Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, PaulStaram είπε

Καλησπέρα φίλε μου, σεβόμενος τα γραφόμενα σου και την μακρόχρονη εμπειρία σου ως διαχειριστής θα σου πω οτι κάνεις λάθος για το καταστατικό  της πολυκατοικίας. Εχω ρωτήσει και τους δυο νομικούς που έχω συγγενείς για το θέμα του καταστατικού, μου είπαν το εξής, κανένας νόμος και καμία άρχη δεν μπορεί να το καταργήσει, το καταστατικό είναι πάνω απο όλα, αν γνωρίζεις συντάσσεται και υπογράφεται απο συμβολαιογράφο. Οι αποφάσεις και οι οδηγίες της αρχής προσωπικών δεδομένων δεν μπορούν να ακυρώσουν την συμβολαιογραφική πράξη ενός καταστατικού. Η μοναδική περίπτωση που μπορεί να ακυρωθεί η να αγνοηθεί, είναι αν υπάρχει κάποια παράγραφος  που επιτρέπει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις κάτι τέτοιο. Αν στην πολυκατοικία σου,  στήσανε κάμερες παρακολούθησης χωρίς έγκριση συνιδιοκτητών σε γενική συνέλλευση με μόνο έγκριση απο την αρχής προσωπικών δεδομένων έχουν κάνει παράβαση, αν καταθέσεις αγωγή εναντίον του διαχεριστή για παράβαση του καταστατικού, δεν θα υπάρξει κανένα δικαστήριο να τον δικαιώσει. Κανένα  καταστατικό δεν δίνει υπεραμοδιότητες σε κανέναν διαχειριστή να το παίζει αστυνόμος και να ευθύνεται για την ασφάλεια των κατοίκων. Για την ασφάλεια των κατοίκων την ευθύνη έχει η Ε.Λ.Α.Σ, η οποία ενεργεί με βάση το ποινικό δίκαιο και οχι με οδηγίες και αποφάσεις της αρχής προσωπικών δεδομένων. Αναλογίσου το εξής, για να παρακολουθήσει η αστυνομία σε μόνιμη βάση με κάμερες και μικρόφωνα έναν κακοποιό, χρειάζεται ειδική άδεια απο εισαγγελέα. Το αλαλούμ παραβατικότητας με τις κάμερες, γίνεται ανεκτό στο ευρύτερο πλαίσιο του μεγάλου αδελφού, που ξεκίνησε με τους ολυμπιακούς αγώνες του 2004, και της κακίας συνήθειας που έχουμε αποκτήσει ως λαός να τρώμε αμάσητο ότι σανό  μας σερβίρουν. Το θέμα με τις καμερες σε πολυκατοικίες είναι ένα φιάσκο, δεν προσφέρουν τίποτα το ουσιαστικό, οι εγγκληματίες  με ένα σπρέι μπογιάς μπορούν να τις αχρηστέψουν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και να κάνουν την δουλειά τους ανενόχλητοι. Αν η αρχή προσωπικών δεδομένων ενδιαφένταν όντως για την ασφάλεια των πολιτών, δεν θα έδινε οδηγίες για να μπούν κάμερες, αλλά θα πίεζε πιο πολύ την αστυνομία να κάνει την δουλειά της, η οποία είναι η ασφάλεια του πολίτη, πληρώνουμε αστυνομικούς για να φυλάνε μόνο τους πολιτικούς και τα τσιράκια τους.  Αυτό που μένει σε εμας για να εκτονωνόμαστε, είναι τσιχλόφουσκες όπως αρχές προσωπικών δεδομένων και κάμερες.

Θα μου επιτρέψεις να επιμείνω στην άποψη μου ότι κανένα καταστατικό δεν είναι υπεράνω ισχύουσας νομοθεσίας για ένα απλό λόγο π.χ. το καταστατικό της δικής μου πολυκατοικίας συντάχθηκε από έναν συμβολαιογράφο το 1960 έχουμε 2022 άρα είναι αδύνατον να έχουν προβλεφτεί πράγματα π.χ. οπτικές ίνες - φωτοβολταικά πράγματα που έχουμε βάλει (φυσικό αέριο που δεν έχουμε βάλει)

Όλες οι κινήσεις οι οποίες έγιναν από μέρους μου ως διαχειριστή (εκπροσώπου των ιδιοκτητών/ενοίκων του ακινήτου)  έγιναν με πλήρη πλειοψηφία 100% του συνόλου των 20 διαμερισμάτων/ιδιοκτητών σε Γ.Σ. και υπήρξαν οι απαραίτητες υπογραφές από όλους τους ιδιοκτήτες/ενοίκους δίπλα από το ΝΑΙ -  ΣΥΜΦΩΝΩ υπήρχε πλήρες όνομα/επώνυμο και υπογραφή όπως φυσικά υπήρχαν στο αρχείο τα ανάλογα τιμολόγια για τα πάντα.

Ακόμα και στην τωρινή διαχείριση ισχύουν τα ίδια.

Καμία από τις κάμερες ασφαλείας δεν μπορεί να αχρηστευτεί με τις μεθόδους που αναφέρεις καθώς δεν μπορούν να τις φτάσουν (τουλάχιστον τις περισσότερες από αυτές) ένα από τα καλά των παλιών κτιρίων ότι είναι πάρα πολύ ψηλά.

Επίσης σου διέφυγε μια σημαντική λεπτομέρεια υπεύθυνος δεν είναι ο εκάστοτε διαχειριστής

Οι κάμερες ασφαλείας και το καταγραφικό μπήκαν με την έγγραφη άδεια της αρμόδιας αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων υπάρχει σε εμφανή σημείο και η ένδειξη ότι η πρόσβαση στον χώρο παρακολουθείται/καταγράφεται 24/7 και αναγράφεται ο αριθμός της αδείας

κανένας δεν έχει πρόσβαση στο υλικό εκτός των αρμόδιων αρχών (δικαστικών/αστυνομικών) αυτό λέει και η σχετική άδεια της αρμόδιας αρχής για τις κάμερες-καταγραφικό και για τον χώρο που βρίσκεται ο εξοπλισμός καταγραφής οποίος παρακολουθείται 24/7 και είναι αυστηρά επιτηρούμενος και κλειδωμένος.

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ikorolis είπε

Θα μου επιτρέψεις να επιμείνω στην άποψη μου ότι κανένα καταστατικό δεν είναι υπεράνω ισχύουσας νομοθεσίας για ένα απλό λόγο π.χ. το καταστατικό της δικής μου πολυκατοικίας συντάχθηκε από έναν συμβολαιογράφο το 1960 έχουμε 2022 άρα είναι αδύνατον να έχουν προβλεφτεί πράγματα π.χ. οπτικές ίνες - φωτοβολταικά πράγματα που έχουμε βάλει (φυσικό αέριο που δεν έχουμε βάλει)

Όλες οι κινήσεις οι οποίες έγιναν από μέρους μου ως διαχειριστή (εκπροσώπου των ιδιοκτητών/ενοίκων του ακινήτου)  έγιναν με πλήρη πλειοψηφία 100% του συνόλου των 20 διαμερισμάτων/ιδιοκτητών σε Γ.Σ. και υπήρξαν οι απαραίτητες υπογραφές από όλους τους ιδιοκτήτες/ενοίκους δίπλα από το ΝΑΙ -  ΣΥΜΦΩΝΩ υπήρχε πλήρες όνομα/επώνυμο και υπογραφή όπως φυσικά υπήρχαν στο αρχείο τα ανάλογα τιμολόγια για τα πάντα.

Ακόμα και στην τωρινή διαχείριση ισχύουν τα ίδια.

Καμία από τις κάμερες ασφαλείας δεν μπορεί να αχρηστευτεί με τις μεθόδους που αναφέρεις καθώς δεν μπορούν να τις φτάσουν (τουλάχιστον τις περισσότερες από αυτές) ένα από τα καλά των παλιών κτιρίων ότι είναι πάρα πολύ ψηλά.

Επίσης σου διέφυγε μια σημαντική λεπτομέρεια υπεύθυνος δεν είναι ο εκάστοτε διαχειριστής

Οι κάμερες ασφαλείας και το καταγραφικό μπήκαν με την έγγραφη άδεια της αρμόδιας αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων υπάρχει σε εμφανή σημείο και η ένδειξη ότι η πρόσβαση στον χώρο παρακολουθείται/καταγράφεται 24/7 και αναγράφεται ο αριθμός της αδείας

κανένας δεν έχει πρόσβαση στο υλικό εκτός των αρμόδιων αρχών (δικαστικών/αστυνομικών) αυτό λέει και η σχετική άδεια της αρμόδιας αρχής για τις κάμερες-καταγραφικό και για τον χώρο που βρίσκεται ο εξοπλισμός καταγραφής οποίος παρακολουθείται 24/7 και είναι αυστηρά επιτηρούμενος και κλειδωμένος.

Καλησπέρα, επειδη με ενδιαφέρει το θέμα σε παρακαλώ δώσε μου  το φεκ με τον νόμο με τον οποίο καταργούνται οι συμβολαιογραφικές πράξεις των καταστατικών η έστω κάποια μεμονωμένη περίπτωση. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Εμείς μένουμε σε πολυκατοικία και το καταστατικό μας λέει ότι όποιος κάνει φασαρία μετά τις 23.00 εκτελείται επί τόπου. Αλλά δεν έχει καταδικαστεί κανένας για δολοφονία γιατί το καταστατικό μας είναι υπεράνω του νόμου. 

Spoiler

Ακραίο παράδειγμα φυσικά

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, PaulStaram είπε

Καλησπέρα, επειδη με ενδιαφέρει το θέμα σε παρακαλώ δώσε μου  το φεκ με τον νόμο με τον οποίο καταργούνται οι συμβολαιογραφικές πράξεις των καταστατικών η έστω κάποια μεμονωμένη περίπτωση. Ευχαριστώ.

Καλησπέρα

Δεν είπα πουθενά ότι υπάρχει ΦΕΚ (νόμος) για αυτό που αναφέρεις περί κατάργησης καταστατικού που έχει συνταχθεί από συμβολαιογράφο

Είπα ότι κανένα καταστατικό δεν είναι υπεράνω νομοθεσίας

Όπως ανάφερα και συγκεκριμένα παραδείγματα που τα περισσότερα από τα καταστατικά (και της πολυκατοικίας μου που έγινε το 1960) δεν προβλέπουν

π.χ. εγκατάσταση φυσικού αερίου - δικτύου οπτικών ινών - φωτοβολταικά - κτλ...

προβλέπει όμως η σχετική ισχύουσα νομοθεσία έτσι μπορεί ο καθένας ή το σύνολο να βάλουν φυσικό αέριο - οπτικές ίνες - φωτοβολταικά.

αναφέρω πράγματα τα οποία έχουν μπει στην πολυκατοικία μου αλλά και σε αρκετές γειτονικές.

με μηδενικά προβλήματα για τους διαχειριστές που ακολούθησαν την σωστή και πρέπουσα διαδικασία

Γ.Σ. με ψηφοφορία και αναλυτικά "Ναι/Οχι" - "Συμφωνώ/Διαφωνώ" - "Πλήρη στοιχεία και υπογραφή"

Προυπολογισμός έργου - Σχετικά τιμολόγια.

έτσι έγιναν όλες οι εργασίες στην δική μου πολυκατοικία από τις πιο απλές έως τις πιο σύνθετες.

9 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Εμείς μένουμε σε πολυκατοικία και το καταστατικό μας λέει ότι όποιος κάνει φασαρία μετά τις 23.00 εκτελείται επί τόπου. Αλλά δεν έχει καταδικαστεί κανένας για δολοφονία γιατί το καταστατικό μας είναι υπεράνω του νόμου. 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Ακραίο παράδειγμα φυσικά

δεν υπάρχει δολοφονία αν δεν υπάρχει πτώμα

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ikorolis είπε

Οφτόπικ, αλλά δεν ισχύει. Πολλάκις έχουν καταδικαστεί κάποιοι και χωρίς την ανεύρεση πτώματος.

Αλλά ας μην μείνουμε σε αυτό. Χρησιμοποίησα ένα ακραίο παράδειγμα για να δείξω στον συμφορουμίτη ότι δεν χρειάζεται να είναι απόλυτος σ' αυτά που γράφει.

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Οφτόπικ, αλλά δεν ισχύει. Πολλάκις έχουν καταδικαστεί κάποιοι και χωρίς την ανεύρεση πτώματος.

Αλλά ας μην μείνουμε σε αυτό. Χρησιμοποίησα ένα ακραίο παράδειγμα για να δείξω στον συμφορουμίτη ότι δεν χρειάζεται να είναι απόλυτος σ' αυτά που γράφει.

Ναι ρε συ το κατάλαβα και κανένα πρόβλημα φυσικά εκ μέρους μου.

Εγώ από την μεριά μου όπως είδες προσπάθησα να το εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ

Δεν είμαι δικηγόρος/νομικός ούτε συμβολαιογράφος

Ο συμβολαιογράφος που έφτιαξε το καταστατικό της πολυκατοικίας μας μένει σε αυτήν όπως και ο μηχανικός που την σχεδίασε/επέβλεψε/δημιούργησε/έχτισε

Επίσης έχουμε και δικηγόρο σε αυτήν

Άρα αν ήμουν κάπου λάθος σε ενέργεια μου ως διαχειριστή θα με είχαν διορθώσει και δεν θα μου είχαν δώσει "πληρεξούσιο" που να μου δίνει το 100% παρά το γεγονός ότι εγώ πριν από κάθε εργασία έκανα Γ.Σ. και έβαζαν τα στοιχεία που αναφέρω.

Δημοσ.
Στις 8/7/2022 στις 7:36 ΠΜ, invisiblesurfer είπε

Πολλοί δεν θέλουν κάμερες μέχρι να τις χρειαστούν, μετά αισθάνονται ευγνώμονες που υπήρχαν εγκατεστημένες. 

εξαρταται ποιος τις χειριζεται και ποιος κραταει το υλικο και πως το χρησιμοποιει.

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, PaulStaram είπε

Το καταστατικό ορίζει τον τρόπο λήψης αποφάσεων και κάποια βασικά δικαιώματα - υποχρεώσεις για τους κοινοχρηστους χώρους. Αν γίνει δικαστήριο για μια αντιδικία που υπάρχει για κοινόχρηστο χώρο, το δικαστήριο θα αποφασίσει με βάση τις πολεοδομικες διατάξεις και τον αντίστοιχο νόμο και όχι με βάση το καταστατικό. 

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, ikorolis είπε

Καλησπέρα

Δεν είπα πουθενά ότι υπάρχει ΦΕΚ (νόμος) για αυτό που αναφέρεις περί κατάργησης καταστατικού που έχει συνταχθεί από συμβολαιογράφο

Είπα ότι κανένα καταστατικό δεν είναι υπεράνω νομοθεσίας

Όπως ανάφερα και συγκεκριμένα παραδείγματα που τα περισσότερα από τα καταστατικά (και της πολυκατοικίας μου που έγινε το 1960) δεν προβλέπουν

π.χ. εγκατάσταση φυσικού αερίου - δικτύου οπτικών ινών - φωτοβολταικά - κτλ...

προβλέπει όμως η σχετική ισχύουσα νομοθεσία έτσι μπορεί ο καθένας ή το σύνολο να βάλουν φυσικό αέριο - οπτικές ίνες - φωτοβολταικά.

αναφέρω πράγματα τα οποία έχουν μπει στην πολυκατοικία μου αλλά και σε αρκετές γειτονικές.

με μηδενικά προβλήματα για τους διαχειριστές που ακολούθησαν την σωστή και πρέπουσα διαδικασία

Γ.Σ. με ψηφοφορία και αναλυτικά "Ναι/Οχι" - "Συμφωνώ/Διαφωνώ" - "Πλήρη στοιχεία και υπογραφή"

Προυπολογισμός έργου - Σχετικά τιμολόγια.

έτσι έγιναν όλες οι εργασίες στην δική μου πολυκατοικία από τις πιο απλές έως τις πιο σύνθετες.

Με παρεξηγησές, και το έχεις πάρει προσωπικά. Δεν προσπαθώ να κάνω προσωπική κριτική για την διαχείριση που έχεις κάνει, γενική κουβέντα κανουμε περι διαχειρίσης. Απο γραφόμενα σου διαπιστώνω οτι ως διαχειριστής ήσουν άψογος ακολούθησες πιστά το καταστατικό της πολυκατοικίας και σε μια κρίσιμη απόφαση έκανες συνέλευση και πήρες μια ομόφωνη απόφαση.  Το οτι εσύ έκανες σωστά την δουλειά σου δεν σημαίνει και οι όλοι οι υπόλοιποι διαχειριστές θα κάνουν το ίδιο. Αυτο που συγκρατώ απο όλη την κουβέντα ειναι οτι ενω δεν έχεις γνωσεις νομικής, ισχυρίζεσαι οτι νόμος υπερισχύει κάποιου άλλου νόμου (καταστατικό), διαψεύδοντας δυο πτυχιούχους δικηγόρους. Γεκικά και  αόριστα ο νόμος είναι υπεράνω όλων. Ο νόμος λέει ότι απαγορέυεται να βάλεις φωτία στο δάοος και κάποιος άλλος νόμος δίνει άδεια να χτίσεις πάνω στο καμένο δάσος. Το θέμα με το φυσικό αέριο στις παλίες πολυκατοικίες με τις εξωτερικές σωληνώσεις να περνάνε πάνω απο κεφάλι σου είναι άλλη μια νόμιμη παρανομία, σαν το καμένο δάσος που ανάφερα πιο πάνω.

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, PaulStaram είπε

Με παρεξηγησές, και το έχεις πάρει προσωπικά. Δεν προσπαθώ να κάνω προσωπική κριτική για την διαχείριση που έχεις κάνει, γενική κουβέντα κανουμε περι διαχειρίσης. Απο γραφόμενα σου διαπιστώνω οτι ως διαχειριστής ήσουν άψογος ακολούθησες πιστά το καταστατικό της πολυκατοικίας και σε μια κρίσιμη απόφαση έκανες συνέλευση και πήρες μια ομόφωνη απόφαση.  Το οτι εσύ έκανες σωστά την δουλειά σου δεν σημαίνει και οι όλοι οι υπόλοιποι διαχειριστές θα κάνουν το ίδιο. Αυτο που συγκρατώ απο όλη την κουβέντα ειναι οτι ενω δεν έχεις γνωσεις νομικής, ισχυρίζεσαι οτι νόμος υπερισχύει κάποιου άλλου νόμου (καταστατικό), διαψεύδοντας δυο πτυχιούχους δικηγόρους. Γεκικά και  αόριστα ο νόμος είναι υπεράνω όλων. Ο νόμος λέει ότι απαγορέυεται να βάλεις φωτία στο δάοος και κάποιος άλλος νόμος δίνει άδεια να χτίσεις πάνω στο καμένο δάσος. Το θέμα με το φυσικό αέριο στις παλίες πολυκατοικίες με τις εξωτερικές σωληνώσεις να περνάνε πάνω απο κεφάλι σου είναι άλλη μια νόμιμη παρανομία, σαν το καμένο δάσος που ανάφερα πιο πάνω.

Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση

Εννοείται ότι δεν το έχω πάρει προσωπικά

Ούτε σε έχω παρεξηγήσει

Στην πολυκατοικία που ήμουν διαχειριστής (έως το 2019) καθώς τώρα είμαι ένας απλός ιδιοκτήτης διαμερίσματος (τον οποίο συμβουλεύεται η νέα διαχείριση) μένει και ο συμβολαιογράφος που συνέταξε το καταστατικό της πολυκατοικίας το 1960 (βαριέται να το κάνει αναθεώρηση και να αλλάξουν πράγματα που δεν ισχύουν ακόμα και βάση της ισχύουσας νομοθεσίας καθώς παραπέμπουν σε άλλες εποχές... αν με καταλαβαίνεις)αλλά μένει και ο μηχανικός και φυσικά δικηγόρος/νομικός έτσι είχα καλές συμβουλές για όλες τις κινήσεις που έκανα ως διαχειριστής βάση του καταστατικού/ισχύουσας νομοθεσίας ώστε να καλύπτομαι και εγώ και όλοι έτσι συνεχίζει και η νέα διαχείριση.

Ναι δεν είμαι δικηγόρος/νομικός αλλά έχω την πηγή πληροφόρησης που λέγεται διαδίκτυο όπως και συγγενείς/φίλους/συναδέλφους δικηγόρους/νομικούς.

Επίσης δεν είναι αλάθητοι να ξέρεις (πάρα πολλές φορές έχω διορθώσει δικηγόρους/νομικούς στην εργασία μου)

Πρώην πληροφορικός είμαι και νυν υπάλληλος γραφείου σε πολυεθνική εταιρεία στην οικονομική διεύθυνση/λογιστήριο απλά λόγω της θέσης που έχω είμαι ο νόμιμος εκπρόσωπος της έτσι με πλαισιώνουν αρκετοί δικηγόροι/νομικοί και τους ρωτάω και μαθαίνω συνεχώς πράγματα αλλά και αυτοί από μένα.

Δημοσ.
Στις 8/7/2022 στις 5:10 ΜΜ, ikorolis είπε

Μόνο οι αρμόδιες δικαστικές/αστυνομικές αρχές κανείς άλλος ούτε ο εκάστοτε διαχειριστής για αυτό το λόγο η πρόσβαση εκεί είναι ελεγχόμενη από κάμερες και καταγράφεται 24/7 έτσι γλυτώνεις από τις καταστάσεις που περιγράφεις καθώς κανείς δεν θέλει να ρισκάρει να βρεθεί αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη.

Αυτό εφαρμόστηκε από την εποχή που ήμουν εγώ διαχειριστής και συνεχίζεται μέχρι σήμερα (κανείς δεν έχει τολμήσει να κάνει το λάθος να πάει να δει/ρίξει μια ματιά στο υλικό που καταγράφεται από τις κάμερες).

Τώρα διαβασα το σχόλιο σου.Σίγουρα πολύ πιο καλή εκδοχή απο το να είναι ολα χύμα αν και δεν λεει κάτι αυτο διότι ιντερνετικα μπορει να καθεται ο αλλος στην οθονη του υπολογιστή και να βλέπει τα πάντα 

Δημοσ.

Το καταστατικό ορίζει το αν θα μπουν κάμερες ή όχι.

Το πως θα μπουν όμως το ορίζει η νομοθεσία.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Τώρα διαβασα το σχόλιο σου.Σίγουρα πολύ πιο καλή εκδοχή απο το να είναι ολα χύμα αν και δεν λεει κάτι αυτο διότι ιντερνετικα μπορει να καθεται ο αλλος στην οθονη του υπολογιστή και να βλέπει τα πάντα

Καταρχάς σε ευχαριστώ για την απάντηση και για την πάρα πολύ σωστή και εύλογη παρατήρηση σου

Αλλά για να γίνει αυτό που λες

να κάθεται ο άλλος και να παρακολουθεί το καταγραφικό και κατά συνέπεια τις κάμερες ασφαλείας από το κινητό του τηλέφωνο (smartphone) ή από τον υπολογιστή του.

κάτι τέτοιο προυποθέτει μια βασική λεπτομέρεια σύνδεση με το διαδίκτυο είτε μέσω LAN είτε μέσω WIFI του καταγραφικού.

πράγμα που δεν μπορεί να γίνει σε μια πολυκατοικία (κοινόχρηστο ρεύμα/νερό) δεν προβλέπει κοινόχρηστη τηλεπικοινωνιακή σύνδεση τηλεφώνου/διαδικτύου

επίσης από την κατασκευή του συστήματος καταγραφής του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας από την εταιρεία που έκανε το έργο δεν υπήρχε κανένα καλώδιο δικτύου ούτε πρόσβαση σε WiFi ούτε ενεργοποίηση του από το αντίστοιχο μενού (ότι ενημερώσεις χρειαζόταν να γίνουν έγιναν παρουσία μου και με την δική μου σύνδεση με το διαδίκτυο) μετά τέλος.

να υποθέσω ότι κάποιος προέβηκε παράνομα σε σύνδεση απλά θα ρισκάρει να βρεθεί με βραχιολάκια στον ανακριτή/εισαγγελέα και στο δικαστήριο γιατί μην ξεχνάς ότι ο χώρος που βρίσκεται το καταγραφικό καταγράφεται (εσωτερικά-εξωτερικά)

εκτός από τις φανερές κάμερες ασφαλείας υπάρχουν και κρυφές κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν τους εξωτερικούς/εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους; άρα κανένας δεν είναι σίγουρος αν τον κατέγραψε ή όχι.

επίσης έχουμε μόνο σύνδεση με το δίκτυο οπτικών ινών (FTTH) δεν υπάρχει χαλκός βλέπεις ήταν το τελευταίο έργο μου ως διαχειριστή έτσι γνωρίζω και ξέρω όλα τα καλώδια οπτικών ινών τα οποία φεύγουν από το κεντρικό κουτί και καταλήγουν σε κουτιά ορόφων και αντίστοιχα στα διαμερίσματα που αντιστοιχούν άρα θα ήταν εύκολο να εντοπιστεί παράνομη πρόσβαση.

η κεντρική εγκατάσταση των καμερών ασφαλείας/καταγραφικού

δεν είναι σαν την εγκατάσταση που έκανα εγώ στο δικό μου διαμέρισμα στην οποία όλα είναι συνδεμένα με το LAN/WIFI για να έχω πρόσβαση από παντού και αποθήκευση του υλικού.

25 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Το καταστατικό ορίζει το αν θα μπουν κάμερες ή όχι.

Το πως θα μπουν όμως το ορίζει η νομοθεσία.

πολύ σωστά

επίσης στην δική μας περίπτωση επειδή υπήρξε συναλλαγή μεταξύ της αρμόδιας αρχής προσωπικών δεδομένων αλλά και των αρμόδιων δικαστικών/αστυνομικών αρχών καθώς έψαχναν υλικό από κάμερες ασφαλείας για να εντοπίσουν αυτό που έψαχναν το οποίο μας έδωσε ένα + στο θέμα της αποθήκευσης του υλικού.

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις μια ταση να γραφεις τα πρωσωπικα σου βιωματα και πεπραγμενα και να τα αναγάγεις σε νόμους και κανονες που επιβαλει  το κρατος.Δεν εισουνα μονο εσυ διαχειρηστης σε πολυκατοικια

Η αληθεια ειναι απλη και ξεκαθαρίζεται απο την αρχη πρωσωπικων δεδομένων

18 ώρες πριν, SPY_oo7 είπε

Θελει γενικη συνελευση με ποσοστο 60%  η 70 (δεν θυμαμε καλα)επι των ιδιοκτητων και οχι των χιλιοστων το εχουμε ξανασυζητησει.Εκτός αν η καμερα βλεπει αποκλειστικα και μονο την πορτα σου.Οτιδηποτε αλλο ειναι παρανομο.Γενικα και αοριστα αν μια καμερα γραφει τον δρομο  οπου βρισκεται η πορτα του σπιτιου μου μπορώ να σου κανω μηνηση.ΑΝ ασχοληθώ και ΑΝ ενοχληθώ.Οποτε υπαρχει οσο δεν ασχολουμε και δεν ενοχλούμε.

•  

https://www.dpa.gr/el/enimerwtiko/thematikes_enotites/eisagwgi_videoepitirisi/oikies_videoepitirisi

6. Απαιτείται ομοφωνία των ενοίκων για την εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικίας;

Σύμφωνα με την οδηγία 1/2011 απαιτείται απόφαση του οργάνου που είναι αρμόδιο για τη διαχείριση της πολυκατοικίας (π.χ. Γενική Συνέλευση ιδιοκτητών, όπως αυτή ορίζεται στον κανονισμό της πολυκατοικίας, με ποσοστά ανά ιδιοκτησία κ.λπ.) (βλ. άρθρο 15 της Οδηγίας 1/2011).

Αν ο κανονισμός της πολυκατοικίας προβλέπει ήδη την εγκατάσταση του συστήματος βιντεοεπιτήρησης, τότε απλά ακολουθείται ό,τι ορίζεται στον κανονισμό, χωρίς να απαιτείται απόφαση της Γ.Σ.

Αν δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της πολυκατοικίας η εγκατάσταση, απαιτείται συναπόφαση των 2/3 των ενοίκων. Αυτό σημαίνει ότι οι ένοικοι θα εκφράσουν γνώμη μόνο για το αν επιθυμούν ή όχι τη λειτουργία του συστήματος βιντεοεπιτήρησης. Επισημαίνεται ότι για τη λήψη της απόφασης αυτής σε κάθε (κατοικημένο) διαμέρισμα αναλογεί μία ψήφος.

Μόνο κατόπιν της θετικής γνώμης των ενοίκων, δίνεται η δυνατότητα στη Γ.Σ. της πολυκατοικίας να αποφασίσει για την εγκατάσταση.

5. Επιτρέπεται η εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικίας και από ποιον;

Η εγκατάσταση καμερών σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικίας για την ασφάλεια των χώρων αυτών και των προσώπων που διέρχονται από αυτούς επιτρέπεται μόνο από το όργανο που είναι  αρμόδιο για τη διαχείριση της πολυκατοικίας. Η Αρχή έχει κρίνει στο παρελθόν (βλ. απόφαση 95/2015) ότι σε περιπτώσεις πολυκατοικιών και συγκροτημάτων κατοικιών, υπεύθυνος επεξεργασίας μπορεί να είναι μόνο η ένωση προσώπων των συνιδιοκτητών, η οποία λειτουργεί μέσω της Γ.Σ. των συνιδιοκτητών και του οικείου  κανονισμού, όταν υπάρχει τέτοιος.

Οι κάμερες του συστήματος βιντεοεπιτήρησης δεν επιτρέπεται να ελέγχουν την πρόσβαση στα κατ’ ιδίαν διαμερίσματα ενώ τα δεδομένα πρέπει να διατηρούνται το πολύ έως σαράντα οκτώ (48) ώρες (βλ. άρθρο 15 της Οδηγίας 1/2011).

ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΕΣ>>>>>>>>>>

Επεξ/σία από SPY_oo7
  • Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, ikorolis είπε

Καταρχάς σε ευχαριστώ για την απάντηση και για την πάρα πολύ σωστή και εύλογη παρατήρηση σου

Αλλά για να γίνει αυτό που λες

να κάθεται ο άλλος και να παρακολουθεί το καταγραφικό και κατά συνέπεια τις κάμερες ασφαλείας από το κινητό του τηλέφωνο (smartphone) ή από τον υπολογιστή του.

κάτι τέτοιο προυποθέτει μια βασική λεπτομέρεια σύνδεση με το διαδίκτυο είτε μέσω LAN είτε μέσω WIFI του καταγραφικού.

πράγμα που δεν μπορεί να γίνει σε μια πολυκατοικία (κοινόχρηστο ρεύμα/νερό) δεν προβλέπει κοινόχρηστη τηλεπικοινωνιακή σύνδεση τηλεφώνου/διαδικτύου

εκτός από τις φανερές κάμερες ασφαλείας υπάρχουν και κρυφές κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν τους εξωτερικούς/εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους; άρα κανένας δεν είναι σίγουρος αν τον κατέγραψε ή όχι.

Στο αναφερα γιατί υποθέτω εκει έγκειται το βασικό πρόβλημα.Στην παρανομη παρακολούθηση.

Άρα εσυ εισαι σίγουρος οτι δεν τις παρακολουθεί κανεις.

Οι λοιποι δεν ξερουν αν τις παρακολουθεις εσυ.

Η καταγραφη που αναφέρεις (αν κάποιος έκανε/κάνει δολιοφθορα) χάνεται.... σε δύο -τρεις μέρες οπότε δεν υφίσταται .

ΥΓ. Εξαιρετική πρόταση παντως ωστε να χρησιμοποιείται για εγκατάσταση σε πολυκατοικίες που φοβούνται την παρακολούθηση.

15 ώρες πριν, SPY_oo7 είπε

Έχεις μια ταση να γραφεις τα πρωσωπικα σου βιωματα και πεπραγμενα και να τα αναγάγεις σε νόμους και κανονες που επιβαλει  το κρατος.Δεν εισουνα μονο εσυ διαχειρηστης σε πολυκατοικια

Η αληθεια ειναι απλη και ξεκαθαρίζεται απο την αρχη πρωσωπικων δεδομένων

•  

https://www.dpa.gr/el/enimerwtiko/thematikes_enotites/eisagwgi_videoepitirisi/oikies_videoepitirisi

6. Απαιτείται ομοφωνία των ενοίκων για την εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικίας;

Σύμφωνα με την οδηγία 1/2011 απαιτείται απόφαση του οργάνου που είναι αρμόδιο για τη διαχείριση της πολυκατοικίας (π.χ. Γενική Συνέλευση ιδιοκτητών, όπως αυτή ορίζεται στον κανονισμό της πολυκατοικίας, με ποσοστά ανά ιδιοκτησία κ.λπ.) (βλ. άρθρο 15 της Οδηγίας 1/2011).

Αν ο κανονισμός της πολυκατοικίας προβλέπει ήδη την εγκατάσταση του συστήματος βιντεοεπιτήρησης, τότε απλά ακολουθείται ό,τι ορίζεται στον κανονισμό, χωρίς να απαιτείται απόφαση της Γ.Σ.

Αν δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της πολυκατοικίας η εγκατάσταση, απαιτείται συναπόφαση των 2/3 των ενοίκων. Αυτό σημαίνει ότι οι ένοικοι θα εκφράσουν γνώμη μόνο για το αν επιθυμούν ή όχι τη λειτουργία του συστήματος βιντεοεπιτήρησης. Επισημαίνεται ότι για τη λήψη της απόφασης αυτής σε κάθε (κατοικημένο) διαμέρισμα αναλογεί μία ψήφος.

Μόνο κατόπιν της θετικής γνώμης των ενοίκων, δίνεται η δυνατότητα στη Γ.Σ. της πολυκατοικίας να αποφασίσει για την εγκατάσταση.

5. Επιτρέπεται η εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικίας και από ποιον;

Η εγκατάσταση καμερών σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικίας για την ασφάλεια των χώρων αυτών και των προσώπων που διέρχονται από αυτούς επιτρέπεται μόνο από το όργανο που είναι  αρμόδιο για τη διαχείριση της πολυκατοικίας. Η Αρχή έχει κρίνει στο παρελθόν (βλ. απόφαση 95/2015) ότι σε περιπτώσεις πολυκατοικιών και συγκροτημάτων κατοικιών, υπεύθυνος επεξεργασίας μπορεί να είναι μόνο η ένωση προσώπων των συνιδιοκτητών, η οποία λειτουργεί μέσω της Γ.Σ. των συνιδιοκτητών και του οικείου  κανονισμού, όταν υπάρχει τέτοιος.

Οι κάμερες του συστήματος βιντεοεπιτήρησης δεν επιτρέπεται να ελέγχουν την πρόσβαση στα κατ’ ιδίαν διαμερίσματα ενώ τα δεδομένα πρέπει να διατηρούνται το πολύ έως σαράντα οκτώ (48) ώρες (βλ. άρθρο 15 της Οδηγίας 1/2011).

ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΕΣ>>>>>>>>>>

Στην επισυναψη που εχεις κανει στην απάντηση σου δεν βλεπω κάτι διαφορετικό απο αυτο που του απαντάς.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...