Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Haldol είπε

Όχι απλά αυστηρότερα, αλλά συνδεδεμένα με το εισόδημα. Χέστ*κε ο μεγαλοεπιχειρηματίας είτε τον γράψουν για 300 ευρώ, ή για 600. Τώρα αν του κάτσουν κάνα 30% του ετήσιου εισοδήματός του (όσο και αν είναι αυτό!) αλλάζει η υπόθεση ;)

Τέτοια μλκ δεν πέρασε ο σύριζα;

• Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jmirko15 είπε

Τέτοια μλκ δεν πέρασε ο σύριζα;

Ούτε που θυμάμαι, αλλά αν το 'χε κάνει, μόνο μ*λακία δεν είναι. 

Αλλά μάλλον όχι, αφού δεν είναι έτσι τώρα τα πρόστιμα. 

Εκτός κι αν το ξανάλλαξαν οι τώρα! :P 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

Δεν διαφωνω μς τον κοφτη αλλα με τα ορια ταχυτητας που ειναι τα ιδια απο τοτε που οδηγούσα αμαξι με 45ιππους, χωρις αεροσακους, χωρις abs και με κρατηματα χειροτερα απο καροτσακι σουπερ μαρκετ. 

Στην ελλαδα το τελευταιο μας προβλημα ειναι η υπερβολική ταχύτητα. 

Η εγκληματική συνείδηση ενος ασυνείδητου οδηγού. 

• Super Moderators
Δημοσ.

2 hours ago, Haldol said:

Όχι απλά αυστηρότερα, αλλά συνδεδεμένα με το εισόδημα. Χέστ*κε ο μεγαλοεπιχειρηματίας είτε τον γράψουν για 300 ευρώ, ή για 600. Τώρα αν του κάτσουν κάνα 30% του ετήσιου εισοδήματός του (όσο και αν είναι αυτό!) αλλάζει η υπόθεση ;)

Δεν πα να είναι 1 δις ευρώ επειδή δεν έχεις και τα 2 χέρια στο τιμόνι, αν δεν σε ελέγχει/πιάνει κάποιος, το ίδιο πράγμα κάνει με το να ήταν 1 ευρώ.

Έχουν ειπωθεί τους τελευταίους μήνες "ιδέες"  μειώσεων ορίων ταχύτητας για εξοικονόμηση καυσίμων. 

Γιατί τα τηρούμε τώρα παντού, για να τηρούμε και τα πιο χαμηλά αν τα αλλάξουν? LOL

• Like 2
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Προτιμότερο να τρέχεις με ψεύτικη μηχανή στο meta παρά στην πραγματική ζωή πάντως τα τροχαία έχουν αυξηθεί κατα περίπου 40% στην χώρα μας. 

Επίσης, προτιμότερο να γλεντάς virtual γκόμινα στο meta, γιατί κυκλοφορούν και ιοί και "παιδικές ασθένειες για μεγάλους" και ποτέ δεν ξέρεις. Τί ψέματα; Ζητάς από όλες πρίν τη φάση πιστοποιητικό υγείας;

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Choronzon είπε

Το θέμα είναι να μην μπει κόφτης στο αυτοκίνητο. Ηλεκτρονικη ειδοποίηση καλό είναι να υπάρχει .το ΕΚΑΒ πίστεψε με μπορεί να πιάσει  πολύ ψηλές ταχύτητες εφόσον υπάρξει ανάγκη  και τα ασθενοφόρα είναι σίγουρα ποιο επικίνδυνα σε αυτές τις ταχύτητες καθότι κακοσυντηρημενα και με ανεπαρκές πλαίσιο για αυτή τη δουλειά .

Επισης δε θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι λέω κάτι υπερβολικό 

Το ΕΚΑΒ και τα ασθενοφόρα, έχουν το δικαίωμα να τρέχουν μέχρι εκεί που ορίζει ο νόμος, σίγουρα θα υπάρχει κάποια εξαίρεση η θα δίνονται αυξημένα όρια ταχύτητας. Άλλο πράγμα το ασθενοφόρο και άλλο το  οποιοδήποτε ιδιωτικό ΙΧ όμως. 

10 ώρες πριν, Razgriz είπε

Συμφωνώ μαζί σου αλλά κάπως αυτό πρέπει να διορθωθεί, τουλάχιστον με τις καινούργιες γενιές. 

Διαφορετικά απλά θα καταλήξουμε στην όλο και μεγαλύτερο έλεγχο των πάντων. 

Ενώ τείνω να συμφωνήσω μαζί σου, τι μας δείχνει αυτό?

Τα πράγματα γενικά τείνουν προς το χάος εάν δεν τα "κατευθύνεις" ως ένα βαθμό αλλά θεωρώ πως τέτοιες πρακτικές θα καταλήξουν σε πολύ αρνητικά αποτελέσματα για όλους μας.  

Κάποια πράγματα όσο περνάνε τα χρόνια αλλάζουν προς το καλύτερο και κάποια άλλα προς το χειρότερο. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να αποφύγουμε κάτι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, flexpick είπε

Σχολιο οφ τοπικ επι των φιλοσοφικων.

Υπαρχει ενα οριο στο οποιο (επιστημονικα) αρχιζεις να διακινδυνευεις τη ζωη των αλλων.

Αμα μπω στο λεωφορειο και αρχιζω και ριχνω δεν πρεπει να πετυχω καποιον για να με περιορισουν (αναφορα στα της υγειας) .

Δεν εχεις το δικαιωμα να διακινδυνευεις το δικαιωμα στη ζωη των αλλων.

Εχω δώσει απαντηση και σε αυτο. Παρακαλω διάβασε καλυτερα τα σχόλια μου.

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ.
8 ώρες πριν, icenex είπε

Ναι γιατι το προβλημα με τα θανατηφορα τροχαια ειναι μονο εξαιτιας της υπερβολικης ταχυτητας,εδω υπαρχει μηδεν σεβασμος σε ολο τον κοκ.Απο που να ξεκινησω παραβιασεις στοπ,κοκκινου σηματοδοτη,μπαινουν σε δρομους αντιθετα, οδηγανε και κοιτανε το κινητο, προσπερασεις αντικανονικα, μεθυσμενοι οδηγοι και ενα καρο παραβιασεις που τωρα μου διαφευγουν.Ειδικα αυτοι με μικρα μηχανακια-σκουτερακια μιλαμε για τον ορισμο της παρανομιας εμ κανουν χαζα στο δρομο εμ πανε να βγουνε κ απο πανω, μιλαμε για θρασος.Δεν θα ξεχασω ποτε εναν με μηχανακι να πηγαινει αντιθετα στο ρευμα και μαλιστα στο πεζοδρομειο και επειδη ητανε στην πλατη μου να με κοιταει με νευρα που δεν τον πηρα ειδηση νωριτερα ωστε να κανω ακρη να περασει και να συνεχισει την πορεια του πανω στο πεζοδρομιο και ο τυπος πηγε ετσι 4-5 τετραγωνα παραπερα, το ειδα γιατι την ιδια κατευθυνση ακολουθουσα.

Αλλα το προβλημα περα απο την οδηγικη παιδεια υπαρχει κ αλλου,κακοσυντηρημενοι δρομοι που γλιστρανε σαν γυαλι, κακοσυντηρημενα οχηματα που περνανε το κτεο και αυτο ειναι αποτελεσμα 2 πραγματων ειτε κακης παιδειας-τσιγγουνιας ειτε λογω το ποσο κακοπληρωμενοι ειναι οι ελληνες και δεν περισσευουν λεφτα για να να συντηρησουν το οχημα τους, επισης ανεπαρκης φωτισμος και σημανση σε αρκετους δρομους τις νυχτερινες ωρες, περναω τακτικα 2-3 τετοιους δρομους οπου ουτε γραμμες εχει κατω ο δρομος ουτε συντηρημενος ειναι και πολλες φορες δεν ανεβουν τα φωτα.Το εχω παρατηρησει σε αρκετους δρομους στην αθηνα που αυτοι οι συγκεκριμενοι δρομοι επειδη ειναι στα συνορα μεταξυ 2 περιοχων ο δημος δεν δινει λεφτα να τους φτιαξει.

Απιστευτο και ομως αληθινο μιλαμε για τροχαια και εδω που δουλευω ειμαι ακριβως διπλα σε διασταυρωση με φαναρια, μολις περασε μια με smart με κοκκινο φαναρι και ενα μηχανακι επεσε πανω της...Παλι καλα δεν επαθε τιποτα ο ανθρωπος..

Περα απο αυτο με την οικονομικη κριση που περναει ο κοσμος και τα χιλιαδυο προβληματα στο κεφαλι του δεν εχει το μυαλο του στο δρομο και αυτο απο μονο του ειναι δολοφονικο οταν οδηγας.

Για όλα αυτά που λες, κάμερες και ραντάρ παντού και στην παραμικρή παραβίαση κοκκινου πρόστιμο με αφαίρεση άδειας και πινακίδων. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, katanalwtis είπε

Η εγκληματική συνείδηση ενος ασυνείδητου οδηγού. 

Ισοπεδωτικό. 

3 ώρες πριν, ikorolis είπε

Ναι είναι ισοπεδωτικό

Ναι μπορεί να κάνω λάθος

Είμαι άνθρωπος κάνω λάθη δεν είμαι θεός για να είμαι τέλειος.

Αλλά όπως είπα πρόσφατα το έζησα (2022) με οδηγό (δικηγόρο στο επάγγελμα) SUV που οδηγούσε και μίλαγε στο κινητό τηλέφωνο και δεν πρόσεξε τον σηματοδότη ούτε τους πεζούς που περνούσαν νόμιμα και με προτεραιότητα και αντί να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεων του και να πράξει όπως ορίζει ο Κ.Ο.Κ. και η νομοθεσία προτίμησε να βγει έξω και ενώ με χτύπησε με το αυτοκίνητο του να αρχίσει να βρίζει μανάδες/πατεράδες μαζί με ιερά και όσια  αν εγώ παρά το χτύπημα σηκωνόμουν και τον σάπιζα στο ξύλο παρουσία των αστυνομικών και της γυναίκας εγκύου με το καροτσάκι που έσωσα από τις ρόδες του τι πιστεύεις να είχε γίνει? γιατί οι αστυνομικοί ειλικρινά τον έσωσαν με την επέμβαση τους όπως έσωσαν και εμένα καλώντας το ΕΚΑΒ και το ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ και πίστεψε με χάρηκα για ότι έπαθε στην συνέχεια και το είπα και στους αρμοδίους που ήρθαν να με δουν στο νοσοκομείο ενώ οι γιατροί που παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

για το μόνο πράγμα που μετάνιωσα σε ότι αφορά τον συγκεκριμένο άνθρωπο (αν μπορώ να τον αποκαλέσω έτσι) είναι που δεν προχώρησα δικαστικά εναντίων του και να ζητήσω τα μέγιστα σε αποζημίωση για σωματικές/ψυχικές κτλ βλάβες και να με πληρώνει για όσο ζω.

βέβαια αυτό δεν θα ξανά συμβεί ο επόμενος που θα κάνει το παραπάνω καλά θα κάνει να με σκοτώσει γιατί αν ζήσω απλά την ....

Πριν απο 8 μήνες επαθα κατι παρομοιο. Οδηγός που μιλούσε στο κινητό με τράκαρε τοσο άσχημα που το κόστος επισκευής ξεπερνούσε κατά πολύ την αξία του οχήματος και η ασφάλειά με αποζημίωσε για να το αποσύρω. 

Δεν έπαθα ουτε γρατσουνια... Δεν ξερω το γιατι, αλλα έτυχε....

Μετανοιωσα και εγώ που δεν κινηθηκα δικαστικά... Τελοσπαντων...

Παρολα αυτα δε θεωρώ σωστό να μην υπαρχει η ελεύθερη επιλογη, ακομα και του λάθους. Οι συνεπειες θα πρεπει να αλλάξουν...

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Thresh είπε

Δεν πα να είναι 1 δις ευρώ επειδή δεν έχεις και τα 2 χέρια στο τιμόνι, αν δεν σε ελέγχει/πιάνει κάποιος, το ίδιο πράγμα κάνει με το να ήταν 1 ευρώ.

Έχουν ειπωθεί τους τελευταίους μήνες "ιδέες"  μειώσεων ορίων ταχύτητας για εξοικονόμηση καυσίμων. 

Γιατί τα τηρούμε τώρα παντού, για να τηρούμε και τα πιο χαμηλά αν τα αλλάξουν? LOL

Ναι αλλά κανείς δεν μπορεί να μου εξηγήσει το "απλό"

πως γίνεται οι "ελληναράδες οδηγοί" εδώ να κάνουν ότι γουστάρουν να γράφουν στα @@ τους τον Κ.Ο.Κ. και την νομοθεσία δεν συζητώ καν για τον αστυνομικό που θα τολμήσει να τους γράψει/κόψει κλήση...

αλλά την ίδια στιγμή όταν βγουν στο εξωτερικό και δεν αναφέρομαι μόνο σε Ε.Ε. αλλά και στις ΗΠΑ και αλλού να είναι τύπος και υπογραμμός όχι να υπακούν στον εκεί Κ.Ο.Κ. αλλά και στους νόμους αλλά να φοβούνται ακόμα και τον αστυνομικό που θα τους σταματήσει.

• Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, ikorolis said:

Ναι αλλά κανείς δεν μπορεί να μου εξηγήσει το "απλό"

πως γίνεται οι "ελληναράδες οδηγοί" εδώ να κάνουν ότι γουστάρουν να γράφουν στα @@ τους τον Κ.Ο.Κ. και την νομοθεσία δεν συζητώ καν για τον αστυνομικό που θα τολμήσει να τους γράψει/κόψει κλήση...

αλλά την ίδια στιγμή όταν βγουν στο εξωτερικό και δεν αναφέρομαι μόνο σε Ε.Ε. αλλά και στις ΗΠΑ και αλλού να είναι τύπος και υπογραμμός όχι να υπακούν στον εκεί Κ.Ο.Κ. αλλά και στους νόμους αλλά να φοβούνται ακόμα και τον αστυνομικό που θα τους σταματήσει.

Γιατί ξέρουν ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες να τους πιάσουν ενώ εδώ όχι.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με αλλοδαπούς που στη χώρα τους είναι τυπικοί, αν μείνουν αρκετό χρονικό διάστημα στη δικιά μας κι οδηγούν καθημερινά, αποκτούν τις συνήθειές μας.

"When in Rome, do as the Romans do..."

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Ισοπεδωτικό. 

Πριν απο 8 μήνες επαθα κατι παρομοιο. Οδηγός που μιλούσε στο κινητό με τράκαρε τοσο άσχημα που το κόστος επισκευής ξεπερνούσε κατά πολύ την αξία του οχήματος και η ασφάλειά με αποζημίωσε για να το αποσύρω. 

Δεν έπαθα ουτε γρατσουνια... Δεν ξερω το γιατι, αλλα έτυχε....

Μετανοιωσα και εγώ που δεν κινηθηκα δικαστικά... Τελοσπαντων...

Παρολα αυτα δε θεωρώ σωστό να μην υπαρχει η ελεύθερη επιλογη, ακομα και του λάθους. Οι συνεπειες θα πρεπει να αλλάξουν...

Εγώ πάντως επειδή είναι φρέσκο (2022) και στην κυριολεξία γλύτωσα από του χάρου τα δόντια καθώς το όλο σκηνικό έγινε για να προστατέψω την άγνωστη έγκυο γυναίκα με  το καροτσάκι/παιδί της έτσι την έφαγα εγώ

έδωσα υπόσχεση στον εαυτό μου ότι αν ξανά γίνει (εφόσον ζήσω και δεν με σκοτώσει) εκτός την διαδικασία που προβλέπεται με την αστυνομία , κλήση εκαβ και ανακριτικού τροχαίας και ότι γίνεται από την μεριά της αστυνομίας θα κινηθώ νομικά εναντίων του οδηγού και της ασφαλιστικής του σε σημείο να με πληρώνει για ολόκληρη την ζωή μου καμία καλοσύνη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, manolis940 είπε
  1. Αυτό η αλήθεια είναι πως πραγματικά που κάνεις όντως καταντάει κουραστικό
  2. Σωστή απάντηση υπάρχει και στην έχω γράψει.
  3. Προφανώς και είναι. Που διαφωνώ δεν καταλαβαίνω!
  4. Δεν λες αυτό στο πρώτο σου σχόλιο. Μόνο άχρηστο που δεν το λες επειδή δεν έχει 400 εφαρμογές. Αλλά τώρα φαίνεται να κάνεις μια στροφή που μόνο θετικό μπορεί να είναι

image.png.ffb2ce27746b844cc640c0d11da0550a.png

Α καλά κρασιά..μάστορα διάβασε καλύτερα τα γραφόμενα μου...Το ότι γράφω ότι θανατηφόρα τροχαία δεν γίνονται μόνο λόγω υπερβολικής ταχύτητας εσύ πως το μεταφραζεις;Να στο κάνω νιανια λοιπόν κοινώς λέω ότι αυτό είναι ένα μικρό ποσοστό των τροχαίων και πρέπει κάτι να αλλάξει γενικότερα αφού γίνονται χειρότερες παραβάσεις (φέρνω παραδειγμα ορισμενες από αυτες)όπου εκεί έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων.Ψαχτο..το ποσταρε κ άλλο παιδί στο υπάρχων θέμα.

Οπότε φίλε μου δεν έκανα καμία στροφή εσύ διάβασε καλύτερα αυτά που διαβάζεις κ βγάλε το σωστό νόημα αυτών που διαβάζεις κ όχι αυτό που εσύ νομίζεις ότι σημαίνουν.

Επεξ/σία από icenex
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Tlykog είπε

Εχω δώσει απαντηση και σε αυτο. Παρακαλω διάβασε καλυτερα τα σχόλια μου.

Αυτα που βρηκα ειναι αυτο με το εκαβ που το αρθρο λεει οτι θα μπορεις να κλεισεις το συστημα

+

Περι εξατομικευσης των οριων ταχυτητας που περα απο το αμαξι βασικος παραγοντας ειναι και η ηλικια, το οδοστρωμα και αλλα

Αλλα καθως θες να βαλουμε και τη φυσικη στο παιχνιδι.

Τα φωτα πορειας σου δειχνουν μπροστα 100 μετρα.

Με 150 κανεις 40 μετρα το δευτερο περιπου (χρονο αντιδρασης ισως και λιγοτερο αμα εισαι νεος)

Ή που θα κανεις ζιγκ ζαγκ στις γραμμες ή που θα σκασεις σε κατι που δε φαινεται απο τα φωτα του δρομου με υψηλη ταχυτητα ή θα πανικοβληθεις.

Ναι απο τυχη δεν απειλεις τους γυρω σου.

Επεξ/σία από flexpick
Δημοσ.

Διάβασα κοντά στις 10 σελίδες και δεν άντεξα άλλο έπρεπε να κάνω ένα σχόλιο αν και κρατήθηκα ακόμα και με τον τσομπανοβλαχο φίλο που άρχισε να μιλάει για κότες και χεστες. Από πολλά σχόλια εδώ έχω την εντύπωση πως πολλοί επειδή δεν τους αρέσει ο συγκεκριμένος "νομος" ψάχνουν να βρουν δικαιολογίες τις οποίες τις κάνουν σημαία απλώς και μόνο για να δικαιολογησουν την αποψαρα τους δηλαδή το δικαίωμα τους να μπορούν να παρανομουν οδηγώντας πολύ παραπάνω από τα επιτρεπτα ωραία... 

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...