nick_gr2 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Θέλω να αντικαταστήσω το μαμίσιο ηχοσύστημα (πηγή) του αυτοκινήτου (μοντέλο 2004) με ένα νέο που να παίζει mp3. To ζητούμενο είναι να πετάω σε ένα στικάκι φακέλους με mp3, να το κουμπώνω στο αμάξι και να τα ακούω εύκολα και γρήγορα χωρίς προεργασία. O προβληματισμός μου έχει να κάνει με το πόσο εύκολη θα είναι η πλοήγηση σε φακέλους/αρχεία και πόσο εύχρηστο θα είναι τελικά, καθώς οι οθόνες των περισσότερων 1DIN απεικονίζουν ταυτόχρονα συνήθως 10-15 χαρακτήρες. Το ηχοσύστημα διαβάζει ονόματα αρχείων/φακέλων ή μόνο metadata; Έχει κανείς εμπειρία για να με ξεμπερδέψει; Ευχαριστώ! Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2022 από nick_gr2
dpolal Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nick_gr2 είπε Θέλω να αντικαταστήσω το μαμίσιο ηχοσύστημα (πηγή) του αυτοκινήτου (μοντέλο 2004) με ένα νέο που να παίζει mp3. To ζητούμενο είναι να πετάω σε ένα στικάκι φακέλους με mp3, να το κουμπώνω στο αμάξι και να τα ακούω εύκολα και γρήγορα χωρίς προεργασία. O προβληματισμός μου έχει να κάνει με το πόσο εύκολη θα είναι η πλοήγηση σε φακέλους/αρχεία και πόσο εύχρηστο θα είναι τελικά, καθώς οι οθόνες των περισσότερων 1DIN απεικονίζουν ταυτόχρονα συνήθως 10-15 χαρακτήρες. Το ηχοσύστημα διαβάζει ονόματα αρχείων/φακέλων ή μόνο metadata; Έχει κανείς εμπειρία για να με ξεμπερδέψει; Ευχαριστώ! - Τα περισσότερα διαβάζουν μόνο λατινικούς χαρακτήρες, έχω δεί διάφορα περίεργα με ελληνικά ονόματα. - Δυσκολεύει λίγο η πλοήγηση σε φακέλους και ειδικά η αναζήτηση συγκεκριμένου τραγουδιού. - Αποφεύγεις φακέλους και εκεί μέσα να έχεις άλλους υποφακέλους γιατί είναι μπέρδεμα. - Μικρά ονόματα παντού και η καλύτερη λύση είναι να έχεις στο στικάκι φακέλους τύπου: GREEK, XENA, κλπ και μετά εκεί μέσα να πετάξεις τα τραγούδια που θες να ακούσεις σύμφωνα με τα γούστα σου. Μία καλή εναλλακτική είναι να έχει η πηγή σου απλό Line-in και εκεί να συνδέσεις το κινητό σου και να ακούς από αυτό. Επίσης πολλές πηγές με USB είναι συμβατές και με κινητά αν τα συνδέσεις με τέτοιο καλώδιο. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2022 από dpolal
nick_gr2 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, dpolal είπε - Τα περισσότερα διαβάζουν μόνο λατινικούς χαρακτήρες, έχω δεί διάφορα περίεργα με ελληνικά ονόματα. - Δυσκολεύει λίγο η πλοήγηση σε φακέλους και ειδικά η αναζήτηση συγκεκριμένου τραγουδιού. - Αποφεύγεις φακέλους και εκεί μέσα να έχεις άλλους υποφακέλους γιατί είναι μπέρδεμα. - Μικρά ονόματα παντού και η καλύτερη λύση είναι να έχεις στο στικάκι φακέλους τύπου: GREEK, XENA, κλπ και μετά εκεί μέσα να πετάξεις τα τραγούδια που θες να ακούσεις σύμφωνα με τα γούστα σου. Λατινικοί χαρακτήρες λοιπόν, μικρά ονόματα αρχείων και αποφυγή υποφακέλων. Fair enough. Συμβιβάζομαι με αυτά! 2 ώρες πριν, dpolal είπε Μία καλή εναλλακτική είναι να έχει η πηγή σου απλό Line-in και εκεί να συνδέσεις το κινητό σου και να ακούς από αυτό. Με android ναι, αλλά έχω iphone και το να βάλεις mp3 στο κινητό είναι πιο περίπλοκο από ότι θέλω. Εγώ θέλω να τα πετάω σε ένα στικάκι απλά και γρήγορα. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Υπάρχει ίσως κάποια συγκεκριμένη μάρκα που να είναι "δοκιμασμένη" και να είναι πιο εύκολη πλοήγηση σε φακέλους/αρχεία; 'Η λίγο πολύ όλοι τα ίδια; Τέλος δεν θα ήθελα να μπω στην λογική της μεγάλης οθόνης (πχ. ) γιατί ανεβαίνει αρκετά το κόστος...
dpolal Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 12 ώρες πριν, nick_gr2 είπε Λατινικοί χαρακτήρες λοιπόν, μικρά ονόματα αρχείων και αποφυγή υποφακέλων. Fair enough. Συμβιβάζομαι με αυτά! Με android ναι, αλλά έχω iphone και το να βάλεις mp3 στο κινητό είναι πιο περίπλοκο από ότι θέλω. Εγώ θέλω να τα πετάω σε ένα στικάκι απλά και γρήγορα. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Υπάρχει ίσως κάποια συγκεκριμένη μάρκα που να είναι "δοκιμασμένη" και να είναι πιο εύκολη πλοήγηση σε φακέλους/αρχεία; 'Η λίγο πολύ όλοι τα ίδια; Τέλος δεν θα ήθελα να μπω στην λογική της μεγάλης οθόνης (πχ. ) γιατί ανεβαίνει αρκετά το κόστος... Για τις ανάγκες σου θα σε καλύψουν τα περισσότερα ραδιο-usb της αγοράς, μην πάρεις ράδιοσιντί δεν έχει νόημα πλέον. Έχω χρησιμοποιήσει ένα JVC και τώρα είμαι με ένα Pioneer στο δικό μου και το έχω κάνει εδώ και χρόνια αυτό και με έχει βολέψει με τα στικάκια. Πρόσεξε επίσης να πάρεις πολύ «μικρού» μεγέθους στικάκι διότι δεν είναι και ότι καλύτερο αν προεξέχει από το ταμπλό. Θα πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο παρακάτω που το ζαχάρωνα καιρό τώρα αλλά δεν χρησιμοποιώ το αμάξι τόσο πολύ πλέον και έχει μείνει στα to-do list προς το παρόν. https://www.skroutz.gr/s/16024322/Pioneer-SPH-10BT-Ηχοσύστημα-Αυτοκινήτου-Universal-1DIN-Bluetooth-USB-με-Αποσπώμενη-Πρόσοψη.html
nick_gr2 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) To ζαχάρωνα κι εγώ αυτό, αλλά τελικά κατέληξα πως ειναι "overcomplicated" για μένα και πως θέλω το κινητό μου να παραμείνει εκτός εξίσωσης Πηρα τελικά σήμερα αυτό: https://www.skroutz.gr/s/20271026/Pioneer-MVH-S320BT-Ηχοσύστημα-Αυτοκινήτου-Universal-1DIN-Bluetooth-USB-AUX-με-Αποσπώμενη-Πρόσοψη.html?from=drop Σήμερα επαιζα με το bluetooth. Ψάχνω τρόπο να λειτουργεί μόνο σαν ηχείο και να μην προωθεί κλήσεις στο αυτοκίνητο... Αύριο θα ασχοληθώ με το USB. Αν αγοράσω στικάκι, έχεις ιδέα τι πρεπει να προσέξω; πχ. αν ειναι usb 3.0 θα βοηθήσει σε κάτι? Αν ειναι πολύ μεγάλης χωρητικότητας πχ. 128gb, θα είναι αργό? Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2022 από nick_gr2
dpolal Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Στις 10/7/2022 στις 1:41 ΠΜ, nick_gr2 είπε Πηρα τελικά σήμερα αυτό: https://www.skroutz.gr/s/20271026/Pioneer-MVH-S320BT-Ηχοσύστημα-Αυτοκινήτου-Universal-1DIN-Bluetooth-USB-AUX-με-Αποσπώμενη-Πρόσοψη.html?from=drop Σήμερα επαιζα με το bluetooth. Ψάχνω τρόπο να λειτουργεί μόνο σαν ηχείο και να μην προωθεί κλήσεις στο αυτοκίνητο... Αύριο θα ασχοληθώ με το USB. Αν αγοράσω στικάκι, έχεις ιδέα τι πρεπει να προσέξω; πχ. αν ειναι usb 3.0 θα βοηθήσει σε κάτι? Αν ειναι πολύ μεγάλης χωρητικότητας πχ. 128gb, θα είναι αργό? Με γειά καταρχήν. Για το ΒΤ από το κινητό θα ορίσεις τί θές να στέλνεται στο «ηχείο», λογικά θα βλέπει την συσκευή σαν ηχείο και στις ρυθμίσεις της επιλέγεις τί θα πηγαίνει. Τουλάχιστον σε Samsung κινητό έτσι γίνεται. Για στικάκι δες τις απαιτήσεις από το Manual του Pionner, κυρίως τί είδους αρχεία υποστηρίζει, σαν μέγεθος δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο στην ταχύτητα ανάγνωσης.
clampro Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Στις 10/7/2022 στις 1:41 ΠΜ, nick_gr2 είπε αν ειναι usb 3.0 θα βοηθήσει σε κάτι Θα βοηθήσει (εάν ο υπολογιστής σου έχει USB 3.0 θύρα) να περνάς τα κομμάτια πιο γρήγορα μέσα. Στην αναπαραγωγή δεν θα έχει καμία απολύτως διαφορά. Για το μέγεθος, όπως είπε ο @dpolal κοίτα το manual γιατί μπορεί να έχει ανώτατο όριο τα 32 ή τα 64 GB.
nick_gr2 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 15/7/2022 στις 9:13 ΠΜ, dpolal είπε Με γειά καταρχήν. Για το ΒΤ από το κινητό θα ορίσεις τί θές να στέλνεται στο «ηχείο», λογικά θα βλέπει την συσκευή σαν ηχείο και στις ρυθμίσεις της επιλέγεις τί θα πηγαίνει. Τουλάχιστον σε Samsung κινητό έτσι γίνεται. Για στικάκι δες τις απαιτήσεις από το Manual του Pionner, κυρίως τί είδους αρχεία υποστηρίζει, σαν μέγεθος δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο στην ταχύτητα ανάγνωσης. Έχω iPhone, οπότε δεν έχω τέτοιου είδους πολυτέλειες... Καταλήγω να κάνω "forget device" και νέο pairing κάθε φορά που θέλω να παίξω κάτι από το κινητό, καθώς δεν συμβαίνει συχνά. Στις 15/7/2022 στις 10:36 ΠΜ, clampro είπε Θα βοηθήσει (εάν ο υπολογιστής σου έχει USB 3.0 θύρα) να περνάς τα κομμάτια πιο γρήγορα μέσα. Στην αναπαραγωγή δεν θα έχει καμία απολύτως διαφορά. Για το μέγεθος, όπως είπε ο @dpolal κοίτα το manual γιατί μπορεί να έχει ανώτατο όριο τα 32 ή τα 64 GB. Στο manual δεν λέει τίποτα, απλά τα windows υποστηρίζουν format σε fat32 μέχρι τα 32gb. Αν πάρεις στικάκι > 32gb, πρέπει να κατεβάσεις προγραμματάκι για να το κάνεις format. Προσωπικά μου αρκούν τα 32 gb γιατί αν αρχίσεις και φορτώνεις mp3, στο τέλος ξεχνάς τί έχεις και είναι σαν να μην το έχεις. To flac το θεωρώ υπερβολή, τουλάχιστον για το δικό μου σύστημα. Γενικά πάντως το σύστημα πλοήγησης σε φακέλους/αρχεία είναι ψιλοτραγικό... Ίσως τελικά χρειάζεσαι σύστημα 2DIN για να μπορέσεις να το έχεις αυτό... Anyway, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! 👍 Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2022 από nick_gr2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα