korakios Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 14 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Τον αριθμό παροχής δεν τον βάζεις εσύ, τον γράφουν πάνω τα δικαιολογητικά. μπορείς να τον συμπληρώνεις ο ίδιος σε αίτηση ηλεκτρονικά, όποιον θες βάζεις , το θέμα είναι ποιος ευθύνεται για τον έλεγχο δικαιολογητικών κτλ
Joshua21 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, korakios είπε μπορείς να τον συμπληρώνεις ο ίδιος σε αίτηση ηλεκτρονικά, όποιον θες βάζεις , το θέμα είναι ποιος ευθύνεται για τον έλεγχο δικαιολογητικών κτλ Στην σύμβαση όμως τον συμπληρώνει ο πάροχος. Για τον έλεγχο των δικαιολογητικών εννοείται πως ευθύνεται ο πάροχος, αυτός τα ζητάει άλλωστε. Και επίσης σε περίπτωση λάθους ένα μέρος ευθύνης φέρει και ο πελάτης μια και η σύμβαση που υπόγραψε είναι και δήλωση ότι όλα τα στοιχεία είναι σωστά.
Lucifer Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Οπότε μη βιαστείς πολύ να δώσεις τα "χρωστούμενα" στον νομπελίστα γείτονα, μπορεί να τα χρειαστείς για να πληρώσεις πρόστιμο για πρόβλημα που σου δημιούργησε ο ίδιος μαζί με τον πάροχό του. 1 2
Thanos (Earth -616) Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Επειδή αρχές του 2022 μου συνέβη σχεδόν το ίδιο πράγμα και ρώτησα για να μάθω όλο το κύκλωμα επειδή καιγομουν να μην χάσω το myhome enter. Ο ΔΕΔΔΗΕ εκτελεί τις εντολές συνδεσης/διακοπής που του στέλνουν οι παροχοι. Είναι λίγο περίεργο πως δεν έχει καμία ελεγκτικη ευθύνη από τη στιγμή που είναι ο κύριος της εκάστοτε παροχής. Ο παροχος τώρα μπορεί να σου κάνει εκπροσώπηση σε όποιον αριθμό παροχής γουστάρεις,αρκεί να του δώσεις ένα απαραίτητο δικαιολογητικο έγγραφο (π.χ. μισθωτήριο συμβόλαιο που αναγράφει τον αριθμό παροχής). Κοινώς για άλλη μια φορά σαν καταναλωτής επιβαρύνεσαι με το overhead του να ελέγξεις αν το κύκλωμα παροχοι/ΔΕΔΔΗΕ κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις στη χώρα μας (πάρε μετρήσεις αντί του ΔΕΔΔΗΕ, αντί της ΕΔΑ Αττικής, κυνήγησε την ευδαπ να σου εκδόσει λογαριασμό νερου)
pan05 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Εκτός όλης της ταλαιπωρίας, δηλαδή αν ο άνθρωπος είχε σταθερό συμβόλαιο με τιμές που πλέον δεν υπάρχουν τότε τί; Θα το έχανε επειδή κάποιος άσχετος έβαλε κάπου τον αριθμό της δικής του παροχής; Απαράδεκτο μου φαίνεται. Εγώ θα το τραβούσα μέχρι τέλους (και δεν είμαι τέτοιος γενικότερα, ξέρω που ζω). 1
Thanos (Earth -616) Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 6 λεπτά πριν, pan05 είπε Εκτός όλης της ταλαιπωρίας, δηλαδή αν ο άνθρωπος είχε σταθερό συμβόλαιο με τιμές που πλέον δεν υπάρχουν τότε τί; Θα το έχανε επειδή κάποιος άσχετος έβαλε κάπου τον αριθμό της δικής του παροχής; Απαράδεκτο μου φαίνεται. Εγώ θα το τραβούσα μέχρι τέλους (και δεν είμαι τέτοιος γενικότερα, ξέρω που ζω). Πολύ σωστά, θα έχανε το σταθερό γιατί μετά θα κάνεις νέο συμβόλαιο (αλλάζει η εκπροσώπηση, τα τελευταία ψηφια). Απαράδεκτο είναι,αλλά και δικαστικά να πας τα λεφτά σου σε δικηγορικα έξοδα θα χάσεις,γιατί πολύ απλά και παροχοι και ΔΕΔΔΗΕ καλύπτονται από την έλλειψη ελεγκτικων μηχανισμών (γκουχ γκουχ ΡΑΕ).
Mansora Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Προφανώς ο άλλος ένοικος όταν έκανε αίτηση για μεταφορά έδωσε τον αριθμο που είδε στο ρολόι ο οποιος ήταν του TS και όχι το σωστό που φαίνεται στο μισθωτήριο. .Στη συνέχεια δεν έγινε σωστή επαλήθευση από τον υπάλληλο του παρόχου που κάνουν κρα για καινούργιους πελάτες και τα υπόλοιπα τα ζεις τώρα ..
MauroPaltoudias Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Inuyasha είπε Όταν έρθει το συνεργείο να συνδΈσΕΙ (όταν κάνεις το νέο συμβόλαιο) , θα γίνει αναφορά για ρευματοκλοπη πόσο μάλλον όταν δεν σήκωσες μια ασφάλεια, αλλά έκατσες και σύνδεσες το καλώδιο Και μετά; Το μετά δεν αναφέρθηκε, που έχει πιο πολύ ενδιαφέρον. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2022 από MauroPaltoudias
rodosf1 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Ο παροχος έκανε το λάθος, στη διακοπή έπρεπε κατ εμέ να γυρίσεις το ρολόι πάνω σου με τα νομιμοποιητικα έγγραφα (Ε9) σε όποιον παροχο το είχε ο ενοικιαστής κ μετα να αλλάξεις σε όποια εταιρεία ήθελες. Δε θα έχανες δευτερόλεπτο σύνδεση και θα ανεμενες κ τον ενοικιαστή αφού έχετε κουλτούρα συνεννόησης να πληρώσει πιθανή διαφορά λόγω παροχου. Τώρα για το ότι έχασες το ταδε πρόγραμμα κλπ ψιλά γράμματα κ σε δικαστήριο να πας δε θα ασχοληθεί καν, άλλωστε ο ενοικιαστής που δεν είναι ηλεκτρολόγος - εγκατάστασης θεωρούσε όντως ότι είναι δική του η παροχή κ έπραξε συνειδητά για λογαριασμό του. Μακριά από δικηγόρους για αυτό το θέμα λοιπόν. Αντίθετα ετοιμάσου να μπεις σε δικαστικές περιπέτειες λόγω παράνομης επανασύνδεσης και ρευματοκλοπης, θα αναφερθεί σίγουρα από τους τεχνικούς επανασύνδεσης οι οποίοι θα έχουν την κατάσταση με τις τιμές που είχε το ρολόι όταν έγινε διακοπή μαζί τους. Καλύτερα κλείσε το ρολόι εσυ (μην μπεις με τίποτα σε λογική αποσύνδεσης καλωδίου, μπορεί να σκοτωθείς, ξαναλέω ΜΗΝ) και πάρε ρεύμα από ενα γειτονα με μπαλαντεζα για τα βασικά κ ας εισαι χωρίς ψυγείο/κουζίνα για 2-3 μέρες ακόμα. Στο δικαστήριο θα εκτιμηθεί η καλή σου πρόθεση και πιθανόν να πέσεις στα πολύ μαλακα. Αυτή τη στιγμή το μεγάλο σου πρόβλημα είναι η ρευματοκλοπη, όσο κ αν φαίνεται ότι είναι η αβλεψία του παροχου/γείτονα.
somt Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Μου φαίνεται αδιανόητο να μην με δικαιώσει το όποιο δικαστήριο στην περίπτωση που μου έλαχε ακόμα και για την ρευματοκλοπή. Το καλύτερο δεν σας το είπα, είμαι σε καραντίνα λόγω COVID και θα βγω την Τετάρτη από το σπίτι. Με καταδίκασαν λοιπόν σε μια βδομάδα χωρίς ρεύμα, κουζίνα, ψυγείο, air-condition με πυρετούς, δυσφορία και κορωνοϊούς και δεν θα με δικαιώσουν στο όποιο δικαστήριο; Αυτό που δεν έχω καταλήξει ακόμα είναι αν θα πάω αμυντικά (για την ρευματοκλοπή) ή επιθετικά (για όλη την ταλαιώρια που με υποβάλάνε). Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2022 από somt 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Moderators Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 7 λεπτά πριν, somt είπε Μου φαίνεται αδιανόητο να μην με δικαιώσει το όποιο δικαστήριο στην περίπτωση που μου έλαχε ακόμα και για την ρευματοκλοπή. Το καλύτερο δεν σας το είπα, είμαι σε καραντίνα λόγω COVID και θα βγω την Τετάρτη από το σπίτι. Με καταδίκασαν λοιπόν σε μια βδομάδα χωρίς ρεύμα, κουζίνα, ψυγείο, air-condition με πυρετούς, δυσφορία και κορωνοϊούς και δεν θα με δικαιώσουν στο όποιο δικαστήριο; Αυτό που δεν έχω καταλήξει ακόμα είναι αν θα πάω αμυντικά (για την ρευματοκλοπή) ή επιθετικά (για όλη την ταλαιώρια που με υποβάλάνε). Kαι ομως , σε αυτους δωθηκε εντολη διακοπης επειδη εγινε διακοπη συμβολαιου , εσυ πηγες μονος σου εβαλες ενα καλωδιο και σηκωσες ασφαλεια χωρις να εχεις ενεργο συμβολαιο , αρα ρευματοκλοπη ειναι 2
korakios Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 15 λεπτά πριν, somt είπε Αυτό που δεν έχω καταλήξει ακόμα είναι αν θα πάω αμυντικά (για την ρευματοκλοπή) ή επιθετικά (για όλη την ταλαιώρια που με υποβάλάνε). όντως ? το ρωτάς σοβαρά ?
vali Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Εγώ δεν νομίζω ότι είναι ρευματοκλοπή από την στιγμή που η κατανάλωσή καταγράφεται στον μετρητή. Το ρεύμα που καταναλώνει θα το πληρώσει. Σε σπίτι που είχαμε κάνει διακοπή στο ρεύμα, μετά από 2 χρόνια αποφασίσαμε να το ανακαινίσουμε. Δεν κάναμε επανασύνδεση, αλλά απλώς σηκώσαμε την ασφάλεια από το ρολόι για ένα μήνα περίπου, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Αργότερα που κάναμε σύνδεση στη ΔΕΗ κανείς δεν μας κατηγόρησε για ρευματοκλοπή. Οι κιλοβατώρες που έγραψε το ρολόι κατά την διάρκεια της ανακαίνισης πληρώθηκαν στον πρώτο λογαριασμό. Νομίζω ότι ρευματοκλοπή θεωρείται μόνο όταν παρακάμψεις το ρολόι ή αλλοιώσεις την μέτρηση.
takoulou Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 6 λεπτά πριν, vali είπε Εγώ δεν νομίζω ότι είναι ρευματοκλοπή από την στιγμή που η κατανάλωσή καταγράφεται στον μετρητή. Το ρεύμα που καταναλώνει θα το πληρώσει. Σε σπίτι που είχαμε κάνει διακοπή στο ρεύμα, μετά από 2 χρόνια αποφασίσαμε να το ανακαινίσουμε. Δεν κάναμε επανασύνδεση, αλλά απλώς σηκώσαμε την ασφάλεια από το ρολόι για ένα μήνα περίπου, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Αργότερα που κάναμε σύνδεση στη ΔΕΗ κανείς δεν μας κατηγόρησε για ρευματοκλοπή. Οι κιλοβατώρες που έγραψε το ρολόι κατά την διάρκεια της ανακαίνισης πληρώθηκαν στον πρώτο λογαριασμό. Νομίζω ότι ρευματοκλοπή θεωρείται μόνο όταν παρακάμψεις το ρολόι ή αλλοιώσεις την μέτρηση. Πλεον με το νομο απο το 2017 θεωρειται ρευματοκλοπη... Και ας γραφει ο μετρητης.. https://deddie.gr/Documents2/REUMATOKLOPES/ΦΕΚ_Β_1871_2017_Εγχειρίδιο_Ρευματοκλοπών.pdf https://deddie.gr/Documents2/REUMATOKLOPES/ΦΕΚ_Β_1946_2017_Καθορισμός_Διοικητικά_Oριζόμενης_Tιμής.pdf
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 12 λεπτά πριν, vali είπε Εγώ δεν νομίζω ότι είναι ρευματοκλοπή από την στιγμή που η κατανάλωσή καταγράφεται στον μετρητή. Το ρεύμα που καταναλώνει θα το πληρώσει. Σε σπίτι που είχαμε κάνει διακοπή στο ρεύμα, μετά από 2 χρόνια αποφασίσαμε να το ανακαινίσουμε. Δεν κάναμε επανασύνδεση, αλλά απλώς σηκώσαμε την ασφάλεια από το ρολόι για ένα μήνα περίπου, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Αργότερα που κάναμε σύνδεση στη ΔΕΗ κανείς δεν μας κατηγόρησε για ρευματοκλοπή. Οι κιλοβατώρες που έγραψε το ρολόι κατά την διάρκεια της ανακαίνισης πληρώθηκαν στον πρώτο λογαριασμό. Νομίζω ότι ρευματοκλοπή θεωρείται μόνο όταν παρακάμψεις το ρολόι ή αλλοιώσεις την μέτρηση. παράνομη επανασύνδεση είναι https://xn--oxaabmjcaeektwaaebbir5bl.gr/ρευματοκλοπη/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα