Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στη δουλειά μας υποχρεώνουν εδώ και μερικές μέρες να φοράμε μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 40 βαθμούς. Είναι νόμιμο αυτό; Πολλοί δυσκολεύονται να ανασάνουν ειδικά μετά από σωματική κόπωση.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dawowe9946 είπε

Στη δουλειά μας υποχρεώνουν εδώ και μερικές μέρες να φοράμε μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 40 βαθμούς. Είναι νόμιμο αυτό; Πολλοί δυσκολεύονται να ανασάνουν ειδικά μετά από σωματική κόπωση.

https://www.e-nomothesia.gr/kat-ygeia/astheneies/koine-upourgike-apophase-dia-gp-oik-38083-2022.html

Σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων είναι υποχρεωτικό, σε κάποιες οχι. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ΠΟΣΕΙΔΩΝ είπε

Τι δουλειά είναι, ιδιωτικό, δημόσιο, πολυεθνική, εταιρεία?

Ιδιωτική εταιρεία στην Καλαμάτα είναι. Υπάλληλοι και χειριστές κλαρκ είμαστε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, dawowe9946 είπε

Το λογικό είναι να φοράς μάσκα όταν είσαι κοντά σε άλλους, ειδικά σε κλειστούς χώρους, πχ δεν υπάρχει λόγος να είσαι στο κλαρκ και να φοράς μάσκα.Τι θα γίνει, θα κολλήσει covid το φορτίο στην παλέτα;

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Το λογικό είναι να φοράς μάσκα όταν είσαι κοντά σε άλλους, ειδικά σε κλειστούς χώρους, πχ δεν υπάρχει λόγος να είσαι στο κλαρκ και να φοράς μάσκα.Τι θα γίνει, θα κολλήσει covid το φορτίο στην παλέτα;

Λογικό μπορεί να είναι αλλά δεν θέλω. Οπότε μπορεί να με υποχρεώσει;

• Confused 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, dawowe9946 είπε

Μόνο βάσει νόμου μπορεί, αν το ορίζει για αυτόν τον κλάδο που δεν νομίζω.Είναι ο κλάδος σου στο ΦΕΚ;

Ομως μπορεί κάνει άλλα με διάφορους τρόπους η να σε απολύσει γιατί έτσι θέλει.

Δημοσ.

Γράψε τουλάχιστον δεν μπορώ/με ενοχλεί. 

Φταίει ο εργοδότης σου που προσλαμβάνει κακομαθημένα 12χρονα, θα έλεγε κάποιος κακοήθης.

• Like 9
Δημοσ.

Δεν λέει κάτι αυτό.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν υπάρχει δεν θέλω. 

Τώρα άμα σου προκαλει προβλήματα αναπνοής και δυσπνοια, μπορείς να το συζητήσεις με τον εργοδότη, αν και δεν παίζει να λάβεις εξαίρεση διότι μετά να σε βλέπουν όλοι οι συνάδελφοι και είτε να τα βάλουν μαζί σου είτε θα σηκώσουν μπαιράκι και ο εργοδότης θα ρίξει σε εσένα το φταίξιμο. 

Δες και τι λέει η νομοθεσία, δε νομίζω να σας υποχρεώνει έτσι απλά μπορεί να φοβάται τα πρόστιμα. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dawowe9946 είπε

Στο κλάρκ εννοείται όχι αλλά στα γραφεία μέσα μαζί με άλλους είναι στην κρίση του, άλλωστε δική του είναι η επιχείρηση, λειτουργεί όπως θέλει ο ίδιος και μπορεί να το δικαιολογήσει σαν θέμα υγείας. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, dawowe9946 είπε

Μπορείς να παραιτηθείς αν νομίζεις ότι υπερβαίνει τα εσκαμμένα. 

• Like 4
Δημοσ.
5 ώρες πριν, dawowe9946 είπε

Και στην δικιά μου εργασία είχαμε κάποιους που δεν ήθελαν, και αισθανοντουσαν μια αδιαθεσία αλλά δεν "είχαν" τίποτα γιατί κορονοιος δεν υπάρχει και ερχόντουσαν στην δουλειά. Ξέρεις το αποτέλεσμα;; Είμαι στο κρεβάτι και χαιρετάω το καράβι που θα έπαιρνα σήμερα για διακοπές...

• Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 5
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε

Και στην δικιά μου εργασία είχαμε κάποιους που δεν ήθελαν, και αισθανοντουσαν μια αδιαθεσία αλλά δεν "είχαν" τίποτα γιατί κορονοιος δεν υπάρχει και ερχόντουσαν στην δουλειά. Ξέρεις το αποτέλεσμα;; Είμαι στο κρεβάτι και χαιρετάω το καράβι που θα έπαιρνα σήμερα για διακοπές...

Τα ιδια και στο γραφειο της συζυγου μου .Ηρθε η αλλη με πυρετο ,αλλα επειδη κορωνοιος γιοκ,αρρωστησαν τα 7 απο τα 10 ατομα.Δυο ακομα νοσηλευονται.Η δικια μου ευτυχως την εβγαλε με 3 μερες πυρετο ,αλλα δε  μπορει να τρεξει ,ακομα και σκαλες την κουραζουν.

Αλλα ενταξει κορωνοιος δεν υπαρχει,αφου ο μαγος της φυλης μας ειπε οτι ειναι ματιασμα.

• Like 4
Δημοσ.
9 ώρες πριν, dawowe9946 είπε

Για δωσε κανα Hint.

6 ώρες πριν, dawowe9946 είπε

Ανεμβολιαστος;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...