Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, HALF EVIL είπε

Περίεργο. Έτσι από περιέργεια θα κοιτάξω και στο δικό μου. 

Ποια τράπεζα; 

i-bank έγραψα, έτσι λέγεται της εθνικής.

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

i-bank έγραψα, έτσι λέγεται της εθνικής.

Λοιπόν τώρα που το κοίταξα, αν κάνεις δυο φορές κλικ στο Χ που είναι γκρί σου διαγράφει τον λόγ που θέλεις από την κάρτα. 

Επίσης το κουμπί Προσθήκη είναι ενεργό και μπορείς να προσθέσεις κάποιον λόγ. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, HALF EVIL είπε

Λοιπόν τώρα που το κοίταξα, αν κάνεις δυο φορές κλικ στο Χ που είναι γκρί σου διαγράφει τον λόγ που θέλεις από την κάρτα. 

Επίσης το κουμπί Προσθήκη είναι ενεργό και μπορείς να προσθέσεις κάποιον λόγ. 

Που ακριβώς είναι αυτό το Χ? Δεν μπόρεσα να το βρω ούτε στην web έκδοση ούτε στην mobile.

Capture_.JPG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Που ακριβώς είναι αυτό το Χ? Δεν μπόρεσα να το βρω ούτε στην web έκδοση ούτε στην mobile.

Capture_.JPG

Ο πάνω λογαριασμός έχει ένα αστεράκι δίπλα. Αυτός θεωρείται ο πρώτος. 

Αν πατήσεις στον από κάτω θα σου βγάλει ένα Χ και ένα λευκό αστεράκι δίπλα. Πατάς το Χ και στον αφαιρεί απ' την κάρτα.

Screenshot_20220709-202126_Chrome.jpg.f02da12ea90c9df37a3428e2bb4bc93e.jpg

Επεξ/σία από Nabuko
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Ο πάνω λογαριασμός έχει ένα αστεράκι δίπλα. Αυτός θεωρείται ο πρώτος. 

Αν πατήσεις στον από κάτω θα σου βγάλει ένα Χ και ένα λευκό αστεράκι δίπλα. Πατάς το Χ και στον αφαιρεί απ' την κάρτα.

Τα δοκίμασα όλα αυτά δλδ να πατήσω πάνω στους λογαριασμούς και στο αστεράκι, δεν έγινε τίποτα σε μένα.

Edit
Είχε φάει κόλλημα ο browser και δεν γινόταν τίποτα, τώρα που ξαναμπήκα μου εμφανίζει κανονικά το Χ και το αστεράκι στον δεύτερο λογαριασμό.

Thanks

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1
Δημοσ.

Εμένα πάντως τους λογαριασμούς μου τους δείχνει τελείως διαφορετικά. Ίσως επειδή είμαι στον υπολογιστή. Εξακολουθώ να μη βρίσκω πως θα συνδέσω τους λογαριασμούς σε μια κάρτα. Ίσως χρειαστεί να τους πάρω ένα τηλεφωνάκι. 

1 λεπτό πριν, Κόκολόκο είπε

Εμένα πάντως τους λογαριασμούς μου τους δείχνει τελείως διαφορετικά. Ίσως επειδή είμαι στον υπολογιστή. Εξακολουθώ να μη βρίσκω πως θα συνδέσω τους λογαριασμούς σε μια κάρτα. Ίσως χρειαστεί να τους πάρω ένα τηλεφωνάκι. 

Συγνώμη ! Άκυρο, το αστεράκι δε βλέπω και το Χ.

6 λεπτά πριν, Κόκολόκο είπε

Συγνώμη ! Άκυρο, το αστεράκι δε βλέπω και το Χ.

Λοιπόν το βρήκα, για την Εθνική, πάμε στο λογαριασμό (τη κάρτα) που θέλουμε να ενώσουμε με άλλο. Στη στήλη, που λέει πάγωμα - διαχείρηση Pin - klp - klp ακριβώς απο κάτω έχει άλλη στήλη χωρίς φόντο, Συναλλαγές-Όρια-Λογαριασμοί, πάμε στο Λογαριασμοί και ύστερα προσθήκη ! 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, stormrain είπε

Χμμμ δεν μου εχει τυχει ποτε κατι τετοιο, αλλα υποθετω πως θα απορριφθει σαν να ηταν αδειος ο λογαριασμος.

Ισχύει 

Δημοσ.

μια φορά και ένα καιρο όταν δεν υπήρχαν χρεωστικές κάρτες οι λογαριασμοί που μπορούσε να ανοίξει κάποιος ιδιώτης ηταν

ταμιευτηρίου  τρεχούμενο   και προθεσμιακος

ο ταμιευτηρίου είναι αυτός που ξέρουμε ,ο τρεχούμενος ήταν ένας έντοκος λογαριασμός όψεως για ιδιώτες που έπαιρνες και καρνέ επιταγων, άλλο επιτόκιο το ταμιευτηριο άλλο ο τρεχούμενος

με τα χρόνια ο τρεχούμενος έχασε ενδιαφέρον από τους πελάτες και επι πλέον ήταν δύσχρηστος  αφού οι περισσότεροι δεν ήξεραν να συμπληρώσουν σωστά μια επιταγη

υπάρχει όμως ακόμα και μπορεί κάποιος να πάρει καρνέ επιταγών ......τώρα θα ρωτήσει κάποιος ποια είναι η χρήση της επιταγής.....είναι σαν να δίνεις μια προκαταβολή έναντι μελλοντικής συναλλαγής...ένα είδος εγγύησης προς κάποιον ο οποίος θα κάνει ένα έργο η θα προμηθεύσει κάποια πράγματα....και έχει ένα πλεονέκτημα ότι μπορείς να βάλεις και ημερομηνία μελλοντική .Αυτο όμως δεν είναι 100% σίγουρο γιατί ο προμηθευτής μπορεί να πάει νωρίτερα στη τράπεζα για να την ειπσραξει(χαλάει τη συμφωνία που έχετε κάνει για την ημερομηνία εισπραξης) και η τράπεζα οφείλει να την εξωφλησει.Βεβαια αν δεν έχει χρήματα ο λογαριασμός θα πάρει παπαλα  όποτε η τράπεζα θα σε ενημερώσει ότι εμφανίστηκε   μια επιταγή σου και δεν έχεις υπόλοιπο στο λογαριασμό.Οποτε παίρνεις το τύπο που είχατε κάνει τη συμφωνία και του τα χώνεις .......πρέπει όμως την ημερομηνία που συμφωνήσατε να μπουν τα χρήματα στο λογαριασμό.

αυτά τα λίγα για το τρεχούμενο που έχει σχεδόν ξεχαστεί ακόμα και στα καταστήματα....αν πάει κάποιος και πει σε υπάλληλο να ανοίξει τρεχούμενο λογαριασμό μπορεί και να μη ξερει

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostasbm είπε

μια φορά και ένα καιρο όταν δεν υπήρχαν χρεωστικές κάρτες οι λογαριασμοί που μπορούσε να ανοίξει κάποιος ιδιώτης ηταν

ταμιευτηρίου  τρεχούμενο   και προθεσμιακος

ο ταμιευτηρίου είναι αυτός που ξέρουμε ,ο τρεχούμενος ήταν ένας έντοκος λογαριασμός όψεως για ιδιώτες που έπαιρνες και καρνέ επιταγων, άλλο επιτόκιο το ταμιευτηριο άλλο ο τρεχούμενος

με τα χρόνια ο τρεχούμενος έχασε ενδιαφέρον από τους πελάτες και επι πλέον ήταν δύσχρηστος  αφού οι περισσότεροι δεν ήξεραν να συμπληρώσουν σωστά μια επιταγη

υπάρχει όμως ακόμα και μπορεί κάποιος να πάρει καρνέ επιταγών ......τώρα θα ρωτήσει κάποιος ποια είναι η χρήση της επιταγής.....είναι σαν να δίνεις μια προκαταβολή έναντι μελλοντικής συναλλαγής...ένα είδος εγγύησης προς κάποιον ο οποίος θα κάνει ένα έργο η θα προμηθεύσει κάποια πράγματα....και έχει ένα πλεονέκτημα ότι μπορείς να βάλεις και ημερομηνία μελλοντική .Αυτο όμως δεν είναι 100% σίγουρο γιατί ο προμηθευτής μπορεί να πάει νωρίτερα στη τράπεζα για να την ειπσραξει(χαλάει τη συμφωνία που έχετε κάνει για την ημερομηνία εισπραξης) και η τράπεζα οφείλει να την εξωφλησει.Βεβαια αν δεν έχει χρήματα ο λογαριασμός θα πάρει παπαλα  όποτε η τράπεζα θα σε ενημερώσει ότι εμφανίστηκε   μια επιταγή σου και δεν έχεις υπόλοιπο στο λογαριασμό.Οποτε παίρνεις το τύπο που είχατε κάνει τη συμφωνία και του τα χώνεις .......πρέπει όμως την ημερομηνία που συμφωνήσατε να μπουν τα χρήματα στο λογαριασμό.

αυτά τα λίγα για το τρεχούμενο που έχει σχεδόν ξεχαστεί ακόμα και στα καταστήματα....αν πάει κάποιος και πει σε υπάλληλο να ανοίξει τρεχούμενο λογαριασμό μπορεί και να μη ξερει

Δεν ισχύουν αυτά που γράφεις. 

Ίσα ίσα που ο τρεχούμενος είναι πλέον υποχρεωτικός για να μπορεί να μπαίνει η μισθοδοσία , σύνταξη κλπ. και ανοίγεται αυστηρά μόνο για μισθωτούς, συνταξιούχους.  Έχει και μερικά προνομιάκια σε σχέση με τον ταμιευτηρίου. 

Μπλοκ επιταγών όπως είπες , κάποιες δωρεάν αρχικές συνδρομές σε έκδοση καρτων, ασφάλειες κλπ.  Όσο για τις επιταγές που γράφεις , όλα αυτά αφορούν τους εμπόρους που έχουν λόγ όψεως και όχι τρεχούμενο. Ο κάτοχος του τρεχούμενου λογαριασμού όταν ζητήσει μπλοκ, υπογράφει μια υπεύθυνη δήλωση ότι οι επιταγές που θα κόψει δεν αφορούν εμπορικούς σκοπούς, αλλά μόνο καταναλωτικούς.  Πρακτικά όμως το μπλοκ στον τρεχούμενο είναι άχρηστο, αφού πουθενά δεν μπορείς να αγοράσεις αγαθά με μεταχρονολογημενη επιταγή, η οποία σημειωτέον τυπικά είναι παράνομη. Είναι ελληνική πατέντα και αφορά μόνο εμπορικές συναλλαγές για να τρέχει η αγορά αφού μετρητά γιοκ για τους περισσότερους εμπόρους. 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, HALF EVIL είπε

Άρα είναι μάλλον θέμα POS και όχι κάρτας. 

Άρα είναι θέμα τράπεζας. Η εθνική δεν έχει βάλει τρόπο να μην φαίνεται ο τρεχούμενος στις κάρτες της αν δεν υπάρχει. 

Αν ήταν θέμα POS, θα ρωτούσε για όλες τις κάρτες, όχι μόνο τις εθνικής 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, HALF EVIL είπε

Δεν ισχύουν αυτά που γράφεις. 

Ίσα ίσα που ο τρεχούμενος είναι πλέον υποχρεωτικός για να μπορεί να μπαίνει η μισθοδοσία , σύνταξη κλπ. και ανοίγεται αυστηρά μόνο για μισθωτούς, συνταξιούχους.  Έχει και μερικά προνομιάκια σε σχέση με τον ταμιευτηρίου. 

Μπλοκ επιταγών όπως είπες , κάποιες δωρεάν αρχικές συνδρομές σε έκδοση καρτων, ασφάλειες κλπ.  Όσο για τις επιταγές που γράφεις , όλα αυτά αφορούν τους εμπόρους που έχουν λόγ όψεως και όχι τρεχούμενο. Ο κάτοχος του τρεχούμενου λογαριασμού όταν ζητήσει μπλοκ, υπογράφει μια υπεύθυνη δήλωση ότι οι επιταγές που θα κόψει δεν αφορούν εμπορικούς σκοπούς, αλλά μόνο καταναλωτικούς.  Πρακτικά όμως το μπλοκ στον τρεχούμενο είναι άχρηστο, αφού πουθενά δεν μπορείς να αγοράσεις αγαθά με μεταχρονολογημενη επιταγή, η οποία σημειωτέον τυπικά είναι παράνομη. Είναι ελληνική πατέντα και αφορά μόνο εμπορικές συναλλαγές για να τρέχει η αγορά αφού μετρητά γιοκ για τους περισσότερους εμπόρους. 

ποιο από όλα?

ότι δεν υπάρχουν μεταχρονολογημένες επιταγές από τρεχούμενους στα χέρια προμηθευτών ???παρά πολλες ..... πχ ήρθε ο αλλουμινας και κάναμε συμφωνία 7χιλ πήρε 2 χιλ και μια επιταγή 3μηνη...τι είναι το παράνομο? αυτός τη κρατάει στο συρτάρι και θα πάει να την εισπραξει στη λήξη.....τίποτα το παράνομο γιατί δεν εμφανίζεται πουθενά  αρκεί να έχει τα χρήματα στπ λογ/σμο στη λήξη....αυτό γίνεται τα τελευταία 30 χρόνια από ιδιώτες όταν έχτιζαν η ανακαίνιζαν....ακόμα και σε αγορές αυτοκινήτου..... η  τράπεζα δεν βλέπει αν είναι μεταχρονολογημενη δεν υπάρχει τρόπος να το ελέγχει γιατί δεν προεξωφλουνται ,εκτός και αν τη πάει ο άλλος πριν τη λήξη....

έχω και 'γώ 3 φύλλα και μου είπαν να τα επιστρεψω-ακυρωσουν αλλά τους ενημέρωσα ότι θα τις χρησιμοποιήσω...θα χρειαστούν στο Εξοικονομώ ......

• Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, HALF EVIL είπε

Ίσα ίσα που ο τρεχούμενος είναι πλέον υποχρεωτικός για να μπορεί να μπαίνει η μισθοδοσία , σύνταξη κλπ. και ανοίγεται αυστηρά μόνο για μισθωτούς, συνταξιούχους. 

Σε Eurobank και Πειραιώς μπορείς να ανοίξεις τρεχούμενο μέσω e-banking και μάλιστα η Eurobank είναι η μόνη που επιτρέπει να τον χρησιμοποιήσεις για μισθοδοσία (Καθημερινός Plus).

Για το θέμα του TS, επειδή είδα ότι δεν απαντήθηκε, η Εθνική έχει την εξής χαζομάρα στην υλοποίηση της:

Μπορείς στην ίδια χρεωστική να έχεις παραπάνω από έναν λογαριασμούς. Σε άλλες τράπεζες, εμφανίζονται με τα ονόματα των λογαριασμών (Τρεχούμενος, Ταμιευτήριο). Στην Εθνική ο πρωτεύον εμφανίζεται ως Τρεχούμενος και όλοι οι άλλοι Ταμιευτηρίου. Αν συνδέσεις μόνο έναν λογαριασμό με τη χρεωστική, όπως σε όλες τις τράπεζες έτσι και εδώ σταματάει να εμφανίζει το μήνυμα στα τερματικά που το υποστηρίζουν. 
Υπάρχουν πολλά τερματικά που δεν εμφανίζουν ερώτηση. Σε αυτά, όπως και στις αγορές μέσω ίντερνετ, χρεώνεται από προεπιλογή ο πρωτεύον λογαριασμός (ο πάνω πάνω στη λίστα).

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostasbm είπε

ποιο από όλα?

ότι δεν υπάρχουν μεταχρονολογημένες επιταγές από τρεχούμενους στα χέρια προμηθευτών ???παρά πολλες ..... πχ ήρθε ο αλλουμινας και κάναμε συμφωνία 7χιλ πήρε 2 χιλ και μια επιταγή 3μηνη...τι είναι το παράνομο? αυτός τη κρατάει στο συρτάρι και θα πάει να την εισπραξει στη λήξη.....τίποτα το παράνομο γιατί δεν εμφανίζεται πουθενά  αρκεί να έχει τα χρήματα στπ λογ/σμο στη λήξη....αυτό γίνεται τα τελευταία 30 χρόνια από ιδιώτες όταν έχτιζαν η ανακαίνιζαν....ακόμα και σε αγορές αυτοκινήτου..... η  τράπεζα δεν βλέπει αν είναι μεταχρονολογημενη δεν υπάρχει τρόπος να το ελέγχει γιατί δεν προεξωφλουνται ,εκτός και αν τη πάει ο άλλος πριν τη λήξη....

έχω και 'γώ 3 φύλλα και μου είπαν να τα επιστρεψω-ακυρωσουν αλλά τους ενημέρωσα ότι θα τις χρησιμοποιήσω...θα χρειαστούν στο Εξοικονομώ ......

http://www.tsapelis.gr/new.php?lang=gr&id=6

Η χρήση των επιταγών σου που έκανες δεν είναι εμπορική συναλλαγή, αλλά καταναλωτική. Άρα δεν έγραψα κάτι το ανακριβές. 

Δημοσ.

τα POS της cardlink δεν ρωτανε στις καρτες της εθνικης απλος τραβανε χρηματα απο τον λογαριασμο που εχει ορισει προεπιλογη ο πελάτης. εκει δεν υπαρχει επιλογη.

εκει εχουμε μηχανημα της εθνικης για αυτη την δουλεια που μας βγαζει την επιλογη τρεχουμενος η ταμιευτηριου.

τουλαχιστον αυτο στην δικια μου δουλεια συμβαινει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...