Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Τι καλά πάμε ρε φίλε μου με εκατοντάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες τραυματίες; δηλαδή αν δεν πηγαίναμε καλά τι θα γινόταν; γενοκτονία; 

Ευτυχώς που έβαλες αυτό το γράφημα γιατί κατάλαβα πως μετέφρασα λαθος αυτό που ανέβασα εγώ (γιατί ήδη μου φαινόταν μεγάλοι οι αριθμοί ) αφορούσε ΜΟΝΟ τον Φεβρουάριο !  Πιο κάτω έχει το εξής:

image.png.11e3b3998699b3de936c04f78f14c1fe.png

584 νεκροί σύνολο το 2020 με 10300 τραυματίες και 615 νεκροί με 11.875 το 2021 και για το 22 το κοντέρ συνεχίζει και γράφει... 

Ενδεικτικά 2700 ήταν οι νεκροί στην Γερμανία το 2020....  (χώρα που έχει και απεριόριστο ταχύτητας σε μεγάλο μέρος του οδικού της δικτύου αλλά και βέβαια πιο σώφρονες οδηγούς!)  https://www.destatis.de/EN/Press/2021/02/PE21_084_46.html#:~:text=WIESBADEN – In 2020%2C 2%2C724 people,on 2019 (3%2C046 fatalities).

Ναι οκ θα πεις τώρα όλα καλά 2700 ειναι τέσσερεις φορές περισσότεροι απο τους νεκρούς που έχουμε εμεις ναι οκ αλλά η Γερμανία έχει 8 φορές τον πληθυσμό της Ελλάδας ! Έχουμε τους διπλούς νεκρούς αναλογικά 

EDIT: τώρα που το καλοσκέφτομαι έχουμε πολύ παραπάνω νεκρούς αναλογικά γιατί απλά παίρνοντας πληθυσμούς δεν ειναι δίκαιο πρέπει να πάρουμε συνολικό αριθμό χιλιομέτρων που διανύουν τα οχήματα αθροιστικά (γιατί όσο περισσότερο χρόνο οδηγείς τόσο αυξάνεται και το ποσοστό να συμβεί κάτι) όπου οι Γερμανοί σίγουρα έχουν πολύ πάνω απο 8 φορές περισσότερα χιλιόμετρα απλά και μόνο λόγω αποστάσεων, εγώ όταν ζούσα σέρρες τα 90χλμ (σερρες Θεσσαλονίκη) μου φαινόταν εκδρομή όχι κάτι καθημερινό ο πατέρας μου που δουλεύει στην γερμανία κάνει 90χλμ κάθε μέρα  για να πάει στην δουλειά του. 

Κρίνοντας απο Ξάνθη και Κρήτη (όχι ότι σε άλλες περιοχές είμαστε καλύτεροι αλλά με βάση την προσωπική μου εμπειρία σε μέρη της χώρας που έχω ζήσει αυτές οι 2 περιοχές το έχουν τερματίσει το άθλημα) καλά θα κάνουν :P 

Ε βέβαια καλά θα κάνουν. Κι εδώ που τα λέμε δε μας σκοτώνουν κιόλας να μη μπαίνουν σε έξοδα. Πσσσσ και μαμω τις ιδέες με τα ζώα όλους τους άλλους που δε μας καταλαβαίνουν. Καθαρίστε τους ρε να ξεβρωμίσει ο τόπος.

Λολ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, karaLRS είπε

Ούτε εκεί δεν με πιάνεις. Xbox έχω

Εσύ δεν σκέφτεσαι συνέχεια και εκεί τελικά είναι το πρόβλημα. 

Όχι συνέχεια, καθόλου δεν σκέφτεται. Δεν κουράστηκες κι εσύ να βρεις άκρη τόση ώρα, άστο και πάμε παρακάτω.

Καλή η είδηση, ας ελπίσουμε να τηρηθεί 

Ένα έμμεσο κέρδος θα είναι και η μείωση της ηχορύπανσης που έχει χτυπήσει κόκκινο και αναγκαζόμαστε να γυρνάμε με ANC ακουστικά. Γενικά την ηχορύπανση πρέπει να την χτυπήσουν όσο δεν πάει, πολύ καταστροφική για την υγεία

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Όποιος στο δίλημμα "ασφάλεια ή ελευθερία" επιλέγει μόνο το πρώτο, θα χάσει νομοτελειακά και τα δύο.

Δεν υπάρχει καμία ελευθερία στους δημόσιους δρόμους. Δεν είναι δικοί σου ούτε τους χρησιμοποιείς κατ' αποκλειστικότητα. Όποιος θέλει ελευθερία να νοικιάσει μια πίστα να πηγαίνει εκεί με το αμαξάκι του και να απολαύσει την ελευθερία του. 

Το μέτρο αυτό είναι θετικοτατο.

Μακάρι να βρεθεί καποτε και το αμάξι που θα είναι υπεραυτοματο, θα του ορίζεις από το GPS σημείο εκκίνησης και σημείο άφιξης και όλα θα γίνονται αυτόματα στην διαδρομή χωρίς να κάνει τίποτα ο οδηγός, όλα να γίνονται βάσει προδιαγεγραμμενης πορείας από χάρτη στον οποίον θα έχουν ενσωματωθεί όλες οι λειτουργίες που πρέπει να κάνει το αυτοκίνητο, έναρξη, σταμάτημα, μέγιστο όριο ταχύτητας ανά μέρος περιοχή και δρόμο, στροφές, σήματα που απαγορεύεται, όλα ενσωματωμένα και κωδικοποιημενα ώστε να τα διαβάζει το αμάξι και να τα κάνει όλα μόνο του. Κανένα περιθώριο μαγκιάς από τον ελληναρα οδηγό. 

4 ώρες πριν, flexpick είπε

ή να πανε σε πιστες .

Βεβαια καποιος πιο πονηρεμενος θα αναρωτιοταν μηπως αυτο ακριβως ειναι το σχεδιο. Να απομονωσουν κοινωνικα αυτους που θελουν αδρεναλινη απο το υπολοιπο κοινωνικο συνολο.

Και καλώς να γίνει. 

4 ώρες πριν, Choronzon είπε

έχεις το σύντροφό σου με εμφραγμα στο χωριό , ΕΚΑΒ δεν υπάρχει , αποφασιζεις αφού περιμενεις μια ώρα να πας τον άνθρωπο σου στη πρωτεύουσα για στεφανιογραφια και πέφτεις πάνω στο όριο ταχύτητας 100km/h

Γενικά καλό το μέτρο για περιορισμό στη μέγιστη ταχύτητα αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις ειδικά σε τριτοκοσμικές χώρες σαν τη δικιά μας.

Κάποιες φορές είναι αναγκαίο να τρέξεις με οποίο ρίσκο υπάρχει . Ένα όριο πάντως στα 160 km /h πιστευω είναι λογικό

Δικαιολογίες. Το ασθενοφόρο με τι ταχύτητα τρέχει στο μέγιστο όταν κουβαλάει ασθενή; Θα θέσεις σε κινδυνο ζωες για να σώσεις ζωές, δεν έχει καμία λογική αυτό. Έχουνε γίνει ατυχήματα έτσι. 

Τώρα άμα τύχει και σε γράψουν, δεν θα σε απασχολεί καθόλου μπροστά στο πρόβλημα του δικού σου. Το πολύ πολύ θα πας να υποβάλλεις ένσταση με ένα αντίγραφο ότι επισκευτηκες τα επείγοντα του νοσοκομείου. 

• Like 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Ελευθερία είναι να αγοράζεις αυτοκίνητο και όχι μία ψηφιακή μητέρα με περίβλημα αυτοκινήτου, ψυγείου και οδοντόβουρτσας. Την παράβαση των ορίων την έχουμε λύσει ως συντεταγμένες πολιτείες: Ορίζεται νόμος (Κ.Ο.Κ.) και δίνονται αντικίνητρα (πρόστιμα) για την παράβασή του. Το να αγοράζεις αυτοκίνητο με "κόφτη" τα χλμ του εκάστοτε ορίου είναι ανελεύθερο και αντιφιλελεύθερο. Το να μη βρίσκεις τίποτα κακό σε όλο αυτό, δείχνει ότι είσαι έτοιμος να χάσεις την ελευθερία σου. Θα μας βρείτε αντιμέτωπους.

Αυτά να τα πεις όταν θα σε καλέσουν στο σπίτι μια ωραία μέρα και σου πουν να πεταχτείς μέχρι το τάδε νοσοκομείο γιατί κάποιος δικός σου είναι στο νοσοκομείο λόγω τροχαίου. 

Σοβαρά τώρα. Περιόρισε τα γραφόμενα σου γιατί εκτίθεσαι. Δεν μπαίνει στον κόπο να σου απαντήσει κανένας γιατί αυτά που γράφεις είναι τραγικά και αν δεν το καταλαβαίνεις τότε έχεις πρόβλημα. 

2 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Κι εγώ ξαναλέω, ότι δε δουλεύουν έτσι οι συντεταγμένες πολιτείες και το κράτος δικαίου. Δεν απαγορεύουμε τα κουζινομάχαιρα για να μη γίνονται φόνοι στα σπίτια, δεν απαγορεύουμε τα παπιά γιατί με μία πτώση επιβαρύνεις 6 μήνες το ΕΣΥ και το ασφαλιστικό, δεν δίνουμε ειδικά ψυγεία στους παχύσαρκους που να δίνουν χ αριθμό θερμίδων τη μέρα ώσπου να αδυνατίσουν. Γενικά, δεν καταστέλλουμε παραβάσεις προληπτικά, γιατί μετά ανοίγουμε την πόρτα ενός ανελεύθερου φρενοκομείου από το οποίο έχουμε μόνο να χάσουμε ως κοινωνίες, άτομα, προσωπικότητες, νομικός και πολιτικός πολιτισμός. Οι "ευρωπαϊκές χώρες" που τόσο έχεις πρότυπο, έχουν απλώς μεθοδικότερη καταστολή και αντικινητροδότηση των παραβάσεων. Εσύ λες κάτι άλλο, το οποίο δεν έχεις ιδέα πόσο εξωφρενικό είναι.

Επιχειρήματα το πολύ 25αρη. Τα μαχαίρια δεν απαγορεύουνται διότι και να απαγορευοντουσαν υπάρχουν χίλιοι άλλοι τρόποι να σκοτώσεις κάποιον με ένα αντικείμενο πχ κάτι αιχμηρο. Το κράτος εξετάζει την πιθανή σχέση όφελος - ζημιάς σε κάθε τι που θες να απαγορεύσεις, τυχόν απαγόρευση μαχαιριών όλοι μπορούμε να υποθέσουμε που θα κατέληγε. Τα υπόλοιπα γελοία τα αφήνω ασχολίαστα. 

3 ώρες πριν, Razgriz είπε

Ενώ συμφωνώ αρκετά στον περιορισμό της ταχύτητας αν και είναι πολύ πιο πολύπλοκο από ότι ακούγεται έχω μερικές απορίες. 

Που είναι οι πίστες ώστε να ξεκινούν οι οδηγοί που τους αρέσει?

Βλέπω πολλά άτομα που είναι έτοιμα να παρατήσουν τόσο εύκολα κάποιες ελευθερίες στο όνομα της ασφάλειας, έχετε σκεφτεί ποτέ που οδηγεί αυτό ή πιστεύεται ότι η εκάστοτε πολιτεία θα σταματήσει? 

Αυτά τα λέω σαν άτομο που κρατάω το αυτοκίνητο μου σε άριστη κατάσταση και θα βγω 2 το πρωί εθνική μόνος μου να ξεδώσω επειδή μου αρέσει αλλά δεν θέλω να κινδυνεύσει εξαιτίας μου κάποιος συνάνθρωπος.

Αυτοί που θα πείτε κάτι τύπου "φίλε δεν με απασχολεί αυτό που σου αρέσει εσένα επειδή είναι παράνομο" θα προτείνω να προσέξουν τι εύχονται γιατί δεν είναι απίθανο να μπουν στο στόχαστρο και τα δικά τους "αρέσω" μελλοντικά. 

Όλο αυτό είναι επικίνδυνο σαν λύση προβλημάτων και απορώ πραγματικά με αυτούς που δεν καταλαβαίνουν ότι το κομμάτι παιδείας και σεβασμού είναι ο μόνος τρόπος ώστε να διορθωθεί αυτό και πολλά άλλα. 

Οι ελευθερίες και τα δικαιώματα όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο θα επικρινονται από μερίδα του κόσμου η οποία θα απαιτεί όχι τόσο κατάργηση αλλά κάποιου είδους προορισμό, κάτι σαν ελεγχόμενη χρήση, διότι αρκετοί κάνουν κατάχρηση αυτών και το θεωρούνε κιόλας και δημοκρατία αυτό, διότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι εκεί που τελειώνει η δική σου ελευθερία αρχίζει του άλλου. Ένα παράδειγμα είναι αυτό που συζητάτε εδώ. Άλλο ένα που μπορώ να βρω είναι οι απεργίες, και πολλά άλλα. 

Δεν ξέρω τι γίνεται στο εξωτερικό, αναφερομαι στην Ελλάδα. Η παιδεία και ο σεβασμός δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ άμα δεν στα επιβάλλει κάποιος. Αυτό έχω καταλάβει εγώ στην ζωή μου από τα μαθητικά χρόνια. Χωρίς φόβο, ποινές και μαστίγιο, ο άνθρωπος γίνεται κτηνος. 

• Like 5
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγνώμη που θα γίνω κακός προς όλους σας

Αλλά ως 50άρης κάτοχος άδειας οδήγησης από το 92 έως και σήμερα

Έχω οδηγήσει τα πάντα σχεδόν...(όλες τις κατηγορίες οχημάτων)

Πρώην κάτοχος αυτοκινήτου (ειδικής παραγγελίας) αγωνιστικών προδιαγραφών το οποίο έτρεχε μόνο εκεί που έπρεπε και το οποίο πωλήθηκε όταν πλέον κόπηκαν τα μεγάλα ταξίδια και δεν υπήρχε λόγος για την χρήση του εντός περιφέρειας αττικής.

Πρώην αστυνομικός στην Άμεση Δράση-Υποδιεύθυνση Τροχαίας-Ομάδα Ζ (Μηχανές)

Θα πω απλά και καθαρά

Όποιος παραβιάζει "κόκκινο σηματοδότη" - "οδηγάει μεθυσμένος" - "πινακίδα στοπ" - "όριο ταχύτητας" - "οδήγηση χωρίς ζώνη/κράνος" λυπάμαι είναι δολοφόνος και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από τις αρμόδιες αρχές καθώς δεν τον ενδιαφέρει η δική του ζωή ως οδηγού ούτε η ζωή των επιβατών του οχήματος του ούτε οι ζωές των άλλων οδηγών/επιβατών με ποινή μια και μόνη την αφαίρεση της άδειας οδήγησης/άδειας κυκλοφορίας του οχήματος και την απαγόρευση να ξανά οδηγήσει ακόμα και ποδήλατο.

Αυτό αντιμετωπίζεται μόνο με κάμερες σε κάθε γωνία - αποστολή προστίμου στο σπίτι - αφαίρεση άδειας οδήγησης/κυκλοφορίας οχήματος

Αυτό αντιμετωπίζεται μόνο με μαθήματα οδηγικής συμπεριφοράς από το δημοτικό...

Αν όλα τα παραπάνω εφαρμοστούν στην Ελλάδα επιφυλάσσομαι...αν κρίνω από τις απαντήσεις σας εδώ...

Επειδή επίσης λέτε για "ελευθερία" και "δικαιώματα" να ξέρετε αυτά σταματούν όταν αρχίζουν του άλλου

Αυτά λέει το Σύνταγμα της χώρας μας και φυσικά το πολίτευμα μας η Δημοκρατία

Καλά θα κάνετε να το διαβάζετε λίγο καθώς η ζωή έχει "δικαιώματα" αλλά και "υποχρεώσεις" έτσι και η "ελευθερία" που ακούω/βλέπω/διαβάζω συνέχεια εδώ πέρα και αλλού.

Επεξ/σία από ikorolis
Επισκέπτης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν υπάρχει καμία ελευθερία στους δημόσιους δρόμους. Δεν είναι δικοί σου ούτε τους χρησιμοποιείς κατ' αποκλειστικότητα. Όποιος θέλει ελευθερία να νοικιάσει μια πίστα να πηγαίνει εκεί με το αμαξάκι του και να απολαύσει την ελευθερία του. 

Το μέτρο αυτό είναι θετικοτατο.

Μακάρι να βρεθεί καποτε και το αμάξι που θα είναι υπεραυτοματο, θα του ορίζεις από το GPS σημείο εκκίνησης και σημείο άφιξης και όλα θα γίνονται αυτόματα στην διαδρομή χωρίς να κάνει τίποτα ο οδηγός, όλα να γίνονται βάσει προδιαγεγραμμενης πορείας από χάρτη στον οποίον θα έχουν ενσωματωθεί όλες οι λειτουργίες που πρέπει να κάνει το αυτοκίνητο, έναρξη, σταμάτημα, μέγιστο όριο ταχύτητας ανά μέρος περιοχή και δρόμο, στροφές, σήματα που απαγορεύεται, όλα ενσωματωμένα και κωδικοποιημενα ώστε να τα διαβάζει το αμάξι και να τα κάνει όλα μόνο του. Κανένα περιθώριο μαγκιάς από τον ελληναρα οδηγό. 

Και καλώς να γίνει. 

Δικαιολογίες. Το ασθενοφόρο με τι ταχύτητα τρέχει στο μέγιστο όταν κουβαλάει ασθενή; Θα θέσεις σε κινδυνο ζωες για να σώσεις ζωές, δεν έχει καμία λογική αυτό. Έχουνε γίνει ατυχήματα έτσι. 

Τώρα άμα τύχει και σε γράψουν, δεν θα σε απασχολεί καθόλου μπροστά στο πρόβλημα του δικού σου. Το πολύ πολύ θα πας να υποβάλλεις ένσταση με ένα αντίγραφο ότι επισκευτηκες τα επείγοντα του νοσοκομείου. 

Το θέμα είναι να μην μπει κόφτης στο αυτοκίνητο. Ηλεκτρονικη ειδοποίηση καλό είναι να υπάρχει .το ΕΚΑΒ πίστεψε με μπορεί να πιάσει  πολύ ψηλές ταχύτητες εφόσον υπάρξει ανάγκη  και τα ασθενοφόρα είναι σίγουρα ποιο επικίνδυνα σε αυτές τις ταχύτητες καθότι κακοσυντηρημενα και με ανεπαρκές πλαίσιο για αυτή τη δουλειά .

Επισης δε θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι λέω κάτι υπερβολικό 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, panos3521 είπε

Και ξαναλέω τα όρια είναι για να τηρούνται και δεν είναι εκεί για διακόσμηση. Να στο κάνω πιο εύκολο, είσαι υποχρεωμένος να τα τηρείς ούτως ή άλλως. Ιδανικά θα τα σέβονταν όλοι αλλά δεν υπήρχε τρόπος να αποτρέπεται η παραβίασή τους. Τώρα πλέον υπάρχει, μέσω της τεχνολογίας.

Παιδεία; Σεβασμός; Δυο λέξεις άγωνστες στην πλειοψηφία των συμπολιτών μας...

Συμφωνώ μαζί σου αλλά κάπως αυτό πρέπει να διορθωθεί, τουλάχιστον με τις καινούργιες γενιές. 

Διαφορετικά απλά θα καταλήξουμε στην όλο και μεγαλύτερο έλεγχο των πάντων. 

4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Αυτά να τα πεις όταν θα σε καλέσουν στο σπίτι μια ωραία μέρα και σου πουν να πεταχτείς μέχρι το τάδε νοσοκομείο γιατί κάποιος δικός σου είναι στο νοσοκομείο λόγω τροχαίου. 

Σοβαρά τώρα. Περιόρισε τα γραφόμενα σου γιατί εκτίθεσαι. Δεν μπαίνει στον κόπο να σου απαντήσει κανένας γιατί αυτά που γράφεις είναι τραγικά και αν δεν το καταλαβαίνεις τότε έχεις πρόβλημα. 

Επιχειρήματα το πολύ 25αρη. Τα μαχαίρια δεν απαγορεύουνται διότι και να απαγορευοντουσαν υπάρχουν χίλιοι άλλοι τρόποι να σκοτώσεις κάποιον με ένα αντικείμενο πχ κάτι αιχμηρο. Το κράτος εξετάζει την πιθανή σχέση όφελος - ζημιάς σε κάθε τι που θες να απαγορεύσεις, τυχόν απαγόρευση μαχαιριών όλοι μπορούμε να υποθέσουμε που θα κατέληγε. Τα υπόλοιπα γελοία τα αφήνω ασχολίαστα. 

Οι ελευθερίες και τα δικαιώματα όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο θα επικρινονται από μερίδα του κόσμου η οποία θα απαιτεί όχι τόσο κατάργηση αλλά κάποιου είδους προορισμό, κάτι σαν ελεγχόμενη χρήση, διότι αρκετοί κάνουν κατάχρηση αυτών και το θεωρούνε κιόλας και δημοκρατία αυτό, διότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι εκεί που τελειώνει η δική σου ελευθερία αρχίζει του άλλου. Ένα παράδειγμα είναι αυτό που συζητάτε εδώ. Άλλο ένα που μπορώ να βρω είναι οι απεργίες, και πολλά άλλα. 

Δεν ξέρω τι γίνεται στο εξωτερικό, αναφερομαι στην Ελλάδα. Η παιδεία και ο σεβασμός δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ άμα δεν στα επιβάλλει κάποιος. Αυτό έχω καταλάβει εγώ στην ζωή μου από τα μαθητικά χρόνια. Χωρίς φόβο, ποινές και μαστίγιο, ο άνθρωπος γίνεται κτηνος. 

Ενώ τείνω να συμφωνήσω μαζί σου, τι μας δείχνει αυτό?

Τα πράγματα γενικά τείνουν προς το χάος εάν δεν τα "κατευθύνεις" ως ένα βαθμό αλλά θεωρώ πως τέτοιες πρακτικές θα καταλήξουν σε πολύ αρνητικά αποτελέσματα για όλους μας.  

• Like 1
Δημοσ.

Και απλά θα το παρακάμπτουν. Όπως και τώρα κόβουν καταλύτες, βγάζουν Dpf και δια μαγείας περνούν ΚΤΕΟ! Αυτό θα δουλέψει μόνο αν γίνει κεντρική διαχείριση της κίνησης από Α.Ι, όπως στο ghost in the shell.

Δημοσ.

Μια λέξη:

J A I L B R E A K 🤣🤣

Πλέον πριν αγοράσουμε κάποιο αυτοκίνητο θα κοιτάμε για αν υπάρχει διαθέσιμο κάποιο jailbreak/σπαστήρι για να αλλάζει τις συγκεκριμένες τιμές του εγκεφάλου, οι οποίες πολύ πιθανόν θα είναι κλειδωμένες.

Ή θα χρησιμοποιούμε κανένα άλλο λογισμικό που έχει φτιαχτεί για χώρες εκτός ΕΕ.

Λύσεις υπάρχουν. Δεν είμαι υπέρ της ανεξέλεγκτης ταχύτητας, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπου αναγκαστηκά θα πρέπει να πας πιο γρήγορα από αυτό που γράφουν οι πινακίδες (πχ για λόγους υγεία).

Δημοσ.
12 ώρες πριν, mariosraptor1984 είπε

Θεωρώ πως πιο σημαντικό είναι να διαπαιδαγωγούν σωστά τους οδηγούς από το να επιβάλουν βλακείες τέτοιου τύπου. 
αλλοως ας πηγαίνουμε και με κάρο. Δεν καίει και τίποτα. 

Διαφωνώ κάθετα.Αν εγώ περπατάω αμέριμνος στο δρόμο θέλω να απαγορεύεται αυστηρά να τρέχεις με 100 χλμ την ώρα πχ. Δεν θέλω η ζωή μου να βασίζεται στην παιδεία κάποιου.

Κατ εμε πολύ έχουν αργήσει οι κόφτες ταχύτητας στα αυτοκίνητα.

14 λεπτά πριν, Hope39 είπε

Μια λέξη:

J A I L B R E A K 🤣🤣

Πλέον πριν αγοράσουμε κάποιο αυτοκίνητο θα κοιτάμε για αν υπάρχει διαθέσιμο κάποιο jailbreak/σπαστήρι για να αλλάζει τις συγκεκριμένες τιμές του εγκεφάλου, οι οποίες πολύ πιθανόν θα είναι κλειδωμένες.

Ή θα χρησιμοποιούμε κανένα άλλο λογισμικό που έχει φτιαχτεί για χώρες εκτός ΕΕ.

Λύσεις υπάρχουν. Δεν είμαι υπέρ της ανεξέλεγκτης ταχύτητας, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπου αναγκαστηκά θα πρέπει να πας πιο γρήγορα από αυτό που γράφουν οι πινακίδες (πχ για λόγους υγεία).

Ας μπορείς να τρέχεις οσο θες σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις. Το αυτοκίνητο να στέλνει ενα σήμα στην τροχαία και να πρέπει να εξηγήσεις με στοιχεία ποια ήταν η έκτακτη ανάγκη.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ελευθερία δεν είναι να τρέχουμε ανεξέλεγκτα στο δρόμο αλλά να σεβόμαστε τον ΚΟΚ και τις ζωές των άλλων. Δυστυχώς τα πολλά τροχαία και νεκροί σε ευρωπαϊκό επίπεδο (με την Ελλάδα στους πρωταθλητές) οδηγούν σε τέτοιες αποφάσεις. 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ikorolis είπε

Συγνώμη που θα γίνω κακός προς όλους σας

Αλλά ως 50άρης κάτοχος άδειας οδήγησης από το 92 έως και σήμερα

Έχω οδηγήσει τα πάντα σχεδόν...(όλες τις κατηγορίες οχημάτων)

Πρώην κάτοχος αυτοκινήτου (ειδικής παραγγελίας) αγωνιστικών προδιαγραφών το οποίο έτρεχε μόνο εκεί που έπρεπε και το οποίο πωλήθηκε όταν πλέον κόπηκαν τα μεγάλα ταξίδια και δεν υπήρχε λόγος για την χρήση του εντός περιφέρειας αττικής.

Πρώην αστυνομικός στην Άμεση Δράση-Υποδιεύθυνση Τροχαίας-Ομάδα Ζ (Μηχανές)

Θα πω απλά και καθαρά

Όποιος παραβιάζει "κόκκινο σηματοδότη" - "οδηγάει μεθυσμένος" - "πινακίδα στοπ" - "όριο ταχύτητας" - "οδήγηση χωρίς ζώνη/κράνος" λυπάμαι είναι δολοφόνος και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από τις αρμόδιες αρχές καθώς δεν τον ενδιαφέρει η δική του ζωή ως οδηγού ούτε η ζωή των επιβατών του οχήματος του ούτε οι ζωές των άλλων οδηγών/επιβατών με ποινή μια και μόνη την αφαίρεση της άδειας οδήγησης/άδειας κυκλοφορίας του οχήματος και την απαγόρευση να ξανά οδηγήσει ακόμα και ποδήλατο.

Αυτό αντιμετωπίζεται μόνο με κάμερες σε κάθε γωνία - αποστολή προστίμου στο σπίτι - αφαίρεση άδειας οδήγησης/κυκλοφορίας οχήματος

Αυτό αντιμετωπίζεται μόνο με μαθήματα οδηγικής συμπεριφοράς από το δημοτικό...

Αν όλα τα παραπάνω εφαρμοστούν στην Ελλάδα επιφυλάσσομαι...αν κρίνω από τις απαντήσεις σας εδώ...

Επειδή επίσης λέτε για "ελευθερία" και "δικαιώματα" να ξέρετε αυτά σταματούν όταν αρχίζουν του άλλου

Αυτά λέει το Σύνταγμα της χώρας μας και φυσικά το πολίτευμα μας η Δημοκρατία

Καλά θα κάνετε να το διαβάζετε λίγο καθώς η ζωή έχει "δικαιώματα" αλλά και "υποχρεώσεις" έτσι και η "ελευθερία" που ακούω/βλέπω/διαβάζω συνέχεια εδώ πέρα και αλλού.

Συμφωνώ σε ολα!

Με μια μικρή διαφορά. Δεν θελει να φοράει ζώνη κάποιος? Πρόβλημα του.

Αλλά αν περνάς κόκκινο πχ η κανεις πράγματα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων κατ εμέ έπρεπε να σε ξεσκιζει το κράτος.

Αν θες να συνεχίσεις να οδηγείς community service στο ΚΑΤ και αν συνεχίσεις τις βλακείες να σου παίρνουν το δίπλωμα για χρόνια. Το δικαίωμα των ανθρώπων στη ζωη είναι μεγαλύτερο απο την ανάγκη κάποιου για αυτοκίνητο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Yeroplatanos είπε

Διαφωνώ κάθετα.Αν εγώ περπατάω αμέριμνος στο δρόμο θέλω να απαγορεύεται αυστηρά να τρέχεις με 100 χλμ την ώρα πχ. Δεν θέλω η ζωή μου να βασίζεται στην παιδεία κάποιου.

Κατ εμε πολύ έχουν αργήσει οι κόφτες ταχύτητας στα αυτοκίνητα.

Ας μπορείς να τρέχεις οσο θες σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις. Το αυτοκίνητο να στέλνει ενα σήμα στην τροχαία και να πρέπει να εξηγήσεις με στοιχεία ποια ήταν η έκτακτη ανάγκη.

Συμφωνώ, θα ήταν και αυτό μια λύση.

Φυσικά έχοντας μιλήσει και με άτομα από την τροχαία στο παρελθόν για αυτό, μου είπαν ότι δεν τους ενδιαφέρει ο λόγος που έχεις και πας παραπάνω από το όριο, θα τιμωρηθείς για αυτό αν σε πιάσουμε.

Αλλά δεν είναι χαζό λόγο της ηλιθιότητας που δέρνει μερικούς, να πρέπει να φτάνουμε σε τέτοια σημεία και να βάζουνε τέτοιους νόμους;

Το αστείο είναι ότι αρκετά συχνά βλέπω την τροχαία και γενικά την αστυνομία να πηγαίνει 120+ σε δρόμο με όριο 60 και οι τύποι δεν είχαν καν το φάρο αναμένο, απλά κάνανε βόλτα.

Η λύση φυσικά δεν είναι να πηγαίνεις με 30χμλ, αυτό είναι πιο πολύ σαν μπάλωμα στο πρόβλημα.

Η πραγματική λύση είναι στα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό. Όταν φτάσουμε στο σημείο όπου θα αφαιρεθεί ο ανθρώπινος παράγοντας από την οδήγηση και θα μπουν τα μαθηματικά, τότε θα σταματήσουμε να βλέπουμε ατυχήματα. Τότε το αυτοκίνητο σου θα μπορεί να πηγαίνει 200+ χωρίς κίνδυνο γιατί θα μπορεί να επικοινωνεί συνεχώς με τα γύρω του οχήματα και με τους δρόμους και θα πέρνει αυτόματα σωστές αποφάσεις.

Πάρτε ως παράδειγμα τους πυραύλους του Elon. Με το που υλοποίησε το μοντέλο για την προσγείωση, ξανά ακούσατε για ατυχήματα ή αποτυχίες στην προσγείωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...