Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιζει καμια φτηνη επιλογή να ανεβαζω και να κατεβαζω τα πατζουρια του σπιτιου μου με το κινητο;

να κανω και καναν αυτοματισμο;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vasilllis είπε

Τα πατζουρια ή τα ρολα"? Αλλο το ενα αλλο το αλλο.

Ειναι ηλεκτρικα?

τα ρολά ναι ειναι ηλεκτρικα φυσικα χαχαχα εχει διακοπτη πανω/κατω

Δημοσ.
6 ώρες πριν, lasithi12 είπε

τα ρολά ναι ειναι ηλεκτρικα φυσικα χαχαχα εχει διακοπτη πανω/κατω

Ότι είπε ο απο πάνω... 🙂

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εδώ είσαι για την πιο φτηνή λύση
https://www.skroutz.gr/s/29373670/Sonoff-Smart-Ενδιάμεσος-Διακόπτης-Wi-Fi-σε-Λευκό-Χρώμα-DUALR3.html

Το εβαλα κι εγώ για ρολά. Θέλει οπωσδήποτε να υπάρχει ουδέτερος στο κουτί για να λειτουργήσει (όπως όλα τα σχετικά switch).
Εγώ δεν είχα ουδέτερο, και αναγκαστικά το έβαλα σε ένα κουτάκι εξωτερικό (https://www.skroutz.gr/s/25801221/Legrand-Plexo-Ηλεκτρολογικό-Κουτί-Εξωτερικής-Τοποθέτησης-Διακλάδωσης-IP55-Στρογγυλό-Φ70x45mm-σε-Γκρι-Χρώμα-092002.html) γιατί δε χωράει μέσα στο κουτάκι της πριζας και πήρα ρευμα απο μια πρίζα στα 3 μέτρα. Θέλει 5 καλωδιάκια απο/προς τον διακόπτη του σπιτιού (2 για τις εντολές απο τον διακόπτη, 2 για την καλωδίωση του μοτέρ και 1 για τη φάση)

Δουλέυει και χωρίς cloud/internet με τον παλιό διακόπτη, που πλεον γινεται 1 touch (πατάς 1 φορά και ανεβαινει/κατεβαίνει, πατάς αλλη 1 και σταματάει). Επίσης έχει και calibration όπου καταλαβαίνει σε τι ποσοστό έχει κλείσει/ανοίξει για να το χρησιμοποιείς σε διάφορα σενάρια.

Έχει οδηγίες εδω
https://sonoff.tech/product/diy-smart-switch/dualr3/
και αρκετά σχετικά βιντεάκια 

Το shelly 2.5 είναι πιο μικρό, και πιθανόν να χωράει μέσα στο κουτί του διακοπτη αν ειναι απο τα μεγάλα.

Για να αποφύγεις εξωτερικά κουτάκια κτλ, υπάρχει αυτος ο διακόπτης με μερικά ευρώ επιπλέον
https://www.skroutz.gr/s/36000027/BlitzWolf-Χωνευτός-Διακόπτης-Τοίχου-Wi-Fi-Εντολών-με-Πλαίσιο-και-Τρία-Πλήκτρα-Αφής-Λευκός-BW-SS12.html?from=account_favorites

Και πάλι θα χρειαστείς μερικά μέτρα καλώδιο 2κλωνο και μια πρίζα κοντά για να πάρεις ουδέτερο αν δεν έχεις, αλλα είναι πολύ πιο απλή η συνδεσμολογία και χωράει κανονικά στο κουτί της πριζας. Το πρόβλημα με αυτους τους διακόπτες ειναι η ασυμβατότητά τους με τα ευρωπαικά κουτιά - δε κουμπώνουν με τα κλασσικά άγκιστρα. Ή ανοίγεις τρύπες/ουπα για να τον βιδώσεις ή απλά λίγη σιλικόνη/montagekit και το κολλάς στον τοιχο ημιμόνιμα. Το αγόρασα και το πέρασα σε φίλο, και δουλέυει ωραία και σωστά (και alexa μέσω της εφαρμογής της vtac)

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολα πολύ ωραία αυτά που γράφετε. Κανένας ηλεκτρολόγος να μπορεί να τα κάνει εντός Αττικής υπάρχει? Επειδή και εγώ ενδιαφέρομαι άμεσα για αυτό το λέω.

Επεξ/σία από UncleKim
Δημοσ.
1 ώρα πριν, UncleKim είπε

Ολα πολύ ωραία αυτά που γράφετε. Κανένας ηλεκτρολόγος να μπορεί να τα κάνει εντός Αττικής υπάρχει? Επειδή και εγώ ενδιαφέρομαι άμεσα για αυτό το λέω.

Σαν συνδεσμολογία ειναι πολύ απλή. Αν δεν έχεις ανεση με τέτοιες εργασίες ο ίδιος, θεωρώ πως ένας οποιοσδήποτε ηλεκτρολόγος θα το φτιάξει αν δει το φυλλαδιάκι με τις οδηγίες. Γενικά κάνουν πολύ δυσκολότερα πράγματα

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, dith είπε

Σαν συνδεσμολογία ειναι πολύ απλή. Αν δεν έχεις ανεση με τέτοιες εργασίες ο ίδιος, θεωρώ πως ένας οποιοσδήποτε ηλεκτρολόγος θα το φτιάξει αν δει το φυλλαδιάκι με τις οδηγίες. Γενικά κάνουν πολύ δυσκολότερα πράγματα

Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ, για την αποφυγή "χαζομάρας". 2 που ρώτησα, σηκώσαν τους ώμους τους δηλώνοντας παντελώς άσχετοι στην ερώτηση "πως να κάνω τα ρολά να παίζουν απομακρυσμένα"

Δημοσ.
2 ώρες πριν, UncleKim είπε

Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ, για την αποφυγή "χαζομάρας". 2 που ρώτησα, σηκώσαν τους ώμους τους δηλώνοντας παντελώς άσχετοι στην ερώτηση "πως να κάνω τα ρολά να παίζουν απομακρυσμένα"

Έκανες "λαθος" ερώτηση. Για το sonoff δείξτους το παρακάτω σχέδιο και ρώτα τους τι μεροκάματο θέλουν για να το κάνουν. Τα υπόλοιπα αν δε τα ξέρεις, ψάχνεσαι με κανα βιντεάκι

image.png.e72b35b13ad0cd5aecd0b3f2ab752475.png

Δημοσ.
21 ώρες πριν, tvkal είπε

Όλα αυτά όμως, απαιτούν και ουδέτερο, άρα κοντά πρίζα, σωστά? Και για να "τραβηχτεί" καλώδιο, θα φαίνεται χύμα αν είναι μακριά οι πρίζες?

Δημοσ.

Αν υπάρχει πριζα κοντά δεν είναι τοσο δύσκολο οσο φαίνεται να το περάσει και να μη φαίνεται τίποτα. 

Δες όμως πρώτα μήπως έχεις ήδη ουδέτερο στο συγκεκριμένο σημείο που θα βαλεις το διακοπτη.

Δημοσ.
Στις 9/8/2022 στις 2:54 ΜΜ, UncleKim είπε

Αμεσα τον Αυγουστο; Καλα θα παει αυτο!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/8/2022 στις 5:18 ΜΜ, UncleKim είπε

Όλα αυτά όμως, απαιτούν και ουδέτερο, άρα κοντά πρίζα, σωστά? Και για να "τραβηχτεί" καλώδιο, θα φαίνεται χύμα αν είναι μακριά οι πρίζες?

Εμένα που έτυχε να είναι δίπλα καλοριφέρ, το καλώδιο κρύβεται εκει μέχρι να κατέβει πάτωμα και μετά κολλημένο με θερμοκολλα πάει σε πρίζα στα 3 μέτρα ακολουθώντας το σοβατεπί (όχι στο πάτωμα). Μαζί με τα επιπλα του χώρου δε φαίνεται τίποτα απολύτως. Ο γενικός κανόνας είναι να ακολουθείς ακμές που ήδη υπάρχουν, πχ σπασίματα τοίχου, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει λίγο μεγαλύτερο μηκος καλωδίου. Είτε βάλεις καναλάκι ή χύμα κολλημένο όπως εγώ. Χάνεται στο ματι.  

Αν η πρίζα είναι πάνω/κάτω/δίπλα τότε 99% υπάρχει σπιραλ εσωτερικά στον τοίχο και το περνάς απο εκει

Αν σε ενοχλούν οι καλωδιώσεις, οπωσδήποτε πάς σε εξυπνο διακοπτη και πετάς τον παλιό. Η σύνδεση ειναι πολύ πιο απλή και θα χρειάζεται μονο 1 2πλο καλώδιο για να δουλέψει. Εγώ αρχικά θα σου πρότεινα να πάρεις ενα τέτοιο
20210104162715_eurolamp_proektasi_kalodiou_me_fis_endiameso_diakopti_mayro_147_13262_2m.jpeg

και τον φτηνό Blitzwolf διακόπτη που εγγυημένα ειναι οκ (τον εβαλα σε φίλο) και να το συνδέσεις μόνος σου μέχρι να έρθει κάποιος για μόνιμη εγκατάσταση.
Με την πρίζα που μπαινοβγαίνει, θα είσαι απολυτα ασφαλής.

Εδω το εγχειρίδιο του
https://manuals.plus/blitzwolf/bw-ss12-smart-wifi-shutter-switch-with-app-remote-control-manual

Επειδή στις πρίζες δε ξερεις ποια τρύπα ειναι ο ουδέτερος και ποια η φάση αν δεν την ανοίξεις - αν δε σου δουλέψει με την πρώτη, κάνε τούμπα το βυσμα και ξαναβάλτο στην πρίζα για να παίξει κάνε εναλλαγή στην συνδεσμολογία του διακοπτη 

Επεξ/σία από dith
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...