Προς το περιεχόμενο

God of War Ragnarök [PS4][PS5]

CarbonFibre

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ισχύει ότι έχει πολύ μπλα μπλα και πρέπει να έχεις το νου σου στους διαλόγους για αρκετό διάστημα, κατά τα άλλα το παιχνίδι είναι και θα είναι από τα καλύτερα της γενιάς.

Θα ήθελα παραπάνω finishers πάντως γιατί γίνονται μονότονα γρήγορα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 560
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Από τα ελάχιστα παιχνιδια που δε βγαίνουν DLC ούτε το πρώτο είχε.

Με την τιμή παίρνεις όλο το παιχνίδι και όχι να σου ζητάνε 10 20ε για το έξτρα περιεχόμενο 

• Like 2

Τέλος και από μένα το πρώτο run, πλατίνα στο normal. Σε γενικές γραμμές παρόμοιο game με το πρώτο, λίγο πιο μεγάλο, λίγο πιο πλούσιο, λίγο πιο cinematic και λίγο πιο γραμμικό σε φάση point A to B (αν και ξαναγυρνάς στα ίδια μέρη όταν αποκτάς και άλλες ικανότητες για extra loot / νέα areas). Το story είναι στα ίδια επίπεδα με το πρώτο, πάρα πολύ καλό και αφήνει ίσως κάποια πράματα με τον Ατρέα στο τέλος (ίσως DLC - ίσως για το επόμενο who knows).

Στο ζουμί τώρα, το combat είναι αρκετά πιο εμπλουτισμένο. Και μόνο ότι έχεις 3 όπλα και έχουν αρκετά synergies μεταξύ τους και σε διάφορα builds σου αλλάζει το playstyle. Μπορείς να πας για full dps, full status buildup builds, tank/heal builds, bifrost builds, poison builds ή ακόμα και nine realms build που έπαιζα στο πρώτο μισό για χαβαλέ.😂

Από πλευράς δυσκολίας δε θα βρεις εύκολα κάτι να σε κάνει 1 shot (εκτός αν φοράς berserker armor 🤣) όπως στο πρώτο στην αρχή αν πήγαινες σε κακοτοπιές🤣, αλλά ναι έχει αρκετά ζόρικα parts διάσπαρτα. Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι όσο προχωράς τόσο πιο εύκολο γίνεται το main story. Ειδικά αν φαρμάρεις Muspelheim / Niflheim.

Τα ζόρικα parts όπως και στο πρώτο που ήταν τα valkyries fights, είναι εντελώς optional. Η δυσκολία σε αυτά για μένα πιο πολύ ήταν το struggling με τη κάμερα (τα 2 shortcuts για 180 turn δε βολεύουν καθόλου και πατιούνται πολλές φορές και accidentaly πάνω στον πανικό). Και υπήρχαν κάποια fights με multiple bosses...

Τα 2 τελικά optional bosses ήταν από ένα/δύο τικ (το 1ο) μέχρι πάρα πολλά τικ πάνω σε δυσκολία (το 2ο) σε σχέση με το υπόλοιπο παιχνίδι. Ακολουθούν spoilers + vids.

Spoiler

Ο μεν Berserker King ήταν αρκετά enjoyable και fair fight (αν εξαιρέσουμε λίγο το bifrost όταν είναι στα τελευταία του) και ήταν σχετικά εύκολο να μάθεις τα attack patterns του και να βγάζεις σωστά parries.

Η δε Valkyrie Queen έσπαγε μπάλες (και gamepads). Πάρα πολλά hp, τρομερό damage (ειδικά με berserker armor πας σχεδόν μονόχιτος), τρελό variete και mixup game (αν και έχει κάποια tedencies και γίνεται προβλέψιμη) και γενικά έφτυσα αίμα για να βγει. Πολύ δυσκολότερη από Sigrun στο πρώτο παιχνίδι imo. Υποθέτω ότι τελικά πολύς κόσμος δε θα άντεξε να τη βγάλει ούτε στο normal που έπαιζα.

Συνολικά μόνο κάπου 3.5% το έχει κάνει πλατίνα έως τώρα και μάλλον ευθύνεται αρκετά η κυρία.😂

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ δυνατός τίτλος, εξαιρετικό voice acting, εξαιρετικό story και εξαιρετικό gameplay με κάποια θεματάκια στην κάμερα όπως έχουν ήδη αναφερθεί. Το έπαιξα στο normal γιατί δεν έχω πολύ υπομονή γενικά :D

Εξαιρετικός τεχνικός τομέας συνολικά αν και θεωρώ ότι σε κάποια μέρη κρατήθηκε πίσω λόγω PS4(Περιοχή των Elves πχ δεν είχε καμία διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο). Παίχτηκε σε OLED με HDR και ήταν καταπληκτικό στα 60FPS με VRR. Δεν συνιστώ mode με λιγότερα FPS, θεωρώ ότι κουράζει. Τα δε τοπία σε κάποια σημεία είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.

Στα του gameplay είναι αισθητά πιο γρήγορο και responsive από το πρώτο αλλά το πρόβλημα με την κάμερα όταν στην πέφτουν πολλοί παραμένει. Επίσης η δυσκολία σε κάποια bosses αγγίζει ''souls δυσκολία'' όπου θα πεθάνεις πολλές φορές μέχρι να μάθεις τα attack τους για να τα βγάλεις, ειδικά αν είσαι undergeared.

Ήταν πολύ πιο εμπλουτισμένο στους εχθρούς, αρκετά mini bosses και ευτυχώς δεν έβρισκες overpowered enemies από την αρχή όπως στο πρώτο.

Τον ήχο τον βρήκα επίσης καταπληκτικό, το subwoofer δούλευε για τα καλά στις μάχες ενώ ακόμα και το surround ήταν εξαιρετικό για ηχομπάρα.

Το story εννοείται πολύ δυνατό, κινηματογραφικό σαν να βλέπεις ακριβοπληρωμένη παραγωγή του Hollywood. Ωστόσο θεωρώ ότι ΔΕΝ φτάνει το God of War 3, ειδικά στις μάχες με τους θεούς..Olympians > all. Εννοείται όμως ότι είναι τίτλος που θα πρέπει να παίξει ο ΚΑΘΕ PS4/5 owner.

Τέλος, μου έχουν μείνει αρκετά εξτραδάκια αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα ασχοληθώ μιας και θέλω να ξεκινήσω το Horizon Forbidden West και φοβάμαι μην με κουράσει.

Spoiler

Πάντως από τα side quests αυτό που δεν πρέπει να χάσει κάποιος είναι στο Vanaheim που φαίνεται ο παγωμένος κεραυνός και μας δείχνει ότι η γυναίκα του Kratos, η Faye, πολέμησε τον Thor εκεί και μάλλον την σκότωσε κιόλας γιατί στο τέλος λέει στον Kratos ''Δεν ξέρεις τι έχω κάνει ;'' Δεν το λένε ξεκάθαρα αλλά λογικά αυτό έγινε.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 3

36 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Τέλος, μου έχουν μείνει αρκετά εξτραδάκια αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα ασχοληθώ μιας και θέλω να ξεκινήσω το Horizon Forbidden West και φοβάμαι μην με κουράσει.

Αξίζει imo να το κάνεις πλατίνα και να παίξεις τα 2 bosses που έχω στο παραπάνω spoiler. Αν έχεις την υπομονή βέβαια γιατί το ένα από αυτά  είναι αρκετά πιο ζόρικο από το υπόλοιπο game.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ilos είπε

Αξίζει imo να το κάνεις πλατίνα και να παίξεις τα 2 bosses που έχω στο παραπάνω spoiler. Αν έχεις την υπομονή βέβαια γιατί το ένα από αυτά  είναι αρκετά πιο ζόρικο από το υπόλοιπο game.

Να το πετάξω το dualsense στον τοίχο θες ; Μέχρι 10 φορές να χάσω αντέχω περίπου, μετά το παράτησα :D

Τέλος και από εμένα. Πολύ ωραίο ταξίδι που παρόλη τη μεγάλη διάρκεια δεν με κούρασε. 

Συμφωνώ όμως με @Psycho_Warhead ότι το God of War 3 παραμένει το pinnacle της σειράς όσο αναφορά τις μάχες με Θεούς, όπως και τα πιο επικά set pieces. 

Ελπίζω σε επιστροφή στην Ελλάδα στο επόμενο. Αρκετό χιόνι φάγαμε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως πως θα τα έσπαγε αν..

Spoiler

Είχε τα ''Claws of Hades'' και έλεγε στον Thor ή στον Odin ''Your soul is mine''.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικές σκέψεις μετά από 55 ώρες και τίτλους τέλους. Νιώθω λίγο meh. Κυρίως από την ιστορία.

Δεν είμαι σίγουρος αν είναι επειδή ξόδεψα αρκετό χρόνο να κάνω όλες τα "favours", collectables και side quests κατά την διάρκεια. Ίσως να αναλώθηκα αρκετά και να έχασα την ροή της κυρίως ιστορίας.

Μου άρεσαν όλοι οι χαρακτήρες και το πώς παρουσιάστηκαν. Κάποιες σκηνές πολύ δυνατές όντως.

Spoiler

Παρά όλα αυτά, όπως έπαιζα το παιχνίδι, ακούγοντας της ιστορίες, όλο το στήσιμο γύρω από τις προφητείες, πάμε για Ragnarok, όχι δε πάμε, όλο και αυξανόταν το hype και η φαντασία μου έτρεχε με τρελούς ρυθμούς.

Περίμενα πολλές περισσότερες ανατροπές και εξελίξεις. Περίμενα αποκαλύψεις. Περίμενα να δω γεγονότα που έγιναν πίσω από τις κάμερες.

Νιώθω ότι όλο το χτίσιμο για το Ragnarok δεν είχε το αντίστοιχο αποτέλεσμα και με άφησε κάπως "χλυαρό".

Μερικές από τις θεωρίες που μου πέρασαν από το μυαλό.

• Αποκάλυψη ότι ο Loki κάπως σχεδίασε και ήταν υπεύθυνος για την ολοκλήρωση της προφητείας του Ragnarok. Καθώς και το να 'ξεγελάσει" τον Kratos να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες και να κατευθύνει άλλους στο να έρθει το Ragnarok.
  • Ο Odin όντως να κοροϊδεύει τον Loki όπως φάνηκε, σε σημείο όμως που ο Loki να κάνει ακριβώς αυτό που θέλει ο Odin. Αυτό είναι και το σημείο που κάνει τον Loki να θέλει να διορθώσει τα λάθη του καθιστώντας τον κύριο υπεύθυνο για το Ragnarok. Επίσης περίμενα η Agraboda να είναι ο Odin!
  • Ο Loki να χρησιμοποιήσει τα marbles για να φέρει τους γίγαντες στην μάχη.
  • Ο Kratos να πεθαίνει σαν πολεμιστής σε μία επική μάχη στο Ragnarok προστατεύοντας τον γιο του αντί από εκδίκηση.

Επεξ/σία από Cue
  • Thanks 1

Να αφήσω κι εγώ το λιθαράκι μου.

Λογικά είμαι κάπου στην μέση.

Spoiler

Μόλις τελείωσα την μάχη με το αρχίδι τον Heimdall

Έχω πάθει πλάκα με το 

Spoiler

acting του Odin

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ.

😮😮😮 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...