Προς το περιεχόμενο

Διπλασιασμός ταχυτήτων σταθερής στο δίκτυο της Vodafone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 μερες μετα την επισκεψη του τεχνικου η γραμμη παραμενει υποδειγματικη (οπως ηταν μετα απο restart)
εφαγε εχθες και ωραια βροχη και δεν επηρεαστηκε σε τιποτα
ο τεχνικος προτεινε να την αφησουμε 4 μερες και να κλεισουμε τη βλαβη
με πηραν απο τη βονταφον να τη κλεισουμε σημερα (2 μερες μετα) ειπα οχι (και με βαση το 4ημερο που ειπε ο τεχνικος) οποτε θα κλεισει δευτερα αν ολα πανε καλα
συμπερασμα; ο τεχνικος επρεπε να ειχε ερθει στη βδομαδα και οχι στον 1,5 μηνα...
τι εκανε; ισως καθαρισε τις συνδεσεις στο κατανεμητη δε ξερω, δεν ημουν εκει
δεν εφταιγε καμια εσωτερικη καλωδιωση παντως για τα λαθη και για τη πτωση της ταχυτητας ουτε το καλωδιο το 5μετρο απο το κατανεμητη ως το ρουτερ (προφανως)

image.jpeg.06a7dd7a754c70ab42165da7e6311dab.jpeg

Επεξ/σία από akaloith
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 30/7/2022 στις 8:54 ΜΜ, vorlon68 είπε

Διπλασιασμό κάνουν μόνο οταν δεν υπάρχει fiber. Αν υπάρχει την πάτησες, οπως εγω.

Προφανώς και δεν ισχύει αυτό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

προφανως το μπερδεμα εχει γινει ως εξης
συνηθως εκει που εχει fiber δεν εχει vdsl
πχ ενας φιλος ηταν κολλημενος στην 24αρα χωρις vdsl
ηρθε η οπτικη ινα, αυτος ομως δεν μπορει να διπλασιαστει σε 50αρα γιατι το επομενο σκαλοπατι του ειναι η οπτικη ινα , δεν υπαρχει vdsl για να διπλασιασει τα 24 του
οταν εχει καλυψη vdsl δεν υπαρχει κανενας λογος να μη διπλασιασεις (αν προσφερεται) ειτε υπαρχει ινα ειτε οχι

Επεξ/σία από akaloith
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

8/8 - 26/9 εκλεισε η βλαβη

παραμενει 7 ημερες η γραμμη "αλανθαστη" μετα την επισκεψη του τεχνικου της vodafone
και ολο το σφαλμα ριχτηκε στη λαθος μεικτονομηση; καλωδιο απο το καφαο ως το κατανεμητη απο τη κοσμοτε που ειναι δικο της το καφαο, κατι τετοιο
καμια νυχτεριδα μεσα στο κατανεμητη μας, για την ακριβεια ειναι ιδανικη περιπτωση γιατι δεν εχει 500 γραμμες μεσα αλλα μολις 2 και μονο η μια εχει ιντερνετ
& φυσικα κανενα θεμα εσωτερικης καλωδιωσης σπιτιου
περιμενω τωρα να πιστωθει ο λογαριασμος να δω οτι βαζουν σωστο διαστημα γιατι δεν πληρωσα κανενα λογαριασμο ωστε να περιμενω ΑΦΟΥ κλεισει η βλαβη να παρω τα λεφτα πισω.

image.jpeg.3ee3faee63a65bae55e06d6557b4f653.jpeg

image.jpeg.64c13ccf2925c590cd88a8ec1bf6e0f6.jpeg

Επεξ/σία από akaloith

ζητήσα την δωρεάν αναβάθμιση που δινει η voda απο 50 σε 100mbps , και ενω διπλασιάστηκε το upload το download έμεινε απαράλλακτο οπως στα 50mbps , απο την voda μου ειπαν οτι δεν βλεπουν κατι λαθος αυτοι και πρεπει να ερθει τεχνικος , εμενα μου φαινεται περίεργο να φταίει το σπιτι εκτος και θελει αλλο ρουτερ , υπαρχει περίπτωση να φαινετε οτι εχει γινει αναβάθμιση αλλα να μην εχουν ξεκλειδώσει πραγματικά τα 100mbps ?

ice-screenshot-20220926-104314.png

1 ώρα πριν, akaloith είπε

αφου η γραμμουλα οπως ειναι πιανει μαξ 58 πως να φτασει τα 100; :)

δεν ξερω απλα νομιζα οτι Attainable Rate ειναι αναλογα και τι ταχύτατα  ειναι ενεργοποιημένη , πχ και το  Attainable Rate στο upload  δεν ηταν 31000 με την 50αρα, τωρα πηγε εκει με την αναβάθμιση 

2 ώρες πριν, Votritis είπε

ζητήσα την δωρεάν αναβάθμιση που δινει η voda απο 50 σε 100mbps , και ενω διπλασιάστηκε το upload το download έμεινε απαράλλακτο οπως στα 50mbps , απο την voda μου ειπαν οτι δεν βλεπουν κατι λαθος αυτοι και πρεπει να ερθει τεχνικος , εμενα μου φαινεται περίεργο να φταίει το σπιτι εκτος και θελει αλλο ρουτερ , υπαρχει περίπτωση να φαινετε οτι εχει γινει αναβάθμιση αλλα να μην εχουν ξεκλειδώσει πραγματικά τα 100mbps ?

ice-screenshot-20220926-104314.png

Τσεκαρε και διορθωσε πρωτα την εσωτερικη καλωδιωση σου. αν παραμεινει το προβλημα του χαμηλου συγχρονισμου, δηλωσε βλάβη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ειναι ολες οι γραμμες ικανες να φτασουν τα 100-200
γι αυτο μπορει να φταιει το καλωδιο που φτανει απο το καφαο
η συνδεση στο κατανεμητη
το ρουτερ
το καλωδιο απο το κατανεμητη ως το ρουτερ
η συνδεση απο το ρουτερ στο κινητο - υπολογιστη
οταν ολα αυτα συνεργαστουν σωστα εχεις τις υψηλες ταχυτητες

σε μενα λοιπον η ευκολη λυση ηταν να κατηγορησουνε τον παλιο κατανεμητη και την εσωτερικη καλωδιωση
τελικα εφταιγε το καλωδιο απο το καφαο ως το κατανεμητη μας το οποιο ανελαβε η κοσμοτε καθως ηταν δικο της το καφαο
προφανως τα τσεκαρεις ολα & φυσικα "βλαβη"
το πολυ πολυ να καταληξεις στο οτι αυτο μπορει η γραμμη σου αυτο δινει αν αποκλειστουν τα παραπανω

Επεξ/σία από akaloith

7 ώρες πριν, akaloith είπε

δεν ειναι ολες οι γραμμες ικανες να φτασουν τα 100-200
γι αυτο μπορει να φταιει το καλωδιο που φτανει απο το καφαο
η συνδεση στο κατανεμητη
το ρουτερ
το καλωδιο απο το κατανεμητη ως το ρουτερ
η συνδεση απο το ρουτερ στο κινητο - υπολογιστη
οταν ολα αυτα συνεργαστουν σωστα εχεις τις υψηλες ταχυτητες

σε μενα λοιπον η ευκολη λυση ηταν να κατηγορησουνε τον παλιο κατανεμητη και την εσωτερικη καλωδιωση
τελικα εφταιγε το καλωδιο απο το καφαο ως το κατανεμητη μας το οποιο ανελαβε η κοσμοτε καθως ηταν δικο της το καφαο
προφανως τα τσεκαρεις ολα & φυσικα "βλαβη"
το πολυ πολυ να καταληξεις στο οτι αυτο μπορει η γραμμη σου αυτο δινει αν αποκλειστουν τα παραπανω

Είναι λίγο-πολύ και σε ποιον agent θα πέσεις για το τι διαχείριση θα κάνει και πόσο του "κόβει" για να το στείλει βλάβη. Πολλοί και το βλέπω και τώρα στην Nova, κάνουν reboot router, ανεβάζει το Sync και είναι όλα καλά κλείνουν την βλάβη.
Μερικοί -ανάμεσα και γω- κοιτάμε ιστορικό συγχρονισμού και φαίνεται αν είναι κάτι που το κάνει συχνά ή όχι. Αν το κάνει συχνά και έχεις ξανακαλέσει για το ίδιο θέμα, τότε αποστολή τεχνικού, μπορεί να είναι κάτι απλό όπως επαναμεικτονόμιση και να είναι οκ μετά ή μπορεί να πρέπει να πάει ΟΤΕ.

@Voltritis δες αυτό που είπαν τα παιδιά με την εσωτερική για αρχή, αν έχεις γνώσεις να κάνεις απομόνωση οριζόντιας δηλαδή να μην δίνει σήμα στις άλλες πρίζες του σπιτιού και να μείνει μόνο η κεντρική, δοκιμή και το router μόνο του χωρίς να έχει splitter από πρίζα τηλεφώνου προς DSL port του router και δες πως πάει.
Αν είσαι κάτω από 90mbps δώσε το βλάβη αφού τους πεις τι έκανες και εσύ από troubleshooting.
Αν έχεις 80mbps sync και 11upload δεν πάει βλάβη ΟΤΕ να ξέρεις καθώς ο ΟΤΕ κοιτάει να είσαι στα 90mbps μεικτά με το upload. Αν είσαι κάτω από 80mbps download θα το πάει ή ο τεχνικός ή το 2nd βλάβη ΟΤΕ για χαμηλό sync

3 ώρες πριν, comfuzio είπε

@Voltritis δες αυτό που είπαν τα παιδιά με την εσωτερική για αρχή, αν έχεις γνώσεις να κάνεις απομόνωση οριζόντιας δηλαδή να μην δίνει σήμα στις άλλες πρίζες του σπιτιού και να μείνει μόνο η κεντρική, δοκιμή και το router μόνο του χωρίς να έχει splitter από πρίζα τηλεφώνου προς DSL port του router και δες πως πάει.
Αν είσαι κάτω από 90mbps δώσε το βλάβη αφού τους πεις τι έκανες και εσύ από troubleshooting.
Αν έχεις 80mbps sync και 11upload δεν πάει βλάβη ΟΤΕ να ξέρεις καθώς ο ΟΤΕ κοιτάει να είσαι στα 90mbps μεικτά με το upload. Αν είσαι κάτω από 80mbps download θα το πάει ή ο τεχνικός ή το 2nd βλάβη ΟΤΕ για χαμηλό sync

το σπιτι ειναι παλιο , οπότε μπορει να φταίει η εσωτερική καλωδίωση , θα κοιτάξω προς το παρων μονο την πρίζα αν φταίει γιατι εχω αλλες δουλειες τωρα και δεν μπορω να ασχοληθώ περισσοτερο , βασικά και η 50αρα με καλύπτει απλα επειδή ηταν δωρεάν η αναβάθμιση την ζητήσα  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεσα Ιουλίου έκανα αναβάθμιση από 24αρα σε 50αρα και αμέσως μετά ζήτησα και πήρα άμεσα το δωρεάν διπλασιασμό σε 100αρα, με βάση την ανακοίνωση τους. Σήμερα με κάλεσαν ότι έχω προσφορά για αναβάθμιση σε 200αρα και μάλιστα με 21.80€, δηλαδή 1€ κάτω σε σχέση με το τι έδινα αρχικά για 50αρα και μετά για 100αρα. 

Το θέμα μου είναι...αυτή τη στιγμή στο ρούτερ βλέπω actual 109999/10999 και attainable 137656/60214. Όταν το είπα αυτό στην υπάλληλο μου είπε να το ελέγξει μισό λεπτό και τελικά μου είπε πως βλέπει πως θα πιάνει γύρω στα 180000. Υπάρχει περίπτωση να μπορεί όντως να πιάσει πιο πάνω από το τωρινό attainable ή λέει παπατζες; Με προβληματίζει...μην πάω από μια σταθεροτατη 100αρα που τερματίζει, σε προβληματική 200αρα που δεν θα είναι καν τόσο. Βέβαια, αν έχει πρόβλημα εικάζω πως θα μπορώ να κάνω δωρεάν υποβάθμιση πάλι σε 100 και να παραμείνω και με το 1€ χαμηλότερα. 

Τί θα κάνατε στη θέση μου;

Επεξ/σία από _Biohazard_

9 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε

Μεσα Ιουλίου έκανα αναβάθμιση από 24αρα σε 50αρα και αμέσως μετά ζήτησα και πήρα άμεσα το δωρεάν διπλασιασμό σε 100αρα, με βάση την ανακοίνωση τους. Σήμερα με κάλεσαν ότι έχω προσφορά για αναβάθμιση σε 200αρα και μάλιστα με 21.80€, δηλαδή 1€ κάτω σε σχέση με το τι έδινα αρχικά για 50αρα και μετά για 100αρα. 

Το θέμα μου είναι...αυτή τη στιγμή στο ρούτερ βλέπω actual 109999/10999 και attainable 137656/60214. Όταν το είπα αυτό στην υπάλληλο μου είπε να το ελέγξει μισό λεπτό και τελικά μου είπε πως βλέπει πως θα πιάνει γύρω στα 180000. Υπάρχει περίπτωση να μπορεί όντως να πιάσει πιο πάνω από το τωρινό attainable ή λέει παπατζες; Με προβληματίζει...μην πάω από μια σταθεροτατη 100αρα που τερματίζει, σε προβληματική 200αρα που δεν θα είναι καν τόσο. Βέβαια, αν έχει πρόβλημα εικάζω πως θα μπορώ να κάνω δωρεάν υποβάθμιση πάλι σε 100 και να παραμείνω και με το 1€ χαμηλότερα. 

Τί θα κάνατε στη θέση μου;

Καλημέρα, δες σε τι προφίλ είσαι, αν είσαι σε 17Α τόσο είναι το μαξ που δίνει το 17Α, όταν πας στα 200 θα είσαι σε 35b αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα φτάνεις τόσο ψηλά αλλά λογικά θα φτάνεις μιας που φαίνεται καλό το attainable για 17Α.

Ανέβασε ένα pic από τα stats της γραμμής από το router σου

57 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Καλημέρα, δες σε τι προφίλ είσαι, αν είσαι σε 17Α τόσο είναι το μαξ που δίνει το 17Α, όταν πας στα 200 θα είσαι σε 35b αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα φτάνεις τόσο ψηλά αλλά λογικά θα φτάνεις μιας που φαίνεται καλό το attainable για 17Α.

Ανέβασε ένα pic από τα stats της γραμμής από το router σου

Σε ευχαριστω!

Ναι, 17Α είναι τώρα.

Ανεβάζω stats.

Screenshot_20220930-112846_Chrome.jpg

13 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε

Μεσα Ιουλίου έκανα αναβάθμιση από 24αρα σε 50αρα

για να εισαι σε 24αρα ως ιουλη μαλλον δεν καιγοσουν για "τεραστιες" ταχυτητες
οποτε αν οντως ειναι ετσι και η 100αρα μια χαρα ειναι εκτος αν καιγεσαι για το 20 upload
η γραμμη οντως μπορει να γινει λιγοτερο σταθερη
τι αλλαξε αραγε και δινουν και 200αρα και με λιγοτερα λεφτα;
να πεις οτι θελαν να σου ξανανανεωσουν το συμβολαιο εγινε προσφατα φανταζομαι με τον "διπλασιασμο"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...