XarisArgy Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα. Είμαι 21 και χρειαζομαι βοηθεια σχετικα με την ευρεση εργασιας. Ειναι ειδικη περιπτωση γιατι δεν εχω καμια απολυτως εμπειρια, δεν νομιζω πως εχουν σημασια οι λογοι οι οποιοι ειναι πολλοι. Το θεμα ειναι οτι ψαχνω κατι επιτελους να κανω μεχρι να τελειωσω τις σπουδες μου στο *ΙΕΚ και το βρισκω υπερβολικα δυσκολο, συγκεκριμενα ψαχνω για κατι που εννοειται δεν απαιτει προυπηρεσια, που δεν εχει να κανει με διαχειριση χρηματων (ταμειο, σερβις, οτιδηποτε παρομοιο), για πρωινες ωρες, να μην απαιτει εκπληρωμενη στρατιωτικη θητεια (απο την οποια εχω αναβολη μεχρι το 24), και να μην απαιτει διπλωμα οδηγησης η μεσο μεταφορας (γιατι δεν παιζει φραγκο), και *κατα προτιμηση* να μην εχει να κανει με κοσμο/πελατεια γιατι δεν ειμαι εξωστρεφης καθολου και δεν ειναι κατι που μπορω να αλλαξω οσο κι αν εχω προσπαθησει, πιστευω πως δεν ειναι καλο ουτε για εμενα που θα ερχομαι σε δυσκολη θεση ουτε για τον πελατη που θα περιμενει εξυπηρετηση απο εναν μαντραχαλο που δεν χαμογελαει ουτε και να τον πληρωναν (για να χαμογελασει) και συνεπως για την εικονα της εκαστοτε εγκαταστασης/καταστηματος. Τι εχω? Οχι πολλα, απολυτηριο λυκειου, αριστη γνωση αγγλικων με πτυχια, καλη γνωση υπολογιστων χωρις πτυχιο, θεληση για να αποκτησω εμπειρια, και δεν μιλαω πολυ αν δεν μου μιλανε. Η αληθεια ειναι οτι θα προτιμουσα κατι σχετικα ησυχο, χωρις καποιον πανω απο το κεφαλι μου να φωναζει και να τα βαζει μαζι μου για το παραμικρο λαθος, γιατι λογω ψυχολογικων παραγοντων δεν μπορω να το αντεξω και μου ειναι δυσκολο να μην αντιδρασω (τα εχω ζησει με δασκαλους, καθηγητες και αλλα ατομα στον ρολο του αφεντικου), ειναι μια σημαντικη ανησυχια αυτη, αλλα φυσικα δεν ζουμε σε εναν τελειο κοσμο και απλα θα δουμε στην πορεια πως θα πανε αυτα. Παντως χιλιες φορες να μετακινω κουτια σε μια αποθηκη ολη μερα παρα να στεκομαι πισω απο ενα ταμειο χαμογελωντας σε αγνωστους. *Οι σπουδες μου στο ΙΕΚ δεν εχουν καμια σχεση με θεσεις μερικης απασχολησης ή γενικα κατι που θα μπορουσα να κανω χωρις πιστοποιηση (Φυλαξη). Υπαρχουν ελπιδες για κατι που ανταποκρινεται στα παραπανω η σφιγγω το ζωναρι και περιμενω αλλο 1 χρονο για την πρακτικη?
StamTheMan Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 6 λεπτά πριν, XarisArgy είπε τα εχω ζησει με δασκαλους, καθηγητες και αλλα ατομα στον ρολο του αφεντικου Αν αυτα σου φανηκαν δυσκολα,μαλλον θα περασεις πολυ ασχημα οταν βγεις στον αληθινο κοσμο. Καλο ειναι να προσπαθησεις να ψαξεις επαγγελματικη βοηθεια στα θεματα σου,γιατι δε θα καλυτερευσει οσο μεγαλωνεις,αντιθετως.Αν μπορουσαμε να τα λυσουμε μονοι μας δε θα υπηρχαν ψυχολογοι και ψυχιατροι. Καλη δυναμη. 9
XarisArgy Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, StamTheMan είπε Αν αυτα σου φανηκαν δυσκολα,μαλλον θα περασεις πολυ ασχημα οταν βγεις στον αληθινο κοσμο. Καλο ειναι να προσπαθησεις να ψαξεις επαγγελματικη βοηθεια στα θεματα σου,γιατι δε θα καλυτερευσει οσο μεγαλωνεις,αντιθετως.Αν μπορουσαμε να τα λυσουμε μονοι μας δε θα υπηρχαν ψυχολογοι και ψυχιατροι. Καλη δυναμη. Εχω δει ψυχολογους, εχω παρει ο,τι βοηθεια υπηρχε να παρω, δεν ειναι θεμα πια αυτο.
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Διάβασα μόνο το μισό κείμενο. Πολλά ζητάς, πολλά ψάχνεις, χάσιμο χρόνου, δεν θα βρεθεί, κακή ψυχολογία. Επάγγελμα να μην είσαι σε επαφή με κόσμο..... Μόνο δημόσιος υπάλληλος υπό την προϋπόθεση ότι θα σε χώσουν σε γραφείο που θα μιλάς μόνο με υπαλλήλους. Σε οτιδήποτε άλλο πόστο θα είσαι με κόσμο και αρκετά καλά ετοιμασμενος για πελάτες με παρατηρήσεις αγένεια και κραξιμο. Σε πολλές αλυσίδες κόσμος ρίχνει βρίσιμο σε πωλητής και αυτοί είναι μουγκα γιατί αν αντιδράσουν και γίνει τσακωμός και ακουστεί τίποτα τους κράζει ο προϊστάμενος ότι δεν μιλάμε άσχημα σε πελάτες, ο "μπελάτης" όμως έχει πάντα δίκιο να κράξει και να φωνάξει σε όποιον πωλητή γουστάρει επειδή νομίζει ότι φταίει αυτός. Σε ελεύθερα επαγγέλματα και όλα τα σχετικά πάλι θα ακούς γκρίνιες για τις τιμές, παράξενους, πελάτες που θα κάνουν υποδείξεις κτλ. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2022 από Basilhs23___ 1 2
XarisArgy Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε Διάβασα μόνο το μισό κείμενο. Πολλά ζητάς, πολλά ψάχνεις, χάσιμο χρόνου, δεν θα βρεθεί, κακή ψυχολογία. Επάγγελμα να μην είσαι σε επαφή με κόσμο..... Μόνο δημόσιος υπάλληλος υπό την προϋπόθεση ότι θα σε χώσουν σε γραφείο που θα μιλάς μόνο με υπαλλήλους. Σε οτιδήποτε άλλο πόστο θα είσαι με κόσμο και αρκετά καλά ετοιμασμενος για πελάτες με παρατηρήσεις αγένεια και κραξιμο. Σε πολλές αλυσίδες κόσμος ρίχνει βρίσιμο σε πωλητής και αυτοί είναι μουγκα γιατί αν αντιδράσουν και γίνει τσακωμός και ακουστεί τίποτα τους κράζει ο προϊστάμενος ότι δεν μιλάμε άσχημα σε πελάτες, ο "μπελάτης" όμως έχει πάντα δίκιο να κράξει και να φωνάξει σε όποιον πωλητή γουστάρει επειδή νομίζει ότι φταίει αυτός. αυτο φοβαμαι κι εγω.
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, XarisArgy είπε αυτο φοβαμαι κι εγω. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα δυστυχώς. Αν θεωρούσες σκληρές περιπτώσεις καταστασεις με καθηγητές στο σχολείο, δεν έχεις δει τίποτε ακόμα. Θα ακούς σε λίγα χρόνια για σχολείο και θα γελάς.
XarisArgy Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα δυστυχώς. Αν θεωρούσες σκληρές περιπτώσεις καταστασεις με καθηγητές στο σχολείο, δεν έχεις δει τίποτε ακόμα. Θα ακούς σε λίγα χρόνια για σχολείο και θα γελάς. Θελω να ακουσω τωρα για σχολειο και να γελασω ομως, αυτο ειναι το θεμα. Τελος παντων.
Manolo7 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Καταρχάς χωρίς εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων είναι ακατόρθωτο να σε προσλάβει κάποιος για κάτι πέρα από φυλλάδια η κάτι εξίσου πρόχειρο. Η πρώτη προτεραιότητα είναι να πας η να απαλλαγεις (βέβαια λες για ιεκ και φυλαξη οπότε δεν νομίζω ότι έχεις επιλογή να απαλλαγεις λόγω της ειδικότητας αυτής). Εγώ θα σου έλεγα να πας πρώτα στο στρατό, είναι μικρογραφία της κοινωνίας, να μάθεις να προσαρμόζεσαι στο παραλογισμό και την τρέλα που θα αντιμετωπίσεις μετά στο εργασιακό περιβάλλον, και να βγεις και λίγο από το comfort zone σου. Αν οπωσδήποτε θες να ξεκινήσεις να δουλεύεις αύριο που λέει ο λόγος και με αυτά που περιγράφεις μόνο σε κάποιο εργοστάσιο σε γραμμή παραγωγης ΑΛΛΑ έχω μεγάλες αμφιβολίες ότι θα σε προσλάβουν με τον στρατό να εκκρεμεί.
XarisArgy Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, Manolo7 είπε Καταρχάς χωρίς εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων είναι ακατόρθωτο να σε προσλάβει κάποιος για κάτι πέρα από φυλλάδια η κάτι εξίσου πρόχειρο. Η πρώτη προτεραιότητα είναι να πας η να απαλλαγεις (βέβαια λες για ιεκ και φυλαξη οπότε δεν νομίζω ότι έχεις επιλογή να απαλλαγεις λόγω της ειδικότητας αυτής). Εγώ θα σου έλεγα να πας πρώτα στο στρατό, είναι μικρογραφία της κοινωνίας, να μάθεις να προσαρμόζεσαι στο παραλογισμό και την τρέλα που θα αντιμετωπίσεις μετά στο εργασιακό περιβάλλον, και να βγεις και λίγο από το comfort zone σου. Αν οπωσδήποτε θες να ξεκινήσεις να δουλεύεις αύριο που λέει ο λόγος και με αυτά που περιγράφεις μόνο σε κάποιο εργοστάσιο σε γραμμή παραγωγης ΑΛΛΑ έχω μεγάλες αμφιβολίες ότι θα σε προσλάβουν με τον στρατό να εκκρεμεί. Ευχαριστω. Εχω καποιες αμφιβολιες για τον στρατο αλλα πιστευω πως θα βοηθησει σαν εμπειρια.
Silenzio Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 δυστυχώς το κοινωνικό σύστημα παραγωγής έτσι μας θέλει και όποιος δε συμβιβάζεται ή είναι διαφορετικός πάρε χάπια..ζούμε την απόλυτη δυστοπία..η βιτρίνα είναι ωραία δε μπορώ να πω. 15 2
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, XarisArgy είπε Θελω να ακουσω τωρα για σχολειο και να γελασω ομως, αυτο ειναι το θεμα. Τελος παντων. Τι εννοεις να ακούσεις και να γελάσεις, δεν κατάλαβα. Αν σου έχουνε μείνει θετικά από την σχολική περίοδο και ωραίες φάσεις, μπορεί να τις σκέφτεσαι και να ξεχνάς τα αρνητικά. Ίσως σου έτυχαν κακοί καθηγητες δεν ξέρω. Αλλά για τον μέσο άνθρωπο, τα σχολικά χρόνια φανταζουν όαση μπροστά στο εργασιακό περιβάλλον. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2022 από Basilhs23___
XarisArgy Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, Basilhs23___ είπε Τι εννοεις να ακούσεις και να γελάσεις, δεν κατάλαβα. Αν σου έχουνε μείνει θετικά από την σχολική περίοδο και ωραίες φάσεις, μπορεί να τις σκέφτεσαι και να ξεχνάς τα αρνητικά. Ίσως σου έτυχαν κακοί καθηγητες δεν ξέρω. Αλλά για τον μέσο άνθρωπο, τα σχολικά φανταζουν όαση μπροστά στο εργασιακό περιβάλλον. Εννοουσα οτι θελω να βρω δουλεια οπως και να εχει.
bloodraven Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Με αυτά που ζητάς το μόνο που σκέφτομαι ειναι κοντά σε κάποιο γνωστό ελεύθερο επαγγελματία (που φυσικά θα γνωρίζει τις ιδιεταιρότητες), για να αρχίσεις να μπαίνεις στο πνεύμα της εργασίας ή σε αποθήκη για να μην έχεις πολύ επαφή με κόσμο. Και εγώ full εσωστρεφής ξεκίνησα ούτε καλήμερα δεν μου επερνες... στην πορεία έστρωσα, τώρα δεν περνάει μερα που να μην θελω να πειράξω συναδέλφους και πελάτες, οπότε μην το σκέφτεσαι πολύ και αγχώνεσαι, σιγα σιγα και μικρά βήματα, ξεκίνα να ψάχνεις το οτιδήποτε και να δοκιμάζεις κάθε ευκαιρία που θα σου δοθεί για να χτίζεις εμπηρία. 3
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, XarisArgy είπε Εννοουσα οτι θελω να βρω δουλεια οπως και να εχει. Δουλειές υπάρχουν άπειρες. Με καλές συνθήκες η όπως θα ήθελε ο μέσος άνθρωπος, λίγες. Με τα δεδομένα που θέτεις εσύ σε συνδυασμό με την ηλικία, την έλλειψη εμπειρίας, την μη εκπλήρωση του στρατού. Σχεδόν καμία. 1 1
XarisArgy Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε Δουλειές υπάρχουν άπειρες. Με καλές συνθήκες η όπως θα ήθελε ο μέσος άνθρωπος, λίγες. Με τα δεδομένα που θέτεις εσύ σε συνδυασμό με την ηλικία, την έλλειψη εμπειρίας, την μη εκπλήρωση του στρατού. Σχεδόν καμία. αρα περιμενουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις