Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Αυτό ακριβώς. "Δε ξέρω πώς κόπηκε το ρεύμα, δε ξέρω πως ξανασυνδέθηκε". Ας μην ασχοληθούμε άλλο με το θέμα της παράνομης επανασύνδεσης κι ας εστιάζουμε στο πώς έγινε εξαρχής η πατάτα.

Δε γίνεται το ίδιο ακίνητο να μισθωθεί σε 2 άτομα. Ή σου λέει ο άλλος μαλακίες, ή ο ιδιοκτήτης μίσθωσε το σπίτι που μένεις στον άλλον ένοικο και διέκοψε το δικό σου μισθωτήριο.

Για μπες εδώ https://www.aade.gr/polites/eisodima/misthotiria-akiniton και δες τις μισθώσεις ανά έτος. Ισχύει κανονικά το μισθωτήριο απ'την ημερομηνία που το αποδέχτηκες ή όχι;

Τι είχε γίνει τελικά; Είχε διακοπεί το μισθωτήριο σου κατά λάθος; Μετά τα διόρθωσαν αυτόματα ή έπρεπε να γίνει νέο μισθωτήριο και να κάνεις αποδοχή;

Το καταλάβαμε πριν να γίνουν διακοπές και τετοια και πηγε ο ενοικιαστης και το εφτιαξε αφου πρωτα ο λογιστής τα διόρθωσε

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, somt είπε

Το ρεύμα που ήρθαν και έκοψαν δεν μπορώ να χωνέψω σε σπίτι που μένουν άνθρωποι. Αυτό δεν είναι λάθος κανενός υπαλλήλου, είναι πολιτική των εμπλεκόμενων εταιρειών. Εκεί είναι που νομικά θα τους σκίσω αν πάρω το οκ.

εκεί θα σου πει ο δικηγόρος οτι δεν υπάρχει κάτι να κάνεις και να το αφήσεις στην άκρη, σε πολλά σπίτια το κόβουν έτσι , είτε μένει είτε δε μένει

αλλά πες αν γίνεται , το μισθωτήριο ισχύει ή έκανε πατάτα και ο ιδιοκτήτης νοίκιασε το δικό σου στον νέο ενοικιαστή ? 😁

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, iordanis78 είπε

Το καταλάβαμε πριν να γίνουν διακοπές και τετοια και πηγε ο ενοικιαστης και το εφτιαξε αφου πρωτα ο λογιστής τα διόρθωσε

Βρε ναι το διορθώσατε. Το μισθωτήριο σου επανήλθε απλά σε κατάσταση ισχύος όπως πριν; Ή ξεκίνησε νέο μισθωτήριο απ'την αρχή;

Δημοσ.

Τα τελευταία χρόνια τα ψάχνουν τα ακίνητα με τον αριθμό παροχης να συμβαδίζουν πιο παλια ένας που είχε 3-4 ακίνητα η αριθμη ήταν ότι να ναι

1 λεπτό πριν, ekrepali είπε

Βρε ναι το διορθώσατε. Το μισθωτήριο σου επανήλθε απλά σε κατάσταση ισχύος όπως πριν; Ή ξεκίνησε νέο μισθωτήριο απ'την αρχή;

Τι έκανε ο λογιστής δεν ξέρω

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Δε γίνεται το ίδιο ακίνητο να μισθωθεί σε 2 άτομα. Ή σου λέει ο άλλος μαλακίες, ή ο ιδιοκτήτης μίσθωσε το σπίτι που μένεις στον άλλον ένοικο και διέκοψε το δικό σου μισθωτήριο.

Κάνεις λάθος, μια χαρά γίνεται, το γνωρίζω από πρώτο χέρι, το taxis ελάχιστα πράγματα διασταυρώνει.

Πάντως το να δήλωσε μίσθωση σε λάθος ακίνητο δεν είναι ούτε το το μόνο ούτε το πιθανότερο που μπορεί να έχει συμβεί, το πιθανότερο είναι αυτό που είχα γράψει πριν από μερικές σελίδες, δλδ στο Ε9 να είχε δηλώσει λάθος αριθμό παροχής.

Δημοσ.

ότι δικαιούσαι ts να προσφυγεις δικαστικά, δικαιούσαι. το τι θα ζητήσεις είναι άλλο θέμα, τρελά πόσα δεν παίζουν, καθόσον το δικαστήριο θα ζητήσει αιτιολογηση για τα ποσά που απωλεσες κ τη ζημιά υλική κ ηθική, αυτά θα στα πει ο δικηγόρος καλύτερα από το φόρουμ. βγάλε έξοδα δικαστικά, ταλαιπωρία, αμοιβή του δικηγόρου, πιθανότητα να κερδίσεις κ μετα αποφασίζεις αν αξίζει το τρέξιμο ή όχι. δυστυχώς έτσι είναι η κατάσταση στη χώρα όσον αφορά την προσφυγή στη δικαιοσύνη. 

Αν πχ σου πει ο δικηγόρος μαξ 5000€ μείον τόσα κ τόσα κ τόσα κ 1-2 χρόνια κ να πάρεις κ 5 μέρες οφ από τη δουλειά για τις δίκες.... θα έρθεις μια ή άλλη εύκολα. 

• Moderators
Δημοσ.
6 ώρες πριν, somt είπε

Το ρεύμα που ήρθαν και έκοψαν δεν μπορώ να χωνέψω σε σπίτι που μένουν άνθρωποι. Αυτό δεν είναι λάθος κανενός υπαλλήλου, είναι πολιτική των εμπλεκόμενων εταιρειών. Εκεί είναι που νομικά θα τους σκίσω αν πάρω το οκ.

Ο υπάλληλος της δεδηε βλέπει ότι πρέπει να κόψει το ρεύμα, δεν τον νοιάζει αν είναι από χρεος, η έκανες διακοπή

Και σε σπίτια που χρωστάνε επειδή δεν τους αρέσει να πληρώνουν πάμε και το κόβουν, δηλαδή εκεί δεν μένουν άτομα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Joshua21 είπε

το πιθανότερο είναι αυτό που είχα γράψει πριν από μερικές σελίδες, δλδ στο Ε9 να είχε δηλώσει λάθος αριθμό παροχής.

Στο Ε9 δεν μπορείς να δηλώσεις λάθος αριθμό παροχής ακόμα και να το θέλεις. Είχα προσπαθήσει να το κάνω στο δικό μου, κάνει άμεση διασταύρωση με την βάση δεδομένων του ΔΕΔΔΗΕ και αν η οδός δεν συμβαδίζει με την δική σου και δεν δέχεται τον αριθμό που βάζεις. Άμα γράψεις τον σωστο αριθμό τότε εμφανίζεται η οδός που είναι το ακίνητο πατάς το ΟΚ και γίνεται επιτυχής η καταχώρηση. 

11 ώρες πριν, somt είπε

Μου φαίνεται αδιανόητο να μην με δικαιώσει το όποιο δικαστήριο στην περίπτωση που μου έλαχε ακόμα και για την ρευματοκλοπή.

Το καλύτερο δεν σας το είπα, είμαι σε καραντίνα λόγω COVID και θα βγω την Τετάρτη από το σπίτι.

Με καταδίκασαν λοιπόν σε μια βδομάδα χωρίς ρεύμα, κουζίνα, ψυγείο, air-condition με πυρετούς, δυσφορία και κορωνοϊούς και δεν θα με δικαιώσουν στο όποιο δικαστήριο;

Αυτό που δεν έχω καταλήξει ακόμα είναι αν θα πάω αμυντικά (για την ρευματοκλοπή) ή επιθετικά (για όλη την ταλαιώρια που με υποβάλάνε).

Στην θέση σου θα αξίωνα αποζημίωση συν τα δικαστικά έξοδα για την ταλαιπωρία μου. Άκου εκεί μια εβδομάδα χωρίς ρεύμα και να είσαι και με covid. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

και αν η οδός δεν συμβαδίζει με την δική σου και δεν δέχεται τον αριθμό που βάζεις

ναι αλλά στην περίπτωση που είναι σε πολυκατοικία , όλα τα διαμερίσματα ίδιο διεύθυνση δεν έχουν ?

(όπως στην περίπτωσή του)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, korakios είπε

ναι αλλά στην περίπτωση που είναι σε πολυκατοικία , όλα τα διαμερίσματα ίδιο διεύθυνση δεν έχουν ?

(όπως στην περίπτωσή του)

Σωστά, πως και δεν το σκέφτηκα. Στην δική μου περίπτωση το κτίριο έχει τρια ρολόγια ένα για κάθε όροφο που είναι ξεχωριστή κατοικία, αλλά επειδή η κεντρική είσοδος/έξοδος της κάθε κατοικίας δεν είναι σε κοινό κλιμακοστασιο αλλά έχουν ξεχωριστή πόρτα στην προσοψη, οι κατοικίες έχουν ίδιο αριθμό και διαφορετικό γράμμα πχ οδός Βασιλάκη 1Α, 1Β, 1Γ κοκ, αν πάω τώρα στο 1Γ να δηλώσω το 1Β δεν στο δέχεται. Στην κλασσική πολυκατοικία με ενιαίο κλιμακοστασιο και οριζόντια ιδιοκτησία το νούμερο όλων είναι ίδιο. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Στο Ε9 δεν μπορείς να δηλώσεις λάθος αριθμό παροχής ακόμα και να το θέλεις. Είχα προσπαθήσει να το κάνω στο δικό μου, κάνει άμεση διασταύρωση με την βάση δεδομένων του ΔΕΔΔΗΕ και αν η οδός δεν συμβαδίζει με την δική σου και δεν δέχεται τον αριθμό που βάζεις. Άμα γράψεις τον σωστο αριθμό τότε εμφανίζεται η οδός που είναι το ακίνητο πατάς το ΟΚ και γίνεται επιτυχής η καταχώρηση. 

Λάθος κάνεις, στην καταχώρηση η εφαρμογή δεν κάνει διασταύρωση με τη βάση δεδομένων του ΔΕΔΔΗΕ, απλά αντλεί από εκεί στοιχεία και στα εμφανίζει για να επιβεβαιώσεις εσύ ότι ο αριθμός παροχής που έβαλες είναι σωστός.

Πάντως στην προκειμένη περίπτωση ακόμα και διασταύρωση να έκανε η εφαρμογή Ε9 δεν θα είχει καμία απολύτως σημασία, και αυτό επειδή ο λάθος αριθμός παροχής ανήκει σε διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία και άρα εμφανίζει σωστή οδό και αριθμό.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Λάθος κάνεις, στην καταχώρηση η εφαρμογή δεν κάνει διασταύρωση με τη βάση δεδομένων του ΔΕΔΔΗΕ, απλά αντλεί από εκεί στοιχεία και στα εμφανίζει για να επιβεβαιώσεις εσύ ότι ο αριθμός παροχής που έβαλες είναι σωστός.

Πάντως στην προκειμένη περίπτωση ακόμα και διασταύρωση να έκανε η εφαρμογή Ε9 δεν θα είχει καμία απολύτως σημασία, και αυτό επειδή ο λάθος αριθμός παροχής ανήκει σε διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία και άρα εμφανίζει σωστή οδό και αριθμό.

Εαν η οδός από τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ είναι άλλη από αυτή που έχει δηλωθεί η κατοικία σου στο Ε9 τότε δεν δέχεται τον αριθμό.

Λάθος δεν κάνω γιατί το έχω δοκιμάσει ο ίδιος πάνω από μια φορά  να βάλω άλλο αριθμό παροχής και δεν το δεχόταν. 

Εσύ πότε το δοκίμασες τελευταία φορά μήπως άλλαξε το σύστημα; Εγώ πριν 2 χρόνια το είχα δοκιμάσει και κάποιες φορές ακόμα παλαιότερα. 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Εαν η οδός από τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ είναι άλλη από αυτή που έχει δηλωθεί η κατοικία σου στο Ε9 τότε δεν δέχεται τον αριθμό.

Λάθος δεν κάνω γιατί το έχω δοκιμάσει ο ίδιος πάνω από μια φορά  να βάλω άλλο αριθμό παροχής και δεν το δεχόταν. 

Εσύ πότε το δοκίμασες τελευταία φορά μήπως άλλαξε το σύστημα; Εγώ πριν 2 χρόνια το είχα δοκιμάσει και κάποιες φορές ακόμα παλαιότερα. 

Το 2008, τότε ο λογιστής είχε βάλει λάθος αριθμό παροχής σε ένα συγκεκριμένο ακίνητο, και έτσι είχε μείνει μέχρι τον Ιούνιο του 2020 που το πήρα χαμπάρι προσπαθώντας να κάνω δήλωση στην πλατφόρμα δήλωσης διόρθωσης τμ ακινήτων και δεν τη δεχόταν, αναγκάστηκα να κάνω τροποποιητική δήλωση Ε9 στο taxis.

Αλλά ξαναλέω, αυτή η περίπτωση δεν έχει καμία σχέση με αυτά που περιγράφει ο ts, στη δική του περίπτωση οδός και αριθμός ήταν τα ίδια μια και ο λάθος αριθμός αφορούσε παροχή διαμερίσματος στην ίδια πολυκατοικία.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το 2008, τότε ο λογιστής είχε βάλει λάθος αριθμό παροχής σε ένα συγκεκριμένο ακίνητο, και έτσι είχε μείνει μέχρι τον Ιούνιο του 2020 που το πήρα χαμπάρι προσπαθώντας να κάνω δήλωση στην πλατφόρμα δήλωσης διόρθωσης τμ ακινήτων και δεν τη δεχόταν, αναγκάστηκα να κάνω τροποποιητική δήλωση Ε9 στο taxis.

Αλλά ξαναλέω, αυτή η περίπτωση δεν έχει καμία σχέση με αυτά που περιγράφει ο ts, στη δική του περίπτωση οδός και αριθμός ήταν τα ίδια μια και ο λάθος αριθμός αφορούσε παροχή διαμερίσματος στην ίδια πολυκατοικία.

Ε τότε το 08 δεν θα υπήρχε έλεγχος. Εγώ το 13-14 το προσπάθησα που έγινε υποχρεωτική η αναγραφή αριθμού παροχής ηλεκτρικού στα έντυπα Ε9, Ε1 κτλ. Τέλος πάντων, σιγά τα αυγά δεν θα τσακωθούμε για αυτό. 

Το θεμα του ts όντως είναι διαφορετικής φύσεως από αυτό που συζητάμε. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...