Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, makis269 είπε

Και οι δικηγόροι του insomnia κλέφτες θα γίνουν ???

Αυτό ακριβώς. Ο καθένας εδώ μέσα γράφει το μακρύ του και το κοντό του. Γιατί δεν κάνει το προφανές πρώτα και ρωτάει εδώ μέσα, ένας Θεός ξέρει.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, maniacos93 είπε

Αυτό ακριβώς. Ο καθένας εδώ μέσα γράφει το μακρύ του και το κοντό του. Γιατί δεν κάνει το προφανές πρώτα και ρωτάει εδώ μέσα, ένας Θεός ξέρει.

Γιατι οταν θελεις να ρωτησεις κάτι τεχνολογικό δεν πας κατευθείαν στο κατάστημα τεχνολογικών να ρωτησεις? Κλέφτες θα γινουν οι άνθρωποι? :P 

(σοβαρά, ποτέ δε κατάλαβα τέτοια ερωτηματα σε φορουμ...)

• Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, duende είπε

και ποιος εχει προσβαση στο υλικο? (μιλαω κυριως για τις εσωτερικες καμερες). γτ φανταζομαι δε θα νιωθεις ανετα οποιοσδηποτε περιεργος διαχειριστης να μπαινει οποτε θελει κ να χαζευει ποιος μπαινοβγαινει, τι κανει η κορη η ο γιος σου, η γυναικα σου, ποιες ωρες λειπεις κλπ...κανονικα πρεπει να ειναι τυπου black box και να εχει προσβαση μονο εταιρια security

Μόνο οι αρμόδιες δικαστικές/αστυνομικές αρχές κανείς άλλος ούτε ο εκάστοτε διαχειριστής για αυτό το λόγο η πρόσβαση εκεί είναι ελεγχόμενη από κάμερες και καταγράφεται 24/7 έτσι γλυτώνεις από τις καταστάσεις που περιγράφεις καθώς κανείς δεν θέλει να ρισκάρει να βρεθεί αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη.

Αυτό εφαρμόστηκε από την εποχή που ήμουν εγώ διαχειριστής και συνεχίζεται μέχρι σήμερα (κανείς δεν έχει τολμήσει να κάνει το λάθος να πάει να δει/ρίξει μια ματιά στο υλικό που καταγράφεται από τις κάμερες).

Δημοσ.
4 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Που τα εχεις δει αυτα;

Θα ρωτησει κανεναν για να βαλει καμερες στα μπαλκονια του και ρωτας εμενα που τα εχω δει αυτα;Ενα απλο link να διαβαζες λιγα post πίσω και θα το εβλεπες και εσυ αλλα που!!!

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, maniacos93 είπε

Γιατί οι δικηγόροι δε διαφέρουν και πολύ από τους ιατρούς. Θα πάει, θα ρωτήσει, θα του πει "ναι επιτρέπεται, δώσε 50ευρώ"

όταν πρόκειται για "μαλακιούλες" δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις στο κάθε ινσομνια κάτι που μπορεί να έχει απασχολήσει και άλλους και να το έχουν ψάξει παλαιότερα, είτε για θέματα υγείας είτε νομικής φύσεως. Αν είναι κάτι σοβαρό προφανώς θα πληρώσεις να λάβεις την εκάστοτε εμπεριστατωμένη άποψη / υπηρεσία από ειδικό

• Thanks 1
  • Sad 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, afentiko είπε

Γιατί οι δικηγόροι δε διαφέρουν και πολύ από τους ιατρούς. Θα πάει, θα ρωτήσει, θα του πει "ναι επιτρέπεται, δώσε 50ευρώ"

όταν πρόκειται για "μαλακιούλες" δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις στο κάθε ινσομνια κάτι που μπορεί να έχει απασχολήσει και άλλους και να το έχουν ψάξει παλαιότερα, είτε για θέματα υγείας είτε νομικής φύσεως. Αν είναι κάτι σοβαρό προφανώς θα πληρώσεις να λάβεις την εκάστοτε εμπεριστατωμένη άποψη / υπηρεσία από ειδικό

Δεν έχω δει ποτέ στο Insomnia όμως, σε τέτοια θέματα νομικής φύσεως, κάποιον να έχει βοηθηθεί. Όπως βλέπεις και εδώ, αλλά γράφει ο ένας και άλλα γράφει ο άλλος. Ό,τι του κατέβει του καθένα. Ο δικηγόρος θα του δώσει μια σωστή απάντηση και χαλάλι τα 50 ευρώ όταν όλοι δίνουμε δεξιά και αριστερά πεταμένα χρήματα για χαζομαρίτσες. Μπορεί να κάνει ένα τηλέφωνο τον προσωπικό του δικηγόρο και στην τελική μπορεί να είναι όντως απλή η απάντηση και να μην του χρεώσει τίποτα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, maniacos93 είπε

Ο καθένας εδώ μέσα γράφει το μακρύ του και το κοντό του.

Αυτο ειναι το insomnia.
Εχουν ολοι αποψη για θεματα που αφορουν νομικα πλαισια.
Το λεω και το ξαναλεω,σε τετοια θεματα ΔΕ ΧΩΡΟΥΝ "ΓΝΩΜΕΣ".

Μονο τι ισχυει.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Χωρίς να διαφωνω οτι η σωστοτερη συμβουλή ειναι του δικηγορου,δυστυχως στο Ελλαντα δεν θα βγαλεις ακρη.

Οι καμερες ειναι νομιμες οσο δεν ειναι παρανομες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελει γενικη συνελευση με ποσοστο 60%  η 70 (δεν θυμαμε καλα)επι των ιδιοκτητων και οχι των χιλιοστων το εχουμε ξανασυζητησει.Εκτός αν η καμερα βλεπει αποκλειστικα και μονο την πορτα σου.Οτιδηποτε αλλο ειναι παρανομο.Γενικα και αοριστα αν μια καμερα γραφει τον δρομο  οπου βρισκεται η πορτα του σπιτιου μου μπορώ να σου κανω μηνηση.ΑΝ ασχοληθώ και ΑΝ ενοχληθώ.Οποτε υπαρχει οσο δεν ασχολουμε και δεν ενοχλούμε.

Επεξ/σία από SPY_oo7
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, maniacos93 είπε

Δεν έχω δει ποτέ στο Insomnia όμως, σε τέτοια θέματα νομικής φύσεως, κάποιον να έχει βοηθηθεί. Όπως βλέπεις και εδώ, αλλά γράφει ο ένας και άλλα γράφει ο άλλος. Ό,τι του κατέβει του καθένα. Ο δικηγόρος θα του δώσει μια σωστή απάντηση και χαλάλι τα 50 ευρώ όταν όλοι δίνουμε δεξιά και αριστερά πεταμένα χρήματα για χαζομαρίτσες. Μπορεί να κάνει ένα τηλέφωνο τον προσωπικό του δικηγόρο και στην τελική μπορεί να είναι όντως απλή η απάντηση και να μην του χρεώσει τίποτα.

image.jpeg

Δημοσ.
8 ώρες πριν, ikorolis είπε

Μόνο οι αρμόδιες δικαστικές/αστυνομικές αρχές κανείς άλλος ούτε ο εκάστοτε διαχειριστής για αυτό το λόγο η πρόσβαση εκεί είναι ελεγχόμενη από κάμερες και καταγράφεται 24/7 έτσι γλυτώνεις από τις καταστάσεις που περιγράφεις καθώς κανείς δεν θέλει να ρισκάρει να βρεθεί αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη.

Αυτό εφαρμόστηκε από την εποχή που ήμουν εγώ διαχειριστής και συνεχίζεται μέχρι σήμερα (κανείς δεν έχει τολμήσει να κάνει το λάθος να πάει να δει/ρίξει μια ματιά στο υλικό που καταγράφεται από τις κάμερες).

Ουτε καν σκέφτηκα ότι θα υπήρχε τόση οργάνωση σε πολυκατοικία!

Δημοσ.
Στις 7/7/2022 στις 3:19 ΜΜ, Apelpismenoe είπε

Καλησπέρα σας, στην πολυκατοικία που ζω αποφάσισαν ξαφνικά να τοποθετήσουν κάμερες έξω από κάθε ασανσέρ σε κάθε όροφο... είναι νόμιμο; Δεν τίθεται θέμα προσωπικων δεδομένων; Μπορώ να κάνω κάτι; 

Καλησπέρα, η εμπειρία η δικιά μου ως διαχειριστής λέει οτι το να βάλουν κάμερες σε κοινόχρηστους χώρους είναι παράνομο, ο λογος είναι ότι δεν υπάρχει καταστατικό πολυκατοικίας που να προβλέπει κάτι τέτοιο. Διάβασα ποιο κάτω για συνελεύσεις, πλειοψηφίες και τα άλλα πολλά, καθε πολυκατοικία έχει δικό της καταστατικό που δεν μπορεί να το ακυρώσει καμιά πλειοψηφία. Σου προτείνω να ζητήσεις το καταστατικό απο το διαχειριστή για να το διαβάσεις, ώστε να διαπιστώσεις αν οι αποφάσεις στην πολυκατοικία σου παίρνονται πλειοψηφικά η ομόφωνα, στην δικιά μου πολυκατοικία το καταστατικό δεν επιτρέπει καμιά πλειοψηφική απόφαση. Ελλαδιστάν το μεγαλείο σου, ο κάθε κομπογιαννίτης διαχειριστής κάνει ότι γουστάρει.

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, PaulStaram είπε

Καλησπέρα, η εμπειρία η δικιά μου ως διαχειριστής λέει οτι το να βάλουν κάμερες σε κοινόχρηστους χώρους είναι παράνομο, ο λογος είναι ότι δεν υπάρχει καταστατικό πολυκατοικίας που να προβλέπει κάτι τέτοιο. Διάβασα ποιο κάτω για συνελεύσεις, πλειοψηφίες και τα άλλα πολλά, καθε πολυκατοικία έχει δικό της καταστατικό που δεν μπορεί να το ακυρώσει καμιά πλειοψηφία. Σου προτείνω να ζητήσεις το καταστατικό απο το διαχειριστή για να το διαβάσεις, ώστε να διαπιστώσεις αν οι αποφάσεις στην πολυκατοικία σου παίρνονται πλειοψηφικά η ομόφωνα, στην δικιά μου πολυκατοικία το καταστατικό δεν επιτρέπει καμιά πλειοψηφική απόφαση. Ελλαδιστάν το μεγαλείο σου, ο κάθε κομπογιαννίτης διαχειριστής κάνει ότι γουστάρει.

Φίλε μου ως πρώην διαχειριστής (για πάρα πολλά χρόνια...) μπορώ να σου πω ότι κάνεις λάθος

Κανένα καταστατικό πολυκατοικίας είναι ανώτερο της ισχύουσας νομοθεσίας ο νόμος υπερισχύει σε όλες τις περιπτώσεις

Κάμερες ασφαλείας και καταγραφικό όπως και πόρτα ασφαλείας κεντρικής εισόδου και κάθε άλλης κοινόχρηστου χώρου μπήκαν με άδεια από την αρμόδια αρχή η οποία διαχειρίζεται και το υλικό από την καταγραφή όταν συντρέχει λόγος δεν το βλέπει κανείς άλλος αν το κάνει διώκεται ποινικά.

Κάμερες ασφαλείας και καταγραφή θα μπουν όταν το αίσθημα ασφάλειας της ιδιωτικής σου ζωής/περιουσίας πιάσει πάτο όταν πέσεις θύμα αδίστακτων ληστών που δεν φοβούνται να σε ληστέψουν/βιάσουν ότι αγαπάς και σε σκοτώσουν

Τότε έλα να μου πεις αν θες ή όχι πόρτα ασφαλείας και κάμερες ασφαλείας

Αυτά τα λέω γιατί στην γειτονιά μου το Κέντρο Αθήνας - Παγκράτι όλος ο δρόμος σχεδόν που μένω όλες σχεδόν οι πολυκατοικίες όχι μόνο έχουν βάλει πόρτες ασφαλείας στην είσοδο και στα διαμερίσματα αλλά και κάμερες ασφαλείας/καταγραφικό γιατί...έχουν πέσει θύματα ληστείας οπότε έχουν πάρει τα μέτρα τους (μόνο να σκεφτείς πόσα όπλα νόμιμα/παράνομα έχει η γειτονιά μου θα καταλάβεις πάρα πολλά).

Τόσο απλά...

4 ώρες πριν, Ducatista είπε

Ουτε καν σκέφτηκα ότι θα υπήρχε τόση οργάνωση σε πολυκατοικία!

σε ολόκληρη γειτονιά του κέντρου της αθήνας υπάρχει τέτοια οργάνωση όχι μόνο σε πολυκατοικία

αν μπορούσαμε να κάνουμε ελεγχόμενη την είσοδο/έξοδο στην γειτονιά μας ώστε να ξέρουμε ποιος μπαίνει/βγαίνει θα το είχαμε κάνει να ξέρεις.

αλλά δεν γίνεται έτσι τουλάχιστον προσπαθούμε να προστατέψουμε τις πολυκατοικίες/σπίτια μας στον μέγιστο βαθμό που μπορούμε ως απλοί πολίτες αφού το κράτος αδυνατεί να μας προστατέψει μέσω των αρμόδιων αρχών (αστυνομία/δικαιοσύνη) που δυστυχώς δεν δουλεύουν σωστά για αυτό και οι κακοποιοί/εγκληματίες κάνουν ότι θέλουν από φόνο-βιασμό-κλοπή χωρίς να νοιάζονται.

Δημοσ.

Δεν έχω διαβάσει τα προηγούμενα σχόλια, οπότε μπορεί ήδη να έχει αναφερθεί.

Υπάρχουν νόμοι. Επικοινώνησε με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και θα σ' ενημερώσουν. Μια φορά που τους χρειάστηκα ήταν εξυπηρετικοί.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, ikorolis είπε

Φίλε μου ως πρώην διαχειριστής (για πάρα πολλά χρόνια...) μπορώ να σου πω ότι κάνεις λάθος

Κανένα καταστατικό πολυκατοικίας είναι ανώτερο της ισχύουσας νομοθεσίας ο νόμος υπερισχύει σε όλες τις περιπτώσεις

Κάμερες ασφαλείας και καταγραφικό όπως και πόρτα ασφαλείας κεντρικής εισόδου και κάθε άλλης κοινόχρηστου χώρου μπήκαν με άδεια από την αρμόδια αρχή η οποία διαχειρίζεται και το υλικό από την καταγραφή όταν συντρέχει λόγος δεν το βλέπει κανείς άλλος αν το κάνει διώκεται ποινικά.

Κάμερες ασφαλείας και καταγραφή θα μπουν όταν το αίσθημα ασφάλειας της ιδιωτικής σου ζωής/περιουσίας πιάσει πάτο όταν πέσεις θύμα αδίστακτων ληστών που δεν φοβούνται να σε ληστέψουν/βιάσουν ότι αγαπάς και σε σκοτώσουν

Τότε έλα να μου πεις αν θες ή όχι πόρτα ασφαλείας και κάμερες ασφαλείας

Αυτά τα λέω γιατί στην γειτονιά μου το Κέντρο Αθήνας - Παγκράτι όλος ο δρόμος σχεδόν που μένω όλες σχεδόν οι πολυκατοικίες όχι μόνο έχουν βάλει πόρτες ασφαλείας στην είσοδο και στα διαμερίσματα αλλά και κάμερες ασφαλείας/καταγραφικό γιατί...έχουν πέσει θύματα ληστείας οπότε έχουν πάρει τα μέτρα τους (μόνο να σκεφτείς πόσα όπλα νόμιμα/παράνομα έχει η γειτονιά μου θα καταλάβεις πάρα πολλά).

Τόσο απλά...

σε ολόκληρη γειτονιά του κέντρου της αθήνας υπάρχει τέτοια οργάνωση όχι μόνο σε πολυκατοικία

αν μπορούσαμε να κάνουμε ελεγχόμενη την είσοδο/έξοδο στην γειτονιά μας ώστε να ξέρουμε ποιος μπαίνει/βγαίνει θα το είχαμε κάνει να ξέρεις.

αλλά δεν γίνεται έτσι τουλάχιστον προσπαθούμε να προστατέψουμε τις πολυκατοικίες/σπίτια μας στον μέγιστο βαθμό που μπορούμε ως απλοί πολίτες αφού το κράτος αδυνατεί να μας προστατέψει μέσω των αρμόδιων αρχών (αστυνομία/δικαιοσύνη) που δυστυχώς δεν δουλεύουν σωστά για αυτό και οι κακοποιοί/εγκληματίες κάνουν ότι θέλουν από φόνο-βιασμό-κλοπή χωρίς να νοιάζονται.

Καλησπέρα φίλε μου, σεβόμενος τα γραφόμενα σου και την μακρόχρονη εμπειρία σου ως διαχειριστής θα σου πω οτι κάνεις λάθος για το καταστατικό  της πολυκατοικίας. Εχω ρωτήσει και τους δυο νομικούς που έχω συγγενείς για το θέμα του καταστατικού, μου είπαν το εξής, κανένας νόμος και καμία άρχη δεν μπορεί να το καταργήσει, το καταστατικό είναι πάνω απο όλα, αν γνωρίζεις συντάσσεται και υπογράφεται απο συμβολαιογράφο. Οι αποφάσεις και οι οδηγίες της αρχής προσωπικών δεδομένων δεν μπορούν να ακυρώσουν την συμβολαιογραφική πράξη ενός καταστατικού. Η μοναδική περίπτωση που μπορεί να ακυρωθεί η να αγνοηθεί, είναι αν υπάρχει κάποια παράγραφος  που επιτρέπει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις κάτι τέτοιο. Αν στην πολυκατοικία σου,  στήσανε κάμερες παρακολούθησης χωρίς έγκριση συνιδιοκτητών σε γενική συνέλλευση με μόνο έγκριση απο την αρχής προσωπικών δεδομένων έχουν κάνει παράβαση, αν καταθέσεις αγωγή εναντίον του διαχεριστή για παράβαση του καταστατικού, δεν θα υπάρξει κανένα δικαστήριο να τον δικαιώσει. Κανένα  καταστατικό δεν δίνει υπεραμοδιότητες σε κανέναν διαχειριστή να το παίζει αστυνόμος και να ευθύνεται για την ασφάλεια των κατοίκων. Για την ασφάλεια των κατοίκων την ευθύνη έχει η Ε.Λ.Α.Σ, η οποία ενεργεί με βάση το ποινικό δίκαιο και οχι με οδηγίες και αποφάσεις της αρχής προσωπικών δεδομένων. Αναλογίσου το εξής, για να παρακολουθήσει η αστυνομία σε μόνιμη βάση με κάμερες και μικρόφωνα έναν κακοποιό, χρειάζεται ειδική άδεια απο εισαγγελέα. Το αλαλούμ παραβατικότητας με τις κάμερες, γίνεται ανεκτό στο ευρύτερο πλαίσιο του μεγάλου αδελφού, που ξεκίνησε με τους ολυμπιακούς αγώνες του 2004, και της κακίας συνήθειας που έχουμε αποκτήσει ως λαός να τρώμε αμάσητο ότι σανό  μας σερβίρουν. Το θέμα με τις καμερες σε πολυκατοικίες είναι ένα φιάσκο, δεν προσφέρουν τίποτα το ουσιαστικό, οι εγγκληματίες  με ένα σπρέι μπογιάς μπορούν να τις αχρηστέψουν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και να κάνουν την δουλειά τους ανενόχλητοι. Αν η αρχή προσωπικών δεδομένων ενδιαφένταν όντως για την ασφάλεια των πολιτών, δεν θα έδινε οδηγίες για να μπούν κάμερες, αλλά θα πίεζε πιο πολύ την αστυνομία να κάνει την δουλειά της, η οποία είναι η ασφάλεια του πολίτη, πληρώνουμε αστυνομικούς για να φυλάνε μόνο τους πολιτικούς και τα τσιράκια τους.  Αυτό που μένει σε εμας για να εκτονωνόμαστε, είναι τσιχλόφουσκες όπως αρχές προσωπικών δεδομένων και κάμερες.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...