Basilhs23___ Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Black Demis είπε το επαγγελμα που σου ταιριαζει γαντι......... ειναι...... software developer με work from home αν καταφερεις και προχορισεις σε αυτον τον τομεα (να σπουδασεις να διαβασεις κλπ βρες πως) κατι θα γινει οτι ζητάς το εχει με κόσμο δεν θα μηλας (για πάντα μόνος μακρυά από όλους) με λεφτό δεν θα εχεις σχεση κανείς δεν θα ειναι (αυτοπροσώπως πάνω απο το κεφάλι σου) προφανώς υπάρχουν deadlines Σωστά. Το συγκεκριμένο βέβαια δεν το κόβω να ταιριάξει στον φίλο. Απαιτεί άπειρες ώρες λιωσιματος επάνω από το pc και την καρέκλα με διάβασμα, εκμάθηση γλωσσών, δοκιμές και πρακτική με λογισμικά, compilers και τα πάντα. Έρευνα αγοράς τι ζητάνε και τι όχι από γλώσσες. Δεν χανει τίποτα να δοκιμάσει. Πρέπει να καταλάβει σε τι επίπεδο πρέπει να φτάσει για να ικανοποιήσει μια εταιρεία και να γίνει συνεργάτης της. Πολύ σημαντικα τα deadlines, πληρώνεσαι για να γειώσεις την δουλειά οπότε θέλει ο εργοδότης - πελάτης αλλιώς βρίσκουν άλλον. Edit: Στράτο αν θέλεις Ι5, βγαίνεις μετά από 2 έτη αναβολών, να το ξέρεις. Την απευθείας απαλλαγή την ξεχνάς εκτός αν έχεις σχιζοφρενεια η κατι παρόμοιο από θεμα βαρύτητας. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2022 από Basilhs23___ 1
XarisArgy Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Σωστά. Το συγκεκριμένο βέβαια δεν το κόβω να ταιριάξει στον φίλο. Απαιτεί άπειρες ώρες λιωσιματος επάνω από το pc και την καρέκλα με διάβασμα, εκμάθηση γλωσσών, δοκιμές και πρακτική με λογισμικά, compilers και τα πάντα. Έρευνα αγοράς τι ζητάνε και τι όχι από γλώσσες. Δεν χανει τίποτα να δοκιμάσει. Πρέπει να καταλάβει σε τι επίπεδο πρέπει να φτάσει για να ικανοποιήσει μια εταιρεία και να γίνει συνεργάτης της. Πολύ σημαντικα τα deadlines, πληρώνεσαι για να γειώσεις την δουλειά οπότε θέλει ο εργοδότης - πελάτης αλλιώς βρίσκουν άλλον. Γενικα πιστευω πως ειναι λιγο αργα για αυτο και δεν με παιρνει και για αλλα διαβασματα και σπουδες και ιστοριες.
The_Other_One Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Αργά ή γρήγορα ο δήμος σου θα προσλάβει προσωπικό οπότε η καριέρα σου σαν νεκροθάφτης μπορεί να αρχίσει. Σκάβεις/γεμίζεις τρύπες, ξεθάβεις πτώματα, κανείς δεν σου μιλάει. Παραδόξως σοβαρά μιλάω. 2 1 1 1
oyk152 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, XarisArgy είπε Ναι. Και επειτα απο 7-8 χρονια θεραπειας, απλα ουσιαστικα μου ειπαν οτι δεν υπαρχει κατι αλλο που μπορουν να κανουν για εμενα. Εγω ενιωθα καλυτερα, οποτε και τελειωσε αυτη η υποθεση. Παρεπιμπτοντως η απουσια επαφης με κοσμο/πελατεια οπως ειπα ειναι προαιρετικη, αλλα το να μην απαιτειται διαχειριση χρηματων σιγουρα υποχρεωτικο, και το ξερω γιατι εχω δοκιμασει καποια πραγματα και ξερω οτι ειμαι αθλιος σε γρηγορες και απλες πραξεις, ρεστα, και λοιπα, Δεν θα μου επαιρνε πολυ να καταρρευσω προσπαθωντας να αφαιρεσω 30 ευρω απο 40.23 η να συνειδητοποιησω τι νομισματα χρειαζομαι. Ειπες οτι εισαι 21. Αρα κανεις θεραπεια απο τα 13??????
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, XarisArgy είπε Γενικα πιστευω πως ειναι λιγο αργα για αυτο και δεν με παιρνει και για αλλα διαβασματα και σπουδες και ιστοριες. Αργά δεν είναι καθόλου. Αν θεωρείς ότι στα 21 δεν είσαι για διαβάσματα δεν θα τα πας καλά σχεδόν σε οτιδήποτε στην ζωή. Το διάβασμα υπάρχει σε πάρα πολλές πτυχές επαγγελμάτων ακόμα και αυτών που τα θεωρούμε του ποδαριού, σε κάτι τεχνικο, μπορεί να μην χρειάζονται σπουδές αλλά υπάρχει επιμόρφωση σχεδόν στα παντα και αν δεν δώσεις βάση και σε αυτό μην περιμένεις εξέλιξη στην ζωή σου. Ο προγραμματισμός είναι ίσως από τα λίγα που μπορεί να μαθευτεί και χωρίς σπουδές, απαιτεί πάνω από όλα εξυπνάδα και οξυδερκια για τον σχεδιασμό αλγορίθμων και την μετατροπή τους σε γλώσσα, για την κατασκευή και διασύνδεση του γραφικού μέρους με το λογικό μέρος του κώδικα. Μετά έρχονται οι άπειρες ώρες πρακτικής και δοκιμών στην εφαρμογή. Πάντως, μην με πάρεις με τις πέτρες αλλά τα όσα γράφεις δημιουργουν μια αρνητική προδιάθεση. 27 λεπτά πριν, The_Other_One είπε Αργά ή γρήγορα ο δήμος σου θα προσλάβει προσωπικό οπότε η καριέρα σου σαν νεκροθάφτης μπορεί να αρχίσει. Σκάβεις/γεμίζεις τρύπες, ξεθάβεις πτώματα, κανείς δεν σου μιλάει. Παραδόξως σοβαρά μιλάω. 2 1
haris_216 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Εμένα πάντως ο φίλος ts (και χωρίς καμία διάθεση προσβολής) νομίζω ότι τα έχει όλα εντυπωσιακά τακτοποιημένα μέσα στο μυαλό του κι έχει έτοιμες τις απαντήσεις για όλα. Θέλει μεν δουλειά αλλά χωρίς δεξιότητες, χωρίς ευθύνες, χωρίς επαφή με κόσμο. Όποια πρόταση του γίνεται την έχει ψάξει αλλά για χ ή ψ λόγους δεν. Για δε πράγματα που δεν έχει δοκιμάσει προβλέπει με σιγουριά την έκβαση, ότι ή δεν θα αντέξει ή θα τον διώξουν (και άρα γιατί να δοκιμάσει ). Και την ύστατη πρόταση για ψυχολογική βοήθεια, την έχει ήδη καλύψει και αυτή, πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως. Ψυχολόγος δεν είμαι και ίσως να κάνω ένα τεράστιο σφάλμα. Στο απλοϊκό μου όμως μυαλό ή είναι όντως τόσο ψαγμένος και γνωρίζει τέλεια τον εαυτό του και τις δυνατότητες του ή, δεν θα πω μας "δουλεύει" (για ποιο λόγο άλλωστε), κοροϊδεύει τον εαυτό του για να μην κάνει τίποτα. Τουλάχιστον άμεσα. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2022 από haris_216 1
GrKata Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, haris_216 είπε Εμένα πάντως ο φίλος ts (και χωρίς καμία διάθεση προσβολής) νομίζω ότι τα έχει όλα εντυπωσιακά τακτοποιημένα μέσα στο μυαλό του κι έχει έτοιμες τις απαντήσεις για όλα. Θέλει μεν δουλειά αλλά χωρίς δεξιότητες, χωρίς ευθύνες, χωρίς επαφή με κόσμο. Όποια πρόταση του γίνεται την έχει ψάξει αλλά για χ ή ψ λόγους δεν. Για δε πράγματα που δεν έχει δοκιμάσει προβλέπει με σιγουριά την έκβαση, ότι ή δεν θα αντέξει ή θα τον διώξουν (και άρα γιατί να δοκιμάσει ). Και την ύστατη πρόταση για ψυχολογική βοήθεια, την έχει ήδη καλύψει και αυτή, πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως. Ψυχολόγος δεν είμαι και ίσως να κάνω ένα τεράστιο σφάλμα. Στο απλοϊκό μου όμως μυαλό ή είναι όντως τόσο ψαγμένος και γνωρίζει τέλεια τον εαυτό του και τις δυνατότητες του ή, δεν θα πω μας "δουλεύει" (για ποιο λόγο άλλωστε), κοροϊδεύει τον εαυτό του για να μην κάνει τίποτα. Τουλάχιστον άμεσα. Δε θελω να μαι κακος, αλλα θα ειμαι. Ειναι ο ιδιος τυπος ( o ts ) που σε 5 χρονακια θα του παιρνουν συνεντευξη με τη φραπεδαρα στη καφετερια και θα κλαιγεται οτι στην Ελλαδα δεν υπαρχουν δουλειες, ανεργος ειμαι καμια 7αρα χρονια κτλ κτλ Οποιος λεει ολα αυτα που περιγραφει στα replies του, δεν εχει αναγκη να δουλεψει, εχει φραγκα ετοιμα. Αν ειχε αναγκη τη δουλεια, θα εψαχνε ηδη και δε θα εκανε post στο insomnia, ουτε το ενα θα του μυριζε το αλλο θα του βρωμαγε. Δυστυχως εχουμε γεμισει privileged και καλομαθημενα ατομα. Για οποιον δε το καταλαβε, η θεση που περιγραφει οτι θελει ειναι επι της ουσιας ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ. Φανταζομαι θελει να κοπαναει και 2 μερες αδεια τη βδομαδα για να μη κουραζεται και υπερβολικα απο ... την μη επαφη με τους πελατες και το αφαντο αφεντικο πανω απο το κεφαλι του. 1
Christos_Tz Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 ...εσυ μικρε θεs να μην σου ζαλιζει τα χχχ κανειs σε οποια δουλεια και αν πιασειs στην ζωη σου..να την περναs βολεμενοs σε καμια καρεκλα ολο το 8ωρο χωριs να ιδρωνειs καν..και να πεφτει το πενιχρο μηνιατικο ξεκουραστα και φινετσατα..(λεs και ο εργοδοτηs που θα σε διαλεξει αν σε διαλεξει με τα μυαλα που κουβαλαs σου χρωσταει το οτιδιποτε για να σε πληρωνει τσαμπα και βερεσε...τα ψυχολογικα και τα τραυματικα τα ακουω βερεσε αμουστακο 20χρονο παιδι ακομα...σε φαγανε οι πολλεs εμπειριεs ζωηs και μου αποκτησεs και μετατραυματικα..(ρε τι μυαλα ειναι αυτα ρε που κουβαλατε...χαχα..)...με τετοια μυαλα δεν παs πουθενα...αν δεν ψηθειs σε δουλειεs τρωγονταs πακετα και αδικιεs..δεν θα ξυπνησειs ποτε απο το συννεφακι που αγρον αγοραζειs....
yiannis72 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Ετσι κι αλλιώς παει για κλείδωμα οπότε ... Ts όπως κατάλαβες ,επειδή εμείς συμβιβαστήκαμε και ανεχτήκαμε την αδικία ,την σκατοψυχιά,την ανθρωποφαγία και τόσα ακόμη,πρέπει να συμβιβαστείς κι εσύ.Τι πάει να πει δεν μπορείς; Να μπορέσεις αλλιώς χάπια ,ή λουκουμάδες στην παραλία ,ή καριέρα ως νεκροθάφτης...τόσες επιλογές έχεις. Ακου μικρέ,επειδή εγώ στο περιβάλλον μου δεν έχω κανέναν με ψυχολογικά προβλήματα,σημαίνει πως κανείς δεν έχει και μην με δουλευεις(ακομα κι είχε τέτοια προβλήματα πάντως,προφανώς θα φρόντιζα να μην ειναι περιβάλλον μου).Οπότε ,μην ζητάς ειδική μεταχείριση,όλοι είμαστε ακριβώς το ιδιο.Θα κάνεις ότι έκανα κι εγώ. Ακουγα έναν ανόητο κάποια στιγμή να μιλάει και ανάμεσα στις πολλές βλακείες που είπε,ειπε και το εξής : "Αν το σύστημα μας αντί για αντίγραφα,προσπαθούσε να παραγει μοναδικότητες ,δεν θα υπήρχε ανάγκη ούτε να κρίνεις ούτε να κριθείς" Χαχαχχαχαχααα,γελάω τόσο πολύ όταν το σκέφτομαι....μέχρι δακρύων. 1
haris_216 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 12 λεπτά πριν, yiannis72 είπε Ετσι κι αλλιώς παει για κλείδωμα οπότε ... Ts όπως κατάλαβες ,επειδή εμείς συμβιβαστήκαμε και ανεχτήκαμε την αδικία ,την σκατοψυχιά,την ανθρωποφαγία και τόσα ακόμη,πρέπει να συμβιβαστείς κι εσύ.Τι πάει να πει δεν μπορείς; Να μπορέσεις αλλιώς χάπια ,ή λουκουμάδες στην παραλία ,ή καριέρα ως νεκροθάφτης...τόσες επιλογές έχεις. Ακου μικρέ,επειδή εγώ στο περιβάλλον μου δεν έχω κανέναν με ψυχολογικά προβλήματα,σημαίνει πως κανείς δεν έχει και μην με δουλευεις(ακομα κι είχε τέτοια προβλήματα πάντως,προφανώς θα φρόντιζα να μην ειναι περιβάλλον μου).Οπότε ,μην ζητάς ειδική μεταχείριση,όλοι είμαστε ακριβώς το ιδιο.Θα κάνεις ότι έκανα κι εγώ. Ακουγα έναν ανόητο κάποια στιγμή να μιλάει και ανάμεσα στις πολλές βλακείες που είπε,ειπε και το εξής : "Αν το σύστημα μας αντί για αντίγραφα,προσπαθούσε να παραγει μοναδικότητες ,δεν θα υπήρχε ανάγκη ούτε να κρίνεις ούτε να κριθείς" Χαχαχχαχαχααα,γελάω τόσο πολύ όταν το σκέφτομαι....μέχρι δακρύων. Μια χαρά κριτικάρεις όλους τους ποστάροντες δίνοντας "άφεση" μόνο στον ts γιατί...έτσι (δεν τον γνωρίζεις, δεν τον γνωρίζω). Πέρα όμως από την κριτική στους υπόλοιπους, την φιλοσοφική εκτίμηση της κοινωνίας και το φιλικό "χτύπημα στην πλάτη" του ts δεν βλέπω να του προτείνεις κάποια λύση. Εμείς κακοί, εσύ καλός αλλά bottom line ......?
SB_1957 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 21 χρονών και δεν είσαι για διάβασμα; Σοβαρά; Άνθρωποι με οικογένεια και ενα σκασμό υποχρεώσεις βρίσκουν χρόνο για διάβασμα και σπουδές για να ξεφύγουν από τη σκ@τοδουλειά τους, εσύ όμως δεν μπορείς, γιατί; 1 1
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, haris_216 είπε Εμένα πάντως ο φίλος ts (και χωρίς καμία διάθεση προσβολής) νομίζω ότι τα έχει όλα εντυπωσιακά τακτοποιημένα μέσα στο μυαλό του κι έχει έτοιμες τις απαντήσεις για όλα. Θέλει μεν δουλειά αλλά χωρίς δεξιότητες, χωρίς ευθύνες, χωρίς επαφή με κόσμο. Όποια πρόταση του γίνεται την έχει ψάξει αλλά για χ ή ψ λόγους δεν. Για δε πράγματα που δεν έχει δοκιμάσει προβλέπει με σιγουριά την έκβαση, ότι ή δεν θα αντέξει ή θα τον διώξουν (και άρα γιατί να δοκιμάσει ). Και την ύστατη πρόταση για ψυχολογική βοήθεια, την έχει ήδη καλύψει και αυτή, πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως. Ψυχολόγος δεν είμαι και ίσως να κάνω ένα τεράστιο σφάλμα. Στο απλοϊκό μου όμως μυαλό ή είναι όντως τόσο ψαγμένος και γνωρίζει τέλεια τον εαυτό του και τις δυνατότητες του ή, δεν θα πω μας "δουλεύει" (για ποιο λόγο άλλωστε), κοροϊδεύει τον εαυτό του για να μην κάνει τίποτα. Τουλάχιστον άμεσα. Εχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση . 6
haris_216 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 9 ώρες πριν, korakios είπε Ι5 και είναι "εκπληρωμένες" χωρίς πολλά πολλά , δε νομίζω να πάει για στρατό/αστυνομία κτλ αλλά ναι @XarisArgy δεν είναι τίποτα σπουδαίο ,απλά σου τρώνε λίγο χρόνο με τις επιτροπές, όσο πιο νωρίς το ξεμπερδέψεις τόσο καλύτερα άσχετο , αν μπορείς να το ρίξεις σε περπάτημα και αθλητισμό ,είναι ότι καλύτερο (μαζί με οποιαδήποτε αγωγή κάνεις φυσικά) για δουλειές , σκέψου για χειριστής κλαρκ , αν είσαι καλός έχει ψωμί γενικά σε γραμμές παραγωγής εξαρτάται το πόστο , δηλαδή μπορεί να έχεις όλη την ώρα κάποιον πάνω απο το κεφάλι σου ή να σου πει στην αρχή της βάρδιας τι χρειάζεται και να έρθει να δει τι παίζει στο τέλος , βαράς κάρτα και άντε γεια Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση δουλειάς σε πχ μικρή μάντρα οικοδομικών υλικών, σε εταιρίες εργοστάσια κλπ δεν είναι τόσο εύκολο να γίνεις (επίσημα) χειριστής κλαρκ (αν εννοούμε τα "κανονικά" κλαρκ και όχι ΄κάνα πχ ηλεκτρικό παλετοφόρο που βλέπουμε στο Lidl ή στο Praktiker)
yiannis72 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, haris_216 είπε Μια χαρά κριτικάρεις όλους τους ποστάροντες δίνοντας "άφεση" μόνο στον ts γιατί...έτσι (δεν τον γνωρίζεις, δεν τον γνωρίζω). Πέρα όμως από την κριτική στους υπόλοιπους, την φιλοσοφική εκτίμηση της κοινωνίας και το φιλικό "χτύπημα στην πλάτη" του ts δεν βλέπω να του προτείνεις κάποια λύση. Εμείς κακοί, εσύ καλός αλλά bottom line ......? Το ποστ σου σίγουρα δεν ήταν αφορμή για να τοποθετηθώ αφού ούτε ειρωνικό ήταν ούτε κυνικό.(αυτός είναι και ο λόγος που σου απαντάω αλλιώς δεν θα έμπαινα καν στον κόπο) Καλός δεν είμαι και ενίοτε ναι,μου αρέσει να κάνω φιλοσοφικές εκτιμήσεις της κοινωνίας(χωρίς ψευδαισθήσεις) Λύση για τον ts δεν έχω-όπως δεν έχει και κανείς απ όσους προσπάθησαν να τον "βοηθήσουν". Ελπίζω πως έχοντας ο ίδιος επίγνωση των ιδιαιτεροτήτων του,έχει επιλέξει ένα αντικείμενο σπουδών που δυνητικά θα μπορέσει να του εξασφαλίσει έναν αξιοπρεπή τρόπο ζωής με τους λιγότερους συμβιβασμούς. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2022 από yiannis72 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις