Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν πας με 120 συνεχόμενη ταχύτητα χωρίς να με κόβει φορτηγό, και αγροτικό μηχάνημα κλπ κλπ και χωρίς να διέρχονται οι δρόμοι οι επαρχιακοι από χωριά που πρέπει να κόβεις συνέχεια τότε οκ.. Ας φτιάξουν αυτά κια μετά ας βάλουν και κόφτη. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, karaLRS είπε

Μπα το δικό μου είναι ψόφιο. Το καλό καίει jp-4 και είναι turbojet

Βάλε αέριο 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, flexpick είπε

Οντως εξαλλου ουτε αιμα εισαγουμε για να καλυψουμε τις αναγκες μας ως χωρα και τα νοσοκομεια ειναι αδεια

Όντως γιατί εξάλλου όλα τα τροχαία καταλήγουν σε νοσοκομεία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

Όντως γιατί εξάλλου όλα τα τροχαία καταλήγουν σε νοσοκομεία.

Προφανως δε θα υπαρχει καμια στατιστικη συσχετιση με τον απολυτο αριθμο τους

Επεξ/σία από flexpick
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jmirko15 είπε

Υπάρχει μία μικρή αύξηση από το 19 (covid etc) αλλά τίποτα τρελό. Ο αριθμός των τροχαίων γενικά δεν παίζει κανένα ρόλο γιατί περιλαμβάνει τα πάντα. Το θέμα είναι τα θανατηφόρα τροχαία (μιας και υποτίθεται αυτά θέλει να "βελτιώσει").

Το πρόβλημα ειναι τα τροχαία γενικά τι πάει να πει το πρόβλημα ειναι τα θανατηφόρα τροχαία; 

Είναι σαν να λες το πρόβλημα δεν ειναι οι ληστείες στις τράπεζες αλλά ο αριθμός των θανάτων, και τα δύο ειναι κακά και επίσης αλληλοσυνδέονται (όσο περισσότερα τροχαία τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να ειναι θανατηφόρα) 

Επίσης αν μείνεις παράλυτος χάσεις κάνα δάχτυλο ή κουτσαίνεις δεν ειναι θανατηφόρο αλλά δεν σημαίνει ότι όλα ειναι κούλ ενας σημαθητής μου χτήπησε με μηχανάκι έπεσε σε κώμα και τώρα ζεί αλλά με το μισό IQ που είχε δεν καταγράφτηκε αυτό ως θανατηφόρο. 

Δεν βρήκα την πηγή του OPEN που μιλάει για 1014 τροχαία ως το Απρίλιο βρήκα αυτή όμως που λέει για 895 ως τον Φεβρουάριο που συμβαδίζει (2 μήνες διαφορά πιθανότατα να έχουμε +120 τροχαία ) 

image.png.ded4628708dbc82ea832c02e461e1420.png

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pikita είπε

Βάλε αέριο 

Μπα ……..παράγει πολλά αέρια ειδικά στη μετάκαυση. 
Δες την δεύτερη φωτό της υπογραφής του…….

Δημοσ.

Αν τους απέτρεπαν και από το να ανεβάζουν την ενταση του στερεοφονικού πανω απο τα λογικά όρια θα κοιμομασταν και καλύτερα...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Tlykog είπε

Αν τους απέτρεπαν και από το να ανεβάζουν την ενταση του στερεοφονικού πανω απο τα λογικά όρια θα κοιμομασταν και καλύτερα...

Εδώ μαζί σου 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Το πρόβλημα ειναι τα τροχαία γενικά τι πάει να πει το πρόβλημα ειναι τα θανατηφόρα τροχαία; 

Είναι σαν να λες το πρόβλημα δεν ειναι οι ληστείες στις τράπεζες αλλά ο αριθμός των θανάτων, και τα δύο ειναι κακά και επίσης αλληλοσυνδέονται (όσο περισσότερα τροχαία τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να ειναι θανατηφόρα) 

Επίσης αν μείνεις παράλυτος χάσεις κάνα δάχτυλο ή κουτσαίνεις δεν ειναι θανατηφόρο αλλά δεν σημαίνει ότι όλα ειναι κούλ ενας σημαθητής μου χτήπησε με μηχανάκι έπεσε σε κώμα και τώρα ζεί αλλά με το μισό IQ που είχε δεν καταγράφτηκε αυτό ως θανατηφόρο. 

Δεν βρήκα την πηγή του OPEN που μιλάει για 1014 τροχαία ως το Απρίλιο βρήκα αυτή όμως που λέει για 895 ως τον Φεβρουάριο που συμβαδίζει (2 μήνες διαφορά πιθανότατα να έχουμε +120 τροχαία ) 

image.png.ded4628708dbc82ea832c02e461e1420.png

Τα παραδείγματα που λες είναι στους "Βαριά τραυματίες". Το να χτυπήσεις πχ με 10-20km την ώρα σε φανάρι (που λέει ο λόγος), είναι πάλι τροχαίο αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό. Αυτά τα μικροατυχήματα δε θα τα αποφύγεις έτσι και αλλιώς (βλέπω αρκετά τέτοια τώρα τελευταία). Οπότε ναι το πρόβλημα είναι τα θανατηφόρα ή έστω αυτά που καταλήγουν να έχουν βαριά τραυματίες (που περιλαμβάνει και τα παραδείγματα σου).

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Μπα ……..παράγει πολλά αέρια ειδικά στη μετάκαυση. 
Δες την δεύτερη φωτό της υπογραφής του…….

Με τόσο που έχει πάει το καύσιμο πήραμε μερικά adapter για την obd από την spyros panopoulos automotive. 

Φαίνεται να δουλεύει 262352179_max.jpg.e3857a8c0c45cd08ae0cd41476ae13a0.jpg

Δημοσ.

Εδώ και 3 ημέρες είναι Μαδρίτη. Εδώ και τρεις μέρες, όπου και να πάω ένα σκέφτομαι:

Τα ΖΩΑ τους Ελληνάρες Φονιάδες οδηγούς, και πως θα τους ξανά αντιμετωπίσω σε λίγες μέρες που θα επιστρέψω.

Δεν ξέρω αν εφαρμοστεί αυτή η πατέντα στην ΕΕ. Αυτό που ξέρω είναι ότι στην Ελλάδα πρέπει να εφαρμοστεί το μέτρο της απαγόρευσης πώλησης αυτοκινήτων μέχρι τα ζώα να μάθουν να σέβονται την ζωή του άλλου.

• Like 9
  • Thanks 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panos3521 είπε

Αν ελευθερία για εσένα είναι να πηγαίνεις με 120 σε δρόμο που έχει όριο 70 (τυχαίο παράδειγμα) και να θέτεις σε κίνδυνο τη ζωή σου, των επιβατών σου και των άλλων χρηστών του δρόμου, τότε ουδέν σχόλιον. 'Αλλωστε μόνο στην Ελλάδα μπορεί και πηγαίνει ο καθένας με όσα γουστάρει, στην υπόλοιπη Ευρώπη τα όρια ταχύτητας τηρούνται και δεν είναι απλά υποδείξεις.

Ελευθερία είναι να αγοράζεις αυτοκίνητο και όχι μία ψηφιακή μητέρα με περίβλημα αυτοκινήτου, ψυγείου και οδοντόβουρτσας. Την παράβαση των ορίων την έχουμε λύσει ως συντεταγμένες πολιτείες: Ορίζεται νόμος (Κ.Ο.Κ.) και δίνονται αντικίνητρα (πρόστιμα) για την παράβασή του. Το να αγοράζεις αυτοκίνητο με "κόφτη" τα χλμ του εκάστοτε ορίου είναι ανελεύθερο και αντιφιλελεύθερο. Το να μη βρίσκεις τίποτα κακό σε όλο αυτό, δείχνει ότι είσαι έτοιμος να χάσεις την ελευθερία σου. Θα μας βρείτε αντιμέτωπους.

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jmirko15 είπε

Τα παραδείγματα που λες είναι στους "Βαριά τραυματίες". Το να χτυπήσεις πχ με 10-20km την ώρα σε φανάρι (που λέει ο λόγος), είναι πάλι τροχαίο αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό. Αυτά τα μικροατυχήματα δε θα τα αποφύγεις έτσι και αλλιώς (βλέπω αρκετά τέτοια τώρα τελευταία). Οπότε ναι το πρόβλημα είναι τα θανατηφόρα ή έστω αυτά που καταλήγουν να έχουν βαριά τραυματίες (που περιλαμβάνει και τα παραδείγματα σου).

Αυτά ειναι παιδιάστικα που λες, δεν είπα καταρχήν ένα παράδειγμα είπα αρκετά και με λίγο μυαλό συμπληρώνεις και τα άλλα εκτός αν απλά θέλεις να φέρεις αντίθετη άποψη ο συμμαθητής μου προφανώς και δεν καταγράφτηκε σαν βαρύς τραυματισμός γιατί δεν του έγινε κάνα τέστ ούτε ασχολήθηκε κανένας όταν ξύπνησε 2 μέρες μετά απο το κώμα ούτε εσύ θα μπορούσες να καταλάβεις αν έπαθε κάτι απλά μπορεί να σου φαίνεται για "νορμάλ κουτός" δεν ειναι καθυστερημένος κτλ δηλαδή μια απλή δουλειά μπορεί να την κάνει ή να βγει μόνος του έξω χωρίς βοήθεια να πιει εναν καφέ αλλά όλοι που τον ξέρουμε καταλαβαίνουμε ότι είναι αρκετά διαφορετικός. 

Αν χάσεις αφτί σπάσεις πόδι, χάσεις δάχτυλο, κουτσένεις, χάσεις την δουλειά σου, σκοτώσεις το ζωντανό κάποιου, καταστρέψεις την περιουσία κάποιου κτλ ούτε αυτά θα πάνε στο  "βαριά τραυματίες".

Τέλος το 2020 είχαμε 1013 τροχαία αριθμό που κατα το οpen ήδη ξεπεράσαμε τον Απρίλιο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αλήθεια είναι κάπου ανάμεσα. Σε κάποιες περιπτώσεις ανάγκης πχ όταν κουβαλάς έναν πολύ βαριά τραυματία σε κρίσιμη κατάσταση, όταν δεν προλαβαίνει να έρθει ασθενοφόρο, στο νοσοκομείο επιτρέπεται να παραβιάζεις τον ΚΟΚ σε λογικά πλαίσια.

Εκεί αυτό το σύστημα μπορεί να στοιχίσει ζωές…

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ.

Ενώ συμφωνώ αρκετά στον περιορισμό της ταχύτητας αν και είναι πολύ πιο πολύπλοκο από ότι ακούγεται έχω μερικές απορίες. 

Που είναι οι πίστες ώστε να ξεκινούν οι οδηγοί που τους αρέσει?

Βλέπω πολλά άτομα που είναι έτοιμα να παρατήσουν τόσο εύκολα κάποιες ελευθερίες στο όνομα της ασφάλειας, έχετε σκεφτεί ποτέ που οδηγεί αυτό ή πιστεύεται ότι η εκάστοτε πολιτεία θα σταματήσει? 

Αυτά τα λέω σαν άτομο που κρατάω το αυτοκίνητο μου σε άριστη κατάσταση και θα βγω 2 το πρωί εθνική μόνος μου να ξεδώσω επειδή μου αρέσει αλλά δεν θέλω να κινδυνεύσει εξαιτίας μου κάποιος συνάνθρωπος.

Αυτοί που θα πείτε κάτι τύπου "φίλε δεν με απασχολεί αυτό που σου αρέσει εσένα επειδή είναι παράνομο" θα προτείνω να προσέξουν τι εύχονται γιατί δεν είναι απίθανο να μπουν στο στόχαστρο και τα δικά τους "αρέσω" μελλοντικά. 

Όλο αυτό είναι επικίνδυνο σαν λύση προβλημάτων και απορώ πραγματικά με αυτούς που δεν καταλαβαίνουν ότι το κομμάτι παιδείας και σεβασμού είναι ο μόνος τρόπος ώστε να διορθωθεί αυτό και πολλά άλλα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...