murcielago580 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 28 λεπτά πριν, infidel είπε Κανονικά πρέπει να βλέπουμε όχι μόνο το drone αλλά και ότι είναι γύρο του. Δλδ δεν μπορώ να βάλω ένα led που φαίνεται από τα 4χλμ και να πω ότι να, το βλέπω Η κάμερα δε μετράει, πρέπει να το βλέπω εγώ με τα μάτια μου Στην πραγματικότητα (στην Ελλάδα) δεν πρόκειται να σε ελέγξει κανένας, εκτός και να γίνει κάποια στραβή (πχ πέσει το drone πάνω σε κανέναν άνθρωπο) Τότε μόνο θα ασχοληθούν αν έχεις άδεια, αν πετούσες πιο μακριά από το νόμο κτλ Στην Ελλάδα ο καθένας πετάει όπως γουστάρει. ΠΧ αυτό το video Πετάει πάνω από αρχαιολογικούς χώρους που θέλει άδεια από την αρχαιολογία. Πάνω από την ακρόπολη που είναι no fly zone. Πάνω από δρόμους, σπίτια και κόσμο. Πιστεύει κανείς ότι έχει πάρει τις απαραίτητες άδειες; ; Πολύ αμφιβάλλω. Σε άλλο video των updrones είχα ρωτήσει το ίδιο, απο πού είχαν πάρει άδεια. Φυσικά δεν απάντησαν ποτέ. Μου αρέσει που στην περιγραφή γράφει ότι είναι licensed πιλότος Α1-Α2-Α3, λες και αυτό σου επιτρέπει να πετάς εκεί που πετάει. Ωραίο video παντως. Φιλο μου του εκαναν ελεγχο στα μετεωρα, πεταξε απλα το drone και του ζητησαν χαρτια κλπ, δεν ειχε τπτ εννοειται και απλα του την χαρισαν. Γνωριζω επισης ατομο που ειχε ανεβασει βιντεο με μεγαλο υψομετρο και του εκαναν κανονικη αναφορα, πηγε εκει τον ανακριναν, εβαλε δικηγορο και παλι καλη τη πιστη τον αφησαν. Ναι οκ και εγω 3 χρονια κλεινω τον σεπτεμβριο που ασχολουμαι με drone, δεν ειχα ποτε προβλημα με καποιον να μου κανει παραπονο η καταγγελια, προσεχω οσο μπορω, ουτε καποιο θεμα με αστυνομια ειχα, ισα ισα που οσοι με ρωτησαν με ρωτησαν για το τι μπορει να κανει που φτανει αν ειναι ποιοτικες οι φωτογραφιες κλπ. Ομως οσα λεει στο τεστ για να παρεις το διπλωμα ειναι δυσκολο να τα ακολουθησεις ( εως ακατορθωτο θα ελεγα) σχετικα με αποστασεις και υψομετρα.
infidel Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 και τα μετέωρα αν θυμάμαι καλά είναι no fly zone. Ήθελα να πετάξω πριν 2 χρόνια αλλά δεν το έκανα γιαυτό ακριβώς το λόγο. Τώρα για το video που λές μου κάνει μεγάλη εντύπωση γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο να τεκμηριωθεί καταγγελία από 1 video. μπορεί πχ να πει ότι το video είχε τραβηχτεί πριν 10 χρόνια που δεν υπήρχαν αυτοί οι νόμοι, ή ότι είναι κάποιου άλλου κτλ. Μακάρι βέβαια να γίνεται γατί μια στραβή αρκεί για να απαγορεύσουν τα πάντα. ΠΧ κάποιος να πετάξει σε μια πυρκαγιά και να χτυπήσει πυροσβεστικό αεροσκάφος. Εν πάση περιπτώση θα πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες και να πετάμε πάντα με ασφάλεια.
murcielago580 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 6 λεπτά πριν, infidel είπε και τα μετέωρα αν θυμάμαι καλά είναι no fly zone. Ήθελα να πετάξω πριν 2 χρόνια αλλά δεν το έκανα γιαυτό ακριβώς το λόγο. Τώρα για το video που λές μου κάνει μεγάλη εντύπωση γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο να τεκμηριωθεί καταγγελία από 1 video. μπορεί πχ να πει ότι το video είχε τραβηχτεί πριν 10 χρόνια που δεν υπήρχαν αυτοί οι νόμοι, ή ότι είναι κάποιου άλλου κτλ. Μακάρι βέβαια να γίνεται γατί μια στραβή αρκεί για να απαγορεύσουν τα πάντα. ΠΧ κάποιος να πετάξει σε μια πυρκαγιά και να χτυπήσει πυροσβεστικό αεροσκάφος. Εν πάση περιπτώση θα πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες και να πετάμε πάντα με ασφάλεια. Ρε συ εννοειται σε πυρκαγιες η οποιαδηποτε αλλη εκτακτη αναγκη δεν πετας και ουτε καν το σκεφτεσαι βασικα, μιλαμε παντα σε νορμαλ καταστασεις, για εξοχη πιο πολυ χωρις ψυχη κοντα σου ουτε σπιτια ουτε τπτ. εκει λεω γτ να μην πας κ πιο μακρια... *Στα μετεωρα δεν ειχε ανεβει πανω, ηταν ομως τριγυρω. Παντως ναι εχουν υλικο τα μετεωρα, θα βγει πολυ ομορφο βιντεο αλλα που να μπλεκεις με αδειες κλπ.... Μπορεις να το κανεις απο καποιο ξενοδοχειο ομως
infidel Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Ε να μην κρυβόμαστε, σε τέτοιες περιπτώσεις έχω πετάξει και εγώ πιο μακρυά από το νόμιμο. Τι να κάνουμε, κάτι παραπάνω ξέρει ο νομοθέτης. Η νομοθεσία για τα drones είναι Ευρωπαϊκή, οπότε προσωπικά πιστεύω ότι έχει γίνει μελέτη, δεν γράφτηκε στο πόδι. Αυτό πάντως για τις φωτιές μην σου φαίνεται περίεργο, είναι τεράστιο πρόβλημα. https://edition.cnn.com/2022/07/09/us/wildfire-drones-fbi-california-climate/index.html
murcielago580 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, infidel είπε Ε να μην κρυβόμαστε, σε τέτοιες περιπτώσεις έχω πετάξει και εγώ πιο μακρυά από το νόμιμο. Τι να κάνουμε, κάτι παραπάνω ξέρει ο νομοθέτης. Η νομοθεσία για τα drones είναι Ευρωπαϊκή, οπότε προσωπικά πιστεύω ότι έχει γίνει μελέτη, δεν γράφτηκε στο πόδι. Αυτό πάντως για τις φωτιές μην σου φαίνεται περίεργο, είναι τεράστιο πρόβλημα. https://edition.cnn.com/2022/07/09/us/wildfire-drones-fbi-california-climate/index.html Ανεγκεφαλοι υπαρχουν παντου κ παντα δυστυχως. Ευχαριστω για τις απαντησεις παντως!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα