Προς το περιεχόμενο

Φουλάρισμα από το μηδέν και παραπάνω λίτρα

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εν συντομία

Άφησα το ντεπόζιτο σχεδόν να αδειάσει (ο υπολογιστής έγραφε ότι έχει μέσα καύσιμο για 40 χλμ) και πήγα να το φουλάρω σε βενζινάδικο, θέλοντας να τσεκάρω εάν κλέβει, γιατί βάζω συχνά εκεί.

Το ντεπόζιτο χωράει 60 λίτρα. Το πρατήριο μου έβαλε 61,5.

Έχουν πειράξει την αντλία ή απλώς τα ντεπόζιτα χωράνε λίγο παραπάνω από αυτό που λέει ο κατασκευαστής;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1-2 λίτρα παραπάνω μπορεί να τα πάρει αν συνεχίσεις να βάζεις απ΄ όταν κάνει το πρώτο κλικ.

Ουσιαστικά μπαίνει καύσιμο μέχρι το χωνί του ντεπόζιτου πάνω,που κανονικά δεν προβλέπεται.

• Like 1

Αν και δε μας λέει αυτοκίνητο και είδος καυσίμου, για να λέει ότι το TC του έδειχνε τουλάχιστον 40 χιλιόμετρα ακόμα, λογικά είχε μέσα τουλάχιστον 4-5 λίτρα, δεν αποκλείεται και παραπάνω.

Οπότε δεν είναι απλά αυτά τα 1-2 λίτρα του λαιμού, που σιγά μην είναι και τόσα εν τω μεταξύ.

• Like 3

Παντοτινο ερωτημα ....Την Δευτερα θα αλλαξω δεξαμενη υγραεριου και θα παω να φουλαρω...Για να δουμε ...

Επισκέπτης
8 ώρες πριν, Fan είπε

Εν συντομία

Άφησα το ντεπόζιτο σχεδόν να αδειάσει (ο υπολογιστής έγραφε ότι έχει μέσα καύσιμο για 40 χλμ) και πήγα να το φουλάρω σε βενζινάδικο, θέλοντας να τσεκάρω εάν κλέβει, γιατί βάζω συχνά εκεί.

Έχουν πειράξει την αντλία ή απλώς τα ντεπόζιτα χωράνε λίγο παραπάνω από αυτό που λέει ο κατασκευαστής;

Εμενα στο Corolla, οταν μηδενίσουν τα χλμ, έχω φουλάρει και πότε δεν μου έβαλαν πάνω από 43 λίτρα που είναι η χωρητικότητα. Μέχρι 40-41.

Επίσης αφού μηδενίσουν τα χλμ έχω κάνει πάνω από 70χλμ.

Επίσης στο clk ποτέ δεν μου έχουν βάλει πάνω από 62 λίτρα, που είναι η χωρητικότητας, μερικές φορές 60-61 μετά από ταξίδι, όπου είχε στραγγισει.

Τωρα δεν ξέρω αν στο δικό σου αμάξι μπαίνουν παραπάνω από ότι λέει ο κατασκευαστης. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καποτε σε ενα βενζιναδικο ΕΚΟ που πηγα να φουλαρω το Ματιζακι μου το οποιο εχει 35 λιτρα ρεζερβουαρ και μολις μου ειχε αναψει λαμπακι(που σημαινει πως ειχε μεσα 4-5 λιτρα)ο αθεοφοβος μου εβαλε 38,5 λιτρα.(ποτε μου οταν αναψει λαμπακι δεν φουλαιζα με πανω απο 32 λιτρα)Οταν του εδειξα το βιβλιο του αμαξιου που γραφει χωρητικότητα ρεζερβουαρ 35 λιτρα, και τον ρωτησα πως το καταφερε αυτο,μου απαντησε οτι κανει λαθος το βιβλιο του αμαξιου 100%!!!!Κανοντας καταγγελια στην ΕΚΟ στελνοντας ολα τα παραστατηκα,μετα απο κανενα μηνα με πηρε στο τηλεφωνο ο υπευθυνος Β.Ελλαδας και αντι να μου ζητησει ενα απλο συγνωμη,(δεν ηθελα και τιποτα αλλο εδω πο υτα λεμε)αυτος που πεταξε το επισης ανεκδιήγητο οτι "η αντλια εχει αποκλιση 10-15%!!Του λεω,ρε μεγαλε δηλαδη θες να μας πεις οτι στα 100 λιτρα κλεβετε  15 λιτρα;Και του το εκλεισα διοτι με τετοιες πρακτικες ,τελικα δεν βγαζει κανεις ακρη.  

Επεξ/σία από jimmy1966
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1

23 λεπτά πριν, jimmy1966 είπε

αυτος που πεταξε το επισης ανεκδιήγητο οτι "η αντλια εχει αποκλιση 10-15%!!Του λεω,ρε μαγαλε δηλαδη θες να μας πεις οτι στα 100 λιτρα κλεβετε  15 λιτρα;Και του το εκλεισα διοτι με τετοιες πρακτικες ,τελικα δεν βγαζει κανεις ακρη.  

έπρεπε να του πεις ότι κι εσύ πληρώνεις με απόκλιση 10-15%, κι αν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό

• Like 1
  • Thanks 2

12 ώρες πριν, Fan είπε

Εδώ υπάρχει μια παρανόηση που συμβαίνει συχνά. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. 

Στα ρεζερβουάρ υπάρχει η nominal capacity και η actual capacity. Nominal capacity έχεις 60 λίτρα, δλδ μέχρι τόσα λίτρα προτείνει ο κατασκευαστής σου να γεμίζεις. To actual capacity όμως είναι 10-15% παραπάνω. Δηλαδή το αμάξι σου τερματίζει στα 66 με 69 λίτρα. 

• Like 1

Είχες μέσα (πολύ) καύσιμο ακόμα. Το τεπόζιτο θ' αδειάσει όταν το αμάξι κάνει κουχ-κουχ και σβήσει. Με το να πας με το trip στα 40 χλμ, παίζει να'χεις 5+ λίτρα. Επ' ευκαιρίας, το τεπόζιτό σου... ΔΕΝ είναι 60 λτ. Αυτή είναι η ονομαστική του χωρητικότητα (που κάνει το "γκντουπ" η αντλία). Στην πράξη είναι τουλάχιστον 70.

• Like 1
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, jimmy1966 είπε

Καποτε σε ενα βενζιναδικο ΕΚΟ που πηγα να φουλαρω το Ματιζακι μου το οποιο εχει 35 λιτρα ρεζερβουαρ και μολις μου ειχε αναψει λαμπακι(που σημαινει πως ειχε μεσα 4-5 λιτρα)ο αθεοφοβος μου εβαλε 38,5 λιτρα.(ποτε μου οταν αναψει λαμπακι δεν φουλαιζα με πανω απο 32 λιτρα)Οταν του εδειξα το βιβλιο του αμαξιου που γραφει χωρητικότητα ρεζερβουαρ 35 λιτρα, και τον ρωτησα πως το καταφερε αυτο,μου απαντησε οτι κανει λαθος το βιβλιο του αμαξιου 100%!!!!Κανοντας καταγγελια στην ΕΚΟ στελνοντας ολα τα παραστατηκα,μετα απο κανενα μηνα με πηρε στο τηλεφωνο ο υπευθυνος Β.Ελλαδας και αντι να μου ζητησει ενα απλο συγνωμη,(δεν ηθελα και τιποτα αλλο εδω πο υτα λεμε)αυτος που πεταξε το επισης ανεκδιήγητο οτι "η αντλια εχει αποκλιση 10-15%!!Του λεω,ρε μαγαλε δηλαδη θες να μας πεις οτι στα 100 λιτρα κλεβετε  15 λιτρα;Και του το εκλεισα διοτι με τετοιες πρακτικες ,τελικα δεν βγαζει κανεις ακρη.  

Αμα σου είπε για 10 με 15% είναι πολύ βλάκας.Κάτω απο 1% είναι το νόμιμο edit link https://www.kathimerini.gr/economy/local/878604/peiragmeni-antlia-sto-15-ton-pratirion/#:~:text=χωρίς σε αυτές να συνυπολογίζεται η νόμιμη απόκλιση του 5 τοις χιλίοις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...