Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, στην πολυκατοικία που ζω αποφάσισαν ξαφνικά να τοποθετήσουν κάμερες έξω από κάθε ασανσέρ σε κάθε όροφο... είναι νόμιμο; Δεν τίθεται θέμα προσωπικων δεδομένων; Μπορώ να κάνω κάτι; 

Δημοσ.

Οχι, σε κοινοχρηστο χωρο πολυκατοικίας μπορουν να μπουν κάμερες μονο κατοπιν συνελευσης οπου ισχυει το εξεις παράδοξο.

Δεν μετράνε οι ψηφοι των χιλιοστων αλλά ο ψηφος του εκαστοτε διαμερισματος. Δε θυμάμαι ακριβως το ποσοστό που πρέπει να ειναι υπερ, αλλά δεν ειναι μονο το 51%.

Προσοχή, στη πόρτα σου και να βλέπει η κάμερα ΜΟΝΟ τη πόρτα σου, μπορεις να βάλεις.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, pontez2 είπε

Οχι, σε κοινοχρηστο χωρο πολυκατοικίας μπορουν να μπουν κάμερες μονο κατοπιν συνελευσης οπου ισχυει το εξεις παράδοξο.

Δεν μετράνε οι ψηφοι των χιλιοστων αλλά ο ψηφος του εκαστοτε διαμερισματος. Δε θυμάμαι ακριβως το ποσοστό που πρέπει να ειναι υπερ, αλλά δεν ειναι μονο το 51%.

Προσοχή, στη πόρτα σου και να βλέπει η κάμερα ΜΟΝΟ τη πόρτα σου, μπορεις να βάλεις.

Ξερω διαχειριστη που εκανε θεμα σε εναν επειδη εβαλε καμερα που ναι μεν κοιταζει την πορτα του διαμερισματος και παλι υποστηριζει επρεπε να περαστει στη συνελευση..  Επισης του ειπε οτι η καμερα επρεπε να τοποθετηθει στον τοιχο του διαμερισματος δηλαδη πανω απο την πορτα.

Ξερεις τι ισχυει και τι οχι??? 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Silverage είπε

Είναι νόμιμο

Ετσι ξερα,χωρις επιχειρηματα;
Οχι,ειναι παρανομο.

11 ώρες πριν, Apelpismenoe είπε

στην πολυκατοικία που ζω αποφάσισαν ξαφνικά

Μηπως εγινε συνελευση και δεν πηγες;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Helionar είπε

https://www.dpa.gr/el/enimerwtiko/thematikes_enotites/eisagwgi_videoepitirisi/oikies_videoepitirisi

Και με παραδείγματα για πολύκατοικίες 

σιγα μην το διαβάσει κανείς 🙂

8 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Ξερω διαχειριστη που εκανε θεμα σε εναν επειδη εβαλε καμερα που ναι μεν κοιταζει την πορτα του διαμερισματος και παλι υποστηριζει επρεπε να περαστει στη συνελευση..  Επισης του ειπε οτι η καμερα επρεπε να τοποθετηθει στον τοιχο του διαμερισματος δηλαδη πανω απο την πορτα.

Ξερεις τι ισχυει και τι οχι??? 

Λιγο πριν την αναρτηση σου έβαλαν απο την ΑΠΠΔ link με το τι επιτρέπεται και τι οχι. Ο διαχειριστής τι είναι νομικός και τα υποστηριζει αυτά;Για το που θα τοποθετηθεί λογικό ειναι. Οτιδηποτε κανεις σε κοινόχρηστο χώρο θέλει άδεια.

5 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Ετσι ξερα,χωρις επιχειρηματα;
Οχι,ειναι παρανομο.

Μηπως εγινε συνελευση και δεν πηγες;

Τι εννοεις ξερά;Θελει νομιμα να βαλει κάμερα και δεν ειναι υποχρεωμένος να ρωτήσει κανέναν.

Η καλή γειτονία απλά ενημερώνει....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, invisiblesurfer είπε

Πολλοί δεν θέλουν κάμερες μέχρι να τις χρειαστούν, μετά αισθάνονται ευγνώμονες που υπήρχαν εγκατεστημένες. 

όντως έχει πλάκα.

Αν γίνει καμία κλοπή-ληστεία, κανένα ατύχημα ή ζημιά μετά παίρνουν σβάρνα όλη τη γειτονιά σαν τους ζήτουλες και παρακαλάνε να δούνε το υλικό από την κάμερα. Δεν έχουν γίνει και λίγα ποστ εδώ μέσα σχετικά με αυτό ακριβώς που περιγράφω.

Σε κάθε περίπτωση όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να γεμίσουμε τον κόσμο με κάμερες. Εμένα αρχίζει και μου τη δίνει η λογική του ελέγχου σε όλους και σε όλα.

• Like 3
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Apelpismenoe είπε

Καλησπέρα σας, στην πολυκατοικία που ζω αποφάσισαν ξαφνικά να τοποθετήσουν κάμερες έξω από κάθε ασανσέρ σε κάθε όροφο... είναι νόμιμο; Δεν τίθεται θέμα προσωπικων δεδομένων; Μπορώ να κάνω κάτι; 

φοβάσαι ότι θα δουν κάτι που ευθύνεσαι ?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, makis269 είπε

φοβάσαι ότι θα δουν κάτι που ευθύνεσαι ?

Υπο αυτές τις συνθήκες να βάλουμε και κάμερες μέσα στο σπιτι σου. Τι έχεις να φοβηθείς; :P :P

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Υπο αυτές τις συνθήκες να βάλουμε και κάμερες μέσα στο σπιτι σου. Τι έχεις να φοβηθείς; :P :P

το σπίτι μου μέσα δεν είναι κοινόχρηστος χώρος 😀😀,

κοινόχρηστος - ιδιωτικός

πιπέρι - αλάτι

δεξιά -αριστερά .

σκόρδο - κρεμμύδι

😂😂😂😂

εφόσον το αποφάσισαν με πλειοψηφία και υπάρχουν και οι απαραίτητες σημάνσεις βάσει νόμου ειναι νόμιμο ,

αυτό που μπορεί να ζητήσει είναι να έχει και αυτός πρόσβαση στις κάμερες εάν δεν δοθεί η επιτήρηση σε εταιρία και την έχει για παράδειγμα ο διαχειριστής , αυτό ναι δεν είναι νόμιμο.

Επεξ/σία από makis269
  • Like 5
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Helionar είπε

https://www.dpa.gr/el/enimerwtiko/thematikes_enotites/eisagwgi_videoepitirisi/oikies_videoepitirisi

Και με παραδείγματα για πολύκατοικίες 

18 ώρες πριν, Apelpismenoe είπε

Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η ερώτηση 6 στο παραπάνω λινκ. Και η 5 συμπληρωματικά.

• Thanks 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Bitbit είπε

όντως έχει πλάκα.

Αν γίνει καμία κλοπή-ληστεία, κανένα ατύχημα ή ζημιά μετά παίρνουν σβάρνα όλη τη γειτονιά σαν τους ζήτουλες και παρακαλάνε να δούνε το υλικό από την κάμερα. Δεν έχουν γίνει και λίγα ποστ εδώ μέσα σχετικά με αυτό ακριβώς που περιγράφω.

Σε κάθε περίπτωση όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να γεμίσουμε τον κόσμο με κάμερες. Εμένα αρχίζει και μου τη δίνει η λογική του ελέγχου σε όλους και σε όλα.

Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα ελέγχου, υπό την έννοια ότι δεν κάθεται κάνεις να παρακολουθεί ποιος περνάει μπροστά από την πολυκατοικία. Ο ρόλος της κάμερας είναι αποτρεπτικός κυρίως, συν ότι μπορεί όταν κάτσει η στραβή χτυπά ξύλο να δώσει πολύτιμες πληροφορίες. 

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, makis269 είπε

το σπίτι μου μέσα δεν είναι κοινόχρηστος χώρος 😀😀,

κοινόχρηστος - ιδιωτικός

πιπέρι - αλάτι

δεξιά -αριστερά .

σκόρδο - κρεμμύδι

😂😂😂😂

εφόσον το αποφάσισαν με πλειοψηφία και υπάρχουν και οι απαραίτητες σημάνσεις βάσει νόμου ειναι νόμιμο ,

αυτό που μπορεί να ζητήσει είναι να έχει και αυτός πρόσβαση στις κάμερες εάν δεν δοθεί η επιτήρηση σε εταιρία και την έχει για παράδειγμα ο διαχειριστής , αυτό ναι δεν είναι νόμιμο.

Συμφωνώ, εγω σχολίασα μονο το επιχειρημα που έθεσες 😉

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...