Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΔΕΝ υπάρχει δουλειά που δε θα έχεις κάποιον πάνω από το κεφάλι σου.

Και όπως είπε ένας φίλος σε προηγούμενο μήνυμα, ως software developer δε θα έχεις κάποιον πάνω από το κεφάλι σου, αλλά θα έχεις προθεσμίες και χρονικές διορίες.
Δεν είναι κακή περίπτωση.

Σίγουρα δημόσιος υπάλληλος θα ήταν η καλύτερη περίπτωση αλλά δεν το συνεχίζω …

Για το αν πλέον είναι αργά για διαβάσματα θα σου πω ότι είναι σεβαστή η γνώμη σου, αλλά εγώ διαφωνώ 100%.

Εκ πείρας θα σου πω ότι στα 30,40,50 θα σκέφτεσαι αυτή σου την απόφαση και θα λες, τί βλακείες έλεγα.
Μπορεί να μην είσαι του διαβάσματος, δεκτών. Μην περιμένεις όμως τότε και πολλά στο θέμα εργασίας.

Και να σου πω και κάτι. Άλλο το 1970 και άλλο το 2022. Πλέον οι δουλειές που κάνεις χωρίς hard skills είναι delivey, γκαρσόνι, φύλαξη κλπ τέλος πάντων δουλειές που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε, γι αυτό και δεν πληρώνονται και καλά. Αυτό είναι νόμος.

Εγώ σκέφτηκα μια δουλειά π.χ. υπάλληλος αποθήκης. Δεν έχεις να κάνεις με κόσμο. Μόνο με τον προϊστάμενό σου.
Κλαρκ που ειπώθηκε θα ήταν καλή περίπτωση αλλά στην Ελλάδα δε μπορείς να πάρεις άδεια χειριστή με τίποτα, ή πάρα πολύ δύσκολα.  

Ο γιος μου στα 16 εκεί στο λύκειο μου έλεγε διάφορα πράγματα. Τώρα είναι 22 και μου λέει τελείως τα αντίθετα. Λογικό είναι. Και σε 10 χρόνια θα μου λέει άλλα. Αυτό έλειπε, εγώ τώρα στα 51 να λέω ότι έλεγα στα 21 !
Ο Μοχάμετ Άλι είχε πει. Αν κάποιος στα 50 του σκέφτεται όπως στα 20, τότε έχασε 30 χρόνια !

Τέλος πάντων, εσύ όπως είπες είσαι 21 ζεις το τώρα και καλά κάνεις και δε μπορείς να καταλάβεις κάποια πράγματα.
Είναι λογικό γιατί η εμπειρία και η γνώση ΔΕΝ αγοράζονται. Θέλουν χρόνο, θέλουν αντίληψη, θέλουν αρκετά πράγματα.

Μπορείς όμως χωρίς να είσαι σε τίποτα απόλυτος , το τονίζω αυτό ! να ακούσεις κάποιες σκέψεις φίλων εδώ μέσα, συμβουλές, προσπάθησε ένα μιλήσεις με άτομα πιο μεγάλα από σένα, να πάρεις ιδέες.

Πρέπει να βοηθήσεις και συ όμως τον εαυτό σου.  Κανείς ΔΕΝ πρόκειται να σε βοηθήσει εκτός από τα δικά σου άτομα.

Όπως ειπώθηκε επίσης, η ζωή εκεί έξω είναι ζούγκλα. Αν σε βρουν αδύναμο θα σε κατασπαράξουν. Αυτό θέλει προετοιμασία και σιγά σιγά ώστε να εγκλιματίζεται το παιδί και να μπορεί να προσαρμόζεται καθώς μεγαλώνει να παίρνει αποφάσεις και να παίρνει τη ζωή στα χέρια του. Ξέρω ότι αυτά που γράφω φαίνονται κουφά !

Μάθε ξένες γλώσσες, μην ασχοληθείς με τον τζόγο. Στο γραπτό λόγο είσαι καλός. Έχεις προσόντα. Δες λίγο το μέλλον κι ας είσαι 21. Ο μεγαλύτερος αγώνας που θα δώσεις με τον εαυτό σου είναι μόνος σου. Τίποτα δεν είναι εύκολο, τίποτα δε χαρίζεται. Όλα θέλουν προσπάθεια. Δες το σήμερα αλλά πιο πολύ δες τη μεγάλη εικόνα που είναι το .. αύριο.

• Like 2
Δημοσ.

δουλεια σε οικοδομη ή αγροτικο τομεα (μαζεμα φρουτων-ελιων).

ειπες οτι κανεις πολυ γυμναστικη αρα στα χειρονακτικα θα εισαι καλος.

ουτε πολλα πολλα με αγνωστους θα εχεις και η δουλεια εινια συγκεκριμενη και δεν θελει φανταρικο και πτυχια.

• Like 2
Δημοσ.

Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις γιατί να έχει ρε παιδιά; το 2024 είπε λήγει η αναβολή, σάμπως θα του κάνουν σύμβαση άνω των 2 ετών;

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Σωστά. Το συγκεκριμένο βέβαια δεν το κόβω να ταιριάξει στον φίλο. Απαιτεί άπειρες ώρες λιωσιματος επάνω από το pc και την καρέκλα με διάβασμα, εκμάθηση γλωσσών, δοκιμές και πρακτική με λογισμικά, compilers  και τα πάντα. Έρευνα αγοράς τι ζητάνε και τι όχι από γλώσσες. Δεν χανει τίποτα να δοκιμάσει. Πρέπει να καταλάβει σε τι επίπεδο πρέπει να φτάσει για να ικανοποιήσει μια εταιρεία και να γίνει συνεργάτης της. Πολύ σημαντικα τα deadlines, πληρώνεσαι για να γειώσεις την δουλειά οπότε θέλει ο εργοδότης - πελάτης αλλιώς βρίσκουν άλλον. 

Edit: Στράτο αν θέλεις Ι5, βγαίνεις μετά από 2 έτη αναβολών, να το ξέρεις. Την απευθείας απαλλαγή την ξεχνάς εκτός αν έχεις σχιζοφρενεια η κατι παρόμοιο από θεμα βαρύτητας. 

Μετά δεν έχει κάτι άλλο μόνο να βρει καμία θέση καθαριστή σε κάναν απομακρισμενο ερευνητικό σταθμό στην Αλάσκα (δεν κάνω πλάκα)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγγνωμη, αλλα εχω την εντυπωση οτι οσοι προτεινουν στον TS "απλα να γινει software developer ' δεν πολυεχουν ιδεα τι τους γινεται.

Δε γινεσαι "ετσι απλα" developer. Χρειαζεσαι συνηθως πτυχιο πανεπιστημιου, δηλαδη τουλαχιστν 5-6 χρονια σπουδων, ολοκληρωμενα projects, πρακτικη εξασκηση και εκμαθηση της δουλειας, εκπαιδευση απο καποιον σε μια θεση ως junior τουλαχιστον 2-3 χρονια κτλ κτλ. Δεν ειναι απλα πηρα ενα λαπτοπ, ειδα ενα video στο youtube Learn Java in 10 minutes και ειμαι ετοιμος να αναλαβω projects. Ειδικα αν θελει να δουλεψει καποιος ως εξωτερικος συνεργατης, οι προυποθεσεις ειναι παρα πολλες και πρεπει να ειναι εμπειρος και με αποδεδειγμενη εμπειρια χρονων στο αντικειμενο για να του εμπιστευτει καποιος ενα εργο. Με λιγα λογια ειναι ενα καινουργιο εντελως κομματι της ζωης του που θα το ξεκινησει πιθανοτατα με καθυστερηση ηδη 3 χρονων ( 18 - 21 ) και οριζοντα αποκαταστασης σε 7 χρονια.

Αυτα απο καποιον που εχει τελειωσει Πληροφορικη, χωρις να ασχολουμαι στο χωρο του developing, αλλα εχοντας γνωση του τομεα γενικοτερα.

Επεξ/σία από GrKata
Δημοσ.

Ψάξε σε διάφορα site εργασίας, δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Θεωρώ τρομερά σημαντικό το γεγονός, ότι επιθυμείς να γίνεις παραγωγικός, δηλαδή να εργαστείς,  τα διάφορα άλλα ζητήματα θα τα λύσεις.

κάτι σε back office με remotly εργασία (τηλεργασία);

πχ κάτι τέτοιο;

https://www.skywalker.gr/elGR/aggelia/ergasias/Εκπρόσωποι-Τεχνικής-Υποστήριξης--Δυνατότητα-τηλεργασίας---Αθήνα2/215DE9D5-7AF1-24CE-5366-BCF811BBDB46

• Θεωρείς την επικοινωνία ένα από τα δυνατά σου χαρακτηριστικά;  (έχεις πολύ καλό γραπτό λόγο και υπομονή στα .σχόλια του φόρουμ)
  • Είσαι λάτρης της τεχνολογίας; (ναι ξέρεις από ΗΥ , αγγλικά και άλλωστε για τα ειδικότερα θα εκπαιδευτείς...)
  • Είσαι φοιτητής και επιθυμείς να εργαστείς σε καθεστώς πλήρους ή μερικής απασχόλησης; (μερική για να μπεις στο νόημα και αν σου αρέσει συνεχίζεις, επίσης αποκτάς εμπειρία...)
Δημοσ.

Έχουμε έναν άνθρωπο που δεν θέλει να διαβάσει (και το οποίο μαζί με τα συμφραζόμενα μεταφράζεται σε δεν θέλω να το πολυκουράσω) και του προτάθηκε για software dev λες και είναι σαν να γράφεις κείμενο σε word

Είναι πολύ πιθανό όλα αυτά να προέρχονται από κάποιο θέμα ψυχικής υγείας το οποίο κατά πως φαίνεται δεν έχει αντιμετωπιστεί

Επίσης μακροπρόθεσμα καμία δουλειά από όλες αυτές δεν μπορεί να συνεχιστεί, αλλά δεν φαίνεται και κάτι άλλο στον ορίζοντα

Τέλος, η κοινωνία είναι φτιαγμένη έτσι ώστε εκτός και αν είσαι πλούσιος και δεν σε νοιάζει να τρως από τα έτοιμα να πρέπει να δουλεύεις. Για αυτό όλοι είμαστε "αναγκασμένοι" να δουλεύουν. Το θέμα είναι να βρεις κάτι που σαρέσει ώστε να μην φτύνεις αίμα. Γιατί πολλοί σιχτιρίζουμε τις δουλειές μας αλλά σε πολλές περιπτώσεις εμείς την διαλέξαμε και δεν πήγαμε σε μια οποιαδήποτε δουλειά (τουλάχιστον από ένα σημείο και μετά).

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, The_Other_One είπε

Αργά ή γρήγορα ο δήμος σου θα προσλάβει προσωπικό οπότε η καριέρα σου σαν νεκροθάφτης μπορεί να αρχίσει. Σκάβεις/γεμίζεις τρύπες, ξεθάβεις πτώματα, κανείς δεν σου μιλάει. 

Παραδόξως σοβαρά μιλάω. 

Δημόσιοι υπάλληλοι ειναι οι νεκροθαφτες?

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, XarisArgy είπε

Δημόσιοι υπάλληλοι ειναι οι νεκροθαφτες?

Δημοτικοί. Το νεκροταφείο ανήκει στον δήμο όχι την εκκλησία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, haris_216 είπε

Εμένα πάντως ο φίλος ts (και χωρίς καμία διάθεση προσβολής) νομίζω ότι τα έχει όλα εντυπωσιακά τακτοποιημένα μέσα στο μυαλό του κι έχει έτοιμες τις απαντήσεις για όλα.

Θέλει μεν δουλειά αλλά χωρίς δεξιότητες, χωρίς ευθύνες, χωρίς επαφή με κόσμο. Όποια πρόταση του γίνεται την έχει ψάξει αλλά για χ ή ψ λόγους δεν. Για δε πράγματα που δεν έχει δοκιμάσει προβλέπει με σιγουριά την έκβαση, ότι ή δεν θα αντέξει ή θα τον διώξουν (και άρα γιατί να δοκιμάσει :wacko:). Και την ύστατη πρόταση για ψυχολογική βοήθεια, την έχει ήδη καλύψει και αυτή, πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως.

Ψυχολόγος δεν είμαι και ίσως να κάνω ένα τεράστιο σφάλμα. Στο απλοϊκό μου όμως μυαλό ή είναι όντως τόσο ψαγμένος και γνωρίζει τέλεια τον εαυτό του και τις δυνατότητες του ή, δεν θα πω μας "δουλεύει" (για ποιο λόγο άλλωστε), κοροϊδεύει τον εαυτό του για να μην κάνει τίποτα. Τουλάχιστον άμεσα.

12 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Αργά δεν είναι καθόλου. Αν θεωρείς ότι στα 21 δεν είσαι για διαβάσματα δεν θα τα πας καλά σχεδόν σε οτιδήποτε στην ζωή.

Το διάβασμα υπάρχει σε πάρα πολλές πτυχές επαγγελμάτων ακόμα και αυτών που τα θεωρούμε του ποδαριού, σε κάτι τεχνικο, μπορεί να μην χρειάζονται σπουδές αλλά υπάρχει επιμόρφωση σχεδόν στα παντα και αν δεν δώσεις βάση και σε αυτό μην περιμένεις εξέλιξη στην ζωή σου. 

Ο προγραμματισμός είναι ίσως από τα λίγα που μπορεί να μαθευτεί και χωρίς σπουδές, απαιτεί πάνω από όλα εξυπνάδα και οξυδερκια για τον σχεδιασμό αλγορίθμων και την μετατροπή τους σε γλώσσα, για την κατασκευή και διασύνδεση του γραφικού μέρους με το λογικό μέρος του κώδικα. Μετά έρχονται οι άπειρες ώρες πρακτικής και δοκιμών στην εφαρμογή. 

Πάντως, μην με πάρεις με τις πέτρες αλλά τα όσα γράφεις δημιουργουν μια αρνητική προδιάθεση. 

11 ώρες πριν, lasithi12 είπε

εισαι εκτος πραγματικότητας τελείως.

πάρε ενα τελάρο λουκουμάδες και ξεκινα στη παραλία

5 ώρες πριν, GrKata είπε

Δε θελω να μαι κακος, αλλα θα ειμαι. Ειναι ο ιδιος τυπος ( o ts ) που σε 5 χρονακια θα του παιρνουν συνεντευξη με τη φραπεδαρα στη καφετερια και θα κλαιγεται οτι στην Ελλαδα δεν υπαρχουν δουλειες, ανεργος ειμαι καμια 7αρα χρονια κτλ κτλ

Οποιος λεει ολα αυτα που περιγραφει στα replies του, δεν εχει αναγκη να δουλεψει, εχει φραγκα ετοιμα. Αν ειχε αναγκη τη δουλεια, θα εψαχνε ηδη και δε θα εκανε post στο insomnia, ουτε το ενα θα του μυριζε το αλλο θα του βρωμαγε. Δυστυχως εχουμε γεμισει privileged και καλομαθημενα ατομα. Για οποιον δε το καταλαβε, η θεση που περιγραφει οτι θελει ειναι επι της ουσιας ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ. Φανταζομαι θελει να κοπαναει και 2 μερες αδεια τη βδομαδα για να μη κουραζεται και υπερβολικα απο ... την μη επαφη με τους πελατες και το αφαντο αφεντικο πανω απο το κεφαλι του.

4 ώρες πριν, Christos_Tz είπε

...εσυ μικρε θεs να μην σου ζαλιζει τα χχχ κανειs σε οποια δουλεια και αν πιασειs στην ζωη σου..να την περναs βολεμενοs σε καμια καρεκλα ολο το 8ωρο χωριs να ιδρωνειs καν..και να πεφτει το πενιχρο μηνιατικο ξεκουραστα και φινετσατα..(λεs και ο εργοδοτηs που θα σε διαλεξει αν σε διαλεξει με τα μυαλα που κουβαλαs σου χρωσταει το οτιδιποτε για να σε πληρωνει τσαμπα και βερεσε...τα ψυχολογικα και τα τραυματικα τα ακουω βερεσε αμουστακο 20χρονο παιδι ακομα...σε φαγανε οι πολλεs εμπειριεs ζωηs και μου αποκτησεs και μετατραυματικα..(ρε τι μυαλα ειναι αυτα ρε που κουβαλατε...χαχα..)...με τετοια μυαλα δεν παs πουθενα...αν δεν ψηθειs σε δουλειεs τρωγονταs πακετα και αδικιεs..δεν θα ξυπνησειs ποτε απο το συννεφακι που αγρον αγοραζειs....

3 ώρες πριν, Free Bird είπε

ΔΕΝ υπάρχει δουλειά που δε θα έχεις κάποιον πάνω από το κεφάλι σου.

Και όπως είπε ένας φίλος σε προηγούμενο μήνυμα, ως software developer δε θα έχεις κάποιον πάνω από το κεφάλι σου, αλλά θα έχεις προθεσμίες και χρονικές διορίες.
Δεν είναι κακή περίπτωση.

Σίγουρα δημόσιος υπάλληλος θα ήταν η καλύτερη περίπτωση αλλά δεν το συνεχίζω …

Για το αν πλέον είναι αργά για διαβάσματα θα σου πω ότι είναι σεβαστή η γνώμη σου, αλλά εγώ διαφωνώ 100%.

Εκ πείρας θα σου πω ότι στα 30,40,50 θα σκέφτεσαι αυτή σου την απόφαση και θα λες, τί βλακείες έλεγα.
Μπορεί να μην είσαι του διαβάσματος, δεκτών. Μην περιμένεις όμως τότε και πολλά στο θέμα εργασίας.

Και να σου πω και κάτι. Άλλο το 1970 και άλλο το 2022. Πλέον οι δουλειές που κάνεις χωρίς hard skills είναι delivey, γκαρσόνι, φύλαξη κλπ τέλος πάντων δουλειές που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε, γι αυτό και δεν πληρώνονται και καλά. Αυτό είναι νόμος.

Εγώ σκέφτηκα μια δουλειά π.χ. υπάλληλος αποθήκης. Δεν έχεις να κάνεις με κόσμο. Μόνο με τον προϊστάμενό σου.
Κλαρκ που ειπώθηκε θα ήταν καλή περίπτωση αλλά στην Ελλάδα δε μπορείς να πάρεις άδεια χειριστή με τίποτα, ή πάρα πολύ δύσκολα.  

Ο γιος μου στα 16 εκεί στο λύκειο μου έλεγε διάφορα πράγματα. Τώρα είναι 22 και μου λέει τελείως τα αντίθετα. Λογικό είναι. Και σε 10 χρόνια θα μου λέει άλλα. Αυτό έλειπε, εγώ τώρα στα 51 να λέω ότι έλεγα στα 21 !
Ο Μοχάμετ Άλι είχε πει. Αν κάποιος στα 50 του σκέφτεται όπως στα 20, τότε έχασε 30 χρόνια !

Τέλος πάντων, εσύ όπως είπες είσαι 21 ζεις το τώρα και καλά κάνεις και δε μπορείς να καταλάβεις κάποια πράγματα.
Είναι λογικό γιατί η εμπειρία και η γνώση ΔΕΝ αγοράζονται. Θέλουν χρόνο, θέλουν αντίληψη, θέλουν αρκετά πράγματα.

Μπορείς όμως χωρίς να είσαι σε τίποτα απόλυτος , το τονίζω αυτό ! να ακούσεις κάποιες σκέψεις φίλων εδώ μέσα, συμβουλές, προσπάθησε ένα μιλήσεις με άτομα πιο μεγάλα από σένα, να πάρεις ιδέες.

Πρέπει να βοηθήσεις και συ όμως τον εαυτό σου.  Κανείς ΔΕΝ πρόκειται να σε βοηθήσει εκτός από τα δικά σου άτομα.

Όπως ειπώθηκε επίσης, η ζωή εκεί έξω είναι ζούγκλα. Αν σε βρουν αδύναμο θα σε κατασπαράξουν. Αυτό θέλει προετοιμασία και σιγά σιγά ώστε να εγκλιματίζεται το παιδί και να μπορεί να προσαρμόζεται καθώς μεγαλώνει να παίρνει αποφάσεις και να παίρνει τη ζωή στα χέρια του. Ξέρω ότι αυτά που γράφω φαίνονται κουφά !

Μάθε ξένες γλώσσες, μην ασχοληθείς με τον τζόγο. Στο γραπτό λόγο είσαι καλός. Έχεις προσόντα. Δες λίγο το μέλλον κι ας είσαι 21. Ο μεγαλύτερος αγώνας που θα δώσεις με τον εαυτό σου είναι μόνος σου. Τίποτα δεν είναι εύκολο, τίποτα δε χαρίζεται. Όλα θέλουν προσπάθεια. Δες το σήμερα αλλά πιο πολύ δες τη μεγάλη εικόνα που είναι το .. αύριο.

Δυστυχως μου φαινεται οτι εχετε χασει την μπαλα τελειως κρινοντας απο τις απαντησεις σας, και η αληθεια ειναι οτι το ψηλοπεριμενα, γιατι εχει γινει συνηθεια να παιρνετε ενα κειμενο η καποια σχολια,  να διαβαζετε το κομματακι που γουσταρετε αποκλειστικα, και μετα απο αυτο το κομματακι να βγαζετε το δικο σας συμπερασμα, οπως ακριβως γουσταρετε εσεις να ειναι πλασμενο. Δεν απαιτησα ποτέ τιποτα, ειπα τι προτιμω, ειπα οτι θα προτιμουσα μια ησυχη δουλεια οπου δεν εχω επαφη με κοσμο η πολλους συναδελφους/αφεντικα, δεν ζητησα να ειμαι διευθυντης η CEO, και δεν ζητησα να βολευτω σε κανενα γραφειακι και να μου φερνουν καφεδακι μερα μπαινει μερα βγαινει. Ειπα ξεκαθαρα οτι ο κοσμος δεν ειναι τελειος για αυτο και θα δουμε στην πορεια τι θα τυχει, ζητησα ιδεες γιατι χρειαζομαι καθοδηγηση, ανεφερα τι μπορω να κανω και τι δεν μπορω να κανω, και για μια ακομα φορα ειπα οτι θα προτιμουσα (λεξη κλειδι προτιμουσα) μια δουλεια οπου δεν συναναστρεφομαι με κοσμο. Τωρα επειδη εσεις δεν εχετε δουλεψει ποτε σας πουθενα περα απο σερβιτορος, ντελιβερας και ταμειο, και επειδη δεν ειχατε ποτε τα @@ να ζητησετε αυτα που θελατε, δεν σημαινει οτι δεν θα το κανει κανεις αλλος απο συμπονια, ουτε σημαινει οτι δεν υπαρχουν αλλες δουλειες. Βλεπετε ξαφνικα εναν ανθρωπο με καποιες προτιμησεις και ιδιαιτεροτητες, που θελει λιγο να το ψαξει, που γνωριζει τον εαυτο του, και πεφτετε να τον φατε σαν να ειναι μαγισσα στον μεσαιωνα, εμενα αυτο μου δειχνει απωθημενα και τυψεις. Τελος, ειπα οτι δεν υπαρχει χρονος και περιθωριο για διαβασμα, επειδη λογικα, ειτε το ξεχασατε ειτε το γραψατε σε ενα σημειο του σωματος που δεν πολυβλεπει ο ηλιος, αυτη την στιγμη σπουδαζω ηδη, εχω αλλον εναν χρονο, εχω να κανω πρακτικη, και εχω να παω και στρατο. Εγω προσωπικα δεν μπορω να αρχιζω παλι σπουδες στα 23 μου και στα 24, δεν εχω το κουραγιο και εχω φαει πολλα χρονια σε γυμνασιο και λυκειο λογω του οτι εμενα στην ιδια ταξη για λογους υγειας, και με τα χιλια ζορια εκανα υπερπροσπαθεια να τα παω καλα στο ΙΕΚ, εχω βαρεθει το διαβασμα και τις εξεταστικες, θελω να τελειωσω αυτο που κανω και να ξεκινησω δουλεια, αληθινη δουλεια. Και κατι ακομα, δεν εχω ψυχολογικα, και οι προτιμησεις που ανεφερα στο πρωτο ποστ μου δεν εμφανιζουν κανενα ψυχολογικο. Ειχα καποια θεματα στο παρελθον τα οποια ειχα την καλοσυνη και την ευγενεια να μοιραστω με αγνωστους, το οποιο δεν ειμαι καν υποχρεωμενος να κανω και το οποιο ο μεσος ανθρωπος θα προτιμουσε να μην κανει, επειδη ακριβως θα προκαλεσει αυτη την παρεξηγηση που γινεται εδω και την ασχετοσυνη, και επειδη ετυχε εγω και εκατομμυρια αλλα ατομα στον κοσμο να ειχαμε αντιμετωπισει καταθλιψη και καποια αλλα θεματα στο παρελθον, ξαφνικα ειναι ολοι γιατροι και ξερουν ακριβως τι χρειαζομαι, ξερουν αν θελω αλλη θεραπεια, ξερουν τι χαπια πρεπει να παρω, η ξερουν οτι πρεπει να βγαλω τον σκασμο και να μην ζηταω τιποτα, οσο και αν αυτο με κανει να νιωσω ασχημα στην δουλεια που θα κανω. Λυπαμαι πολυ μαγκες αλλα νομιζω θα συμφωνησω με την γνωμη των γιατρων σε αυτη την περιπτωση και θα πω πως ειμαι μια χαρα, ευχαριστω για το ενδιαφερον, και την επομενη φορα που θελετε να μου δωσετε καποια γνωματευση, στειλτε ενα πτυχιο πρωτα για καλο και για κακο, οχι τιποτα αλλο για να ειμαστε καλυμμενοι.

Υ.Γ Αναρωτιεμαι πραγματικα, εγω μπορει να ειχα θεματα για τα οποια εκανα θεραπεια και δοξα το θεο τα παλεψα, αυτοι που προσπαθουν να μου φορτωσουν κι αλλα, εχουν παει ποτε να δουν σε τι κατασταση ειναι? Μπορουν να πουν με αυτοπεποιθηση οτι τους εχουν δει ειδικοι και εχουν τσεκαρει οτι ειναι οκ? Γιατι εγω για τον εαυτο μου το θεωρω πλεονεκτημα, και κατι μου λεει οτι το 90% δεν μπορει να πει με σιγουρια το ιδιο.

Επεξ/σία από XarisArgy
  • Like 5
  • Confused 2
Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα να κόψεις την αναβολή & να πας στρατό. Να φύγει από τη μέση αυτό, αν ξεκινήσεις να δουλεύεις πριν πας, θα έχεις μπει σε μία σειρά και θα σου τη διακόψει το φανταριλίκι. Επίσης, με συζητήσεις με τους άλλους φαντάρους θα μπορέσεις ίσως να πάρεις μια ιδέα με το τι δουλειά θα πρέπει να κάνεις στη ζωή σου.

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Στο ΙΕΚ τι σπουδάζεις;Σεκιουριτας;

Φυλαξη Μουσειων και Αρχαιολογικων χώρων

49 λεπτά πριν, Gingerbread είπε

Έχουμε έναν άνθρωπο που δεν θέλει να διαβάσει (και το οποίο μαζί με τα συμφραζόμενα μεταφράζεται σε δεν θέλω να το πολυκουράσω) και του προτάθηκε για software dev λες και είναι σαν να γράφεις κείμενο σε word

Είναι πολύ πιθανό όλα αυτά να προέρχονται από κάποιο θέμα ψυχικής υγείας το οποίο κατά πως φαίνεται δεν έχει αντιμετωπιστεί

Επίσης μακροπρόθεσμα καμία δουλειά από όλες αυτές δεν μπορεί να συνεχιστεί, αλλά δεν φαίνεται και κάτι άλλο στον ορίζοντα

Τέλος, η κοινωνία είναι φτιαγμένη έτσι ώστε εκτός και αν είσαι πλούσιος και δεν σε νοιάζει να τρως από τα έτοιμα να πρέπει να δουλεύεις. Για αυτό όλοι είμαστε "αναγκασμένοι" να δουλεύουν. Το θέμα είναι να βρεις κάτι που σαρέσει ώστε να μην φτύνεις αίμα. Γιατί πολλοί σιχτιρίζουμε τις δουλειές μας αλλά σε πολλές περιπτώσεις εμείς την διαλέξαμε και δεν πήγαμε σε μια οποιαδήποτε δουλειά (τουλάχιστον από ένα σημείο και μετά).

α ναι, διαβασε κι εσυ παραπανω, σε ξεχασα.

Δημοσ.

Εμένα με tagares στο τελευταίο σου σχόλιο, αλλά όλα αυτά που έγραψες είναι άσχετα με αυτά που σου έγραψα.
Και δεν έγραψα απολύτως τίποτα για θέματα υγείας.
Δε ξέρω καν αν διάβασες το μήνυμά μου.

Μπήκα στον κόπο να σου απαντήσω μόνο και μόνο γι αυτό << εχετε χασει την μπαλα >> και με συμπεριέλαβες μέσα.
Δε πρόκειται να γράψω κάτι άλλο παρά μόνο. όλοι μας απ ότι ακούμε κρατάμε ότι θέλουμε και πετάμε ότι θέλουμε.

Όλοι όμως κρινόμαστε ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ !
Κάποια στιγμή λοιπόν μετά από πολλά χρόνια θα τα πούμε με τον εαυτό μας και αν έχουμε σωστή κρίση (σημαντικό) θα κάνουμε το ταμείο.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Free Bird είπε

Εμένα με tagares στο τελευταίο σου σχόλιο, αλλά όλα αυτά που έγραψες είναι άσχετα με αυτά που σου έγραψα.
Και δεν έγραψα απολύτως τίποτα για θέματα υγείας.
Δε ξέρω καν αν διάβασες το μήνυμά μου.

Μπήκα στον κόπο να σου απαντήσω μόνο και μόνο γι αυτό << εχετε χασει την μπαλα >> και με συμπεριέλαβες μέσα.
Δε πρόκειται να γράψω κάτι άλλο παρά μόνο. όλοι μας απ ότι ακούμε κρατάμε ότι θέλουμε και πετάμε ότι θέλουμε.

Όλοι όμως κρινόμαστε ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ !
Κάποια στιγμή λοιπόν μετά από πολλά χρόνια θα τα πούμε με τον εαυτό μας και αν έχουμε σωστή κρίση (σημαντικό) θα κάνουμε το ταμείο.

Διαβασα το μηνυμα σου και ειναι απολυτως σχετικα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...