Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Είμαι μαθήτρια της Β' Λυκείου (μόλις αποφοίτησα από την Α') και στοχεύω στην Ιατρική Αθηνών. Δυστυχώς, δυνατότητα φροντιστηρίου δεν υπάρχει. Έχω ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδες προετοιμασία για Β' Λυκείου ώστε να είμαι ήδη μπροστά στα μαθήματα όταν ξεκινήσει το σχολείο, έχοντας αγοράσει βοηθήματα του Πουκαμισά. Για να έχετε μία γενική εικόνα, είμαι καλή μαθήτρια και θεωρώ ότι οι βάσεις μου είναι σχετικά γερές. Έβγαλα γενικό μέσο όρο 19,9 στα 20. Επίσης, φέτος διακρίθηκα και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (το αναφέρω αυτό για να σχηματίσετε μία άποψη) και όλα αυτά χωρίς κάποια επιπλέον βοήθεια. Μου αρέσει το διάβασμα και είμαι διατεθειμένη να λιώσω στο διάβασμα και να κουραστώ, γενικά έχω πολλή θέληση και όρεξη, και αυτό από μόνο του δεν είναι θέμα. Θεωρείτε ότι ο στόχος μου είναι ρεαλιστικός; Μπορώ να τα καταφέρω χωρίς φροντιστήριο;

Επεξ/σία από guacamole
Δημοσ.

Φυσικά μπορείς. Το σχολείο από μόνο του όμως δεν αρκεί να σε προετοιμάσει για να αριστεύσεις. Αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα για φροντιστήριο τότε αγόρασε κάποια βιβλία/βοηθήματα για προετοιμασία πανελληνίων και δούλεψε με αυτά.

• Like 1
Δημοσ.

Είτε σου πούμε ότι μπορείς είτε ότι δεν μπορείς, εσύ πρέπει να προσπαθήσεις. Ακόμα κι αν δεν είναι η ιατρική Αθηνών, φαντάζομαι ότι σε ενδιαφέρει να σπουδάσεις, οπότε η προσπάθειά σου θα σου δώσει περισσότερες επιλογές. Καλή επιτυχία.

Το φροντιστήριο σου δίνει κυρίως υποστήριξη ώστε να διαβάζεις συστηματικά. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κουβεντιάζεις με τους συμμαθητές σου που έχουν παρόμοιους στόχους για να δεις τι κάνουν στο φροντιστήριο. Π.χ. ποια ύλη καλύπτουν μέχρι τα Χριστούγεννα της Β' Λυκείου; Σε τι είδους ασκήσεις επικεντρώνονται; Ώστε να φροντίζεις να ακολουθείς έναν παρόμοιο ρυθμό κι εσύ. Το πιο δύσκολο θα είναι να είσαι συστηματικά επιμελής, με σαφείς στόχους κάθε εβδομάδα/μήνα και να τους εκπληρώνεις.

Επίσης, σε θεωρητικό επίπεδο, θα μου φαινόταν χρήσιμο να μπορείς να δίνεις κανένα διαγώνισμα σε κάποιο φροντιστήριο για να δεις πού βρίσκεσαι σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο φροντιστήριο στην περιοχή σου που θα σου το επέτρεπε με ένα μικρό αντίτιμο το οποίο ενδεχομένως να είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητες της οικογένειάς σου. Δηλαδή, κάθε 3 μήνες για παράδειγμα, να συμμετέχεις στα διαγωνίσματα που κάνουν για τους φοιτητές τους κι έτσι να καταλαβαίνεις κι εσύ ότι πας καλά ή ότι πρέπει να προσπαθήσεις περισσότερο σε έναν τομέα.

• Like 2
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

@guacamole Κοίταξε τι γίνεται στην περιοχή σου με κοινωνικά φροντιστήρια. Ας πούμε ξέρω ότι ο δήμος Πατρέων έχει, και κάτι είδα και για δήμο Αθηναίων και αρχιεπισκοπή Αθηνών.  Χωρίς καθόλου φροντιστήριο, ιδιαίτερα οι πολύ υψηλές σχολές είναι δύσκολες (γιατί δυστυχώς οι πανελλήνιες είναι ανταγωνιστικές εξετάσεις, στις οποίες δεν πρέπει να γράψεις καλά, αλλά καλύτερα από τους άλλους που κυνηγούν την ίδια σχολή).

Επίσης, υπάρχουν πολλοί δρόμοι να πετύχεις κάτι. Μια παλιά μου συμμαθήτρια, κολλημένη άγρια με την ιατρική, πέρασε νοσηλευτική ΤΕΙ. Τελείωσε τη νοσηλευτική και μπήκε ιατρική με κατατακτήριες. Επίσης ξέρω 2 γιατρούς που αρχικά ήταν μαίες (η μία είναι και "όνομα").

Δημοσ.

αυτο με τα κοινωνικα φροντιστηρια παιζει οντως. Εχω εναν φιλο που εκανε μαθηματικα και εκθεση σε κοινωνικο φροντιστηριο. Ειχα ρωτησει και εγω για να κανω αλλα δεν ειχα προλαβει θεσεις. Οποτε ψαξτο απο νωρις για να προλαβεις θεση.

• Like 1
Δημοσ.

Ψαξου για κοινωνικο φροντιστηριο. Εδινα φετος και εχω γνωστο που δεν ειχε την οικονομικη δυνατοτητα να παει φροντιστηριο, πηγε σε κοινωνικο και συγκεντρωσε 13000 μορια περιπου απο πολυτεχνικο κιολας. 

• Like 1
Δημοσ.

Αρχικά ψάξε για κοινωνικό φροντιστήριο στην περιοχή σου όως ήδη σου είπαν, αλλιως δες αν το σχολείο προσφέρει ενισχυτική διδασκαλία. Μετά σκέψου και τις άλλες πόλεις,  αν οικονομικά έχετε δυσκολίες και το εισοδημα είναι χαμηλο ή υπάρχουν άλλα κοινωνικά κριτήρια μπορείς να μείνεις σε εστία. Στα Γιάννενα πχ οι εστίες είναι μεσα στην πανεπιστημιούπολη όπως και η λέσχη για φαγητό και δέχονται μεγάλο αριθμό φοιτητών σε σχέση με άλλες πόλεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...