Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μπράβο σου.Κάτσε και αγνάντευε.Και ρίχνε τα όλα στο κακό ριζικό  και στην κακούργα κοινωνία.

Κι εσυ κατσε και φτιαχνε φανταστικα σεναρια στο μυαλο σου, με μηδενικη αναγνωστικη κατανοηση. Ακου εκει να λεει οτι εγω αρνουμαι να δουλεψω επειδη αποφασισα εγω οτι το φανταριλικι με εμποδιζει. Σε τι κοσμο ζεις?

6 λεπτά πριν, ikorolis είπε

είσαι μικρός στην ηλικία σε σχέση με εμένα (50άρη) και άλλους εδώ συνομιλητές σου (μεγαλύτερους) που προσπαθούν να σε βοηθήσουν έστω διαδικτυακά

κάτσε διάβασε και άκου τι σου λένε εδώ πέρα μην γράφεις απλά για να πεις την άποψη σου

δεν έχεις ζήσει ούτε το 1/3 από αυτά που έχω ζήσει εγώ αλλά και πάρα πολλών από τους συνομιλητές σου

και εννοείται εύχομαι και εγώ και οι συνομιλητές σου να μην τα ζήσεις.

όλα αυτά που λέω αν θες τα ακολουθείς εγώ και οι συνομιλητές σου για καλό σου στα λέμε.

Γραφεις παλι τα ιδια, οποτε θα σου απαντησω τα ιδια, αλλα επειδη δεν θελω να σπαμμαρω, διαβασε παλι πιο πανω.

Επεξ/σία από XarisArgy
  • Απαντ. 152
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Επισκέπτης
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, XarisArgy είπε

Κι εσυ κατσε και φτιαχνε φανταστικα σεναρια στο μυαλο σου, με μηδενικη αναγνωστικη κατανοηση. Ακου εκει να λεει οτι εγω αρνουμαι να δουλεψω επειδη αποφασισα εγω οτι το φανταριλικι με εμποδιζει. Σε τι κοσμο ζεις?

Γραφεις παλι τα ιδια, οποτε θα σου απαντησω τα ιδια, αλλα επειδη δεν θελω να σπαμμαρω, διαβασε παλι πιο πανω.

Εγώ αγαπητέ μου συνομιλητή (20+) δεν χρειάζεται να διαβάσω κάτι ούτε να πω κάτι

Ότι ήταν να πω το έχω πει

Αν θες τα εφαρμόζεις αν δεν θες δεν τα εφαρμόζεις

Όλα στην αληθινή ζωή έξω είναι θέμα επιλογών και αντίστοιχων επιπτώσεων/κυρώσεων (πες το όπως θες) αυτών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, ikorolis είπε

Εγώ αγαπητέ μου συνομιλητή (20+) δεν χρειάζεται να διαβάσω κάτι ούτε να πω κάτι

Ότι ήταν να πω το έχω πει

Αν θες τα εφαρμόζεις αν δεν θες δεν τα εφαρμόζεις

Όλα στην αληθινή ζωή έξω είναι θέμα επιλογών και αντίστοιχων επιπτώσεων/κυρώσεων (πες το όπως θες) αυτών.

Αν δεν πιστευεις οτι χρειαζεται να διαβασεις, και εχεις διαβασει ο,τι εχω πει, και επιμενεις, τοτε μαλλον ψαχνεις για διαγωνισμο, ο οποιος αν υπηρχε θα τον ειχα κερδισει 10 φορες. Επειδη εγω ομως δεν εχω ορεξη για διαγωνισμο, αγνωηση χρηστη και τελος της υποθεσης.

Επεξ/σία από XarisArgy
Δημοσ.

Εγω εχω να πω παντως οτι αμα ειχες τοσο τζαμπα μαγκια και τσαμπουκα οσο εχεις εδω μεσα ανωνυμα και στη ζωη σου εξω, σιγουρα καπου θα σε παιρναν για δουλεια.

Εχω την αισθηση οτι αναλωνεις την ενεργεια σου σε λαθος πραγαματα ( να βρισκεις δικαιολογιες γιατι δε σε παιρνουν για δουλεια καπου πχ, να μαλωνεις με τον ραντομ τυπο στο ιντερνετ που στην ειπε, να κανεις διαγωνισμο ποιος εχει πιο πολλα ψυχολογικα κτλ )

• Like 3
Δημοσ.

Ναι ειναι οντως στεναχωρο αλλα συμβαινει ολο και περισσοτερο. Τεινω να πιστευω οτι παλαιοτερα οταν ειχαμε ζορια ειχαμε και φιλους κοντα μας να τα πουμε. Κι αυτοι ακουγανε. Ουτε χλευαζαν ουτε τιποτα. Τα λεγες ξαλαφρωνες σηκωνοσουν και ριχνοσουν στη "μαχη". 

Παει τωρα να πει ο αλλος τον προβληματισμο του ή το προβλημα του και ξεκιναει το bullying. Και καταληγεις να σε τρωει το σαρακι. Λες αστο καλυτερα. 

Το ανησυχητικο ειναι οτι οταν εμφανιστει καποιος πιο χαμηλων τονων πιο ταλαιπωρημενος πιο ευκολο θυμα βρε αδερφε μαζευομαστε κι αρχιζουν οι σφαλιαρες. Για να πεσει πιο κατω. 

Λες και ξερουμε τι αντεχει και τι δεν αντεχει ο καθενας και ποια ειναι τα ορια του. 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, GrKata είπε

Εγω εχω να πω παντως οτι αμα ειχες τοσο τζαμπα μαγκια και τσαμπουκα οσο εχεις εδω μεσα ανωνυμα και στη ζωη σου εξω, σιγουρα καπου θα σε παιρναν για δουλεια.

Εχω την αισθηση οτι αναλωνεις την ενεργεια σου σε λαθος πραγαματα ( να βρισκεις δικαιολογιες γιατι δε σε παιρνουν για δουλεια καπου πχ, να μαλωνεις με τον ραντομ τυπο στο ιντερνετ που στην ειπε, να κανεις διαγωνισμο ποιος εχει πιο πολλα ψυχολογικα κτλ )

Αν εσυ το βλεπεις αυτο που εγραψα σαν τζαμπα μαγκια και τσαμπουκα, σε λυπαμαι, γιατι φαινεται οτι δεν μπηκες στον κοπο να καταλαβεις τιποτα απο οτι ειπα. Και μιλας για διαγωνισμους την ιδια ωρα που εγω εγραφα οτι δεν γουσταρω διαγωνισμους. Κριμα, κριμα. Γραφεις κατι, καταλαβαινουν ακριβως το αντιθετο, οπως ακριβως ανεφερα και στο σχολιο/εκθεση που εγραψα νωρτιερα.

Επεξ/σία από XarisArgy
Επισκέπτης
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, XarisArgy είπε

Αν δεν πιστευεις οτι χρειαζεται να διαβασεις, και εχεις διαβασει ο,τι εχω πει, και επιμενεις, τοτε μαλλον ψαχνεις για διαγωνισμο, ο οποιος αν υπηρχε θα τον ειχα κερδισει 10 φορες. Επειδη εγω ομως δεν εχω ορεξη για διαγωνισμο, αγνωηση χρηστη και τελος της υποθεσης.

Αν από όλα αυτά επιμένεις φίλε μου (20+) να θεωρείς την ζωή σου ή το θέμα εδώ διαγωνισμό γνώσεων/εμπειρίας

Μόνος σου άλλωστε είπες ότι είσαι 20+ και σύμφωνα με αυτά που είπες ο ίδιος έχουν συμβεί στα 10+

Δεν έχω να πω κάτι άλλο ούτε ζήτησα εγώ ή άλλος λεπτομέρειες

Αλλά όταν μου κάνεις σύγκριση την ζωή σου (20+) με την ζωή ενός στην ηλικία των 30-40-50-60 και πάνω

Δεν έχω να πω κάτι άλλο

Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά δεν γίνεται κανένας διαγωνισμός αν γινόταν απλά θα είχες χάσει τον διαγωνισμό λόγω ηλικίας/εμπειρίας και λανθασμένων απαντήσεων.

Επίσης δεν έχω καμία όρεξη και κακώς ασχολήθηκα με την περίπτωση σου

Ναι θα συμφωνήσω με την αγνόηση χρήστη (προσθήκη στην μαύρη λίστα)

Τέλος της υπόθεσης και του θέματος.

Τα συμπεράσματα μου τα έχω βγάλει όπως πιστεύω και αρκετοί συνομιλητές μας

Καλή τύχη στις σπουδές σου για την φύλαξη αρχαιολογικών χώρων

όταν με το καλό τελειώσουν όπως και οι στρατιωτικές σου υποχρεώσεις

μην ξεχάσεις να κάνεις αίτηση να μπεις στο υπουργείο πολιτισμού (δημόσιο)

θα πετύχεις όπως έχουν πετύχει αρκετοί συμπολίτες σου από την περιοχή της Μεσσηνίας - Καλαμάτας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το γεγονος πως διαφοροι εδω μέσα κανετε εναν ανθρωπο να νιωθει ενοχες για την φαρμακευτικη αγωγη του, με humble brags του ποσο σκληροι ησασταν εσεις στα νιατα σας, και ταυτοχρονα του αφαιρειτε την οποια αισιοδοξια εχει για το μελλον του παρουσιαζοντας ενα μελλον δυσοιωνο και δυστοπικο λες και κανενας ανθρωπος στην γη δεν εχει απλα μια ησυχη δουλεια να βγαζει τα προς το ζην, με κανει να αισθανομαι αηδιασμενος με την αμορφωσια σε αυτο το φορουμ. Γι'αυτο και ωρα να την κανω μετα απο 10 χρονια.

Χάρη - κανε μου μια χαρη (pun intended). Να θυμασαι πως γράφει μια συγκεκριμενη μεριδα ανθρωπων εδω και σε καμια περιπτωση δεν ειναι αναγκη να θεωρησεις πως ο λογος τους αντιπροσωπευει και την πραγματικοτητα.

Συνεχισε το ψαξιμο, συνεχισε να προσεχεις τον εαυτο σου και ολα θα ερθουν στην πορεια. Σχεδον κανεις δεν ηταν σιγουρος τι θελει να γινει στα 20 του. Κανεις την ερευνα σου, δοκιμαζεις την οποια επιλογη κανεις και αν δεις οτι δεν τραβάει τοτε παντα μπορεις να ασχοληθεις με κατι αλλο.  Μην αισθανεσαι καμία ενοχη για οποια φαρμακευτικη αγωγη εχει μπορει να σου βελτιωσει την ποιοτητα ζωης. Μην αφησεις ληγμενους 50αρηδες να σε συρουν στη μιζερια τους. 

Σκληρα ναυτακια, οταν παθετε διαβητη στα 60 σας επειδη η μπακα εφτασε μεχρι το keyboard, μην δεχτειτε ινσουλινη απο το γιατρο σας. Αντιμετωπιστε το με τη σκληραδα σας.

Επεξ/σία από Mallibu
  • Like 7
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Mallibu είπε

Το γεγονος πως διαφοροι εδω μέσα κανετε εναν ανθρωπο να νιωθει ενοχες για την φαρμακευτικη αγωγη του, με humble brags του ποσο σκληροι ησασταν εσεις στα νιατα σας, και ταυτοχρονα του αφαιρειτε την οποια αισιοδοξια εχει για το μελλον του παρουσιαζοντας ενα μελλον δυσοιωνο και δυστοπικο λες και κανενας ανθρωπος στην γη δεν εχει απλα μια ησυχη δουλεια να βγαζει τα προς το ζην, με κανει να αισθανομαι αηδιασμενος με την αμορφωσια σε αυτο το φορουμ. Γι'αυτο και ωρα να την κανω μετα απο 10 χρονια.

Χάρη - κανε μου μια χαρη (pun intended). Να θυμασαι πως γράφει μια συγκεκριμενη μεριδα ανθρωπων εδω και σε καμια περιπτωση δεν ειναι αναγκη να θεωρησεις πως ο λογος τους αντιπροσωπευει και την πραγματικοτητα.

Συνεχισε το ψαξιμο, συνεχισε να προσεχεις τον εαυτο σου και ολα θα ερθουν στην πορεια. Μην αισθανεσαι καμία ενοχη για οποια φαρμακευτικη αγωγη εχει μπορει να σου βελτιωσει την ποιοτητα ζωης. Μην αφησεις ληγμενους 50αρηδες να σε συρουν στη μιζερια τους. 

Σκληρα ναυτακια, οταν παθετε διαβητη στα 60 σας επειδη η μπακα εφτασε μεχρι το keyboard, μην δεχτειτε ινσουλινη απο το γιατρο σας. Αντιμετωπιστε το με τη σκληραδα σας.

Δεν το παιρνω προσωπικα, και δεν ντρεπομαι ουτε για αυτα που εχω περασει ουτε για αυτα που εχω παρει. Αντιθετως ειμαι περηφανος που τα εχω καταφερει ως εδω και συνεχιζω, αλλα ειναι μεγαλη απογοητευση το πως αντιμετωπιζουν εναν ανθρωπο που ξερει τι θελει και ποιος ειναι, εγω εκανα ενα ποστ μπας και παρω καμια ιδεα, και δυστυχως κατεληξε σε αυτο. Διψαει για δραμα ο ανθρωπος, καπου πρεπει να διξει ποσο δικιο εχει και ποσο ανωτερος ειναι.

Επεξ/σία από XarisArgy
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Mallibu είπε

Συνεχισε το ψαξιμο, συνεχισε να προσεχεις τον εαυτο σου και ολα θα ερθουν στην πορεια. Μην αισθανεσαι καμία ενοχη για οποια φαρμακευτικη αγωγη εχει μπορει να σου βελτιωσει την ποιοτητα ζωης. Μην αφησεις ληγμενους 50αρηδες να σε συρουν στη μιζερια τους. 

Ολα καλα αλλα αυτο με τους ληγμενους 50αρηδες τι το θελες? Σε μια δεκαετια θα ληξω? 

Αντι να ριχνουμε σφαλιαρες να βοηθησουμε τα νεοτερα παιδια να σηκωθουν και να βρουν το δρομο τους. 

Μη γινουμε σαν τους παππουδες μας που λεγανε τι αναγκη εχεις εσυ εμεις περασαμε κατοχη. Ποση απαξιωση πια?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Klausx είπε

Έχεις καλή προϋπηρεσία πάρε ιδέες ->

θα σε βρω, και αντι για φυλακη θα με βαλουν σε ιδρυμα

Επεξ/σία από XarisArgy
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Uptheirons είπε

Ολα καλα αλλα αυτο με τους ληγμενους 50αρηδες τι το θελες? Σε μια δεκαετια θα ληξω? 

Δεν ειναι ληγμενοι επειδη ειναι 50αρηδες, αλλωστε σε μια δεκαετια και κατι και εγω εκει θα παιζω μπάλα οποτε κριμα να με βαζω αυτογκόλ. Αλλά, ληγμενοι επειδη ειναι κλειστόμυαλοι, απόλυτοι με θέματα που γνωριζουν εντελως επιφανειακα, με παντελη ελειψη ενσυναισθησης - λες και ξεχασαν πως ηταν αυτοι και ολοι μας στα 20 μας - , και αναμεταδοτες της Ελληνεζικης λογικής "οπως ειναι/ηταν για μενα - να ειναι για ολους".

Και αυτη η λογικη πρεπει να πεθανει καποτε σε αυτη τη χωρα αλλιως θα βραζουμε στα σκατα μας επ'απειρον.

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, XarisArgy είπε

Είμαι 21 και χρειαζομαι βοηθεια σχετικα με την ευρεση εργασιας. Ειναι ειδικη περιπτωση γιατι δεν εχω καμια απολυτως εμπειρια, Τι εχω?

Οχι πολλα, απολυτηριο λυκειου, αριστη γνωση αγγλικων με πτυχια, καλη γνωση υπολογιστων χωρις πτυχιο, θεληση για να αποκτησω εμπειρια, και δεν μιλαω πολυ αν δεν μου μιλανε.

Ξεκίνα να αναζητάς κάποια δουλειά -αν μπορείς ρώτα και συγγενείς και φίλους- που να μην έχεις μεγάλη έκθεση σε κόσμο, στα γρήγορα κάποιες εργασίες που  μου έρχονται στο μυαλό είναι βοηθός τεχνίτη σε κάποιες οικοδομικές εργασίες (πχ βοηθός μπογιατζή /βοηθός ηλεκτρολόγου) ναι μεν δύσκολο μεροκάματο αλλά συνηθως είναι εργασίες της φάσης "κανω τη δουλεια μου και δε με ζαλίζουν".

Δες αν αντέχεις και για αγροτικές εργασίες πχ συντήρηση κήπων , σκαλισματα ξεχορταριάσματα στην περιοχή που ζεις.

Χτύπα πόρτες σε συνεργεία αυτοκινήτων και δικύκλων - ειναι λίγα τα χρήματα σαν ανειδίκευτος αλλά πας κανεις το μεροκαματο και δεν σε πολυζαλίζουν.

Αποθηκάριος σε καποιο mini market περιοχής που λογω τουριστικής περιοδου ολο και καποιον μπορει να ζητανε.

*όταν σπούδαζα στην Αγγλία τον πρωτο χρόνο εργαζόμουν part time σε μεγάλο pet shop γιατί δεν τα έβγαζα περα χωρίς να εργαστώ, και τελικά κατάλαβα πως προτιμούσα τα ζωάκια παρά τους ανθρώπους στην καθημερινότητά μου και ήταν απο τις πιο αγχολυτικές δουλειές που είχα κάνει σαν νέος.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό το θρεντ αντιπροσωπεύει 100% τα χάλια των Ελλήνων. Αυτή η γενιά του 80-90 είναι οι σημερινοί μεσήλικες οπότε δεν πρέπει να έχουμε και πολλές απαιτήσεις. Ακόμα χειρότερο τα παιδιά τους που θα κληθούν να αναθρέψουν σωστά, θα είναι η μελλοντική γενιά. Καμία απορία γιατί πηγαίνει αυτή η χώρα από το κακό στο χειρότερο. Το παιδί θέλει να δουλέψει, ζήτησε συμβουλές πάνω σε αυτό και οχι πάνω σε θέματα της υγείας του. Στο ελλαντα είναι ταμπού να έχει κάποιος ψυχιατρικό ιστορικό, αν έχει και το πεις ότι και να κάνεις δεν θα σε εμπιστευτεί κάνεις και τα πάντα θα τα συσχετίζει με το πρόβλημα που είχες στο παρελθόν. 

Για να απαντήσουμε και στο θέμα, στην Ελλάδα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Σερβισ, λάντζα και ντελιβερη έχει μείνει. Αυτά μπορείς να τα κάνεις με καλύτερο μισθό και Ευρώπη. Εγώ σου προτείνω να φύγεις από την χώρα άμεσα να γλυτώσεις και τον έναν χρόνο φυλάκιση που επιβάλλεται σε όλους τους άρρενες 

Επεξ/σία από Macosj
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...