1988panos2171 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Tα κουτάκια που συμπληρώνει ένας μαντράς για να αγοράσει από έξω είναι α) άνω των 170.000χλμ β) μη ατρακάριστο (όχι απαραίτητα σοβαρή ζημιά, μια βουλιαγμένη πόρτα, ένα σπασμένο τζάμι, μια λακούβα στο μαρπιέ πχ) Αυτά είναι που ρίχνουν κατά πολύ την τιμή σε ένα μεταχειρισμένο στο εξωτερικό. Τα 170.000 και τα 250.000χλμ από προσωπική εμπειρία ξέρω ότι δεν είναι καθόλου εμφανή, η εκεί φθορά αντιστοιχεί σε 80-90.000χλμ στα εγχώρια αυτοκίνητα οπότε χωρίς πολλά μαζέματα κατεβαίνουν άνετα. Όσον αφορά τις ζημιές οι εργατοώρες τους είναι πολλαπλάσιες από τις δικές μας, έτσι μια αλλαγή πόρτας εκεί μπορεί να κοστίζει 1500€ και στην Ελλάδα έτοιμη, βαμμένη 500€. Βρείτε ένα συγκεκριμένο μοντέλο με τα ακριβώς ίδια χαρακτηριστικά το ένα με 100.000χλμ και το άλλο με 200.000χλμ και δείτε διαφορά στην τιμή. Δε βγαίνει ο μαντράς αν πάρει αυτό των 100.000χλμ καθώς δε θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τον ιδιώτη. 2
Joshua21 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 25 λεπτά πριν, davarisx είπε Επί του θέματος έχεις κάτι να πεις για να βοηθήσεις κόσμο από τα κοράκια? Εντόπισα μια ανακρίβεια που γράφτηκε και την επισήμανα, αυτή ήταν η συνεισφορά μου.
magicnumbers Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Κατι κερδιζεις κατι χανεις,αμα μπλεκεις με μτχ αγνωστου προελευσης απο μαντρα,δε θα δωσεις ολες σου τις οικονομιες για να παρεις το σουπερ μοντελο που δε θαπαιρνες ποτε καινουριο..Παρε κατι χρηστικο κ νορμαλ,που να μη ξενερωσεις χοντρα στις βλαβες που τυχον βγαλει κ κυριως να ξαναπουλιεται σε παρομοια λεφτα. 3
Sta Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Όλο το car μαντραδες... ιδιώτες ελάχιστοι. Οποτε έχω πουλήσει από το car έρχεται ο κλασσικός ο Έλληνας και παζαρευει τα 100Ε, το αυτοκίνητό αν είναι καθαρό δεν τον νοιάζει. Στο μαντρα κυρία όμως... 4 3
davarisx Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 15 λεπτά πριν, Sta είπε Όλο το car μαντραδες... ιδιώτες ελάχιστοι. Οποτε έχω πουλήσει από το car έρχεται ο κλασσικός ο Έλληνας και παζαρευει τα 100Ε, το αυτοκίνητό αν είναι καθαρό δεν τον νοιάζει. Στο μαντρα κυρία όμως... Όταν ένα αμάξι κοστίζει πχ 8000 ευρώ ο καθένας δεν τα έχει μετρητά να τα δώσει στον ιδιώτη και πέφτει στην παγίδα του μαντρα επειδή του κάνει δόσεις. Εδώ πουλάνε ελληνικά αυτοκίνητα ακόμα και ιδιώτες με γυρισμένα χλμ Δυστυχώς έχουμε ότι μας αξίζει. Στα υπόλοιπα που γράφεις συμφωνώ απόλυτα. 1
Sta Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 5 λεπτά πριν, davarisx είπε Όταν ένα αμάξι κοστίζει πχ 8000 ευρώ ο καθένας δεν τα έχει μετρητά να τα δώσει στον ιδιώτη και πέφτει στην παγίδα του μαντρα επειδή του κάνει δόσεις. Εδώ πουλάνε ελληνικά αυτοκίνητα ακόμα και ιδιώτες με γυρισμένα χλμ Δυστυχώς έχουμε ότι μας αξίζει. Στα υπόλοιπα που γράφεις συμφωνώ απόλυτα. Σωστα ο μαντρας κάνει δόσεις στον αγοραστή και τα σκάει ντούκου σε σκοτωμενη τιμή στον πωλητή. Μια ειλικρινής απορία λοιπόν: τραπεζα είναι ο μαντρας και κάνει δόσεις; η το κάνει μέσω τράπεζας και αυτος; 1
bill999r Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 32 λεπτά πριν, Sta είπε Όλο το car μαντραδες... ιδιώτες ελάχιστοι. Οποτε έχω πουλήσει από το car έρχεται ο κλασσικός ο Έλληνας και παζαρευει τα 100Ε, το αυτοκίνητό αν είναι καθαρό δεν τον νοιάζει. Στο μαντρα κυρία όμως... Έτσι ακριβώς... Πουλούσα επί 2 μήνες περίπου αυτοκίνητο στα 1400 ευρώ... Πεντακαθαρο με όλα τα σέρβις, αλλαγμένο ιμάντα και λαστιχακια που είχαν ακόμα 2 έτη. Γενικά το αυτοκίνητο ήταν σούπερ από όλες τις απόψεις. Έβαζες βενζίνη κ σε πήγαινε όπου ήθελες. Ωστόσο στην αγγελία έγραφα τα πραγματικά του χλμ τα οποία ήταν 280.000. Όσοι ήρθαν να το δούνε έκαναν το γνωστό παζάρι ακόμα κ για 50 ευρώ χωρίς κάποιο ουσιαστικό λόγο. Δηλαδή δεν υπήρχε κάποιο ελάττωμα ώστε να του έκοβα για να διορθώσει τη βλάβη. Τεσπά τελικά αφού στο τέλος βιαζομουν να το διώξω μιας κ είδη είχα πάρει καινούριο και μετακόμιζα επαρχία το έδωσα σε έναν έμπορο που ήρθε φουριοζος για 1000 ευρώ. Το σκότωσα αλλά από την άλλη είχα βαρεθεί την όλη φάση. Την επόμενη μέρα ο έμπορος το έβαλε αγγελία στα 1800 και το πούλησε σε μια μέρα. Δεν ξέρω πως το έκανε, αλλά στην αγγελία δεν αναφέρονταν καθόλου τα Χλμ. 1 2
Joshua21 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, bill999r είπε Την επόμενη μέρα ο έμπορος το έβαλε αγγελία στα 1800 και το πούλησε σε μια μέρα. Δεν ξέρω πως το έκανε, αλλά στην αγγελία δεν αναφέρονταν καθόλου τα Χλμ. Το έχεις απαντήσει μόνος σου παραπάνω: 5 λεπτά πριν, bill999r είπε Ωστόσο στην αγγελία έγραφα τα πραγματικά του χλμ τα οποία ήταν 280.000. Οι περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές όταν βλέπουν πάνω από 100.000 κάτι παθαίνουν και προσπερνάνε, άσχετα τι ηλικία έχει το αυτοκίνητο. 3
Sta Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 6 λεπτά πριν, bill999r είπε Έτσι ακριβώς... Πουλούσα επί 2 μήνες περίπου αυτοκίνητο στα 1400 ευρώ... Πεντακαθαρο με όλα τα σέρβις, αλλαγμένο ιμάντα και λαστιχακια που είχαν ακόμα 2 έτη. Γενικά το αυτοκίνητο ήταν σούπερ από όλες τις απόψεις. Έβαζες βενζίνη κ σε πήγαινε όπου ήθελες. Ωστόσο στην αγγελία έγραφα τα πραγματικά του χλμ τα οποία ήταν 280.000. Όσοι ήρθαν να το δούνε έκαναν το γνωστό παζάρι ακόμα κ για 50 ευρώ χωρίς κάποιο ουσιαστικό λόγο. Δηλαδή δεν υπήρχε κάποιο ελάττωμα ώστε να του έκοβα για να διορθώσει τη βλάβη. Τεσπά τελικά αφού στο τέλος βιαζομουν να το διώξω μιας κ είδη είχα πάρει καινούριο και μετακόμιζα επαρχία το έδωσα σε έναν έμπορο που ήρθε φουριοζος για 1000 ευρώ. Το σκότωσα αλλά από την άλλη είχα βαρεθεί την όλη φάση. Την επόμενη μέρα ο έμπορος το έβαλε αγγελία στα 1800 και το πούλησε σε μια μέρα. Δεν ξέρω πως το έκανε, αλλά στην αγγελία δεν αναφέρονταν καθόλου τα Χλμ. Έτσι πάει διότι ο καθείς θεωρεί ότι βγαίνει κερδισμένος από μια συναλλαγή αν σου κόψει από τα λεφτά που θέλεις, τι προϊόν πήρε δεν τον νοιάζει. Αυτή είναι η δουλειά του εμπορα, να το πάρει από τον απηυδισμενο πωλητή σκοτωμένο και να το πουλήσει την επόμενη ημέρα πιο πάνω. Εγώ το αυτοκίνητο μου σε μαντρα δεν το δίνω ποτέ, και παραπάνω να μου δώσει. Πρέπει να μπει μάθημα στα σχολεία που να τα διδάσκει αυτά. 3
Hk2004gr Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Πριν 3 μήνες πούλησα μια Mercedes του 2001 με 236.000χλμ, που είχα. Το αυτοκίνητο ήταν ο ορισμός του καθαρού & άριστου και όχι οι γελοιότητες που βλέπουμε μέσα στο car που έχει γεμίσει με "άριστα" οχήματα. Ειδικά στη συντήρηση όπου κάθε 10.000km ή χρόνο (ό,τι ερχόταν πρώτο), έκανα service αλλάζοντας περισσότερα από τα κλασσικά (λάδια-φίλτρο), ΚΑΘΕ εργασία που υπήρχε στο πλήρως ενημερωμένο βιβλίο service, συνοδευόταν και με το αντίστοιχο τιμολόγιο σε ντοσιέ. Δεχόμουν οποιοδήποτε έλεγχο, οπουδήποτε ήθελε ο ενδιαφερόμενος. Το αυτοκίνητο ήταν γκαραζάτο εξ αρχής, πραγματικά πεντακάθαρο ενώ δεν χρειαζόταν ούτε 1ε να βάλει ο νέος ιδιοκτήτης για να αλλάξει κάτι. Μέχρι και 3/4 βενζίνη είχε😄. Δεν υπήρχε ψεγάδι πουθενά. Το έβαλα σε μια πολλή τίμια & λογική τιμή και δεν ζήτησα τίποτα παράλογο όπως κάνουν αρκετοί & τα κοιτάνε για μήνες. Με απλά λόγια ήμουν πάααααρα πολύ κοντά στον μέσο όρο τιμής. Το αυτοκίνητο πουλήθηκε μέσα σε 15 μέρες. Σαν αυτό και με τόσο λεπτομερές ιστορικό δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλά στην Ελλάδα. Το πιστεύετε, ότι πάραυτα με είχαν ταράξει στα παζάρια; Όσοι το είδαν το ήθελαν αλλά ίσχυε ότι όλοι θέλουν να πουλάνε ακριβά & να αγοράζουν τσάμπα γιατί είναι μάγκες. Δεν κατέβαινα ούτε 0,10ε από την τιμή κάτι που ξεκαθάριζα τόσο στην αγγελία όσο κι όταν το σχολίαζαν τηλεφωνικώς. Στη συνάντηση εννοείται πως έκαναν ξανά προσπάθεια για παζάρια. Ένας μάλιστα ήταν τόσο αγενής από κοντά που αναγκάστηκα να τον διώξω. Ο τελικός κάτοχος έκανε 300χλμ ταξίδι, το είδε, δεν ήθελε να το πάει κάν σε μηχανικό, δεν είπε κουβέντα για την τιμή ενώ επέμενε να μου κάνει το τραπέζι την ημέρα της αγοράς & στη συνέχεια να μου στείλει λάδι & κρασί (παρά την ευγένειά του, αυτά δεν τα δέχτηκα). ΚΥΡΙΟΣ. Αυτό το σχολιάζω γιατί συνάντησα απαράδεκτους ανθρώπους. Έβλεπαν κάτι που ήθελαν, έλεγαν οι ίδιοι τι σαβούρες είχαν δει, η τιμή τους έκανε και πάραυτα έκαναν γελοία & προσβλητικά παζάρια για να το αγοράσουν στην τιμή των ερειπίων. Το ερώτημα είναι, αφού θέλουμε το καλό γιατί δεν δίνουμε +500ε και να πούμε κι ευχαριστώ ώστε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο; Παρά κοιτάμε πονηρές λύσεις και που θα τον βρούμε τον καθένα; Αντίστοιχα το αυτοκίνητο που αγόρασα στην συνέχεια, το πλήρωσα +1500ε από τον μέσο όρο αλλά διέφερε σημαντικά. Πήρα ένα αψεγάδιαστο & άριστα συντηρημένο αυτοκίνητο αντίστοιχης κατάστασης με αυτό που είχα. Είμαι σίγουρος γι αυτό, έχω όλα τα έγγραφα (όπως είχα και σ αυτό που έδωσα) και κοιμάμαι ήσυχος. Ούτε γυρισμένα χιλιόμετρα, ούτε έμποροι ούτε απατεώνες. Όλα καθαρά & νοικοκυρεμένα. Με απλά λόγια, ακόμα κι αν δεν σας το επιτρέπουν τα οικονομικά σας, μην κοιτάτε φθηνά & δήθεν καλά. Καλύτερα να έχει κάνει παραπάνω χιλιόμετρα και να έχει περισσότερα χρόνια στο δρόμο αλλά να είναι σωστό παρά τέτοιες περιπέτειες... Δεν υπάρχει παλιό αυτοκίνητο. Υπάρχει καλό & κακό αυτοκίνητο. Γι αυτό και για όλα υπάρχει κι ένας ενδιαφερόμενος. Στην τελική, πέραν από ό,τι είναι για τον καθένα το αυτοκίνητο, τις ζωές μας βάζουμε μέσα κι αυτές κοστίζουν πολύ περισσότερα από 100 & 200ε σε παζάρια. Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2022 από Hk2004gr 22
1comment Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Καλά, είναι δυνατόν το 2022 να μην υπάρχει δυνατότητα από κτεο ή από υπουργείο μεταφορών πριν την αγορά να μαθαίνεις τα πραγματικά χιλιόμετρα;
Tsino Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 αυτη η εταιρική εφαρμογή που αναφέρειςπου βάζεις στο κινητό και συνδέεται με bluetooth που τη βρίσκεις?
mechpanos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Όπως λένε όλοι είναι κανόνας τα γυρισμένα χλμ. Γι' αυτό απαιτείται έλεγχος σε έμπειρο συνεργείο της εμπιστοσύνης του πελάτη ΠΡΙΝ την πώληση. Φίλος είχε βρει ένα αμάξι για την αδερφή του, στα 90.000km. Το πάει στην αντιπροσωπεία το τσεκάρει είχε αλλάξει ιμάντα στις 120.000km! Του βρίσκει και κάτι άλλα που ήθελε, γυρνάει λέει κοίτα το αμάξι θα το πάρουμε αλλά ενάμισι χιλιάρικο κάτω. Μα μου κάτι πήγε να πει η μαντρού, τελικά το έδωσε! Τι βγάζουν ρε φίλε, όμως, πόσο τα παίρνουν δηλαδή!!! 1
Nabuko Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, mechpanos είπε Τι βγάζουν ρε φίλε, όμως, πόσο τα παίρνουν δηλαδή!!! Δες εδώ κάποια από τα αυτοκίνητα που θα δεις σε λίγο καιρό στο car.gr σε αγγελίες μαντράδων. Διάλεξα τυχαία opel, τσέκαρε και άλλες μάρκες πχ αυτό εδώ με 6χιλιάρικα και 150.000 χλμ, όταν έρθει Ελλάδα σε τι τιμή θα πωλείται και πόσα χλμ θα γράφει στο κοντέρ? 😅 Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2022 από Nabuko 1
mechpanos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 9 λεπτά πριν, Nabuko είπε πχ αυτό εδώ με 6χιλιάρικα και 150.000 χλμ, όταν έρθει Ελλάδα σε τι τιμή θα πωλείται και πόσα χλμ θα γράφει στο κοντέρ? 😅 Το βλέπω στα 10χιλ. με κοντέρ στα 70-80χιλ χλμ 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα