Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η πλακα με τους Ελληναραδες οδηγους μας ειναι οταν εδω σε μας τρεχουν σαν ηλιθιοι γιατι "αα δικαιωμα μου, ααα προσεχω παω σε αδειο δρομο, ααα κοιταω να εχει λιγα αυτοκινητα, αααα γουσταρω να βγαλω απωθημενα να ξεσκασω, αααα" μολις πανε μερικες μερες/μηνες/ενα Χ διαστημα σε αλλες χωρες της Ε.Ε. πχ Γερμανια, εκει ξαφνικα ειναι παναγιτσες, ουτε ορια ταχυτητας υπερβαινουν ουτε τιποτα, οδηγανε σωστα. Γιατι αραγε? Α ναι, γιατι εκει θα τους κοψουν τον κωλο αν κανουν παραβασεις.

Θελει καποιος να ξεδωσει? Τραβα σε πιστα. Θελεις να συνεχισεις να ρισκαρεις τις ζωες των συνανθρωπων σου? Οχι, δεν εχεις αυτο το δικαιωμα. Δεν μας νοιαζει αν εσυ εισαι τουβλο και θελεις να ρισκαρεις τη δικη σου ζωη, ρισκαρε την μονος σου μακρια απο αλλους, σκασιλα μας. ΑΛΛΑ δεν θα ρισκαρεις τις ζωες τριτων. Τελεια και παυλα. Δεν σου αρεσει αυτο? Παλι σκασιλα μας. Οι δρομοι δεν σου ανηκουν να κανεις οτι γουσταρεις κ ουτε εχεις δικαιωμα να ρισκαρεις αλλες ζωες.

Μακαρι να βαλουν και αλλα καλυτερα συστηματα στα αυτοκινητα. Δεν γινεται αλλιως, μονο ετσι θα βαλουν μυαλο καποιοι.

• Like 6
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.

Ναι γιατι το προβλημα με τα θανατηφορα τροχαια ειναι μονο εξαιτιας της υπερβολικης ταχυτητας,εδω υπαρχει μηδεν σεβασμος σε ολο τον κοκ.Απο που να ξεκινησω παραβιασεις στοπ,κοκκινου σηματοδοτη,μπαινουν σε δρομους αντιθετα, οδηγανε και κοιτανε το κινητο, προσπερασεις αντικανονικα, μεθυσμενοι οδηγοι και ενα καρο παραβιασεις που τωρα μου διαφευγουν.Ειδικα αυτοι με μικρα μηχανακια-σκουτερακια μιλαμε για τον ορισμο της παρανομιας εμ κανουν χαζα στο δρομο εμ πανε να βγουνε κ απο πανω, μιλαμε για θρασος.Δεν θα ξεχασω ποτε εναν με μηχανακι να πηγαινει αντιθετα στο ρευμα και μαλιστα στο πεζοδρομειο και επειδη ητανε στην πλατη μου να με κοιταει με νευρα που δεν τον πηρα ειδηση νωριτερα ωστε να κανω ακρη να περασει και να συνεχισει την πορεια του πανω στο πεζοδρομιο και ο τυπος πηγε ετσι 4-5 τετραγωνα παραπερα, το ειδα γιατι την ιδια κατευθυνση ακολουθουσα.

Αλλα το προβλημα περα απο την οδηγικη παιδεια υπαρχει κ αλλου,κακοσυντηρημενοι δρομοι που γλιστρανε σαν γυαλι, κακοσυντηρημενα οχηματα που περνανε το κτεο και αυτο ειναι αποτελεσμα 2 πραγματων ειτε κακης παιδειας-τσιγγουνιας ειτε λογω το ποσο κακοπληρωμενοι ειναι οι ελληνες και δεν περισσευουν λεφτα για να να συντηρησουν το οχημα τους, επισης ανεπαρκης φωτισμος και σημανση σε αρκετους δρομους τις νυχτερινες ωρες, περναω τακτικα 2-3 τετοιους δρομους οπου ουτε γραμμες εχει κατω ο δρομος ουτε συντηρημενος ειναι και πολλες φορες δεν ανεβουν τα φωτα.Το εχω παρατηρησει σε αρκετους δρομους στην αθηνα που αυτοι οι συγκεκριμενοι δρομοι επειδη ειναι στα συνορα μεταξυ 2 περιοχων ο δημος δεν δινει λεφτα να τους φτιαξει.

Απιστευτο και ομως αληθινο μιλαμε για τροχαια και εδω που δουλευω ειμαι ακριβως διπλα σε διασταυρωση με φαναρια, μολις περασε μια με smart με κοκκινο φαναρι και ενα μηχανακι επεσε πανω της...Παλι καλα δεν επαθε τιποτα ο ανθρωπος..

Περα απο αυτο με την οικονομικη κριση που περναει ο κοσμος και τα χιλιαδυο προβληματα στο κεφαλι του δεν εχει το μυαλο του στο δρομο και αυτο απο μονο του ειναι δολοφονικο οταν οδηγας.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Ελευθερία είναι να αγοράζεις αυτοκίνητο και όχι μία ψηφιακή μητέρα με περίβλημα αυτοκινήτου, ψυγείου και οδοντόβουρτσας. Την παράβαση των ορίων την έχουμε λύσει ως συντεταγμένες πολιτείες: Ορίζεται νόμος (Κ.Ο.Κ.) και δίνονται αντικίνητρα (πρόστιμα) για την παράβασή του. Το να αγοράζεις αυτοκίνητο με "κόφτη" τα χλμ του εκάστοτε ορίου είναι ανελεύθερο και αντιφιλελεύθερο. Το να μη βρίσκεις τίποτα κακό σε όλο αυτό, δείχνει ότι είσαι έτοιμος να χάσεις την ελευθερία σου. Θα μας βρείτε αντιμέτωπους.

Ελευθερία στη συντεταγμένη πολιτεία την έχεις στο σπίτι σου. Ότι αφορά το κοινωνικό σύνολο και το γενικό καλό έχει το δικαίωμα να σου αφαιρέσει την οποιαδήποτε ελευθερία με τρόπο που να μην προσβάλει την αξιοπρέπεια στη ζωή του ανθρώπου ( όπως το λέει ο νόμος). Με το που πατήσεις το πόδι σου στον δρόμο ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ελεύθερος να κάνεις ότι θέλεις. Το να έχεις μια βοηθητική τεχνολογία στην ταχύτητα δεν είναι καθόλου παραβίαση της ελευθερίας σου.

Έχετε μπερδέψει πολύ την έννοια της ελευθερίας και είναι πολύ κακό

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πρώτα από όλα η όλη συζήτηση για τον ηλεκτρονικό κόφτη είναι τραγελαφική όταν η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση αφήνει τις εταιρείες αυτοκινήτων να συνεχίσουν να παράγουν αυτοκίνητα με φοβερές επιδόσεις και να τα προμοτάρουν κιόλας ειδικά στα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα που υποτίθεται ότι είναι ποιο ασφαλή , οικονομικά, φιλικά προς το περιβάλλον και διαφημίζουν όλοι το 0-100 σε 2-3 δευτερόλεπτα και παρέχουν εκδόσεις με 4 ηλεκτροκινητήρες για επιδόσεις όπως έκανε η Tesla εξαρχής το οποίο πάει κόντρα με την όλη φιλοσοφία των δήθεν οικολογικών ηλεκτρικών.

Όσο για τους τύπους που νομίζουν ότι είναι οδηγάρες και δεν έχουν ανάγκη συστήματα ασφαλείας τα ίδια λέγανε ποιο παλιά για την ζώνη , για το abs/ traction control, τώρα για τα lane assist, κτλ και βλέπουμε άτομα σαν τον τύπο με την Ferrari η πολλούς άλλους που τα απενεργοποιούν για λίγα λεπτά και βρίσκονται νεκροί καρφωμένοι σε ένα δέντρο μετά από λίγα μέτρα εγώ απλά γελάω και τους εύχομαι την ανάλογη κατάληξη χωρίς να πάρουν άλλους στο λαιμό τους.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν διαφωνω μς τον κοφτη αλλα με τα ορια ταχυτητας που ειναι τα ιδια απο τοτε που οδηγούσα αμαξι με 45ιππους, χωρις αεροσακους, χωρις abs και με κρατηματα χειροτερα απο καροτσακι σουπερ μαρκετ. 

Στην ελλαδα το τελευταιο μας προβλημα ειναι η υπερβολική ταχύτητα. 

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Tlykog είπε

Η αλήθεια είναι κάπου ανάμεσα. Σε κάποιες περιπτώσεις ανάγκης πχ όταν κουβαλάς έναν πολύ βαριά τραυματία σε κρίσιμη κατάσταση, όταν δεν προλαβαίνει να έρθει ασθενοφόρο, στο νοσοκομείο επιτρέπεται να παραβιάζεις τον ΚΟΚ σε λογικά πλαίσια.

Εκεί αυτό το σύστημα μπορεί να στοιχίσει ζωές…

Δηλαδή 200 νεκροί από ταχύτητα = με πιθανό νεκρό που σου έκατσε να κουβαλήσεις με το ΙΧ σου και δεν περίμενες το εκαβ να τον σταθεροποιησουν; 🤔 

Το 99% των Ελλήνων έχουν άγνοια από πρώτες ανάγκες και αγχώνεσαι μήπως το ηλεκτρονικός κόφτης δεν σε αφήσει να πας με 170 κάποιον στο νοσοκομείο; 🤔 

Δημοσ.

λογικο η ΕΕσσδ που θελει να παρεμβαινει σε ολα στις ζωες μας λες και ειμαστε παιδια να βαζει κοφτες και προστιμα για ζωνες και αεροσακους. λες και ειμαι ηλιθιος να μην βαλω ζωνη και χρειαζομαι συμβουλη. λες και δεν μπορω αν θελω να παρω το πιαστρακι που το βαζεις και σταματαει το τουτ τουτ

λες και δεν μπορω να παω στο μηχανικο μου να μου βγαλει το κοφτη

μπουρδες ενος κρατικιστικου συστηματος που νομιζει πως απευθυνεται σε κινεζους ξερωγω που δεν εχουν εγωισμο και ειναι υπακουοι

στο τελος θα φτιαξουν ραγες και θα μας βαλλουν να κινουμαστε μονο με αιτηση

• Confused 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hope39 είπε

Μια λέξη:

J A I L B R E A K 🤣🤣

Πλέον πριν αγοράσουμε κάποιο αυτοκίνητο θα κοιτάμε για αν υπάρχει διαθέσιμο κάποιο jailbreak/σπαστήρι για να αλλάζει τις συγκεκριμένες τιμές του εγκεφάλου, οι οποίες πολύ πιθανόν θα είναι κλειδωμένες.

Ή θα χρησιμοποιούμε κανένα άλλο λογισμικό που έχει φτιαχτεί για χώρες εκτός ΕΕ.

Λύσεις υπάρχουν. Δεν είμαι υπέρ της ανεξέλεγκτης ταχύτητας, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπου αναγκαστηκά θα πρέπει να πας πιο γρήγορα από αυτό που γράφουν οι πινακίδες (πχ για λόγους υγεία).

Περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης….. βλέποντας καθημερινά τον νεοέλληνα πως οδηγεί, σίγουρα θεωρεί έκτακτη ανάγκη το κατούρημα !

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dieksodo είπε

λογικο η ΕΕσσδ που θελει να παρεμβαινει σε ολα στις ζωες μας λες και ειμαστε παιδια να βαζει κοφτες και προστιμα για ζωνες και αεροσακους. λες και ειμαι ηλιθιος να μην βαλω ζωνη και χρειαζομαι συμβουλη. λες και δεν μπορω αν θελω να παρω το πιαστρακι που το βαζεις και σταματαει το τουτ τουτ

μπουρδες ενος κρατικιστικου συστηματος που νομιζει πως απευθυνεται σε κινεζους ξερωγω που δεν εχουν εγωισμο και ειναι υπακουοι

Αν ολοι ειχαν μυαλο και οδηγουσαν σωστα δεν θα υπηρχε η αναγκη για καινουργια συστηματα που βαζουν, δεν θα υπηρχε και αναγκη να συμβουλευουν συνεχεια και συνεχεια για τις ζωνες ασφαλειας, ποιες ταχυτητες δεν πρεπει να υπερβαινουν κτλπ κτλπ.
Επειδη λοιπον δεν εχουν μυαλο, γιαυτο και βαζουν ολα αυτα τα νεα συστηματα στα αυτοκινητα και πολυ καλα κανουν και μακαρι να φτιαξουν ακομη πιο βελτιωμενα στο μελλον με ακομη περισσοτερη ασφαλεια για τη ζωη των συνανθρωπων μας.

• Thanks 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, dieksodo είπε

Δεν φαίνεστε και πολύ υπάκουος 

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, apostolosapok είπε

Πρώτα από όλα η όλη συζήτηση για τον ηλεκτρονικό κόφτη είναι τραγελαφική όταν η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση αφήνει τις εταιρείες αυτοκινήτων να συνεχίσουν να παράγουν αυτοκίνητα με φοβερές επιδόσεις και να τα προμοτάρουν κιόλας ειδικά στα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα που υποτίθεται ότι είναι ποιο ασφαλή , οικονομικά, φιλικά προς το περιβάλλον και διαφημίζουν όλοι το 0-100 σε 2-3 δευτερόλεπτα και παρέχουν εκδόσεις με 4 ηλεκτροκινητήρες για επιδόσεις όπως έκανε η Tesla εξαρχής το οποίο πάει κόντρα με την όλη φιλοσοφία των δήθεν οικολογικών ηλεκτρικών.

Μην ξεχνάς ότι μπορώ πάντα να βάλω το αμάξι μου σε πίστα και να το πατήσω όσο θέλω. Στο δρόμο πρέπει να οδηγώ με τα όρια του ΚΟΚ ;)

1 ώρα πριν, icenex είπε

Ναι γιατι το προβλημα με τα θανατηφορα τροχαια ειναι μονο εξαιτιας της υπερβολικης ταχυτητας,εδω υπαρχει μηδεν σεβασμος σε ολο τον κοκ. μπλα μπλα μπλα μπλα

Προφανώς και δεν είναι η μοναδική αιτία, προφανώς σε ελάχιστα ατυχήματα φταίει το οδόστρωμα η ελλιπής σήμανση διεξαγωγής έργων αλλά πιο είναι το point  σου; Να μην βάλουμε ένα σύστημα που θα μειώσει έστω και 10% των τροχαίων επειδή δεν κάνει για  όλους τους τύπους των ατυχημάτων ;

Δημοσ.

Ο έλεγχος του αυτοκινήτου δεν μου αρέσει . Εδώ τρομάζεις με κάτι αδικαιολόγητα front assist ώρες ώρες . Δεν θα ηθελα να αρχίσει τις ιστορίες σε καμία προσπέραση σε επαρχιακό 

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, karaLRS είπε

Δηλαδή 200 νεκροί από ταχύτητα = με πιθανό νεκρό που σου έκατσε να κουβαλήσεις με το ΙΧ σου και δεν περίμενες το εκαβ να τον σταθεροποιησουν; 🤔 

Το 99% των Ελλήνων έχουν άγνοια από πρώτες ανάγκες και αγχώνεσαι μήπως το ηλεκτρονικός κόφτης δεν σε αφήσει να πας με 170 κάποιον στο νοσοκομείο; 🤔 

200 νεκρούς από ταχύτητα ποια χρονιά; Κάτι λιγότερο από 15% των ατυχημάτων είναι "νεκροί από ταχύτητα". Ναιναι, για να μη με πρήζουν πάλι, δεν είναι αμελητέος αριθμός κτλ κτλ αλλά είναι μικρό ποσοστό σε σύγκριση με παραβιάσεις στοπ, κόκκινου σηματοδότη κτλ κτλ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Μην ξεχνάς ότι μπορώ πάντα να βάλω το αμάξι μου σε πίστα και να το πατήσω όσο θέλω. Στο δρόμο πρέπει να οδηγώ με τα όρια του ΚΟΚ ;)

Προφανώς και δεν είναι η μοναδική αιτία, προφανώς σε ελάχιστα ατυχήματα φταίει το οδόστρωμα η ελλιπής σήμανση διεξαγωγής έργων αλλά πιο είναι το point  σου; Να μην βάλουμε ένα σύστημα που θα μειώσει έστω και 10% των τροχαίων επειδή δεν κάνει για  όλους τους τύπους των ατυχημάτων ;

Εσυ αυτο καταλαβες απο το σχολιο μου?Η οτι ο βασικος παραγοντας ατυχηματων παραμενει ο ανθρωπινος, απο εκει ξεκινανε ολα.Οσο δεν υπαρχει οδηγικη παιδεια και με τα ορια ταχυτητας να πας ανετα σκοτωνεις ανθρωπο αν για καποιον λογο αγνοησεις πινακιδα στοπ ή κοκκινο φαναρι.Ειναι σαν να λεμε οτι τα οπλα σκοτωνουν απο μονα τους και οχι το χερι που τα κραταει.

Επεξ/σία από icenex

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...