stratigos24 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Ποιο φακό σκέφτεσαι ; Δεν έχω ψάξει για την 600d αλλά οκ μου ακούγεται. Φιλος μου είχε την 700 και άλλος την 750 και έκαναν καλή δουλίτσα.
Dr_73 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Για αλλαγή φακού , πούλα και τους 3 που έχεις . Και πάρε έναν ef-s 18-135. Για σώμα, αν πουλήσεις αυτή που έχεις, δε θα σκεφτόσουν μία 70D ; Βλέπω στο ebay με 350€ σώμα.
babisskg Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 58 λεπτά πριν, RaKa είπε Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για την 600D μπορεί να κάνει καλή δουλειά ; (Καλύτερη απ' την 400D καθώς πάμε απ' τα 10μπ στα 18) Αποφασια να πάω για έναν κοινό πιο τσίμπημενο φακό κ να μη δώσω τόσα λεφτά για καινούργια σώμα προς το παρόν. Αν πρόκειται να ασχοληθείτε με εκτυπώσεις σε μεγαλύτερη διάσταση απ' αυτή που προσφέρουν τα 10mp , τότε ναι . Αλλιώς δεν βλέπω που μπορεί να βρίσκεται η διαφορά , αν δλδ η 400d τραβάει 4 καρέ το δευτερόλεπτο και η 600d τραβάει 5 ........ Σε άλλη περίπτωση θα πρότεινα να αγοράσετε ένα τελείως καινούργιο σώμα , άλλης κατηγορίας για να πω όχι να ησυχάσετε , αλλά τουλάχιστον θα έχετε ένα ολοκαίνουριο σώμα με χρονικό ορίζοντα μπροστά του και σαν κατασκευή , σαν τεχνολογία κλπ . Οι τεχνικές διαφορές μεταξύ τέτοιων παλιών σωμάτων δεν κρύβουν ιδιαίτερη ουσία , εκτός ας πούμε και το ένα είχε CCD αισθητήρα , λέμε τώρα ! Προφανώς δεν έχετε ξεκαθαρίσει μέσα σας το ζήτημα της αξίας των φακών και χάνετε χρόνο και χρήματα πιθανόν σε αναζητήσεις . Νομίζω πως χρειάζεται να πάρετε μία γενναία απόφαση και να δώσετε χρήματα για κάτι νεότερο . Πάλι όμως θα χρειαστείτε φακούς ......... μην το ξεχάσετε ........ υφίσταται πάντα !
RaKa Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 4 ώρες πριν, stratigos24 είπε Ποιο φακό σκέφτεσαι ; Δεν έχω ψάξει για την 600d αλλά οκ μου ακούγεται. Φιλος μου είχε την 700 και άλλος την 750 και έκαναν καλή δουλίτσα. Έχω πάρει τον 50αρη 1.8 και θα ήθελα και τον 18-200 της ταμρον η τον αντίστοιχο της κανον για να καλύψω κάποιο εύρος. Την 600d την βρήκα σε πολύ καλή τιμή και σκέφτομαι ως μια μικρή αναβάθμιση σώματος καθώς η σπαστη οθόνη είναι μεγάλη διευκόλυνση στις λήψεις που ενδιαφέρουν εμένα τουλάχιστον. 1
babisskg Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, RaKa είπε Έχω πάρει τον 50αρη 1.8 και θα ήθελα και τον 18-200 της ταμρον η τον αντίστοιχο της κανον για να καλύψω κάποιο εύρος. Την 600d την βρήκα σε πολύ καλή τιμή και σκέφτομαι ως μια μικρή αναβάθμιση σώματος καθώς η σπαστη οθόνη είναι μεγάλη διευκόλυνση στις λήψεις που ενδιαφέρουν εμένα τουλάχιστον. Τα χρήματα για την 600d θα τα κρατήσετε ώστε να συμπληρώσετε για έναν φακό . Αργότερα .......... όταν θα έχετε δουλέψει αρκετά με την 400d , θα έχετε πιο ξεκάθαρη εικόνα για το σώμα που χρειάζονται οι φακοί σας πχ μία 90D η κάτι σε 5D mark τάδε , αλλά και mirrorles να είναι πάλι οι φακοί θα δουλεύουν μιά χαρά .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα