Dr_Pepper Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, p4n0s86 είπε Εάν είχα κάνει επαναφορά από τις ρυθμίσεις, τι θα πρότεινες δηλαδή; Να κάνεις κανονικό format αλλά ήδη το έκανες οπότε πάμε παρακάτω 1 λεπτό πριν, p4n0s86 είπε το θέμα είναι πως θα bootαρω από το στικάκι αφού δεν αναγνωρίζει περιφερειακά; Κάτσε στο φορμάτ πως προχώρησες μέχρι το σημείο που ζητάει username αν δεν αναγνωρίζει τα περιφερειακά; δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα τι εννοείς, λες πως δεν θα φορτώσει drivers πχ για wifi κτλ; δεν μας νοιάζει αυτό απλά θα τρέξεις το live image (test ubuntu κάπως έτσι θα ειναι η επιλογή και θα ειναι default οπότε και enter να μην μπορείς να πατήσεις αν περιμένεις λίγα δευτερόλεπτα θα προχωρήσει) Μετά όταν μπει στο desktop ακολούθα τα 2,3 βήματα στο βίντεο για να ανοίξεις το εικονικό πληκτρολόγιο εκει και να δεις αν δουλεύει κανονικά επίσης φυσικά μπροείς να τσεκάρεις αν δουλεύει το φυσικό
p4n0s86 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Να κάνεις κανονικό format αλλά ήδη το έκανες οπότε πάμε παρακάτω Κάτσε στο φορμάτ πως προχώρησες μέχρι το σημείο που ζητάει username αν δεν αναγνωρίζει τα περιφερειακά; δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα τι εννοείς, λες πως δεν θα φορτώσει drivers πχ για wifi κτλ; δεν μας νοιάζει αυτό απλά θα τρέξεις το live image (test ubuntu κάπως έτσι θα ειναι η επιλογή και θα ειναι default οπότε και enter να μην μπορείς να πατήσεις αν περιμένεις λίγα δευτερόλεπτα θα προχωρήσει) Μετά όταν μπει στο desktop ακολούθα τα 2,3 βήματα στο βίντεο για να ανοίξεις το εικονικό πληκτρολόγιο εκει και να δεις αν δουλεύει κανονικά επίσης φυσικά μπροείς να τσεκάρεις αν δουλεύει το φυσικό Αν κάνεις επανεκκίνηση στα windows κρατώντας το shift σε βγάζει σε μια οθόνη που έχει και επιλογές εκκίνησης. Εκεί μπορείς να επιλέξεις να κάνει restart από το usb. Αν δεν έπιανε το shift, δεν θα είχα καμία δυνατότητα να bootαρω απ' το στικάκι, γιατί δεν αναγνωρίζει το πληκτρολόγιο στο boot και πάει στον δίσκο. Στο σετάρισμα των windows μέχρι να σου ζητήσει username δεν έχει τίποτα να γράψεις, τα πέρασα με το ποντίκι. Την ξέρω την διαδικασία με το live linux, απλά δεν έχω δυνατότητα να παρακάμψω το boot απ' τον δίσκο. Αλλάζει τον boot manager αυτόματα; Αύριο το απόγευμα θα έρθει να το πάρει, αλλά το έχω μαζέψει πλέον, αν είναι να τα ξαναστήσω να αξίζει ο κόπος. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2022 από p4n0s86
Τέρης Α. Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε το θέμα είναι πως θα bootαρω από το στικάκι αφού δεν αναγνωρίζει περιφερειακά; Βγάλτε το δίσκο που έχει πάνω ώστε να ξεκινήσει αναγκαστικά από το στικάκι. * Εκτός αν θέλει να κάνει boot από PXE... 🙄 Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2022 από Τέρης Α.
p4n0s86 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Βγάλτε το δίσκο που έχει πάνω ώστε να ξεκινήσει αναγκαστικά από το στικάκι. * Εκτός αν θέλει να κάνει boot από PXE... 🙄 Χμ, ένα δίκιο το 'χεις, δεν το σκέφτηκα αυτό. Φοβάμαι όμως ότι θα τα στήσω ξανά να αφιερώσω χρόνο και θα είναι τζάμπα κόπος. Άντε και τσέκαρα ότι ήθελα με το live linux, μετά; Πάλι το δίσκο θα βάλω και δεν θα μπορώ να bootαρω από usb.
Dr_Pepper Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, p4n0s86 είπε Αν κάνεις επανεκκίνηση στα windows κρατώντας το shift σε βγάζει σε μια οθόνη που έχει και επιλογές εκκίνησης. Εκεί μπορείς να επιλέξεις να κάνει restart από το usb. Αν δεν έπιανε το shift, δεν θα είχα καμία δυνατότητα να bootαρω απ' το στικάκι, γιατί δεν αναγνωρίζει το πληκτρολόγιο στο boot και πάει στον δίσκο. Στο σετάρισμα των windows μέχρι να σου ζητήσει username δεν έχει τίποτα να γράψεις, τα πέρασα με το ποντίκι. Την ξέρω την διαδικασία με το live linux, απλά δεν έχω δυνατότητα να παρακάμψω το boot απ' τον δίσκο. Α ναι ξέχασα ότι δεν μπορείς να μπεις στο bios βγάλε τον σκληρό και μπες με το στικάκι αν ειναι σχετικά πρόσφατο PC θα το καταλάβει μόνο του χωρίς να χρειαστεί να το βάλεις στο bios σαν 1ο στο boot priority. Και τώρα που το ξαναείπες αυτό με το shift έχουμε μια μικρή ελπίδα απλά να ειναι κάποιος ιός και να συνέχισε να υπάρχει. Αν λειτουργούν όλα καλά στο live usb τότε βρες τρόπο (πχ αν έχεις κάποια θήκη ) να τρέξεις τον σκληρο δίσκο σαν εξωτερικό και θα σου πω πως να τον σβήσεις τελείως εναλλακτικά αν δεν έχεις (αλλά μην μπείς στο κόπο αν δεν λειτουργούν όλα κανονικά μέσω του live usb) αυτό που μπορείς να κάνεις ειναι να βγάλεις το καλώδιο sata μόνο απο την μεριά του δίσκου (την τροφοδοσία άστην μέσα κουμπωμένη) όταν βγάλει την μαύρη οθόνη που δείχνει της επιλογές για boot τότε να κουμπώσεις το sata αν το κάνεις στην σωστή στιγμή (πριν αρχίσει να φορτώνει drivers αλλά αφού μπούταρε απο USB) θα μπει με το live CD αλλά θα "βλέπει" και τον δίσκο. EDIT: δοκίμασε όσο είσαι στο live USB και κανα 2ο πληκτρολόγιο EDIT2: δοκίμασες να κάνεις reset το bios ; βγάλε τον υπολογιστή απο την μπρίζα βγάλε την μπαταρία και άστο έτσι για κάνα τέταρτο τουλάχιστον επίσης χαλάρωσε λίγο (οχι πολύ μια δυο φορές γύρνα τες) τις βίδες της μητρικής και προσπάθησε να σπρώξεις την μητρική (όχι με πολύ δύναμη) να πάει κανα χιλιοστό πίσω απο το i/o πάνελ (να μην ακουμπάει πολύ στο λαμάκι δηλαδή.
p4n0s86 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Α ναι ξέχασα ότι δεν μπορείς να μπεις στο bios βγάλε τον σκληρό και μπες με το στικάκι αν ειναι σχετικά πρόσφατο PC θα το καταλάβει μόνο του χωρίς να χρειαστεί να το βάλεις στο bios σαν 1ο στο boot priority. Και τώρα που το ξαναείπες αυτό με το shift έχουμε μια μικρή ελπίδα απλά να ειναι κάποιος ιός και να συνέχισε να υπάρχει. Αν λειτουργούν όλα καλά στο live usb τότε βρες τρόπο (πχ αν έχεις κάποια θήκη ) να τρέξεις τον σκληρο δίσκο σαν εξωτερικό και θα σου πω πως να τον σβήσεις τελείως εναλλακτικά αν δεν έχεις (αλλά μην μπείς στο κόπο αν δεν λειτουργούν όλα κανονικά μέσω του live usb) αυτό που μπορείς να κάνεις ειναι να βγάλεις το καλώδιο sata μόνο απο την μεριά του δίσκου (την τροφοδοσία άστην μέσα κουμπωμένη) όταν βγάλει την μαύρη οθόνη που δείχνει της επιλογές για boot τότε να κουμπώσεις το sata αν το κάνεις στην σωστή στιγμή (πριν αρχίσει να φορτώνει drivers αλλά αφού μπούταρε απο USB) θα μπει με το live CD αλλά θα "βλέπει" και τον δίσκο. Τι ιός να υπάρχει ακόμα αφού τα σκούπισα όλα τα partitions? Δεν έχω εξωτερική θήκη, δεν είμαι μαγαζί. 😋 Τέτοια ώρα τέτοια λόγια για τα υπόλοιπα, πολλή ώρα δουλειάς για κάτι που δεν θα πληρωθώ και είναι και ξημέρωμα. Ας το πάει σε κάποιο service να τελειώνει η υπόθεση, δεν νομίζω να είχε επιτυχία έτσι κι αλλιώς κάτι απ' αυτά.
Dr_Pepper Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, p4n0s86 είπε Τι ιός να υπάρχει ακόμα αφού τα σκούπισα όλα τα partitions? Δεν έχω εξωτερική θήκη, δεν είμαι μαγαζί. 😋 Τέτοια ώρα τέτοια λόγια για τα υπόλοιπα, πολλή ώρα δουλειάς για κάτι που δεν θα πληρωθώ και είναι και ξημέρωμα. Ας το πάει σε κάποιο service να τελειώνει η υπόθεση, δεν νομίζω να είχε επιτυχία έτσι κι αλλιώς κάτι απ' αυτά. Μπορεί να συνεχίζει να υπάρχει δεν σκουπίζει τα παρτίτιον στο παράθυρο το κάνει κατα την διάρκεια της εγκατάστασης (και αυτό αν επιλέξεις νομίζω για κανονικο format και όχι quick) σε εκείνο το σημείο απλά αλλάζει 2,3 καταχωρήσεις στο MBR Αλλά παίζει κατα 90% να υπάρχει θέμα με την μητρική απλά με προβληματίζει αυτό που είπες για το εικονικό πληκτρολόγιο, κάνε αυτό που έγραψα στο EDIT 2 σε 2ο χρόνο να δούμε αν γίνει κάτι
Τέρης Α. Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 10/7/2022 στις 3:24 ΠΜ, p4n0s86 είπε δεν είμαι μαγαζί. 😋 Σωστό κι αυτό. Όχι σαν εμένα που μαζεύω, μαζεύω και οι γνωστοί μου μου στέλνουν μηνύματα όπως: "θέλω extender usb που κουμπώνει στη μητρική, έχεις;". Spoiler Παρ' όλα αυτά, αν πρόκειται να φάει σουτ ενδιαφέρομαι για τη συλλογή μου Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2022 από Τέρης Α.
p4n0s86 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Μπορεί να συνεχίζει να υπάρχει δεν σκουπίζει τα παρτίτιον στο παράθυρο το κάνει κατα την διάρκεια της εγκατάστασης (και αυτό αν επιλέξεις νομίζω για κανονικο format και όχι quick) σε εκείνο το σημείο απλά αλλάζει 2,3 καταχωρήσεις στο MBR Αλλά παίζει κατα 90% να υπάρχει θέμα με την μητρική απλά με προβληματίζει αυτό που είπες για το εικονικό πληκτρολόγιο, κάνε αυτό που έγραψα στο EDIT 2 σε 2ο χρόνο να δούμε αν γίνει κάτι Ναι έκανα και clear cmos με τη μπαταρία. Αυτά ήταν τα πρώτα πρώτα, μαζί με ένα καλό καθάρισμα γιατί είχε τη μάνα της και τον πατέρα της μέσα από χώμα και σκόνη. Πυκνωτές φάνηκαν ok. Το κουτάκι το έχω μαζέψει πλέον, γιατί θα έρθει αύριο να το πάρει. Αν είχαμε καμιά λύση που να της έδινα αρκετές πιθανότητες, θα τα έστηνα ξανά. Τώρα δεν ασχολούμαι πάλι να βαράω στην τύχη μπας και το πετύχω. 3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Σωστό κι αυτό. Όχι σαν εμένα που μαζεύω, μαζεύω και οι γνωστοί μου μου στέλνουν μηνύματα "θέλω extender usb που κουμπώνει στη μητρική, έχεις;". Απόκρυψη περιεχομένων Παρ' όλα αυτά, αν πρόκειται να φάει σουτ ενδιαφέρομαι για τη συλλογή μου Όχι τι σουτ να φάει, θα το πάει να το κοιτάξουν και θα δει τι θα της πουν. Θα ενημερώσω εδώ για το αποτέλεσμα αν θυμηθώ, προς τέρψιν ocdακιδων. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2022 από p4n0s86 1
Dr_Pepper Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε Ναι έκανα και clear cmos με τη μπαταρία. Αυτά ήταν τα πρώτα πρώτα, μαζί με ένα καλό καθάρισμα γιατί είχε τη μάνα της και τον πατέρα της μέσα από χώμα και σκόνη. Πυκνωτές φάνηκαν ok. Το κουτάκι το έχω μαζέψει πλέον, γιατί θα έρθει αύριο να το πάρει. Αν είχαμε καμιά λύση που να της έδινα αρκετές πιθανότητες, θα τα έστηνα ξανά. Τώρα δεν ασχολούμαι πάλι να βαράω στην τύχη μπας και το πετύχω. 3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε έλα βάλε τώρα το live usb με έχει φάει η αγονία
p4n0s86 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, Dr_Pepper είπε έλα βάλε τώρα το live usb με έχει φάει η αγονία Να στο βγάλω μια φωτογραφία μέσα απ' τη σακούλα να σε χαιρετάει, να κοιμηθείς όμορφα.
p4n0s86 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Τελικά το πήγε σε τεχνικό, της είπε ότι κάτι βραχυκύκλωνε (δεν θα μάθουμε ποτέ τι και πώς το έφτιαξε αμέσως) και σε μισή ώρα το πήρε πίσω. Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς σοφότερα.
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, p4n0s86 είπε σε μισή ώρα το πήρε πίσω Πύραυλος ο τεχνικός! Πόσο κόστισε;
p4n0s86 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 36 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Πύραυλος ο τεχνικός! Πόσο κόστισε; Ένα δεκάρικο. Ολοκλήρωσε και το σετάρισμα των windows που είχα αφήσει στη μέση κι έκανε και τις ενημερώσεις ο τσάκαλος. 1
Dr_Pepper Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, p4n0s86 είπε Τελικά το πήγε σε τεχνικό, της είπε ότι κάτι βραχυκύκλωνε (δεν θα μάθουμε ποτέ τι και πώς το έφτιαξε αμέσως) και σε μισή ώρα το πήρε πίσω. Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς σοφότερα. Στις 10/7/2022 στις 3:17 ΠΜ, Dr_Pepper είπε επίσης χαλάρωσε λίγο (οχι πολύ μια δυο φορές γύρνα τες) τις βίδες της μητρικής και προσπάθησε να σπρώξεις την μητρική (όχι με πολύ δύναμη) να πάει κανα χιλιοστό πίσω απο το i/o πάνελ (να μην ακουμπάει πολύ στο λαμάκι δηλαδή. Γιαυτό στο έγραψα αυτό θα ήσουν εσύ ο ήρωας αν με άκουγες και δεν βαριόσουν Πανοςsan Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2022 από Dr_Pepper 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα