικό net metering, ή εικονικό; Γιατί εχθές λέγαμε για το ΗΡΩΝ ΕΝ.Α μαζί. όντως , δεν το θυμόμουν , κανονικό εννοείται , αν έχεις φυσικά τη δυνατότητα 3 λεπτά πριν, Haldol είπε Εκεί πρέπει να γίνει σοβαρή μελέτη, οπότε μάλλον θ' αρχίσω σε λίγο καιρό να ψάχνω μηχανικούς. Αν η Α/Θ τραβάει -έστω- 20 kWh την ημέρα, μιλάμε για πολύ ρεύμα. θέλει δουλειά , όπως και μονώσεις κτλ , αλλά αν πετύχει η φάση θα είναι πολύ καλή επένδυση
davarisx Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Στις 9/7/2022 στις 1:21 ΜΜ, Haldol είπε Έχω μπει σε σκέψεις να κάνω το καλοριφέρ υγραέριο. Προσοχή, όχι ΦΑ, αλλά υγραέριο! Το πετρέλαιο πέρα από το μεγαλύτερο κόστος, πιάνει πολύ χώρο (2.000 λτ δεξαμενή) και επιπλέον το όλο σύστημα βρυχάται σαν λιοντάρι που 'χει να φάει 3 'βδομάδες όταν δουλεύει. Οπότε, με στόχο μία λειτουργία 24/7 που έχω στο μυαλό μου για τη διατήρηση μίας "λογικής" θερμοκρασίας, κρίνεται ακατάλληλο... (δε θέλω ν' ακούω το ΜΠΧΧΧ στις 3 τη νύχτα, είναι δίπλα στην κρεβατοκάμαρά μου το λεβητοστάσιο!). Φυσικό αέριο, που είναι το πιο συνηθισμένο, δεν υπάρχει στην περιοχή και δε ξέρω αν (και πότε) θα υπάρξει. Πέραν τούτου, με το Ρωσο-Ουκρανικό, το βλέπω πολύ risky σαν κίνηση να πάω σε Φ.Α. όταν το 40% των εισαγωγών της χώρας έρχεται από Mother Russia. Επόμενη λύση, υγραέριο... και μάλιστα με μπουκάλες (των 10 kg) για ν' αποφύγουμε τα δύσκολα. Εάν έμπαινε δεξαμενή, θα'πρεπε πάλι να 'ρχεται φορτηγάκι να τη γεμίζει (παρόμοια διαδικασία με πετρέλαιο) και θέλει απόσταση γύρω της, οπότε πάλι πιάνει χώρο, και, και, και. Με μπουκάλες, απλά φορτώνω απ' το βενζινάδικο με το αμάξι ή μου τις φέρνουν σπίτι 5-5. Μπορούν όμως οι μπουκάλες (έστω 2-3 σε συστοιχία) να δώσουν μία αξιοπρεπή οικονομία, λ.χ. 4-5 ημέρες; Προφανώς εξαρτάται από την κατανάλωση, άρα από τις καιρικές συνθήκες, αλλά δε θα 'θελα όταν πέσει το χιόνι και δε μπορώ να βγω απ' το σπίτι να ξεμείνω από αέριο! Όσοι το έχετε τολμήσει, τι αυτονομία σας δίνει το αέριο; Πόσες θερμίδες έχετε, και πόσο καιρό βγάζει η μάζα του αερίου που διαθέτετε, ώστε να μπορώ να κάνω μία σύγκριση; Αξίζει μήπως αντί για "καθαρό" αέριο να πάω σε Α.Θ. υψηλών με υποβοήθηση αερίου στα "δύσκολα"; Η θερμοκρασία πέφτει αρκετά συχνά κάτω από 5-7 βαθμούς (οπότε μία "σκέτη" αντλία θα ζοριστεί) ενώ δεν θέλω fan coils (οπότε πάμε υποχρεωτικά σε υψηλών). Οι αντλίες με "τρομάζουν" λίγο διότι δε βλέπω πολλές θερμίδες... οι χώροι προς θέρμανση είναι 500+ τ.μ., οπότε τα "αντλιάκα" των 10-15 kW είναι ακατάλληλα. Τώρα να βάλω 3-4 αντλίες μαζί, να δώσω 30.000+ ευρώ, δε νομίζω ν' αποσβέσω ποτέ... Το σχέδιο είναι μακρόπνοο, και δε θα προβώ φέτος σε καμία κίνηση (πλην του -άσχετου με το θέμα- τοποθέτηση ενεργειακού τζακιού! ). Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι και ο φετινός χειμώνας θα βγει με πετρέλαιο + air-condition, ενώ το επόμενο καλοκαίρι θα γίνει η (όποια) αλλαγή. Αυτό που δεν γράφεις είναι τι είδους μόνωση έχεις αν έχεις. Αν δεν έχεις καλή θερμομόνωση/θερμοπροσοψη/κουφώματα θερμοδιακοπτομενα ότι και να βάλεις για θέρμανση θα είναι πεταμένα λεφτά. Ξεκινά ρίξε λεφτά σε αυτά και μετα βλέπεις το είδος θέρμανσης
gbouros Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Στις 10/7/2022 στις 11:37 ΜΜ, Haldol είπε Κανονικό net metering, ή εικονικό; Γιατί εχθές λέγαμε για το ΗΡΩΝ ΕΝ.Α μαζί. Εκεί πρέπει να γίνει σοβαρή μελέτη, οπότε μάλλον θ' αρχίσω σε λίγο καιρό να ψάχνω μηχανικούς. Αν η Α/Θ τραβάει -έστω- 20 kWh την ημέρα, μιλάμε για πολύ ρεύμα. Αν είναι 20 kWh τη μέρα τότε είσαι μια χαρά. Για 600kWh το μήνα, με σημερινές τιμές ρεύματος (τιμή + ρητρα + ρυθμιζόμενες χρεώσεις + ΦΠΑ) θα σου έρχεται 250-300€ το μήνα για θέρμανση 500 τμ. Φοβάμαι όμως ότι η κατανάλωση για τόσα πολλά τετραγωνικά θα είναι πολύ παραπάνω από 20 kWh την ημέρα.
AristidisZ Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Στις 10/7/2022 στις 11:37 ΜΜ, Haldol είπε Αν η Α/Θ τραβάει -έστω- 20 kWh την ημέρα, μιλάμε για πολύ ρεύμα. Για 500+ τετραγωνικά, βάλε 200kWh την μέρα και κάτι μπορεί να γίνει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα