GrKata Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 37 λεπτά πριν, Mallibu είπε Το γεγονος πως διαφοροι εδω μέσα κανετε εναν ανθρωπο να νιωθει ενοχες για την φαρμακευτικη αγωγη του, με humble brags του ποσο σκληροι ησασταν εσεις στα νιατα σας, και ταυτοχρονα του αφαιρειτε την οποια αισιοδοξια εχει για το μελλον του παρουσιαζοντας ενα μελλον δυσοιωνο και δυστοπικο λες και κανενας ανθρωπος στην γη δεν εχει απλα μια ησυχη δουλεια να βγαζει τα προς το ζην, με κανει να αισθανομαι αηδιασμενος με την αμορφωσια σε αυτο το φορουμ. Γι'αυτο και ωρα να την κανω μετα απο 10 χρονια. Χάρη - κανε μου μια χαρη (pun intended). Να θυμασαι πως γράφει μια συγκεκριμενη μεριδα ανθρωπων εδω και σε καμια περιπτωση δεν ειναι αναγκη να θεωρησεις πως ο λογος τους αντιπροσωπευει και την πραγματικοτητα. Συνεχισε το ψαξιμο, συνεχισε να προσεχεις τον εαυτο σου και ολα θα ερθουν στην πορεια. Σχεδον κανεις δεν ηταν σιγουρος τι θελει να γινει στα 20 του. Κανεις την ερευνα σου, δοκιμαζεις την οποια επιλογη κανεις και αν δεις οτι δεν τραβάει τοτε παντα μπορεις να ασχοληθεις με κατι αλλο. Μην αισθανεσαι καμία ενοχη για οποια φαρμακευτικη αγωγη εχει μπορει να σου βελτιωσει την ποιοτητα ζωης. Μην αφησεις ληγμενους 50αρηδες να σε συρουν στη μιζερια τους. Σκληρα ναυτακια, οταν παθετε διαβητη στα 60 σας επειδη η μπακα εφτασε μεχρι το keyboard, μην δεχτειτε ινσουλινη απο το γιατρο σας. Αντιμετωπιστε το με τη σκληραδα σας. Ρε φιλε μας τρολλαρεις και εσυ, πρωτος αυτος ξεκινησε να λεει οτι ειχε ψυχολογικα κτλ και επηρεαζουν στην εργασια που θα επιλεξει, δεν αφορα και κανενα στην τελικη, αλλα τι να κανουμε, να στρουθακαμηλισουμε και να του πουμε "ναι ολα καλα, μην μου αγχωνεσαι, εσενα περιμενουν οι εργοδοτες με ανοιχτες αγκαλες" ?? Ειχα την εντυπωση οτι το φορουμ ειναι μια μικρη κοινωνια, και οταν γραφεις κατι δε το γραφεις για να παρεις επιβεβαιωση και να ακουσεις μονο αυτα που θες να ακουσεις και ολα τα αλλα να τα κανεις discard. Οι απαντησεις που πηρε μπορει να ηταν λιγο σκληρες ναι, και απο μενα ομολογω, αλλα ηταν αληθινες και perfectly valid στο πλαισιο της Ελληνικης κοινωνιας και οικονομικης - εργασιακης καταστασης της εποχης. Δυστυχως, στη σημερον ημερα ατομα με τοσους περιορισμους και προτιμησεις ( ιδιοτροπιες θα πω εγω ) οπως ο TS ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καμια τυχη. Εκτος αμα μπει στη μεση κανας θειος απο Κορωνη. 1
Macosj Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 45 λεπτά πριν, Mallibu είπε Το γεγονος πως διαφοροι εδω μέσα κανετε εναν ανθρωπο να νιωθει ενοχες για την φαρμακευτικη αγωγη του, με humble brags του ποσο σκληροι ησασταν εσεις στα νιατα σας, και ταυτοχρονα του αφαιρειτε την οποια αισιοδοξια εχει για το μελλον του παρουσιαζοντας ενα μελλον δυσοιωνο και δυστοπικο λες και κανενας ανθρωπος στην γη δεν εχει απλα μια ησυχη δουλεια να βγαζει τα προς το ζην, με κανει να αισθανομαι αηδιασμενος με την αμορφωσια σε αυτο το φορουμ. Γι'αυτο και ωρα να την κανω μετα απο 10 χρονια. Χάρη - κανε μου μια χαρη (pun intended). Να θυμασαι πως γράφει μια συγκεκριμενη μεριδα ανθρωπων εδω και σε καμια περιπτωση δεν ειναι αναγκη να θεωρησεις πως ο λογος τους αντιπροσωπευει και την πραγματικοτητα. Συνεχισε το ψαξιμο, συνεχισε να προσεχεις τον εαυτο σου και ολα θα ερθουν στην πορεια. Σχεδον κανεις δεν ηταν σιγουρος τι θελει να γινει στα 20 του. Κανεις την ερευνα σου, δοκιμαζεις την οποια επιλογη κανεις και αν δεις οτι δεν τραβάει τοτε παντα μπορεις να ασχοληθεις με κατι αλλο. Μην αισθανεσαι καμία ενοχη για οποια φαρμακευτικη αγωγη εχει μπορει να σου βελτιωσει την ποιοτητα ζωης. Μην αφησεις ληγμενους 50αρηδες να σε συρουν στη μιζερια τους. Σκληρα ναυτακια, οταν παθετε διαβητη στα 60 σας επειδη η μπακα εφτασε μεχρι το keyboard, μην δεχτειτε ινσουλινη απο το γιατρο σας. Αντιμετωπιστε το με τη σκληραδα σας. Και εγώ το ίδιο. Τελείωσα με αυτό το φόρουμ. Οι ίδιοι και ίδιοι σχολιάζουν συνέχεια, κατα πάσα πιθανότητα είναι μέσα στην μιζέρια και θέλουν να εξάγουν την οργή, λόγω της κοινωνικής τους απαξίωσης, σε οποιοδήποτε μέλος ζηταει βοήθεια για κάτι 1
XarisArgy Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, GrKata είπε Ρε φιλε μας τρολλαρεις και εσυ, πρωτος αυτος ξεκινησε να λεει οτι ειχε ψυχολογικα κτλ και επηρεαζουν στην εργασια που θα επιλεξει, δεν αφορα και κανενα στην τελικη, αλλα τι να κανουμε, να στρουθακαμηλισουμε και να του πουμε "ναι ολα καλα, μην μου αγχωνεσαι, εσενα περιμενουν οι εργοδοτες με ανοιχτες αγκαλες" ?? Ειχα την εντυπωση οτι το φορουμ ειναι μια μικρη κοινωνια, και οταν γραφεις κατι δε το γραφεις για να παρεις επιβεβαιωση και να ακουσεις μονο αυτα που θες να ακουσεις και ολα τα αλλα να τα κανεις discard. Οι απαντησεις που πηρε μπορει να ηταν λιγο σκληρες ναι, και απο μενα ομολογω, αλλα ηταν αληθινες και perfectly valid στο πλαισιο της Ελληνικης κοινωνιας και οικονομικης - εργασιακης καταστασης της εποχης. Δυστυχως, στη σημερον ημερα ατομα με τοσους περιορισμους και προτιμησεις ( ιδιοτροπιες θα πω εγω ) οπως ο TS ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καμια τυχη. Εκτος αμα μπει στη μεση κανας θειος απο Κορωνη. Καμια σχεση. Δεν ειπα οτι εχω ψυχολογικα που επηρεαζουν το πως θα κανω δουλεια, η που με εμποδιζουν, δεν ειμαι αναπηρος, ειμαι ικανος να δουλεψω οπως ο καθενας. Ειπα οτι λογω ψυχολογικων παραγωντων (τους οποιους δεν θα κατσω τωρα να αναλυσω) δεν τα παω καλα με την υπερβολικη και μονιμη πιεση και κατακριση απο τριτους, για αυτο και θα προτιμουσα ενα περιβαλλον χωρις κοσμο.
tenere1982 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Πάτα πάνω στην άριστη γνώση Αγγλικών + καλή γνώση PC. Τουρισμός, εστίαση ή γενική γραμματειακη/υποστηρικτική εργασία γραφείου (εδώ βοηθάει και το δεν μιλάω αν δεν μου μιλάνε). Σκέψου ότι θα χρειαστείς ούτως ή άλλως σιγά σιγά να εξασκήσεις κοινωνικές δεξιότητες για να προχωρήσεις κι επαγγελματικά και προσωπικά. Καλή δύναμη! Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2022 από tenere1982 1
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, XarisArgy είπε Καμια σχεση. Δεν ειπα οτι εχω ψυχολογικα που επηρεαζουν το πως θα κανω δουλεια, η που με εμποδιζουν, δεν ειμαι αναπηρος, ειμαι ικανος να δουλεψω οπως ο καθενας. Ειπα οτι λογω ψυχολογικων παραγωντων (τους οποιους δεν θα κατσω τωρα να αναλυσω) δεν τα παω καλα με την υπερβολικη και μονιμη πιεση και κατακριση απο τριτους, για αυτο και θα προτιμουσα ενα περιβαλλον χωρις κοσμο. Βάση αυτού που έχεις πει στην αρχή αλλά και τώρα "υπερβολική/μόνιμη πίεση και κατάκριση από τρίτους" θα έλεγα να απευθυνθείς στους ειδικούς επιστήμονες/γιατρούς ώστε να βγάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά/χαρτιά που χρειάζονται ώστε μετά να πας και να τα καταθέσεις στις αρμόδιες στρατολογικές αρχές προκειμένου να πάρεις οριστική απαλλαγή καθώς δεν θα μπορέσεις να ολοκληρώσεις την στρατιωτική σου θητεία και περισσότερο ζημιά θα σου κάνει παρά καλό βασισμένο πάντα σε ότι εσύ είπες. Όποτε μετά θα είσαι ελεύθερος και απαλλαγμένος από το θέμα "στρατιωτικές υποχρεώσεις" να ασχοληθείς με τις σπουδές σου και με ότι άλλο θα κάνεις στην ζωή σου επαγγελματικά.
Nabuko Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 8 λεπτά πριν, XarisArgy είπε Ειπα οτι λογω ψυχολογικων παραγωντων (τους οποιους δεν θα κατσω τωρα να αναλυσω) δεν τα παω καλα με την υπερβολικη και μονιμη πιεση και κατακριση απο τριτους, για αυτο και θα προτιμουσα ενα περιβαλλον χωρις κοσμο Μήπως είσαι λίγο αυστηρός με τον εαυτό σου? Έχεις σκεφτεί να ξεκινήσεις κάτι δικό σου ώστε να είσαι εσύ ο κύριος του εαυτού σου και να μην έχεις κανέναν πάνω απ' το κεφάλι σου για να σε κρίνει και να σε πιέζει? Μετά βέβαια ενδεχομένως να έχεις άλλου είδους πίεση. 1
XarisArgy Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, Nabuko είπε Μήπως είσαι λίγο αυστηρός με τον εαυτό σου? Έχεις σκεφτεί να ξεκινήσεις κάτι δικό σου ώστε να είσαι εσύ ο κύριος του εαυτού σου και να μην έχεις κανέναν πάνω απ' το κεφάλι σου για να σε κρίνει και να σε πιέζει? Μετά βέβαια ενδεχομένως να έχεις άλλου είδους πίεση. Παντα ειμαι αυστηρος με τον εαυτο μου, το να εχω καλη επιδοση σε αυτο που κανου ειναι εξισου σημαντικο με ολα τα αλλα. Ναι το εχω σκεφτει, αλλα δεν μπορεσα ποτε να καταληξω καπου.
The_Other_One Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, catmaster είπε Ξεκίνα να αναζητάς κάποια δουλειά -αν μπορείς ρώτα και συγγενείς και φίλους- που να μην έχεις μεγάλη έκθεση σε κόσμο, στα γρήγορα κάποιες εργασίες που μου έρχονται στο μυαλό είναι βοηθός τεχνίτη σε κάποιες οικοδομικές εργασίες (πχ βοηθός μπογιατζή /βοηθός ηλεκτρολόγου) ναι μεν δύσκολο μεροκάματο αλλά συνηθως είναι εργασίες της φάσης "κανω τη δουλεια μου και δε με ζαλίζουν". Δες αν αντέχεις και για αγροτικές εργασίες πχ συντήρηση κήπων , σκαλισματα ξεχορταριάσματα στην περιοχή που ζεις. Χτύπα πόρτες σε συνεργεία αυτοκινήτων και δικύκλων - ειναι λίγα τα χρήματα σαν ανειδίκευτος αλλά πας κανεις το μεροκαματο και δεν σε πολυζαλίζουν. Αποθηκάριος σε καποιο mini market περιοχής που λογω τουριστικής περιοδου ολο και καποιον μπορει να ζητανε. *όταν σπούδαζα στην Αγγλία τον πρωτο χρόνο εργαζόμουν part time σε μεγάλο pet shop γιατί δεν τα έβγαζα περα χωρίς να εργαστώ, και τελικά κατάλαβα πως προτιμούσα τα ζωάκια παρά τους ανθρώπους στην καθημερινότητά μου και ήταν απο τις πιο αγχολυτικές δουλειές που είχα κάνει σαν νέος. Βιάζεσαι. Πρέπει να τελειώνει με το στρατιωτικό του πρώτα.
catmaster Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 17 λεπτά πριν, The_Other_One είπε Βιάζεσαι. Πρέπει να τελειώνει με το στρατιωτικό του πρώτα. Για να βγάλει ενα μεροκάματο-έστω να ξεκινήσει απο κάπου- με δουλειές όπως αυτές που έγραψα πρέπει να έχει και τη ροζαλία στο χέρι το παλικάρι; Δεν νομίζω. 1
Stavroulami Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, XarisArgy είπε Καλησπέρα. Είμαι 21 και χρειαζομαι βοηθεια σχετικα με την ευρεση εργασιας. Ειναι ειδικη περιπτωση γιατι δεν εχω καμια απολυτως εμπειρια, δεν νομιζω πως εχουν σημασια οι λογοι οι οποιοι ειναι πολλοι. Το θεμα ειναι οτι ψαχνω κατι επιτελους να κανω μεχρι να τελειωσω τις σπουδες μου στο *ΙΕΚ και το βρισκω υπερβολικα δυσκολο, συγκεκριμενα ψαχνω για κατι που εννοειται δεν απαιτει προυπηρεσια, που δεν εχει να κανει με διαχειριση χρηματων (ταμειο, σερβις, οτιδηποτε παρομοιο), για πρωινες ωρες, να μην απαιτει εκπληρωμενη στρατιωτικη θητεια (απο την οποια εχω αναβολη μεχρι το 24), και να μην απαιτει διπλωμα οδηγησης η μεσο μεταφορας (γιατι δεν παιζει φραγκο), και *κατα προτιμηση* να μην εχει να κανει με κοσμο/πελατεια γιατι δεν ειμαι εξωστρεφης καθολου και δεν ειναι κατι που μπορω να αλλαξω οσο κι αν εχω προσπαθησει, πιστευω πως δεν ειναι καλο ουτε για εμενα που θα ερχομαι σε δυσκολη θεση ουτε για τον πελατη που θα περιμενει εξυπηρετηση απο εναν μαντραχαλο που δεν χαμογελαει ουτε και να τον πληρωναν (για να χαμογελασει) και συνεπως για την εικονα της εκαστοτε εγκαταστασης/καταστηματος. Τι εχω? Οχι πολλα, απολυτηριο λυκειου, αριστη γνωση αγγλικων με πτυχια, καλη γνωση υπολογιστων χωρις πτυχιο, θεληση για να αποκτησω εμπειρια, και δεν μιλαω πολυ αν δεν μου μιλανε. Η αληθεια ειναι οτι θα προτιμουσα κατι σχετικα ησυχο, χωρις καποιον πανω απο το κεφαλι μου να φωναζει και να τα βαζει μαζι μου για το παραμικρο λαθος, γιατι λογω ψυχολογικων παραγοντων δεν μπορω να το αντεξω και μου ειναι δυσκολο να μην αντιδρασω (τα εχω ζησει με δασκαλους, καθηγητες και αλλα ατομα στον ρολο του αφεντικου), ειναι μια σημαντικη ανησυχια αυτη, αλλα φυσικα δεν ζουμε σε εναν τελειο κοσμο και απλα θα δουμε στην πορεια πως θα πανε αυτα. Παντως χιλιες φορες να μετακινω κουτια σε μια αποθηκη ολη μερα παρα να στεκομαι πισω απο ενα ταμειο χαμογελωντας σε αγνωστους. *Οι σπουδες μου στο ΙΕΚ δεν εχουν καμια σχεση με θεσεις μερικης απασχολησης ή γενικα κατι που θα μπορουσα να κανω χωρις πιστοποιηση (Φυλαξη). Υπαρχουν ελπιδες για κατι που ανταποκρινεται στα παραπανω η σφιγγω το ζωναρι και περιμενω αλλο 1 χρονο για την πρακτικη? Διάβασα όλο το κείμενο και σχεδόν όλες σου τις απαντήσεις. Έχεις χάλια ψυχολογία και προσπαθείς να βγάλεις τον εαυτό σου άχρηστο. Προσπάθησε να φτιάξεις την ψυχολογία σου αυτό παίζει τρομερό ρόλο στο να βρεις δουλειά και γενικά στην ποιότητα της ζωής σου . Όταν πας να βρεις μια δουλειά δεν φοβάσαι τον κόσμο που θα συναναστραφείς δεν δαγκώνουν ούτε θα σε παρεξηγήσουν αν κάνεις λάθος. Όπως επίσης πρέπει να μπορείς να διαχειρίζεσαι και το άγχος σε πολλές καταστάσεις... Όσο για το θέμα με τους ψυχολόγους και ψυχιάτρους δεν ξέρω αν είναι τόσο σημαντικό αλλά ναι αν θεωρείς πως χρειάζεσαι μια υποστήριξη να πας να βρεις και άλλους! Είναι πολύ δύσκολο να βρεις με την 1-2 φορά ψυχολόγο πρέπει να ψάξεις καλά και πολλους ώστε να βρεις αυτόν που θα σου κάνει. Μην απελπιζεσαι σίγουρα θα έχεις καλά στοιχεία ώστε να βρεις μια υγιείς και καλή δουλειά. Δεν έχουν όλες οι δουλειές άθλια αφεντικά, κακό προσωπικό κλπ . Επίσης μια καλή ιδέα θα ήταν να ασχοληθείς και με το ιντερνετικό μάρκετινγκ να μην έχεις ούτε αφεντικά ούτε τίποτα και θα έχεις τα δικά σου λεφτά και μην σου πω περισσότερα από όσα βγάζει ο μέρος Έλληνας 😃 Όσο για την πληροφορική προσπάθησε να πάρεις έστω το ECDL το ζητάνε παντού από όσο ξέρω και από εμένα. Θα σε βοηθήσει να βρεις δουλεια και να φτιάξεις ένα καλό βιογραφικό.Προσπάθησε να φτιάξεις την ψυχολογία σου στο ξανά λέω από εκεί ξεκινάνε όλα γι'αυτό και δεν πιστεύω τα λόγια που αυτό παρουσιάζεις τον εαυτό σου! Ελπίζω να βοήθησα κάπως.. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2022 από Stavroulami 1
XarisArgy Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, Stavroulami είπε Διάβασα όλο το κείμενο και σχεδόν όλες σου τις απαντήσεις. Έχεις χάλια ψυχολογία και προσπαθείς να βγάλεις τον εαυτό σου άχρηστο. Προσπάθησε να φτιάξεις την ψυχολογία σου αυτό παίζει τρομερό ρόλο στο να βρεις δουλειά και γενικά στην ποιότητα της ζωής σου . Όταν πας να βρεις μια δουλειά δεν φοβάσαι τον κόσμο που θα συναναστραφείς δεν δαγκώνουν ούτε θα σε παρεξηγήσουν αν κάνεις λάθος. Όπως επίσης πρέπει να μπορείς να διαχειρίζεσαι και το άγχος σε πολλές καταστάσεις... Όσο για το θέμα με τους ψυχολόγους και ψυχιάτρους δεν ξέρω αν είναι τόσο σημαντικό αλλά ναι αν θεωρείς πως χρειάζεσαι μια υποστήριξη να πας να βρεις και άλλους! Είναι πολύ δύσκολο να βρεις με την 1-2 φορά ψυχολόγο πρέπει να ψάξεις καλά και πολλους ώστε να βρεις αυτόν που θα σου κάνει. Μην απελπιζεσαι σίγουρα θα έχεις καλά στοιχεία ώστε να βρεις μια υγιείς και καλή δουλειά. Δεν έχουν όλες οι δουλειές άθλια αφεντικά, κακό προσωπικό κλπ . Επίσης μια καλή ιδέα θα ήταν να ασχοληθείς και με το ιντερνετικό μάρκετινγκ να μην έχεις ούτε αφεντικά ούτε τίποτα και θα έχεις τα δικά σου λεφτά και μην σου πω περισσότερα από όσα βγάζει ο μέρος Έλληνας 😃Προσπάθησε να φτιάξεις την ψυχολογία σου στο ξανά λέω από εκεί ξεκινάνε όλα γι'αυτό και δεν πιστεύω τα λόγια που αυτό παρουσιάζεις τον εαυτό σου! Ελπίζω να βοήθησα κάπως.. Ναι, πως προσπαθω να βγαλω τον εαυτο μου αχρηστο?
The_Other_One Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 7 λεπτά πριν, catmaster είπε Για να βγάλει ενα μεροκάματο-έστω να ξεκινήσει απο κάπου- με δουλειές όπως αυτές που έγραψα πρέπει να έχει και τη ροζαλία στο χέρι το παλικάρι; Δεν νομίζω. Μην τα λες σε εμένα. Είναι η μια από τις δύο στάνταρ απαντήσεις του.
XarisArgy Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, The_Other_One είπε Μην τα λες σε εμένα. Είναι η μια από τις δύο στάνταρ απαντήσεις του. Ναι οκ, εφυγες κι εσυ
Stavroulami Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, XarisArgy είπε Ναι, πως προσπαθω να βγαλω τον εαυτο μου αχρηστο? Αν ξανά διαβάσεις το κείμενο σου και γενικά τις απαντήσεις θα καταλάβεις! Τέλος πάντων 🙄 1
The_Other_One Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, XarisArgy είπε Ναι οκ, εφυγες κι εσυ mkaythnxbye
Προτεινόμενες αναρτήσεις