UncleKim Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Στις 11/8/2022 στις 1:00 ΜΜ, gorge18 είπε Αμεσα τον Αυγουστο; Καλα θα παει αυτο!!! Νταξ, οχι αμεσα. Εννοουσα οτι οποτε μπορεσει εκεινος το προχωραμε. Εννοω οντως καποιος να ασχολειται end to end να ερθει απο Σεπτεμβρη ας πουμε.
gorge18 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 45 λεπτά πριν, UncleKim είπε Νταξ, οχι αμεσα. Εννοουσα οτι οποτε μπορεσει εκεινος το προχωραμε. Εννοω οντως καποιος να ασχολειται end to end να ερθει απο Σεπτεμβρη ας πουμε. Δισκολα να βρεις καποιον επαγγελματια να ασχολειται με ολα αυτα τα smart... Και αν βρεις δυσκολα να τα κανει σωστα.
dith Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Στις 19/8/2022 στις 11:31 ΠΜ, gorge18 είπε Δισκολα να βρεις καποιον επαγγελματια να ασχολειται με ολα αυτα τα smart... Και αν βρεις δυσκολα να τα κανει σωστα. Εγώ διαφωνώ κάθετα με αυτό. Η συνδεσμολογία, είτε ενδιάμεσου (σαν το sonoff) ή τελικού (σαν το blitzwolf) διακόπτη, απαιτεί πολύ βασικές γνώσεις ηλεκτρολογίας και ο κάθε επαγγελματίας θα το κάνει αν ρίξει μισή ματιά στο βιβλιαράκι της συσκευής. Αφού συνδεθεί ηλεκτρολογικά, εννοείται οτι κανένας απλός ηλεκτρολόγος δε θα κάτσει να ασχοληθει να σου στήνει αυτοματισμους και να σου κατεβάζει εφαρμογές. Δε φαντάζομαι κάν ποιος θα το έκανε "επαγγελματικά" για πελάτη σε λογική τιμή, ούτε και "πελάτη" που θα γνώριζε εξ αρχής και με ακρίβεια τι αυτοματισμούς θέλει να κάνει στο σπίτι του. Αυτό ειναι κάτι που πρέπει να το κάνεις μόνος, με δοκιμές, αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο
gorge18 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Το θέμα είναι να ρίξει αυτή την ματιά στο βιβλιαράκι...
diversion3 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 22/8/2022 στις 4:40 ΜΜ, gorge18 είπε Το θέμα είναι να ρίξει αυτή την ματιά στο βιβλιαράκι... gorge18, μπορείς εσύ να μου εγκαταστήσεις ένα διακόπτη για ρολά; Από σένα θέλω μόνο το ηλεκτρολογικό μέρος. Επίσης έχω και 2 wifi διακόπτες dimmer. Tι λες; Πώς επικοινωνούμε;
gorge18 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, diversion3 είπε gorge18, μπορείς εσύ να μου εγκαταστήσεις ένα διακόπτη για ρολά; Από σένα θέλω μόνο το ηλεκτρολογικό μέρος. Επίσης έχω και 2 wifi διακόπτες dimmer. Tι λες; Πώς επικοινωνούμε; Εκτός εδρας δεν αναλαμβάνω. Και πιστεψε με δεν εισαι στην εδρα μου. Ευχαριστω για την προταση. Αλλα δεν ειναι κατι δυσκολο αν ακολουθησεις το σχεδιάγραμμα που εχουν βαλει παιδια πιο πανω ή δεις κανα βιντεακι στο youtube.
diversion3 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Φχαριστώ που απάντησες! Μήπως ξέρεις κάποιον στην Αθήνα που θα μπορούσε να το κάνει; (Ακούτε, Αθηναίοι ηλεκτρολόγοι;) 🙂 Και με την ευκαρία, πόσο θα χρέωνες γι' αυτή την εργασία; Έτσι να πάρω μια ιδέα! Και πάλι φχαριστώ!
lasithi12 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 23/9/2022 στις 7:37 ΜΜ, diversion3 είπε Φχαριστώ που απάντησες! Μήπως ξέρεις κάποιον στην Αθήνα που θα μπορούσε να το κάνει; (Ακούτε, Αθηναίοι ηλεκτρολόγοι;) 🙂 Και με την ευκαρία, πόσο θα χρέωνες γι' αυτή την εργασία; Έτσι να πάρω μια ιδέα! Και πάλι φχαριστώ! αν δεν τους πας κανα προσχέδιο ολοι ειναι άσχετοι. αν τους το δειξεις ομως θα καταλαβουν τι γίνεται. καπως ετσι μου περασαν και το σονοφ για το θερμοσίφωνα. αν και το ανοιξε το πλαστικο του σονοφ να δει τι γινεται.... ένας ομως απο αυτους που έκανα καστινγκ δεν δεχθηκε καν να το εγκαταστησει χωρις αδεια η καποια επιβλεψη δεν καταλαβα... ζήταγε και 100€.... για να βάλει το sonoff στο rail και ένα ρελέ... το κανα με ενα 30€... αυτο το μήνα παιρνάω και τα πατζούρια και ολο το σπιτι θα ειναι smart απο κουζίνες θερμοστάτες κλιματιστικά τα πάντα. όλο το σπιτι μαζι με hub και αρκετά GU10 smart να μου βγηκε κοντά στα 350~ (σπίτι 90ΤΜ) που τα έδωσα τμηματικά... η μαλακια ειναι οτι ειναι πολλές εφαρμογές και αν θες ένα μόνο οικοσύστημα θα σου βγει αρκετά ακριβά. αλλα αν δεις τις ανάγκες σου και κανεις τα κατάληλα scenarios στις εφαρμογές όλα δουλευουν ρολόι. μέχρι και η ταίστρα απο το γατί μου ειναι πλεον smart.. όπως και το συντριβανάκι του. η αυτοματοποιήση όλων αυτων μπορεί να θεωρείτε απο καπους χαζούς αλλα εγώ δεν ψηνομαι να πατάω το διακοπτη του πατζουριου στις 1 το πρωι που ξυπναω και δεν αντεχω το εντονο φως. και να περιμενω 30 δευτερα να κατεβει. Ξυπνάω τα φωτα σβηστα τα πατζουρια εκει που θα τα εχω σετάρει, το γατί ταισμένο, θερμοσίφωνας ανοιχτις στις 5:00 20λεπτά αποκλειστικά, η σκουπα στις 5:40, 6:30 εχω γυρησει απο το γυμναστηριο και το σπιτι ειναι κουκλεντέ χωρίς να εχω κανει τίποτα. μπανιο και συνεχιζω λιγο productivness. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2023 από lasithi12 1
nemesi54 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Ξεθάβω το θέμα για να ρωτήσω εάν το 2025 εξακολουθεί το Shelly 2PM Gen3 να είναι η go to συσκευή για ηλεκτρικά ρολά. Αν έχω καταλάβει σωστά είναι ο απόγονος του shelly 2.5 ??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα