Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας φίλοι μου. Θα ήθελα να σας ρωτήσω επειδή μου έχει καρφωθεί εδώ και καιρό ν αναβάθμιση το σώμα της μηχανής μου .το σώμα είναι ένα παλιό μοντέλο canon 400D

(Έχω στη διάθεσή μου εκτός απ' τον Κιτ φακό τον παλιό αλλά θαυματουργό φακό της κανον 24-85μμ και τον μανιουαλ φακο helios 44m-4 )

Παρ όλα αυτά σκέφτομαι αν είναι πιο σοφή επιλογή να προβώ στην αγορά ενός καινούργιου φακού , αν  θα είναι δηλαδή πιο ουσιαστική η αναβάθμιση αν μου επιτρέπεται η έκφραση , του εξοπλισμού Μ έναν καινούργιο φακό παρά Μ ένα καινούργιο σώμα ( είχα στο νου μου κάτι σε 800D or 250D) μιλάμε πάντα για ερασιτεχνική φωτογραφία 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, RaKa είπε

Καλησπέρα σας φίλοι μου. Θα ήθελα να σας ρωτήσω επειδή μου έχει καρφωθεί εδώ και καιρό ν αναβάθμιση το σώμα της μηχανής μου .το σώμα είναι ένα παλιό μοντέλο canon 400D

(Έχω στη διάθεσή μου εκτός απ' τον Κιτ φακό τον παλιό αλλά θαυματουργό φακό της κανον 24-85μμ και τον μανιουαλ φακο helios 44m-4 )

Παρ όλα αυτά σκέφτομαι αν είναι πιο σοφή επιλογή να προβώ στην αγορά ενός καινούργιου φακού , αν  θα είναι δηλαδή πιο ουσιαστική η αναβάθμιση αν μου επιτρέπεται η έκφραση , του εξοπλισμού Μ έναν καινούργιο φακό παρά Μ ένα καινούργιο σώμα ( είχα στο νου μου κάτι σε 800D or 250D) μιλάμε πάντα για ερασιτεχνική φωτογραφία 

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο , η ερώτηση είναι καλή και ήμουν έτοιμος να πω για φακούς ....... αλλά ....... 

Σενάριο στο οποίο θα κρατούσε κάποιος αυτό το σώμα , είτε γιατί το θέλει για να το έχει σαν ενθύμιο , είτε γιατί δεν βρήκε μία λογική τιμή σε αγοραπωλησία και βρίσκει το πολύ 20 ευρώ ........ είτε γιατί έχει πεισθεί για τις ικανότητες τις τεχνικές και δεν θέλει να πάει πιο πέρα , είτε γιατί θέλει να το μετατρέψει σε infra red , είτε γιατί ασχολείται με τις καταδύσεις σε προχωρημένο επίπεδο και βρίσκει πολύ οικονομικά τα καλά καβούκια ........ είτε γιατί το χρειάζεται σαν backup σώμα και φυσικά last but not least ...... διότι δεν περισσεύει φράγκο . 

Φυσικά και θα μπορούσε να είναι κάποιος από τους παραπάνω λόγους , αφού κι' εγώ χρησιμοποιώ τέτοιες αρχαιολογίες σε επίπεδο hardware , πολύ συγκεκριμένες όμως και πολύ συνειδητά κι' αφού έψαξα για να τις βρώ . 

Στο κομμάτι με τους φακούς , δεν λαμβάνω υπόψιν μου τον Helios , τον οποίο θα μπορούσε να έχει ο καθένας συμπληρωματικά σαν ρετρό στοιχείο , οπότε καταλήγουμε σε ένα σώμα και έναν φακό .

Στο διά ταύτα , δύσκολη περίπτωση , θα έβλεπα έναν επιπλέον φακό , θα έβλεπα κι' άλλους φακούς μαζί με το συγκεκριμένο σώμα , έως ότου καταρρεύσει και σ' εκείνο το σημείο θα αγόραζα ένα σώμα μίας άλλης Canon , αφού η επένδυση που έκανα σε ef / ef - s mount με πάει προς τα εκεί . 

Οι άλλες λύσεις θεωρώ πως είναι αυτονόητες και οδηγούν σε αλλαγή του υλικού , οπότε το πράγμα αλλάζει τίτλο .

Αφού είχα βεβαιωθεί πως το κάτι άλλο θα με οδηγήσει στο να βγάζω καλύτερες φωτογραφίες . Μην ξεχνάμε πως όλες οι κατασκευές , σε κάποιο σημείο χρονικά ήταν αυτές που κυκλοφορούσαν σαν μοντέρνα συστήματα και πολύς κόσμος έβγαζε αξιόλογες φωτογραφίες χρησιμοποιώντας τις . Αφού λοιπόν ήταν ικανές να το κάνουν τότε , το ίδιο μπορούν να κάνουν και σήμερα και αύριο ........ 

• Like 1
Δημοσ.

Βέβαια και η 400D είναι dslr, είναι 10mp , μπορεί να βγάλει αριστουργήματα, αν θέλουμε να τα λέμε όλα. Πόσα θες να δώσεις είναι το ερώτημα.

Πχ η παρακάτω , βγήκε με την 400D και τον κιτ φακό. Προσπαθώ να φανταστώ τι παραπάνω θα έβγαζε κάποιος που ενδιαφέρεται για τη φωτογραφία με μια R5.

Kings College Chapel, Cambridge.

Όπως και τούτη βγήκε με 400D απλά με τηλεφακό .

Giraffes

Τονίζω το κάποιος που ενδιαφέρεται για τη φωτογραφία. Όχι ένας βλο-gger ή κάποιος που παρακολουθεί βλο-ggers.

• Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα, όχι δε μιλάμε για vlogging ούτε καν για βίντεο γενικά. μιλάμε μόνο για φωτογραφια.

Δυστυχώς το μπάτζετ είναι περιορισμένο οπότε σίγουρα αυτή τη στιγμή δε μπορώ να τα πάρω και τα δύο  

Νιώθω την έλλειψη φακού πιο έντονα απ' την έλλειψη σώματος κι αυτό διότι δανείστηκα από συγγενικό μου πρόσωπο τον ταμρον 18-270 και ενθουσιάστηκα.

Βέβαια τον φοράει πάνω στην 250D οπότε δεν είμαι πολύ σίγουρη αν τ αποτελέσματα τα έκανε ο φακός η η κάμερα τόσο θεαματικά 

Υ.γ. υπήρχε μια πρόταση για κανον 600D σώμα κοντά στο 100αρικο έτσι ώστε να μείνει κ Φράγκο για κάποιον φακό

Συμφέρει η αλλαγή αυτή από 400Δ η είναι μια τρύπα στο νερό και καλύτερα να τα κρατήσω όλα για φακό;

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, RaKa είπε

δανείστηκα από συγγενικό μου πρόσωπο τον ταμρον 18-270 και ενθουσιάστηκα.

Στο 18-55 δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Σε εντυπωσίασε το πολύ μεγαλύτερο ζουμ ;

Σε αυτή την περίπτωση παίρνεις έναν Canon EF-s 55-250mm f/4-5.6 IS STM και το αποκτάς κι εσύ. 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, RaKa είπε

Καλησπέρα, όχι δε μιλάμε για vlogging ούτε καν για βίντεο γενικά. μιλάμε μόνο για φωτογραφια.

Δυστυχώς το μπάτζετ είναι περιορισμένο οπότε σίγουρα αυτή τη στιγμή δε μπορώ να τα πάρω και τα δύο  

Νιώθω την έλλειψη φακού πιο έντονα απ' την έλλειψη σώματος κι αυτό διότι δανείστηκα από συγγενικό μου πρόσωπο τον ταμρον 18-270 και ενθουσιάστηκα.

Βέβαια τον φοράει πάνω στην 250D οπότε δεν είμαι πολύ σίγουρη αν τ αποτελέσματα τα έκανε ο φακός η η κάμερα τόσο θεαματικά 

Υ.γ. υπήρχε μια πρόταση για κανον 600D σώμα κοντά στο 100αρικο έτσι ώστε να μείνει κ Φράγκο για κάποιον φακό

Συμφέρει η αλλαγή αυτή από 400Δ η είναι μια τρύπα στο νερό και καλύτερα να τα κρατήσω όλα για φακό;

Η αλλαγή σώματος αποκτάει νόημα όταν πχ θέλουμε να αλλάξουμε κατηγορία και να πάμε σε mirrorles ........ λέμε ...... τα αυτονόητα εξαιρούνται όπως βλάβες μη επισκευάσιμες και άλλα .

Επίσης αποκτάει νόημα όταν , έχοντας ξεκαθαρίσει τις ανάγκες μας θέλουμε να πάμε σε κάτι ανώτερο τεχνικά , ας πούμε ένα σώμα με tilt screen , με υψηλότερη ταχύτητα κλείστρου , αλλά και περισσότερα mp σε ανάλυση αισθητήρα γιατί υπάρχει η ανάγκη σοβαρών εκτυπώσεων .

Αλλάζονται κάποια στιγμή τα σώματα , χάριν νεωτερισμού συνήθως , ενώ στην συνέχεια μένουν με τον / τους ίδιους κιτ ...... εκεί γύρω περίπου φακούς ....... δημιουργώντας την τρύπα στην τσέπη και όχι στο νερό , μη αφήνοντας περιθώρια και φράγκα για κανέναν έστω prime της προκοπής .

Η ορθολογιστική προσέγγιση είναι το παράλληλο χτίσιμο ενός συστήματος , σε σώμα και φακούς . Ευνόητο παραμένει πως δεν είναι αναγκαστική συνθήκη να αποκτηθούν τρία container γεμάτα με φακούς , έτσι για να λέμε ότι έχουμε φακούς σώνει και καλά . Κάποιος αποκτάει με τον καιρό την συνήθεια να δουλεύει σε κάποιες εστιακές αποστάσεις και όχι να πηγαινοέρχεται από περιέργεια ανάμεσα στα 18mm έως και τα 600mm . Σαν παράδειγμα βρίσκω περισσότερο ενδιαφέρον σε έναν 50αρη , παρά σε έναν midrange zoom , όπως επίσης και σε έναν ευρυγώνιο στα 20mm περίπου και πιο κάτω , φυσικά μιλάω για τις πραγματικές εστιακές αποστάσεις . 

Σας ενθουσίασε ο 18 - 270 , όχι γιατί τον χρειάζεστε συνειδητά , αλλά από περιέργεια περισσότερο , ενώ το εύρος των εστιακών αποστάσεων που καλύπτει θα σας κάνει να τεμπελιάσετε αντί να μάθετε να περπατάτε και εν τέλει να βλέπετε . 

35 λεπτά πριν, babisskg είπε

Η αλλαγή σώματος αποκτάει νόημα όταν πχ θέλουμε να αλλάξουμε κατηγορία και να πάμε σε mirrorles ........ λέμε ...... τα αυτονόητα εξαιρούνται όπως βλάβες μη επισκευάσιμες και άλλα .

Επίσης αποκτάει νόημα όταν , έχοντας ξεκαθαρίσει τις ανάγκες μας θέλουμε να πάμε σε κάτι ανώτερο τεχνικά , ας πούμε ένα σώμα με tilt screen , με υψηλότερη ταχύτητα κλείστρου , αλλά και περισσότερα mp σε ανάλυση αισθητήρα γιατί υπάρχει η ανάγκη σοβαρών εκτυπώσεων .

Αλλάζονται κάποια στιγμή τα σώματα , χάριν νεωτερισμού συνήθως , ενώ στην συνέχεια μένουν με τον / τους ίδιους κιτ ...... εκεί γύρω περίπου φακούς ....... δημιουργώντας την τρύπα στην τσέπη και όχι στο νερό , μη αφήνοντας περιθώρια και φράγκα για κανέναν έστω prime της προκοπής .

Η ορθολογιστική προσέγγιση είναι το παράλληλο χτίσιμο ενός συστήματος , σε σώμα και φακούς . Ευνόητο παραμένει πως δεν είναι αναγκαστική συνθήκη να αποκτηθούν τρία container γεμάτα με φακούς , έτσι για να λέμε ότι έχουμε φακούς σώνει και καλά . Κάποιος αποκτάει με τον καιρό την συνήθεια να δουλεύει σε κάποιες εστιακές αποστάσεις και όχι να πηγαινοέρχεται από περιέργεια ανάμεσα στα 18mm έως και τα 600mm . Σαν παράδειγμα βρίσκω περισσότερο ενδιαφέρον σε έναν 50αρη , παρά σε έναν midrange zoom , όπως επίσης και σε έναν ευρυγώνιο στα 20mm περίπου και πιο κάτω , φυσικά μιλάω για τις πραγματικές εστιακές αποστάσεις . 

Σας ενθουσίασε ο 18 - 270 , όχι γιατί τον χρειάζεστε συνειδητά , αλλά από περιέργεια περισσότερο , ενώ το εύρος των εστιακών αποστάσεων που καλύπτει θα σας κάνει να τεμπελιάσετε αντί να μάθετε να περπατάτε και εν τέλει να βλέπετε . 

Τι μπορεί να κάνει κάποιος με μία παλιά μηχανή και έναν άλλο φακό .......

Δημοσ.

Αυτή την στιγμή έχεις μια παλιά, αλλά κυρίως βασική κάμερα, με φακούς οι οποίοι δεν σου δίνουν τον ενθουσιασμό για να συνεχίσεις, οπότε ψάχνεσαι.

Για εμένα η λύση στο "πρόβλημα" σου είναι η αγορά του tamron 18-270 που σε ενθουσίασε (ή κάποιου παρόμοιου superzoom) και θα σου πω γιατί.

Ακόμη και να αγοράσεις την καλύτερη μηχανή που μπορείς να πάρεις αυτή την στιγμή, οι φωτογραφίες σου θα είναι πρακτικά οι ίδιες με τους ίδιους φακούς. Σίγουρα λίγο καθαρότερες, σίγουρα με περισσότερα mpix, σίγουρα με κάποιους αυτοματισμούς που θα σου επιτρέψουν να κάνεις stacking και πάρεις καλύτερο dynamic range, αλλά πρακτικά οι ίδιες φώτο.

Χρειάζεσαι κάτι:

1. Να αναζωπυρώσει τον ενθουσιασμό σου για την φωτογραφία

2. Να ανακαλύψεις πράγματα που δεν έχεις δει ως τώρα (τηλεφακός για ζώα ή μάκρο για κοντινά, ή τέρμα φωτεινοί ευρυγώνιοι για αστροφωτογραφία κλπ)

3. Να κατασταλάξεις τι θέλεις να κάνεις με την μηχανή σου

Παίρνοντας έναν 18-270 κάνεις το καλύτερο πράγμα. Βλέπεις τι σε τραβάει και ποια εστιακά μήκη σε ενδιαφέρουν και προχωράς. Αν δεις πχ πως οι περισσότερες φώτο σου θα είναι απο 18 έως 50mm μετά καθόλου ως τα 270mm που όμως σου φαίνονται λίγα , καταλαβαίνεις πως αυτό που χρειάζεσαι είναι ένας καλός φωτεινός σταθερού ζουμ και ένας prime 400ρης πχ. 

Στην θέση σου έτσι θα το χειριζόμουν. Πρώτα θα έκανα focus σε αυτά που θέλω να κάνω, δοκιμάζοντας ένα πολυεργαλείο σαν τον 18-270 και ας μην είναι ο καλύτερος φακός, και μετά θα επένδυα σοβαρά.

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, highpriest είπε

Αυτή την στιγμή έχεις μια παλιά, αλλά κυρίως βασική κάμερα, με φακούς οι οποίοι δεν σου δίνουν τον ενθουσιασμό για να συνεχίσεις, οπότε ψάχνεσαι.

Για εμένα η λύση στο "πρόβλημα" σου είναι η αγορά του tamron 18-270 που σε ενθουσίασε (ή κάποιου παρόμοιου superzoom) και θα σου πω γιατί.

Ακόμη και να αγοράσεις την καλύτερη μηχανή που μπορείς να πάρεις αυτή την στιγμή, οι φωτογραφίες σου θα είναι πρακτικά οι ίδιες με τους ίδιους φακούς. Σίγουρα λίγο καθαρότερες, σίγουρα με περισσότερα mpix, σίγουρα με κάποιους αυτοματισμούς που θα σου επιτρέψουν να κάνεις stacking και πάρεις καλύτερο dynamic range, αλλά πρακτικά οι ίδιες φώτο.

Χρειάζεσαι κάτι:

1. Να αναζωπυρώσει τον ενθουσιασμό σου για την φωτογραφία

2. Να ανακαλύψεις πράγματα που δεν έχεις δει ως τώρα (τηλεφακός για ζώα ή μάκρο για κοντινά, ή τέρμα φωτεινοί ευρυγώνιοι για αστροφωτογραφία κλπ)

3. Να κατασταλάξεις τι θέλεις να κάνεις με την μηχανή σου

Παίρνοντας έναν 18-270 κάνεις το καλύτερο πράγμα. Βλέπεις τι σε τραβάει και ποια εστιακά μήκη σε ενδιαφέρουν και προχωράς. Αν δεις πχ πως οι περισσότερες φώτο σου θα είναι απο 18 έως 50mm μετά καθόλου ως τα 270mm που όμως σου φαίνονται λίγα , καταλαβαίνεις πως αυτό που χρειάζεσαι είναι ένας καλός φωτεινός σταθερού ζουμ και ένας prime 400ρης πχ. 

Στην θέση σου έτσι θα το χειριζόμουν. Πρώτα θα έκανα focus σε αυτά που θέλω να κάνω, δοκιμάζοντας ένα πολυεργαλείο σαν τον 18-270 και ας μην είναι ο καλύτερος φακός, και μετά θα επένδυα σοβαρά.

Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας.

Δεν είπα ότι έπαθα και σοκ με τον φακό αλλά σε σχέση με αυτούς που διαθέτω έχει μεγάλη διαφορά!

Και πάλι όμως η ερώτηση μου παραμένει έχει ουσία ένας καινούργιος φακός για παράδειγμα σ ένα τόσο παλιό σώμα η θα "χάσει" ; 

Είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει σταδιακά πχ ν αλλάξω πρώτα σωμα για να υπάρχει νόημα στην αγορά καινούργιου φακού; 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, RaKa είπε

Δεν είπα ότι έπαθα και σοκ με τον φακό αλλά σε σχέση με αυτούς που διαθέτω έχει μεγάλη διαφορά!

Και πάλι όμως η ερώτηση μου παραμένει έχει ουσία ένας καινούργιος φακός για παράδειγμα σ ένα τόσο παλιό σώμα η θα "χάσει" ; 

Είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει σταδιακά πχ ν αλλάξω πρώτα σωμα για να υπάρχει νόημα στην αγορά καινούργιου φακού; 

Αν έχεις σκοπό να συνεχίσεις με ίδιου συστήματος μηχανές, δεν χάνεις κάτι με την αγορά του φακού. Θα τον έχεις και για τις επόμενες μηχανές. Για να "χάσει" ο φακός όπως το εννοείς, δεν χάνει. Αν ξέρεις να βγάζεις φώτο θα τον εκμεταλλευτείς στο έπακρο. Οι παλιές μηχανές δεν είναι κακές. Απλά δεν έχουν τις ευκολίες των καινούριων, και τα μεγκαπίξελ για να έχεις ευκρίνεια σε μεγάλες εκτυπώσεις.  Πολλές φορές μάλιστα οι σένσορες τους δίνουν αποτελέσματα με περισσότερο "χαρακτήρα" απο τις πιο σύγχρονες.

Απο την άλλη αν θες να αρχίσεις να επενδύεις σε ένα νέο σύστημα εξ αρχής και να χτίζεις πάνω σε κάτι που έχει μέλλον και δεν έχει σταματήσει, τότε πουλάς τα πάντα και ξεκινάς νέο σύστημα.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, RaKa είπε

Ούτε θα χάσει ένας καλός και αναγκαστικά ακριβός φακός , αν μιλάμε για τέτοιο , ούτε θα κερδίσει . Φυσικά και δεν μιλάμε για τον 18 - 270 , όπου σε σχέση με αυτούς που έχετε ήδη δεν αλλάζετε κατηγορία σε ποιότητα υλικού , απλώς προστίθεται ένας διαφορετικός φακός στην συλλογή σας . Τίποτε παραπάνω , τίποτε παρακάτω . 

Φαίνεται πως δεν σας δώσαμε να καταλάβετε τι ακριβώς θα συμβεί , όπου ένας επιπλέον τυπικός φακός σε οποιοδήποτε εύρος εστιακών αποστάσεων , prime η zoom , δεν πρόκειται να κάνει την διαφορά επάνω στο υπάρχον σώμα , ούτε όμως και σε κάποιο καλύτερο ας πούμε σε μία 80D η και άλλες . 

Ένας ακριβός φακός και μιλάμε για αναγκαστικά χιλιάρικο κοντά σε μεταχειρισμένο , θα προσθέσει ποιοτικά ακόμη και στο σώμα που έχετε , όμως μπορεί να μην καταλάβετε την διαφορά , ακόμη να μην μείνετε ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα και για όποιον λόγο .

Χρήσιμο θα ήταν να ανεβάσετε φωτογραφίες σας , είτε στο συγκεκριμένο νήμα είτε σ' αυτό που δημιουργήθηκε ώστε να δούμε σαν δείγμα " τι βλέπετε " κάτι που θα βοηθούσε σ' αυτή την διαδικασία .

Ένα άλλο χρήσιμο θ ήταν , να νοικιάσετε έναν ακριβό φακό , ώστε να δείτε και μόνη σας τι θα συμβεί και να κρίνετε ανάλογα . 

Σε καμία περίπτωση μην περιμένετε κάποιου είδους θαύμα είτε επάνω στην 400D , αλλά ούτε και σε άλλη νεώτερη , καλύτερη κλπ ...... αν δεν είστε βέβαιη για κάποια πράγματα .

Χρειάζομαι έναν 300αρη f/2.8 , αλλά μεταχειρισμένος θα πιάσει γύρω στα 2 και μισό χιλιάρικα ....... χρειάζομαι κι' έναν 90αρη ....... κι' αυτοί προορίζονται για την K - 100d Super στα 6 μόλις mp ....... πείτε μου τώρα εσείς τι χρειαζεστε , για να το βοηθήσουμε πιο συγκεκριμένα .

Δεν χρειάζομαι έναν all round τύπου 18 - 270 διότι γνωρίζω τις αδυναμίες του , ενώ έχω έναν 100 - 300 για μακριά έως πολύ μακριά και φυσικά διότι χρειάζομαι συμπίεση στο κάδρο , ένας λόγος που με κάνει να κουβαλάω κι' άλλον ένα φακό για την ώρα που θα χρειαστώ να ανοίξω το κάδρο περισσότερο . Κάποιες φορές το κάδρο καλεί είτε για το ένα είτε για το άλλο , καθώς και άλλα διάφορα ........ 

Δημοσ.
Στις 9/7/2022 στις 2:23 ΠΜ, RaKa είπε

σήμερα με την ''επέλαση΄΄ των mirrolerss οι τιμές στον χώρο των μετ/νων  μηχανών/φακών dslr έχουν γίνει προσιτές, τόσο σε crop όσο και σε ff.   έτσι σας δίνεται η δυνατότητα να φθάσετε στα 20 mp πάνω/κάτω με ότι συνεπάγεται αυτό σε ευκρίνεια, νεότερο επεξεργαστή κ.λ.  με λίγα σχετικά χρήματα π.χ. σε canon -  όπου 'εχετε ήδη δυο φακούς- μιας εταιρείας με μεγάλη γκάμα φακών και δυνατότητα χρήσης αυτών σε μια mirrolerss της ίδιας μάρκας τυχόν αργότερα, και θα προχωρούσα σε μια τέτοια αγορά κατ΄΄ αρχήν..

Όσο για για φακό  πού ρωτάτε , σίγουρα ένας άλλοςακριβός φακός θα σας δώσει κάτι διαφορετικό ακόμα και στο σώμα πού έχετε..  όμως θα προτιμούσα πρώτα την ενοικίαση για λίγες ημέρες ενός superzoom το πολύ εως 300mm βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την ποιότητα εικόνας για να δω ποιά εστιακά μήκη με εδιαφέρουν περισσότερο.. και ανάλογα με τι χρήματα μπορούν να διατεθούν θα στόχευα για αρχή σε μια αγορά στο συγκεκριμένο αυτό εύρος πάνω/κάτω  κατα προτίμηση σε μετ/νο , ειτε σε σταθερό ή σε ένα ''σφιχτό'' ζουμ, π.χ. 24 - 70 για καλύτερη ποιότητα εικόνας και κατασκευής.

και στην πορεία ..  αν νοιώθετε ότι σας συγκινεί όλο και περισσότερο η φωτογραφία, προχωράτε ποιό συνειδητά πλέον στις επόμενες επιλογές σας.   

• Like 3
Δημοσ.

καταρχάς οι mirrorless έτσι για τα τυπικά, είναι ένα κομμάτι που δε με αφορά καθόλου. Η έλλειψη σκοπευτρου σε πολλές απ' αυτές όσο χαζό και να ακούγεται μου στοιχίζει εμένα προσωπικά

όσο για τους φακούς εγώ τραβάω κυρίως (χωρίς ν απαγορεύεται εννοείται το διαφορετικό)  street photography . Οπότε ένας prime φακός  οπότε αν μιλάμε για αναβάθμιση budget για τον 50αρη η τον 24mm

(συγγνώμη αλλά μιλώντας για αναβαθμιση φακων ύψος χιλιαρικου είναι κάτι πολύ μακριά απ' αυτό που ονομάζω εγώ μπάτζετ. )

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τρομερός prime για canon ef-s είναι ο Canon EF-s 24mm f/2.8 STM που βρίσκεται και πολύ φθηνά. Πανάλαφρος και με ελάχιστο όγκο . 

Κοίτα φωτογραφίες του εδώ.  Ισοδυναμεί με κάπου 38.5mm σε full frame. Πιστεύω ότι είναι σούπερ εστιακή απόσταση . 

Επεξ/σία από Dr_73
  • Like 6
Δημοσ.
5 ώρες πριν, RaKa είπε

καταρχάς οι mirrorless έτσι για τα τυπικά, είναι ένα κομμάτι που δε με αφορά καθόλου. Η έλλειψη σκοπευτρου σε πολλές απ' αυτές όσο χαζό και να ακούγεται μου στοιχίζει εμένα προσωπικά

όσο για τους φακούς εγώ τραβάω κυρίως (χωρίς ν απαγορεύεται εννοείται το διαφορετικό)  street photography . Οπότε ένας prime φακός  οπότε αν μιλάμε για αναβάθμιση budget για τον 50αρη η τον 24mm

(συγγνώμη αλλά μιλώντας για αναβαθμιση φακων ύψος χιλιαρικου είναι κάτι πολύ μακριά απ' αυτό που ονομάζω εγώ μπάτζετ. )

Υπάρχουν mirrorles με viewfinder και πολλές μάλιστα . Αν το χιλιάρικο είναι μακριά τότε τον 24αρη της Canon , η πλέον προσιτή λύση σε prime και για street ας πούμε χοντρικά , αλλά θα είστε από την ίδια μεριά του πεζοδρομίου . Από την απέναντι τον 50αρη . 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για την 600D μπορεί να κάνει καλή δουλειά ; (Καλύτερη απ' την 400D καθώς πάμε απ' τα 10μπ στα 18)

Αποφασια να πάω για έναν κοινό πιο τσίμπημενο φακό κ να μη δώσω τόσα λεφτά για καινούργια σώμα προς το παρόν. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...