Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, kostasperv είπε

H κατάργηση της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης του ατόμου προς όφελος πολυεθνικών που πουλάνε  laptop με 4 ρόδες

Καταντά πλέον εξωφθαλμά γελοίο να αντικρουει κάποιος επιθεσεις ενάντια σε βασικές ελευθερίες...

Καποιος παραπάνω μίλησε για ελευθερία και για έλλειψη οδηγικής παιδείας. Ετσι και μόνο λύνεται το πρόβλημα. 

Αντι να εστιάσει καθε κράτος στην οδηγική ασφάλεια και στην ενημέρωση αφήνει ιδιωτικές εταιρίες να επιβάλλουν πρακτικές που τους φουσκώνουν τις τσέπες.

Εδώ βεβαια κάναμε lockdown που όχι μόνο δεν συναντατε σε καμία ιατρική πρακτική αλλά και δημιούργησε πολλά περισσότερα ψυχολογικά 

προβλήματα, φτώχεια και ένδεια...ενώ τα κρούσματα ανέβαιναν γεωμετρικά...

Τι θέλω να πώ σε γενικές γραμμές...

Κάθε "μαξιμαλιστικό"/φασιστικό μέτρο για το "καλό μας" το πλασάρουν...και με προχωρημένο marketing βεβαια....

Σιγά μην μας πούνε ευθέως οτι μας θεωρούν ένα μίγμα καταναλωτή και μαλ΄#$#%@

Βεβαια πάντα υπάρχουν "πρόθυμοι καταναλωτές" που έχουν απωλέσει προ πολλού την κριτική τους σκέψη και δεν σκέφτονται ούτε κάν τα βασικά.

Αυτοί είναι και το καλύτερο target group για τετοιου είδους οργουελικά πειράματα...Οι "χρήσιμοι ηλιθιοι" που διαβάζουμε και στα βιβλία 

Νομίζω οτι τα έχεις μπερδέψει λιγακι τα πραγματα... Αφου αποδεχεσαι να ζεις σε μια οργανωμενη κοινωνια αποδεχεσαι και τις υποχρεωσεις (και τα δικαιωματα προφανως) οπως οριζονται απο τους νομους και τους κανονες της κοινωνιας. Δεν ειναι δικαιωμα σου να παραβαινεις τους κανονες.  Η λογικη του "κανω οτι γουσταρω αφου δεν υπαρχει ελεγκτικός μηχανισμος να βεβαιωσει την παραβαση" ειναι defacto αντιθετος στην ιδεα της οργανωμενης κοινωνιας. Η ΕΕ δεν εβγαλε κανεναν καινουριο νομο που σου ¨μειωνει¨ τις ελευθεριες, καινουριο ελεγκτικό μηχανισμο ενεκρινε και μαλιστα σε κατι που προστατευει το κοινωνικο συνολο... 

Ξερεις ποσα συστηματα που σωζουν ζωες ειναι υποχρεωτικα στα αυτοκινητα? Ξερεις ποσοι τα εκραζαν οταν εγιναν υποχρεωτικα επειδη ¨χαλανε την οδηγικη εμπειρια¨ και ¨εμενα μου αρεσει να οδηγω χωρις traction control για να μπαινω με χειροφρενο στις κλειστες¨? Επισης φανταζομαι θα εχεις λιωσει στα γελια (κι εγω μαζι) οταν βλεπεις βιντεακια στο youtube με πιτσιρικια που παιρνουν το supercar του μπαμπα και το στουκαρουν στο πρωτο δεντρο που βρισκουν επειδη τα υποβοηθηματα (ABS, traction control κλπ) ειναι OFF by default...

Απο τα συστηματα αυτα καμια πολυεθνικη δεν θα κερδιζει πλεον. Οταν κατι γινεται νομος της ΕΕ, η καθε αυτοκινητοβιομηχανια πρεπει αφ' ενος να δημιουργησει/αγορασει το συστημα υποβοηθησης (αν δεν το εχει ηδη), και να το τεσταρει/ εγκρινει σε καθε εκδοση καθε μοντελου παραγωγης χωρις κερδος, αφου θα ειναι υποχρεωτικο να υπαρχει. Λες να τους αρεσει αυτο?

Τελος ολοι στην Ελλαδα εχουν σκαλωσει με τον υποχρεωτικο κοφτη... Γιατι δεν βλεπεις και τα υπολοιπα συστηματα που γινονται υποχρεωτικα? Μεχρι τωρα, ο πελατης πληρωνε χιλιαρικα για να εχει αυτες τις δυνατοτητες (Lane keep assist, Emergency Braking, Rear facing parking camera, traffic sign recognition...), τωρα θα τα εχουν ολοι, πώς δεν είναι αυτο καλο?

Επεξ/σία από Reptile47
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 8/7/2022 στις 9:56 ΜΜ, Pikita είπε

Δεν ξέρω ρε φίλε δεν είμαι στο μυαλό του καθένα.εγώ πάντως που έχω γρήγορο αμάξι και γρήγορη μηχανη δεν θέλω να αναφέρω τώρα μοντέλα γιατί θα φανώ ψώνιο και υπερβολικος απλά είναι φωτοβολίδες και τα 300 τα έχω μέσα  και στα δυο.ανοίγω όταν με παίρνει.όχι μαλακιες που κάνουν οι κάγκουρες παντού ακόμα και τα στενά.αυτοί είναι άξιοι της μοίρας τους.

Είσαι από αυτούς που βάζουν φιμε τζαμακι και τυλίγουν με μαύρη ζελατίνη τις πινακίδες τους; 

12 ώρες πριν, stefa_1 είπε

Επισης επρεπε 10 χρονια πριν οπως στη Ρωσια να υπαρχει Dash Cam, και να δειτε τι ωραια θα στρωσουν οι οδηγοι και θα διευκολυνεται το εργο της αστυνομιας.

Είμαι 10 ημέρες Πολωνία. Σε ΚΆΘΕ φανάρι υπάρχει καμερουλα από πάνω και σε βλέπουν. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο, ειδικά τα κόκκινα φανάρια, δεν πρέπει να ελέγχονται. 

• Like 3
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Black Demis είπε

το σύστημα χρησιμοποιείτε πάντως οχι μόνο για να παρακολουθεί παραβιάσεις........ αν ψάχνουν καποιο πρόσωπό πχ εγκληματίας κλπ ενεργοποιείτε το face recognition και ξεκινάνε να ψαχνουν (μετα απο δικαστική εντολη)

πάντως η γνώμη μου με αυτα που βλεπω γύρο μου κανείς μα κανείς δεν αξίζει την δημοκρατία γιατι περισσότεροι (μην πω ολοι) ειναι ΖΩΑ

ποία οδική παιδεία? αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ..... δεν ειναι ότι δεν ξέρουν περισσότεροι ξέρουν απλά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ γιατι τους ΑΡΕΣΕΙ να φέρονται ετσι όπως φέρονται........ ετσι όταν πάνε σε μια άλλη χώρα οπού νόμος ειναι σκληρός και εφαρμόζεται μέσα σε λιγοτερο από μια μέρα γινονται παραδειγματική πολίτες........ το ίδιο και αυτοί που μένουν σε αυτές της χώρες εκεί φέρονται άψογα και μολις έρθουν σε καποια χωρα χωρις καποιο έλεγχο πχ ελλαδα φέρονται ΧΑΡΟΣ

Εσυ εχεις την εντυπωση πως ζεις σε μια δημοκρατια?

7 ώρες πριν, Reptile47 είπε

Νομίζω οτι τα έχεις μπερδέψει λιγακι τα πραγματα... Αφου αποδεχεσαι να ζεις σε μια οργανωμενη κοινωνια αποδεχεσαι και τις υποχρεωσεις (και τα δικαιωματα προφανως) οπως οριζονται απο τους νομους και τους κανονες της κοινωνιας. Δεν ειναι δικαιωμα σου να παραβαινεις τους κανονες.  Η λογικη του "κανω οτι γουσταρω αφου δεν υπαρχει ελεγκτικός μηχανισμος να βεβαιωσει την παραβαση" ειναι defacto αντιθετος στην ιδεα της οργανωμενης κοινωνιας. Η ΕΕ δεν εβγαλε κανεναν καινουριο νομο που σου ¨μειωνει¨ τις ελευθεριες, καινουριο ελεγκτικό μηχανισμο ενεκρινε και μαλιστα σε κατι που προστατευει το κοινωνικο συνολο... 

Ξερεις ποσα συστηματα που σωζουν ζωες ειναι υποχρεωτικα στα αυτοκινητα? Ξερεις ποσοι τα εκραζαν οταν εγιναν υποχρεωτικα επειδη ¨χαλανε την οδηγικη εμπειρια¨ και ¨εμενα μου αρεσει να οδηγω χωρις traction control για να μπαινω με χειροφρενο στις κλειστες¨? Επισης φανταζομαι θα εχεις λιωσει στα γελια (κι εγω μαζι) οταν βλεπεις βιντεακια στο youtube με πιτσιρικια που παιρνουν το supercar του μπαμπα και το στουκαρουν στο πρωτο δεντρο που βρισκουν επειδη τα υποβοηθηματα (ABS, traction control κλπ) ειναι OFF by default...

Απο τα συστηματα αυτα καμια πολυεθνικη δεν θα κερδιζει πλεον. Οταν κατι γινεται νομος της ΕΕ, η καθε αυτοκινητοβιομηχανια πρεπει αφ' ενος να δημιουργησει/αγορασει το συστημα υποβοηθησης (αν δεν το εχει ηδη), και να το τεσταρει/ εγκρινει σε καθε εκδοση καθε μοντελου παραγωγης χωρις κερδος, αφου θα ειναι υποχρεωτικο να υπαρχει. Λες να τους αρεσει αυτο?

Τελος ολοι στην Ελλαδα εχουν σκαλωσει με τον υποχρεωτικο κοφτη... Γιατι δεν βλεπεις και τα υπολοιπα συστηματα που γινονται υποχρεωτικα? Μεχρι τωρα, ο πελατης πληρωνε χιλιαρικα για να εχει αυτες τις δυνατοτητες (Lane keep assist, Emergency Braking, Rear facing parking camera, traffic sign recognition...), τωρα θα τα εχουν ολοι, πώς δεν είναι αυτο καλο?

Εχεις την εντυπωση  πως δεν τα πληρωνεις τα συστηματα αυτα?

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λύσεις υπάρχουν για όλα τα προβλήματα

Απλές Λύσεις

Σύνθετες Λύσεις

Εγώ π.χ. θα έκανα τα παρακάτω

Θες να κάνεις τους Έλληνες Οδηγούς" υπόδειγμα

Βάλε τιμές στα πρόστιμα από 500.000 έως ...

Αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας/Άδειας κυκλοφορίας του οχήματος/Άδειας οδήγησης και κατάσχεση το όχημα όλα αυτά με καθεστώς ανασταλτικό ή μόνιμο

Αν περνάνε κόκκινο σηματοδότη

Αν περνάνε στοπ

Αν παραβιάζουν το όριο ταχύτητας

Αν οδηγούν μεθυσμένοι

Αν οδηγούν και μιλάνε στο κινητό

Μετά βάλε σε κάθε σηματοδότη και παντού κάμερες και ραντάρ στους μεγάλης κυκλοφορίας δρόμους

Κάνε υποχρεωτική και νόμιμη την DASHCAM στα οχήματα

Μετά θα δεις πως οδηγούν οι Έλληνες Οδηγοί"

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ.

Το κάνει και το δικό μου χιλιάρι νισσαν μικρα. Ειδικά αν έχεις βάλει και το αιρκοντισιον όσο και να το πατάς πιο πάνω από το όριο δε πάει. Ατιμη τεχνολογία.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ikorolis είπε

Λύσεις υπάρχουν για όλα τα προβλήματα

Απλές Λύσεις

Σύνθετες Λύσεις

Εγώ π.χ. θα έκανα τα παρακάτω

Θες να κάνεις τους Έλληνες Οδηγούς" υπόδειγμα

Βάλε τιμές στα πρόστιμα από 500.000 έως ...

Αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας/Άδειας κυκλοφορίας του οχήματος/Άδειας οδήγησης και κατάσχεση το όχημα όλα αυτά με καθεστώς ανασταλτικό ή μόνιμο

Αν περνάνε κόκκινο σηματοδότη

Αν περνάνε στοπ

Αν παραβιάζουν το όριο ταχύτητας

Αν οδηγούν μεθυσμένοι

Αν οδηγούν και μιλάνε στο κινητό

Μετά βάλε σε κάθε σηματοδότη και παντού κάμερες και ραντάρ στους μεγάλης κυκλοφορίας δρόμους

Κάνε υποχρεωτική και νόμιμη την DASHCAM στα οχήματα

Μετά θα δεις πως οδηγούν οι Έλληνες Οδηγοί"

Δεν είναι όλα τα αν ίδια και προφανώς οι νομοθέτες έχουν σκεφτεί και γνωρίζουν περισσότερα από εμάς.

Στα φανάρια, ποτέ δεν περνάω συνειδητά κόκκινο. Έχει χρειαστεί να περάσω με πορτοκαλί που έγινε κόκκινο για πολλούς λόγους. Π.χ. έχει ακατάπαυστη βροχή με ρυάκια στο δρόμο και δε θέλω να ρισκάρω φρένο πανικού με 30km/h.

Επίσης όταν το όριο ταχύτητας είναι 30km/h, από 1η σε 2α εύκολα το παραβιάζεις. Πληρώνεις πρόστιμο απευθείας; 

Τα ραντάρ τι θα πιάσουν σαν ταχύτητες; Απόκλιση 10% στα 50 χλμ την ώρα; Ακόμα και από ελαστικό σε ελαστικό μπορεί να υπάρξει τέτοια απόκλιση και σφάλμα του ταχύμετρου.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, butters είπε

Δεν είναι όλα τα αν ίδια και προφανώς οι νομοθέτες έχουν σκεφτεί και γνωρίζουν περισσότερα από εμάς.

Στα φανάρια, ποτέ δεν περνάω συνειδητά κόκκινο. Έχει χρειαστεί να περάσω με πορτοκαλί που έγινε κόκκινο για πολλούς λόγους. Π.χ. έχει ακατάπαυστη βροχή με ρυάκια στο δρόμο και δε θέλω να ρισκάρω φρένο πανικού με 30km/h.

Επίσης όταν το όριο ταχύτητας είναι 30km/h, από 1η σε 2α εύκολα το παραβιάζεις. Πληρώνεις πρόστιμο απευθείας; 

Τα ραντάρ τι θα πιάσουν σαν ταχύτητες; Απόκλιση 10% στα 50 χλμ την ώρα; Ακόμα και από ελαστικό σε ελαστικό μπορεί να υπάρξει τέτοια απόκλιση και σφάλμα του ταχύμετρου.

Συγνώμη που θα το πω χύμα και μπορεί να μην σου αρέσει εσένα και άλλων

τα ΑΝ που αναφέρω είναι αιτίες που μπορείς να σκοτωθείς εσύ και να πάρεις και άλλους μαζί σου.

άρα καμία δικαιολογία δεν ισχύει για εμένα

άρα η οποιαδήποτε κυβέρνηση αν θέλει οι οδηγοί οποιουδήποτε οχήματος να τηρούν τον ΚΟΚ και τους ΝΟΜΟΥΣ αυτά πρέπει να εφαρμόσουν.

τόσο απλό είναι για εμένα

Δημοσ.

Για οποιον μεχρι τωρα δεν καταλαβε, το προβλημα δεν ειναι καποιες  ειδοποιησουλες οταν γκαζωνει ο καθε καγκουρακος, αλλα οτι αυτοματα ο οδηγος χανει τον ελεγχο του οχηματος κατι το οποιο μπορει να αποβει επικινδυνο για τη ζωη του( και των κοντινων οδηγων οχηματων) σε πολλες περιπτωσεις και σε αλλες να οδηγησει ακομα και σε στερηση ελευθεριων (Π.χ. ακινητοποιουνται τα αυτοκινητα/μοτοσυκλετες διαδηλωτων και ο καταλογος μακρυς).Δε θελω να σκεφτω καν για τις πιθανες περιπτωσεις χακαρισματος με κακο σκοπο.Αν σκοπος ειναι να ελεγχθουν τα καγκουρακια, αυτο γινεται και σημερα και μαλιστα πολυ ευκολα. Απλα δεν υπαρχει πολιτικη βουληση.

Δημοσ.

Εμ μέχρι να γίνει αυτό 

Όλοι θα έχουμε Ιπτάμενα αυτοκίνητα.... lol 😂.

Μας βλέπω σαν το Bruce Willis ταξιτζής...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, alex84 είπε

Εσυ εχεις την εντυπωση πως ζεις σε μια δημοκρατια?

Εχεις την εντυπωση  πως δεν τα πληρωνεις τα συστηματα αυτα?

Έχω και για αυτό και λέω πιστεύω ότι δεν μας αξίζει (ποιο ξεκάθαρα δεν μπορούσα να πω λέξη αξίζει είναι η λέξη κλειδί)

1 ώρα πριν, kokoviosR είπε

Για οποιον μεχρι τωρα δεν καταλαβε, το προβλημα δεν ειναι καποιες  ειδοποιησουλες οταν γκαζωνει ο καθε καγκουρακος, αλλα οτι αυτοματα ο οδηγος χανει τον ελεγχο του οχηματος κατι το οποιο μπορει να αποβει επικινδυνο για τη ζωη του( και των κοντινων οδηγων οχηματων) σε πολλες περιπτωσεις και σε αλλες να οδηγησει ακομα και σε στερηση ελευθεριων (Π.χ. ακινητοποιουνται τα αυτοκινητα/μοτοσυκλετες διαδηλωτων και ο καταλογος μακρυς).Δε θελω να σκεφτω καν για τις πιθανες περιπτωσεις χακαρισματος με κακο σκοπο.Αν σκοπος ειναι να ελεγχθουν τα καγκουρακια, αυτο γινεται και σημερα και μαλιστα πολυ ευκολα. Απλα δεν υπαρχει πολιτικη βουληση.

Το πρόβλημα ξέρεις ποιο είναι τα καγκουρακια που λες είναι 8 στους 10 μην πω 9 στους 10 που παραβιάζουν το όριο.. Έτσι όχι δεν είναι να κόψουν τα καγκουρακια αλλά όλους καθος περρισοτεροι ξεσπάνε στον δρόμο και στην οδήγηση (βέβαια αν τους το κόψουν θα ξεσπάνε αλλού πχ στην γιναικα στα παιδιά τους κλπ αλλά αυτό είναι άλλο θέμα)

Δημοσ.

Δεν διαβασα ολες τις δημοσιευσεις, αλλα το εχει καταφερει η τιμη τις βενζινης αυτο.Ολοι σερνονται στον δρομο.Με 2.40 την βενζινη, εχει παθει αγκυλωση το ποδι στο να μην ακουμπηση το γκαζι.

Δημοσ.
Στις 8/7/2022 στις 11:15 ΜΜ, Pikita είπε

για γέλια το άρθρο.εκτός εάν απευθύνεται σε 80χρονους η χεστες 

LOL +10000 Να σαι καλά...φίλε

Στις 8/7/2022 στις 11:19 ΜΜ, flexpick είπε

μόνο στην Ελλάδα μπορεί και πηγαίνει ο καθένας με όσα γουστάρει, στην υπόλοιπη Ευρώπη τα όρια ταχύτητας τηρούνται και δεν είναι απλά υποδείξεις.

Αυτά είναι μαλακίες όπου μπορεί να τις πιστεύουν ηλικιωμένοι ή άνθρωποι που μετακινούνται με αστικό λεωφορείο και το πιο μακρύ ταξίδι όπου έχουν κάνει είναι μέχρι την Λούτσα, έχεις οδηγήσει σε καμία από τις χώρες όπου αναφέρεσαι τι όχι έ τοτε μην μιλάς και μη γράφεις ότι σου κατεβει στο κεφάλι, μια χαρά καγκουρίες γίνονται ΟΠΟΥ ΘΕΣ ΟΚ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, kokoviosR είπε

"Οι οδηγοί ωστόσο θα μπορούν να επέμβουν για να παρακάμψουν την τεχνολογία ασφαλείας, ενώ έχουν ήδη εισαχθεί στο σύστημα ορισμένοι κανόνες για τον περιορισμό των ειδοποιήσεων που στέλνει στον οδηγό το αυτοκίνητο"

Στις 10/7/2022 στις 8:10 ΜΜ, kostasperv είπε

Εδώ βεβαια κάναμε lockdown που όχι μόνο δεν συναντατε σε καμία ιατρική πρακτική

Εχει και ωραια ιστορικα καναλια το youtube οχι μονο αφυπνισμενους.

Επεξ/σία από flexpick

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...