Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Hope39 είπε

Συμφωνώ, θα ήταν και αυτό μια λύση.

Φυσικά έχοντας μιλήσει και με άτομα από την τροχαία στο παρελθόν για αυτό, μου είπαν ότι δεν τους ενδιαφέρει ο λόγος που έχεις και πας παραπάνω από το όριο, θα τιμωρηθείς για αυτό αν σε πιάσουμε.

Αλλά δεν είναι χαζό λόγο της ηλιθιότητας που δέρνει μερικούς, να πρέπει να φτάνουμε σε τέτοια σημεία και να βάζουνε τέτοιους νόμους;

Το αστείο είναι ότι αρκετά συχνά βλέπω την τροχαία και γενικά την αστυνομία να πηγαίνει 120+ σε δρόμο με όριο 60 και οι τύποι δεν είχαν καν το φάρο αναμένο, απλά κάνανε βόλτα.

Η λύση φυσικά δεν είναι να πηγαίνεις με 30χμλ, αυτό είναι πιο πολύ σαν μπάλωμα στο πρόβλημα.

Η πραγματική λύση είναι στα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό. Όταν φτάσουμε στο σημείο όπου θα αφαιρεθεί ο ανθρώπινος παράγοντας από την οδήγηση και θα μπουν τα μαθηματικά, τότε θα σταματήσουμε να βλέπουμε ατυχήματα. Τότε το αυτοκίνητο σου θα μπορεί να πηγαίνει 200+ χωρίς κίνδυνο γιατί θα μπορεί να επικοινωνεί συνεχώς με τα γύρω του οχήματα και με τους δρόμους και θα πέρνει αυτόματα σωστές αποφάσεις.

Πάρτε ως παράδειγμα τους πυραύλους του Elon. Με το που υλοποίησε το μοντέλο για την προσγείωση, ξανά ακούσατε για ατυχήματα ή αποτυχίες στην προσγείωση.

Δεν σε αμφισβητώ για αυτό που λες και αφορά τα υπηρεσιακά οχήματα (αυτοκίνητα/μηχανές) της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του Ε.Κ.Α.Β. απλά να ξέρεις ότι όταν ανάβει ο φάρος/σειρήνα αφορά υπηρεσιακούς λόγους και παραβιάζουν τον Κ.Ο.Κ. εις γνώση  της υπηρεσίας τους αν προξενήσουν ατύχημα τους καλύπτει ενώ αν το κάνουν "έτσι γιατί γουστάρουν" τότε πληρώνουν από την τσέπη τους (αυτό ισχύει τώρα αλλά και παλιά όταν ήμουν είχε ισχύ αυτό) το ξέρω από πρώτο χέρι καθώς είχα τρακάρει (4) τέσσερα υπηρεσιακά οχήματα (περιπολικά) σε καταδίωξη και είχα (2) δύο ατυχήματα με την μηχανή.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, icenex είπε

Εσυ αυτο καταλαβες απο το σχολιο μου?Η οτι ο βασικος παραγοντας ατυχηματων παραμενει ο ανθρωπινος, απο εκει ξεκινανε ολα.Οσο δεν υπαρχει οδηγικη παιδεια και με τα ορια ταχυτητας να πας ανετα σκοτωνεις ανθρωπο αν για καποιον λογο αγνοησεις πινακιδα στοπ ή κοκκινο φαναρι.Ειναι σαν να λεμε οτι τα οπλα σκοτωνουν απο μονα τους και οχι το χερι που τα κραταει.

Μια χαρά κατάλαβα το μήνυμα σου και αυτό που βλέπω ότι διαφωνείς στο ότι η υπερβολική ταχύτητα ότι είναι παράγων του ανθρώπου που δεν έχει οδική παιδεία!

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
14 ώρες πριν, stormoffire είπε

Τα νέα αυτοκίνητα θα αποτρέπουν τους οδηγούς από το να τα αγοράσουν....

Την ίδια στιγμή που τα καύσιμα για τα παλιά αυτοκίνητα θα συνεχίσουν να είναι στο θεό, θα αυξήσουν τους οποιουσδήποτε φόρους κλπ. Με άλλα λόγια θα κάνουν τη ζωή μας τόσο δύσκολη που θέλοντας και μη θα πάμε στα καινούργια αυτοκίνητα. Αλλά δεν πειράζει, ο Ελληναράς θα βρει για άλλη μια φορά τον τρόπο να το παρακάμψει και αυτό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Μια χαρά κατάλαβα το μήνυμα σου και αυτό που βλέπω ότι διαφωνείς στο ότι η υπερβολική ταχύτητα ότι είναι παράγων του ανθρώπου που δεν έχει οδική παιδεία!

Δεν το βλεπω να καταλαβες τουλαχιστον συμφωνουμε οτι αυτος που τρεχει δεν εχει οδηγικη παιδεια...Πες μου πως θα σταματησει ενα speed limiter να το πω και ετσι, αυτον που δεν εχει παιδεια και συνεχιζει να περναει με κοκκινο απλα πλεον θα το κανει με 50 χιλιομετρα ή νομιζεις οτι αν πχ πατησεις ανθρωπο με 50 ειναι σιγουρο οτι θα βγει ζωντανος..Μην φερω καν για παραδειγμα δρομο ταχειας κυκλοφοριας που τα ορια ειναι 80-90 χιλιομετρα και παει να περασει κανενας δυσμοιρος τον δρομο και ενα ζωο αποφασισει να περασει με κοκκινο.

Με λιγα λογια ερχεσαι στα λογια μου οτι ολα ξεκινανε απο τον ανθρωπο, αν υπηρχε οδηγικη παιδεια δεν θα υπηρχε λογος για τετοια μετρα.

Επεξ/σία από icenex
Επισκέπτης
Δημοσ.

Βγήκε το κάθε είδους ανθρωποειδές να μας κάνει κήρυγμα για την ελευθερία και για τις καύλες που έχει όταν βρίσκει άδειο δρόμο... Μακάρι σε όλους εσάς κάτι να γίνει και να σας πάρουν το δίπλωμα για πάντα και να είστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιείτε τα ΜΜΜ για το υπόλοιπο της ζωής σας, μπας και γίνετε ποτέ άνθρωποι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και βλέπεις τους μπετοβλακες να κάνουν προσπέρασει με παπάκι χωρίς  Φώτα και κάθονται στο αντίθετο ρεύμα ενώ έχει κώνους έργων !!! Δεν έχουμε ελπίδα σαν λαός είμαστε ότι χειρότερο κυκλοφορεί μαζί με τους Ιταλούς τόσα χρόνια χιλιάδες χιλιόμετρα μόνο αυτό καταλαβαίνεις !!! Και μπορεί να μιλάμε υποτιμητικά για τους Γερμανούς αλλά τουλάχιστον έχουν παιδεία  στην οδήγηση !!! Όχι σαν εμάς τους τσοπάνηδες . Μετά κλαίνε για τον κάθε νέο που έφυγε από την ζωή !!! Και το χειρότερο για φίρμες της πλάκας και το μόνο που λέω δώκε το θεο δεν πήραν κανέναν στο Λαιμό τους !! 

Επεξ/σία από Just_travel_everywhere
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Neural_handshake είπε

μαλιστα το μελλον λοιπον για τις ανεπτυγμενες πολιτισμενες my ass κοινωνιες ειναι high tech ευνουχισμος ,παρακολουθηση κλπ ωραια

α ναι κ ψευτικη ζωη στο meta

ερχονται ωραια πραγματακια 

Εχει ξεκινήσει ηδη φίλε μου , η αρχη του Matrix εχει γίνει εδω και κάμποσα χρόνια . 

21 λεπτά πριν, Just_travel_everywhere είπε

Και βλέπεις τους μπετοβλακες να κάνουν προσπέρασει με παπάκι χωρίς  Φώτα και κάθονται στο αντίθετο ρεύμα ενώ έχει κώνους έργων !!! Δεν έχουμε ελπίδα σαν λαός είμαστε ότι χειρότερο κυκλοφορεί μαζί με τους Ιταλούς τόσα χρόνια χιλιάδες χιλιόμετρα μόνο αυτό καταλαβαίνεις !!! Και μπορεί να μιλάμε υποτιμητικά για τους Γερμανούς αλλά τουλάχιστον έχουν παιδεία  στην οδήγηση !!! Όχι σαν εμάς τους τσοπάνηδες . Μετά κλαίνε για τον κάθε νέο που έφυγε από την ζωή !!! Και το χειρότερο για φίρμες της πλάκας και το μόνο που λέω δώκε το θεο δεν πήραν κανέναν στο Λαιμό τους !! 

Το ιδιο μπετόβλακας είναι και αυτος που έχει πιάσει αριστερή λωρίδα και πηγαινει με 50χλμ/ω ακόμα πιο επικίνδυνος και χωρίς καμία οδιγική παιδεία επίσης. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, icenex είπε

Δεν το βλεπω να καταλαβες τουλαχιστον συμφωνουμε οτι αυτος που τρεχει δεν εχει οδηγικη παιδεια...Πες μου πως θα σταματησει ενα speed limiter να το πω και ετσι, αυτον που δεν εχει παιδεια και συνεχιζει να περναει με κοκκινο απλα πλεον θα το κανει με 50 χιλιομετρα ή νομιζεις οτι αν πχ πατησεις ανθρωπο με 50 ειναι σιγουρο οτι θα βγει ζωντανος..Μην φερω καν για παραδειγμα δρομο ταχειας κυκλοφοριας που τα ορια ειναι 80-90 χιλιομετρα και παει να περασει κανενας δυσμοιρος τον δρομο και ενα ζωο αποφασισει να περασει με κοκκινο.

Με λιγα λογια ερχεσαι στα λογια μου οτι ολα ξεκινανε απο τον ανθρωπο, αν υπηρχε οδηγικη παιδεια δεν θα υπηρχε λογος για τετοια μετρα.

Αν περάσεις κόκκινο με 50 χιλιόμετρα και όχι 120 υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι οδηγοί που πάνε 50 χιλιόμετρα να σε αποφύγουν όπως είναι και βέβαια ότι σε περίπτωση σύγκρουσης θα είναι λιγότερο σφοδρή. Ομοίως και για τους ανθρώπους που θα έχουν περισσότερο χρόνο αντίδρασης όταν πηγαίνεις κατά πάνω τους, επειδή βλέπεις το κινητό.
Τα όρια πριν τα φανάρια είναι συνήθως κάτω του 50. Αλλά και στις περιπτώσεις που είναι πολύ παραπάνω, ανέμενε για το λογισμικό που θα φρενάρει αυτόματα στο κόκκινο. Όπως προείπα ένα τεχνολογικό προϊόν δεν μπορεί να λύσει όλα μας τα προβλήματα !

Η παιδεία είναι δύσκολο δυστυχώς να την φυτέψεις έτσι μαγικά σε όλα τα κεφάλια. Και το καλύτερο σύστημα εκπαίδευσης να εφαρμόσεις τώρα πάνω στην οδική κυκλοφορία, θα χρειαστούν μπορεί και 100 χρόνια για να πεθάνουν από φυσικά αίτια τα ζώα και ο δρόμος να γίνει ασφαλέστερος. Πάλι δεν θα γίνει 100% ασφαλής γιατί άνθρωποι είμαστε και υπό τις κατάλληλες συνθήκες μπορούμε να κάνουμε και λάθη !

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, panoskatos είπε

Το ιδιο μπετόβλακας είναι και αυτος που έχει πιάσει αριστερή λωρίδα και πηγαινει με 50χλμ/ω ακόμα πιο επικίνδυνος και χωρίς καμία οδιγική παιδεία επίσης. 

Ναι το ίδιο χαζός συμφωνώ μαζί σου. 

Παρόλα αυτά στα 500.000 που έχω διανύσει μέχρι τώρα στην ζωή μου ,γιατί 99% βλέπω μπετοβλακες που τρέχουν, περνάνε κόκκινα, προσπερνανε σε στροφές, κάνουν αναστροφή εκεί που δεν πρέπει; ναι μια δυο φορές έχω δει και αυτό τον αλητηριο που πάει με 50 στην αριστερή. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Αν περάσεις κόκκινο με 50 χιλιόμετρα και όχι 120 υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι οδηγοί που πάνε 50 χιλιόμετρα να σε αποφύγουν όπως είναι και βέβαια ότι σε περίπτωση σύγκρουσης θα είναι λιγότερο σφοδρή. Ομοίως και για τους ανθρώπους που θα έχουν περισσότερο χρόνο αντίδρασης όταν πηγαίνεις κατά πάνω τους, επειδή βλέπεις το κινητό.
Τα όρια πριν τα φανάρια είναι συνήθως κάτω του 50. Αλλά και στις περιπτώσεις που είναι πολύ παραπάνω, ανέμενε για το λογισμικό που θα φρενάρει αυτόματα στο κόκκινο. Όπως προείπα ένα τεχνολογικό προϊόν δεν μπορεί να λύσει όλα μας τα προβλήματα !

Η παιδεία είναι δύσκολο δυστυχώς να την φυτέψεις έτσι μαγικά σε όλα τα κεφάλια. Και το καλύτερο σύστημα εκπαίδευσης να εφαρμόσεις τώρα πάνω στην οδική κυκλοφορία, θα χρειαστούν μπορεί και 100 χρόνια για να πεθάνουν από φυσικά αίτια τα ζώα και ο δρόμος να γίνει ασφαλέστερος. Πάλι δεν θα γίνει 100% ασφαλής γιατί άνθρωποι είμαστε και υπό τις κατάλληλες συνθήκες μπορούμε να κάνουμε και λάθη !

Και για να τελειωσει αυτη η κουβεντα γιατι πραγματικα με κουραζουν συζητησεις που αλλος θα φερει χιλιες φορες τον αντιποδα μονο κ μονο για να αποδειξει οτι αυτο που λεει ειναι το πιο σωστο ειδικα σε συζητησεις που δεν υπαρχει μια σωστη απαντηση.Θα σου απαντησω ως εξης γιατι ακομη δεν επιασες τον ζουμι αυτων που εγραψα.Σιγουρα δεν ειναι ευκολο να βαλεις ξαφνικα σε ολους οδηγικη παιδεια στα καλα καθουμενα αλλα η ριζα του προβληματος εκει ειναι και αυτο εξηγω τοση ωρα.

Τωρα οσα αφορα οτι ενα τεχνολογικο προιον θα βοηθησει για να μειωθουν τα ατυχηματα ειναι ευπροσδεκτο στην κοινωνια σε αυτο δεν χωραει αμφιβολια αλλα ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη και αυτο ελεγα ουσιαστικα στο πρωτο μου σχολιο.Πρεπει να αλλαξουν πολλα πραγματα (οχι μονο ενα) και πολλα τα αναφερα στο πρωτο μου ποστ για να γινουν λιγοτερα τροχαια.

Καλη συνεχεια, οβερ εντ ουτ απο μενα.

Επεξ/σία από icenex
Δημοσ.
16 ώρες πριν, b-boy_steve είπε

Όταν θα γίνει μόδα η μπαταριοβλακια στις μηχανές θέλω να δω τι θα κάνουν που θα πηγαίνουν με 60 και θα προσπερνάω με το καρμπυρατερατο τέρας...

Θα σε γράψουν και θα σκεφτούν να πας στην ευχή του θεού. Ειλικρινά, πιστεύεις ότι ασχολείται ο κόσμος με το ποιος προσπερνάει και ποιος όχι; :P 

Οκ υπάρχουν κάτι κάγκουρες που αν δουν γρήγορο αμάξι ή μεγάλη μηχανή "τους ανάβουν λαμπάκια" και τη βλέπουν Fast & Furious, αλλά δεν έχουν όλοι την όρεξή τους... 

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, icenex είπε

Και για να τελειωσει αυτη η κουβεντα γιατι πραγματικα με κουραζουν συζητησεις που αλλος θα φερει χιλιες φορες τον αντιποδα μονο κ μονο για να αποδειξει οτι αυτο που λεει ειναι το πιο σωστο(1) ειδικα σε συζητησεις που δεν υπαρχει μια σωστη απαντηση(2).Θα σου απαντησω ως εξης γιατι ακομη δεν επιασες τον ζουμι αυτων που εγραψα.Σιγουρα δεν ειναι ευκολο να βαλεις ξαφνικα σε ολους οδηγικη παιδεια στα καλα καθουμενα αλλα η ριζα του προβληματος εκει(3) ειναι και αυτο εξηγω τοση ωρα.

Τωρα οσα αφορα οτι ενα τεχνολογικο προιον θα βοηθησει για να μειωθουν τα ατυχηματα ειναι ευπροσδεκτο στην κοινωνια σε αυτο δεν χωραει αμφιβολια αλλα ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη και αυτο ελεγα ουσιαστικα στο πρωτο μου σχολιο.Πρεπει να αλλαξουν πολλα πραγματα (οχι μονο ενα) και πολλα τα αναφερα στο πρωτο μου ποστ για να γινουν λιγοτερα τροχαια.(4)

Καλη συνεχεια, οβερ εντ ουτ απο μενα.

1. Αυτό η αλήθεια είναι πως πραγματικά που κάνεις όντως καταντάει κουραστικό
  2. Σωστή απάντηση υπάρχει και στην έχω γράψει.
  3. Προφανώς και είναι. Που διαφωνώ δεν καταλαβαίνω!
  4. Δεν λες αυτό στο πρώτο σου σχόλιο. Μόνο άχρηστο που δεν το λες επειδή δεν έχει 400 εφαρμογές. Αλλά τώρα φαίνεται να κάνεις μια στροφή που μόνο θετικό μπορεί να είναι

image.png.ffb2ce27746b844cc640c0d11da0550a.png

Δημοσ.

Νομίζω οτι τουλάχιστον εδω στο Ελλαντα , θα φτιάξουν τα πράγματα αν εχουμε αυστηρότερα πρόστιμα, οπως έγινε (τουλάχιστον στην Αθηνα) με το κράνος,γτ θυμάμαι παλιά όλοι προσέχανε τη φράντζα μη χαλάσει ενώ πλέον βλέπεις τη πλειοψηφία στο δρόμο να φοράνε κράνος …

..τα υπόλοιπα ειναι νάχαμε να λέγαμε 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mAs_81 είπε

Νομίζω οτι τουλάχιστον εδω στο Ελλαντα , θα φτιάξουν τα πράγματα αν εχουμε αυστηρότερα πρόστιμα

Όχι απλά αυστηρότερα, αλλά συνδεδεμένα με το εισόδημα. Χέστ*κε ο μεγαλοεπιχειρηματίας είτε τον γράψουν για 300 ευρώ, ή για 600. Τώρα αν του κάτσουν κάνα 30% του ετήσιου εισοδήματός του (όσο και αν είναι αυτό!) αλλάζει η υπόθεση ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...