Bitbit Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 40 λεπτά πριν, invisiblesurfer είπε Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα ελέγχου, υπό την έννοια ότι δεν κάθεται κάνεις να παρακολουθεί ποιος περνάει μπροστά από την πολυκατοικία. Ο ρόλος της κάμερας είναι αποτρεπτικός κυρίως, συν ότι μπορεί όταν κάτσει η στραβή χτυπά ξύλο να δώσει πολύτιμες πληροφορίες. Καλά δε θα κάθεται κανείς να ελέγχει τις κάμερες αλλά έχει να κάνει με την αίσθηση ότι ελέγχεσαι
pontez2 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 10 λεπτά πριν, Bitbit είπε Καλά δε θα κάθεται κανείς να ελέγχει τις κάμερες αλλά έχει να κάνει με την αίσθηση ότι ελέγχεσαι Μη το λες...Γνωριζω περίπτωση άεργης τυπισσας που χρωσταγε κοινοχρηστα και δε τα έδινε διοτι έλεγε οτι αν της διαρρηξουν το σπιτι θα φταινε οι υπολοιποι που δεν έβαζαν κάμερες. Η "κυρία", ηθελε να αναλάβει τη διαχειριση, να βάλει συστημα καμερων και να βλέπει τα πάντα απο το σπίτι της. Το ειχε πει ξεκάθαρα σε συνελευση οτι έχει το χρονο και θα ελεγχει τα πάντα. Ποτέ μη λες ποτέ λοιπόν
Artman13 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 21 λεπτά πριν, pontez2 είπε Μη το λες...Γνωριζω περίπτωση άεργης τυπισσας που χρωσταγε κοινοχρηστα και δε τα έδινε διοτι έλεγε οτι αν της διαρρηξουν το σπιτι θα φταινε οι υπολοιποι που δεν έβαζαν κάμερες. Η "κυρία", ηθελε να αναλάβει τη διαχειριση, να βάλει συστημα καμερων και να βλέπει τα πάντα απο το σπίτι της. Το ειχε πει ξεκάθαρα σε συνελευση οτι έχει το χρονο και θα ελεγχει τα πάντα. Ποτέ μη λες ποτέ λοιπόν Έτσι και αλλιώς είναι παράνομος ο λόγος που επικαλέστικε για να μην πληρώνει τα κοινόχρηστα.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 19 ώρες πριν, Apelpismenoe είπε Καλησπέρα σας, στην πολυκατοικία που ζω αποφάσισαν ξαφνικά να τοποθετήσουν κάμερες έξω από κάθε ασανσέρ σε κάθε όροφο... είναι νόμιμο; Δεν τίθεται θέμα προσωπικων δεδομένων; Μπορώ να κάνω κάτι; Εσύ τι πρόβλημα έχεις αν αποφάσισαν οι κάτοικοι της πολυκατοικίας να μπούνε κάμερες σε κοινόχρηστο χώρο;
pontez2 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Artman13 είπε Έτσι και αλλιώς είναι παράνομος ο λόγος που επικαλέστικε για να μην πληρώνει τα κοινόχρηστα. Παράνομα ειναι πολλά. Το προβλημα με την δικαιοσυνη (ισως οχι μονο με την Ελληνικη) ειναι οτι ντε και καλά πρέπει να πας στα δικαστήρια, να τραβολογήσεις μάρτυρες κτλ κτλ για να βρεις το δικιο σου για το προφανές. Να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελέφαντας Π.χ. ο άλλος χρωστάει κοινόχρηστα. Ακομα και η διαταγη πληρωμής, θέλει ένα σκασμο δικαιολογητικά και φυσικά δικηγόρο. Εκει που θα μπορουσε ο διαχειρστής απλώς να ενημερωνει την αστυνομία με τις αποδειξεις οτι ο τάδε δεν πληρωνει και η διαδικασία να γινει αυταπάγγελτα. Τέτοιοι ανθρωποι εκμεταλλευτονται την αδράνεια των υπολοιπων, ξέρουν οτι ειναι μια Α διαδικασία που θέλει κοπο, οποτε σου λέει εγω δε πληρωνω, ή στη προκειμένη εγω θα βάλω κάμερες και ότι γινει. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2022 από pontez2 1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Επειδή η πολυκατοικία όπου μένω έχει κάμερες ασφαλείας σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους εξωτερικούς (στην περίμετρο της πολυκατοικίας που είναι η εξωτερική όψη των καταστημάτων της πολυκατοικίας και την κεντρική είσοδο με συνδυασμό φώτα με κύτταρο) και εσωτερικούς (εντός/εκτός κεντρικής εισόδου - σε κάθε όροφο που κοιτάει σκάλα και ανελκυστήρα - λεβητοστάσιο - κλιμακοστάσιο - ταράτσα) να σας ενημερώσω ότι είναι νόμιμη η εγκατάσταση τους είτε πάρει άδεια από την αρμόδια αρχή ο διαχειριστής είτε όχι αρκεί να μην καταγράφουν ήχο και φυσικά να μην καταγράφουν δημόσιο δρόμο/πεζοδρόμιο. εμείς μάλιστα έχουμε άδεια για την καταγραφή έως 30 ημέρες καθώς χάρη στις κάμερες εξωτερικού χώρου οι αρμόδιες δικαστικές/αστυνομικές αρχές εξιχνίασαν υπόθεση κλοπών/διαρρήξεων σε καταστήματα της περιοχής εδώ να σημειώσω ότι η πρόσβαση στον χώρο του καταγραφικού επίσης καταγράφεται από κάμερες και έχουν δικαίωμα να δουν το υλικό μόνο οι αρμόδιες δικαστικές/αστυνομικές αρχές κανείς άλλος ούτε καν ο εκάστοτε διαχειριστής. ότι αφορά τις κάμερες αν θέλει διαμέρισμα να βάλει υπάρχει επίσης νόμιμος τρόπος και παράνομος τρόπος εγώ έχω διαλέξει τον νόμιμο τρόπο και έχω βάλει κάμερα ασφαλείας και βλέπει την πόρτα του διαμερίσματος μου από εξωτερική άποψη - εσωτερικά στο διαμέρισμα και εξωτερικά στην βεράντα. υπάρχει και άλλος τρόπος επίσης μπορείς να βάλεις ένα Κουδούνι/Κάμερα ή να βάλεις στο ματάκι της πόρτας επίσης κάμερα γενικά από όσα έχω καταλάβει πλέον η αρμόδια αρχή δεν δίνει πλέον σημασία στις κάμερες ασφαλείας για αυτό και γίνεται ο κακός χαμός... μπροστά στην προστασία της περιουσίας σου και της ζωής όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα βέβαια η κάμερα ασφαλείας δεν αποτρέπει από μόνη της τα σωστά μέτρα ασφαλείας αποτρέπουν να ασχοληθεί οποιοσδήποτε αν χρειαστεί χρόνο που θα κινδυνεύει να τον συλλάβουν έτσι δουλεύει και η πολυκατοικία μας πλέον με τις κάμερες ασφαλείας/κεντρική πόρτα ασφαλείας+ρολό ασφαλείας ο άλλος δεν ρισκάρει... Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2022 από ikorolis
Klausx Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Όποιος λέει είναι παράνομες είναι μέχρι να τον κλέψουν, μετά τρέχει σαν ποντικάκος να βάλει κάμερες και συναγερμούς. Προληπτικά πράγματα δεν κάνει ποτέ ο Έλληνας είναι στο dna του μάλλον... 1
invisiblesurfer Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 45 λεπτά πριν, pontez2 είπε Παράνομα ειναι πολλά. Το προβλημα με την δικαιοσυνη (ισως οχι μονο με την Ελληνικη) ειναι οτι ντε και καλά πρέπει να πας στα δικαστήρια, να τραβολογήσεις μάρτυρες κτλ κτλ για να βρεις το δικιο σου για το προφανές. Να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελέφαντας Π.χ. ο άλλος χρωστάει κοινόχρηστα. Ακομα και η διαταγη πληρωμής, θέλει ένα σκασμο δικαιολογητικά και φυσικά δικηγόρο. Εκει που θα μπορουσε ο διαχειρστής απλώς να ενημερωνει την αστυνομία με τις αποδειξεις οτι ο τάδε δεν πληρωνει και η διαδικασία να γινει αυταπάγγελτα. Τέτοιοι ανθρωποι εκμεταλλευτονται την αδράνεια των υπολοιπων, ξέρουν οτι ειναι μια Α διαδικασία που θέλει κοπο, οποτε σου λέει εγω δε πληρωνω, ή στη προκειμένη εγω θα βάλω κάμερες και ότι γινει. Τα προβλήματα με τη δικαιοσύνη είναι δύο - πρώτα και κύρια δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες όπου όλοι αντιμετωπίζονται ως ίσοι, και δεύτερον αργεί πάρα πολύ προς όφελος των αδικούντων. Μόλις αλλάξουν αυτά θα ξεκινήσει πραγματικά μια καινούργια ζωή για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά μας.
pavloa Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Θέλω να βάλω κάμερες στα δύο μπαλκόνια που έχω (3ος όροφος).. το ένα βλέπει στον ακάλυπτο και το άλλο στον κεντρικό δρόμο. Οι καμερες θα μπουν σε σημείο ώστε να βλέπει μόνο το μπαλκόνι μου. Σε αυτό θα χρειαστεί να πάρω έγκριση από τον διαχειριστή ή δεν χρειάζεται?
agnostos13 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 17 λεπτά πριν, pavloa είπε Να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Θέλω να βάλω κάμερες στα δύο μπαλκόνια που έχω (3ος όροφος).. το ένα βλέπει στον ακάλυπτο και το άλλο στον κεντρικό δρόμο. Οι καμερες θα μπουν σε σημείο ώστε να βλέπει μόνο το μπαλκόνι μου. Σε αυτό θα χρειαστεί να πάρω έγκριση από τον διαχειριστή ή δεν χρειάζεται? Αν βλέπει μόνο μπαλκόνι και όχι δρόμο ή τους γύρω λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα, αρκεί να κρεμαστεί στο χώρο του διαμερίσματος και όχι στα γύρω τοιχία.
StamTheMan Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 5 ώρες πριν, vasilllis είπε Τι εννοεις ξερά;Θελει νομιμα να βαλει κάμερα και δεν ειναι υποχρεωμένος να ρωτήσει κανέναν. Που τα εχεις δει αυτα;
duende Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ikorolis είπε Επειδή η πολυκατοικία όπου μένω έχει κάμερες ασφαλείας σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους εξωτερικούς (στην περίμετρο της πολυκατοικίας που είναι η εξωτερική όψη των καταστημάτων της πολυκατοικίας και την κεντρική είσοδο με συνδυασμό φώτα με κύτταρο) και εσωτερικούς (εντός/εκτός κεντρικής εισόδου - σε κάθε όροφο που κοιτάει σκάλα και ανελκυστήρα - λεβητοστάσιο - κλιμακοστάσιο - ταράτσα) να σας ενημερώσω ότι είναι νόμιμη η εγκατάσταση τους είτε πάρει άδεια από την αρμόδια αρχή ο διαχειριστής είτε όχι αρκεί να μην καταγράφουν ήχο και φυσικά να μην καταγράφουν δημόσιο δρόμο/πεζοδρόμιο. εμείς μάλιστα έχουμε άδεια για την καταγραφή έως 30 ημέρες καθώς χάρη στις κάμερες εξωτερικού χώρου οι αρμόδιες δικαστικές/αστυνομικές αρχές εξιχνίασαν υπόθεση κλοπών/διαρρήξεων σε καταστήματα της περιοχής εδώ να σημειώσω ότι η πρόσβαση στον χώρο του καταγραφικού επίσης καταγράφεται από κάμερες και έχουν δικαίωμα να δουν το υλικό μόνο οι αρμόδιες δικαστικές/αστυνομικές αρχές κανείς άλλος ούτε καν ο εκάστοτε διαχειριστής. ότι αφορά τις κάμερες αν θέλει διαμέρισμα να βάλει υπάρχει επίσης νόμιμος τρόπος και παράνομος τρόπος εγώ έχω διαλέξει τον νόμιμο τρόπο και έχω βάλει κάμερα ασφαλείας και βλέπει την πόρτα του διαμερίσματος μου από εξωτερική άποψη - εσωτερικά στο διαμέρισμα και εξωτερικά στην βεράντα. υπάρχει και άλλος τρόπος επίσης μπορείς να βάλεις ένα Κουδούνι/Κάμερα ή να βάλεις στο ματάκι της πόρτας επίσης κάμερα γενικά από όσα έχω καταλάβει πλέον η αρμόδια αρχή δεν δίνει πλέον σημασία στις κάμερες ασφαλείας για αυτό και γίνεται ο κακός χαμός... μπροστά στην προστασία της περιουσίας σου και της ζωής όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα βέβαια η κάμερα ασφαλείας δεν αποτρέπει από μόνη της τα σωστά μέτρα ασφαλείας αποτρέπουν να ασχοληθεί οποιοσδήποτε αν χρειαστεί χρόνο που θα κινδυνεύει να τον συλλάβουν έτσι δουλεύει και η πολυκατοικία μας πλέον με τις κάμερες ασφαλείας/κεντρική πόρτα ασφαλείας+ρολό ασφαλείας ο άλλος δεν ρισκάρει... και ποιος εχει προσβαση στο υλικο? (μιλαω κυριως για τις εσωτερικες καμερες). γτ φανταζομαι δε θα νιωθεις ανετα οποιοσδηποτε περιεργος διαχειριστης να μπαινει οποτε θελει κ να χαζευει ποιος μπαινοβγαινει, τι κανει η κορη η ο γιος σου, η γυναικα σου, ποιες ωρες λειπεις κλπ...κανονικα πρεπει να ειναι τυπου black box και να εχει προσβαση μονο εταιρια security Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2022 από duende 1
pontez2 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, Klausx είπε Όποιος λέει είναι παράνομες είναι μέχρι να τον κλέψουν, μετά τρέχει σαν ποντικάκος να βάλει κάμερες και συναγερμούς. Προληπτικά πράγματα δεν κάνει ποτέ ο Έλληνας είναι στο dna του μάλλον... Και τι ακριβως θα κερδισεις? Οκ, θα τον βρουν...θα τον πάνε μέσα και μετά απο μερικές ημέρες θα ειναι εξω. Τα τιμαλφή σου δε θα τα πάρεις ποτέ πίσω. Αν δε, φοράει και κουκούλα δε θα βρουν και ποιος ειναι ευκολα. Αντιθετα, συμφωνω οτι θα κερδισεις αν έχεις ένα καλό συστημα συναγερμου, μια καλή πορτα με μια πολύ καλή κλειδαριά κτλ κτλ. 7 λεπτά πριν, duende είπε και ποιος εχει προσβαση στο υλικο? (μιλαω κυριως για τις εσωτερικες καμερες). γτ φανταζομαι δε θα νιωθεις ανετα οποιοσδηποτε περιεργος διαχειριστης να μπαινει οποτε θελει κ να χαζευει ποιος μπαινοβγαινει, τι κανει η κορη η ο γιος σου, η γυναικα σου, ποιες ωρες λειπεις κλπ...κανονικα πρεπει να ειναι τυπου black box και να εχει προσβαση μονο εταιρια security Αυτο ακριβως! 1
maniacos93 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Apelpismenoe είπε Καλησπέρα σας, στην πολυκατοικία που ζω αποφάσισαν ξαφνικά να τοποθετήσουν κάμερες έξω από κάθε ασανσέρ σε κάθε όροφο... είναι νόμιμο; Δεν τίθεται θέμα προσωπικων δεδομένων; Μπορώ να κάνω κάτι; Δικηγόρο ρώτησες; Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2022 από maniacos93
makis269 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, maniacos93 είπε Δικηγόρο ρώτησες; Και οι δικηγόροι του insomnia κλέφτες θα γίνουν ???
Προτεινόμενες αναρτήσεις