Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα,γνωριζει καποιος ,αν μπορω να κλεισω τα καλοριφερ ,κ να αρνηθω την χρεωση, του πετρελαιου  ;Ειμαι ενοικιαστης ,ο ιδιοκτητης δεν εχει προβλημα,δεν μενει στην πολυκατοικεια.

Επεξ/σία από admiral@1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, admiral@1 είπε

Καλησπερα,γνωριζει καποιος ,αν μπορω να κλεισω τα καλοριφερ ,κ να αρνηθω την χρεωση, του πετρελαιου  ;Ειμαι ενοικιαστης ,ο ιδιοκτητης δεν εχει προβλημα,δεν μενει στην πολυκατοικεια.

Έχει απαντηθεί αρκετές φορές. Πρέπει να έρθει υδραυλικός σε συνεννόηση με τον διαχειριστή και να σφραγίσει όλα τα σώματα. Επίσης βάση του καταστατικού και πάλι θα πληρώνεις ένα ποσοστό από τα έξοδα (και πρέπει προφανώς να δεχθείς αν χρειαστεί να γίνει ξανά έλεγχος ότι δεν τα έχεις ξανασυνδέσει). 

Δημοσ.

Αν προβλέπεται ρητά από τον κανονισμό της πολυκατοικίας, μπορείς. Αν δεν προβλέπεται, θα πρέπει να το περάσεις από συνέλευση. Συνήθως προβλέπεται να υπάρχει χρέωση ενός ποσοστού της κανονικής δαπάνης, όπως προκύπτει από τη θερμική μελέτη που έχει κάνει ο μηχανικός. Παίζει γύρω στο 15% για κεντρική θέρμανση.

Δημοσ.

Όχι. Όταν το διαμέρισμα κατοικείται δεν μπορεί να μην συμμετέχει στην κεντρική θέρμανση. Αν έχετε ατομική απλά δεν τα ανάβεις αλλά πληρώνεις το πάγιο που σου αντιστοιχεί.

• Like 4
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mihanikos1 είπε

Όχι. Όταν το διαμέρισμα κατοικείται δεν μπορεί να μην συμμετέχει στην κεντρική θέρμανση. Αν έχετε ατομική απλά δεν τα ανάβεις αλλά πληρώνεις το πάγιο που σου αντιστοιχεί.

Ειστε σιγουρα μηχανικος;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mihanikos1 είπε

Ένας ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τη γενική συνέλευση της πολυκατοικίας να αυτονομηθεί από την κεντρική θέρμανση με την προϋπόθεση όμως να τοποθετήσει αυτόνομο σύστημα στο διαμέρισμά του.
Με αυτό τον τρόπο απαλλάσσεται από τα έξοδα κεντρικής θέρμανσης θα εξακολουθεί όμως να συμμετέχει στα έξοδα συντήρησης.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mihanikos1 είπε

Επιβεβαιώνω. Γνωστή μου έχει οροφοδιαμερισμα και παρότι έχει ατομικό λέβητα πελλετ της βγάζει κανονικά συμμετοχή στο πετρέλαιο η εταιρία που διαχειρίζεται τα κοινόχρηστα και ας μην το ανάβει ποτέ. Σε γερά κρύα έχω δει λογαριασμό κοινοχρήστων της 400 ευρώ(φυσικά και λόγω των πολλών τετραγωνικών). 

• Like 1
Δημοσ.

ΦΕΚ Τεύχος Α’ 167/03.11.2017 Άρθρο 127                      https://kalomirisenergy.gr/blog/fek-aytonomi-thermansi.html

8. Οριζόντια ιδιοκτησία που αυτονοµείται µε βάση τις διατάξεις της παραγράφου 7, απαλλάσσεται από τις δαπάνες κατανάλωσης καυσίµου του συστήµατος κεντρικής θέρµανσης του κτιρίου, υποχρεούται όµως να συµµετέχει στις κοινές δαπάνες προληπτικής συντήρησής του και στις έκτακτες δαπάνες.

Με απόφαση της πλειοψηφίας των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας µπορεί να αποφασιστεί η πλήρης απαλλαγή των ιδιοκτησιών που αυτονοµούνται.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Ειστε σιγουρα μηχανικος;

Ξέρεις κάτι διαφορετικό; Τότε όλοι θα έλεγαν δεν θέλω θέρμανση και δεν θα πλήρωνε κανένας. Μάλιστα σε κάποια καταστατικά αναφέρετε ότι πρέπει το διαμέρισμα να είναι ακατοίκητο για τουλάχιστον 3 μήνες για να κλείσουν τα σώματα και να πληρώνει μειωμένη θέρμανση. Που και σε αυτήν την περίπτωση ανάλογα το καταστατικό συμμετέχει στο κόστος της θέρμανσης από 30% έως 50%.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Βαγγ3λης είπε

ΦΕΚ Τεύχος Α’ 167/03.11.2017 Άρθρο 127                      https://kalomirisenergy.gr/blog/fek-aytonomi-thermansi.html

8. Οριζόντια ιδιοκτησία που αυτονοµείται µε βάση τις διατάξεις της παραγράφου 7, απαλλάσσεται από τις δαπάνες κατανάλωσης καυσίµου του συστήµατος κεντρικής θέρµανσης του κτιρίου, υποχρεούται όµως να συµµετέχει στις κοινές δαπάνες προληπτικής συντήρησής του και στις έκτακτες δαπάνες.

Με απόφαση της πλειοψηφίας των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας µπορεί να αποφασιστεί η πλήρης απαλλαγή των ιδιοκτησιών που αυτονοµούνται.

Αυτό.

Ή ζητάς να σου σφραγίσουν τα σώματα και συμμετέχεις με ένα ποσοστό στα έξοδα προμήθειας πετρελαίου, ή ζητάς πλήρη αποδέσμευση από την κεντρική θέρμανση και πληρώνεις τις δαπάνες συντήρησης. 

Το τελευταίο νομίζω ότι απαιτεί απόφαση της γενικής συνέλευσης. 

Δημοσ.

Κάτι έχετε μπερδέψει. Ο ts δεν θέλει να αυτονομηθεί θέλει να κλείσει τα καλοριφέρ του και να μην συμμετέχει στην κεντρική θέρμανση. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δύο.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε

Κάτι έχετε μπερδέψει. Ο ts δεν θέλει να αυτονομηθεί θέλει να κλείσει τα καλοριφέρ του και να μην συμμετέχει στην κεντρική θέρμανση. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δύο.

Να κλείσει τα καλοριφέρ και να μην συμμετέχει στην κεντρική θέρμανση το είπαμε , δεν γίνεται. Θα συμμετέχει με ένα ποσοστό. Πόσο πιο λιανά να το κάνουμε; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έχουν κάνει οι γονείς μου και άλλοι 2 ιδιοκτήτες στην πολυκατοικία που μένουν. Απλά επειδή οι σωλήνες που πηγαίνουν απο όροφο σε όροφο την θέρμανση,περνάνε μέσα απο το διαμέρισμα,με δικά τους έξοδα βάλανε μια ξύλινη κατασκευή γύρω απο τους σωλήνες ώστε και καλά να μην διαφεύγει η όποια ζέστη πάει στους υπολοίπους συν του ότι τους αποσυνδέσανε το ρολόϊ της παροχής κάτω στον καυστήρα. Σε ότι αφορά τα κοινόχρηστα συντήρησης του καυστήρα δεν πληρώνουν κάτι. Οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες αλλάξαν πρόσφατα τον καυστήρα και οι γονείς μου και οι άλλοι 2 δεν συμμετείχαν στα έξοδα

Επεξ/σία από bbbb

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...