Προς το περιεχόμενο

God of War Ragnarök [PS4][PS5]

CarbonFibre

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, Billie13 είπε

Οσοι κονσολακηδες φίλοι μου υποστήριζαν το ίδιο με εσένα, πλέον δε μπορούν να παίξουν στα 30 και αυτό είναι το φυσιολογικό.

Να προσθέσω εδώ ότι και η συνήθεια παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο θα αντιληφθεί κάποιος αυτό το θέμα.

Αλλά δεν αναιρείται το γεγονός ότι ένα χαμηλό ή ασταθές framerate είναι αποτέλεσμα κακής δουλειάς από μεριάς προγραμματιστών. Στο τέλος η συνολική δουλειά είναι αυτό που αξιολογείται.

Εγώ πχ που η δουλειά μου είναι το μηχανικό/ηλεκτρολογικό σχέδιο αν παραδώσω κάτι που οπτικά είναι τσαπατσουλιά με την πρόφαση ότι είναι σωστό και κάνει τη δουλειά του, εννοειται ότι θα κριθώ αρνητικά από τον πελάτη μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 560
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 ώρες πριν, Billie13 είπε

Σοβαρά δεν αντιλαμβάνεσαι τα 30 Vs 60?

Η αλήθεια είναι και εγώ προτιμώ να παίζω με 30 τέτοιους τίτλους. Το 60αρι σε όσα δοκίμασα, με κούραζαν. Όπως πχ και στην TV, δεν έχω το smooth ανοιχτό όπως προτείνουν για αγώνες κτλ. 

Αντιθέτως, racing και fps (warzone) τα παίζω uncapped. 

2 ώρες πριν, dekulinkgr είπε

Ειναι και προσωπικη προτιμηση του καθενος μετα.Ξαναλεω επειδη εγω δεν βλεπω την διαφορα στα fps μου ειναι παντελως αδιαφορο και υπαρχει και μεγαλο μερος αγοραστικο κοινο που πιστευει το ιδιο.Το θεωρω χαζο δηλαδη να αφαιρειται βαθμο ή και να περνει βαθμο παραπανω για το αν εχει θεμα με τα fps ή ειναι σταθερα αντιστοιχα.Αυτο ειναι που κρινω εγω.Την τελικη βαθμολογια.

Nope.Και νομιζω ειμαι πιο χαρουμενος gamer εξαιτιας αυτου 😁 .

Αυτο για μενα ηταν το μεγαλυτερο fail του προηγουμενου παιχνιδιου.Αν εξαιρεσω την αρχικη μαχη με τον stranger,που ηταν αρκετα epic,ολες οι υπολοιπες απλα αδιαφορες.

Παντως παρολο που λεω οτι δεν θα το παρω,μπορει και να το αγορασω day one αν τελικα εχει epic boss fights και σκηνικα.

και εγω μαζι σου παντως για το θεμα framerate...δε καταλαβαινω τη διαφορα αν το framerate ειναι σταθερο...με ενοχλει μονο αν εχει μεγαλες μεταπτωσεις, ιδιως αν πεφτει πολυ χαμηλα...

• Like 1

5 ώρες πριν, dekulinkgr είπε

Εμενα προσωπικα δεν μου λενε απολυτως τιποτα το αν ειναι 60fps η οχι.Το θεμα ειναι το base game αν ειναι καλο ή οχι.Λες και οι περισσοτεροι reviewers και απλος κοσμος (μαζι και εγω) που θα το παιξουν, αντιλαμβανονται τα fps.

Σε γρήγορο action παιχνιδι οπως τα παιχνιδια της Platinum,μονο αδιάφορα δεν ειναι τα 60fps και εννοείται οτι ο περισσότερος κόσμος τα αντιλαμβάνεται/νιώθει. Αλλιώς ακόμα και τα παιχνιδια της Nintendo, θα ήταν ολα στα 30fps οπως και τα mobile παιχνιδια.

Γενικά σε μια κριτική παιχνιδιών κανονικά όλα πρέπει να αναφέρονται ετσι ώστε να καταλαβαίνει καλύτερα και ο άλλος, τι άρεσε και τι όχι σε οποιον κάνει την κριτική

• Γραφικά
  • Ηχος
  • Gameplay
  • Απόδοση
  • Διάρκεια/Replay Value

Και στο τέλος της ημέρας το αν αξιζει το παιχνιδι την day one τιμή του, κάτι που υποτίθεται αντικατοπτρίζεται και στην βαθμολογια.

Εαν το bayonetta 3 έχει τεχνικά θέματα που να χαλάνε την οποια εμπειρια(δεν έχω παιξει το παιχνιδι ακόμα, δεν ξέρω),δεν θα μου έκανε εντύπωση κάποιος να κόψει βαθμό για αυτό, οπως γινεται τώρα και με το Gotham Knights πχ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Όλα προσωπική προτίμηση είναι με αυτή τη λογική.

Όπως και τα σκηνικά και το τι ακριβώς καθορίζει ένα boss fight.. "epic" που λες στο τέλος. Εγώ πχ "epic" μπορεί να θεωρώ την μάχη του James με τον Pyramid Head στο SH2 εξαιτίας του μεγάλου ψυχολογικού φόρτου και των γεγονότων που οδήγησαν εκεί.

Αντίστοιχα και εγώ θα έλεγα ότι υπάρχει μεγάλο αγοραστικό κοινό που πιστεύει ότι το framerate είναι πολύ σημαντικό. Κάνε μια βόλτα από το θέμα του SX πχ για να δεις πόσοι σχολιάζουν για το 30/40fps του Plague Tale Requiem σε σχέση με αυτούς που μιλάνε μόνο για το gameplay. ή ακόμα καλύτερα, κάνε μια βόλτα και στα θέματα του PC. Δεν θα έλεγα ότι το αγοραστικό κοινό εκεί είναι μικρό...

Αν το παιχνίδι είναι μια μηχανή, το framerate είναι το πόσο ομαλά τρέχει αυτή η μηχανή. Δεν μπορώ λοιπόν να διανοηθώ ότι όταν κάτι έχει πρόβλημα, δεν θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται πουθενά στην βαθμολογία.

Και μια αντικειμενική κριτική πρέπει να παίρνει στα σοβαρά όλες τις παράμετρους υπόψην και όχι μόνο αυτές που θεωρούμε εμείς σημαντικές για τον εαυτό μας. Κάποτε στα παλιά καλά χρόνια του GamePro και των περιοδικών, μια χαρά έκοβαν πόντους από παιχνίδια που δεν έτρεχαν καλά. Ακόμα και για τον ήχο υπήρχε αξιολόγηση. Απλώς τώρα ζούμε στην εποχή του shilling και όλα αυτά συνήθως περνάνε στο ντούκου γιατί είναι λεπτά θέματα.

Μα αυτο ακριβως λεω βρε συ.Την αποψη του λεει ο καθενας.Εννοειται οτι μπορει για σενα να ειναι ο pyramid head epic fight.Κανενα προβλημα.Ακομη και ο "reviewer" αυτο κανει.Ποσες φορες εχεις διαφωνισει με καποιον reviewer για καποιο παιχνιδι?

Δυστηχως  δεν υπαρχει αντικειμενικη κριτικη,ειναι ολα προσωπικη προτιμηση.Εγω ας πουμε αν ο ελεγχος του χαρακτηρα ειναι αγγαρεια τοτε το παιχνιδι το θεωρω unplayable.Θα πρεπει να κανω μεγαλη προσπαθεια να το τερματισω.

5 ώρες πριν, Fulgore είπε

Σε γρήγορο action παιχνιδι οπως τα παιχνιδια της Platinum,μονο αδιάφορα δεν ειναι τα 60fps και εννοείται οτι ο περισσότερος κόσμος τα αντιλαμβάνεται/νιώθει. Αλλιώς ακόμα και τα παιχνιδια της Nintendo, θα ήταν ολα στα 30fps οπως και τα mobile παιχνιδια.

Γενικά σε μια κριτική παιχνιδιών κανονικά όλα πρέπει να αναφέρονται ετσι ώστε να καταλαβαίνει καλύτερα και ο άλλος, τι άρεσε και τι όχι σε οποιον κάνει την κριτική

• Γραφικά
  • Ηχος
  • Gameplay
  • Απόδοση
  • Διάρκεια/Replay Value

Και στο τέλος της ημέρας το αν αξιζει το παιχνιδι την day one τιμή του, κάτι που υποτίθεται αντικατοπτρίζεται και στην βαθμολογια.

Εαν το bayonetta 3 έχει τεχνικά θέματα που να χαλάνε την οποια εμπειρια(δεν έχω παιξει το παιχνιδι ακόμα, δεν ξέρω),δεν θα μου έκανε εντύπωση κάποιος να κόψει βαθμό για αυτό, οπως γινεται τώρα και με το Gotham Knights πχ.

Το gotham Knights που αναφερεις εχει παρει "κακες" κριτικες επειδη ειναι μετριο παιχνιδι και οχι επειδη εχει θεμα με το frame rate.Αυτο αναφερω.Αν ηταν 60 fps θα ηταν τοσο διαφορετικο παιχνιδι??Οχι δεν νομιζω.Και ποσο παραπανω θα επαιρνε σαν βαθμολογια??Το game πασχει σε αλλα πραγματα.

Ολες οι παιχνιδαρες της fromsoftware εχουν θεματα με τα fps οπως λενε ολοι,σωστα??Ομως παιρνουν υψηλες βαθμολογιες επειδη πολυ απλα ειναι σκετη απολαυση τα παιχνιδια τους.Δηλαδη το αρχικο που μετραει,το gameplay δηλαδη,ειναι σε αλλα επιπεδα και τα τυχον θεματα με τα  fps δεν χαλανε την συγκολνιστικη εμπειρια.

Τωρα βγηκαμε αρκετα offtopic και φταιω εγω γιαυτο δυστηχως.

Στα του god of war τα reviews σκανε την πεμπτη στις 7 το απογευμα νομιζω.Επισης προσοχη με youtube και Internet γιατι κυκλοφορουν ηδη spoilers.

Επεξ/σία από dekulinkgr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, dekulinkgr είπε

Το gotham Knights που αναφερεις εχει παρει "κακες" κριτικες επειδη ειναι μετριο παιχνιδι και οχι επειδη εχει θεμα με το frame rate.Αυτο αναφερω.Αν ηταν 60 fps θα ηταν τοσο διαφορετικο παιχνιδι??Οχι δεν νομιζω.Και ποσο παραπανω θα επαιρνε σαν βαθμολογια??Το game πασχει σε αλλα πραγματα.

Ολες οι παιχνιδαρες της fromsoftware εχουν θεματα με τα fps οπως λενε ολοι,σωστα??

Μια σημείωση. Τεχνικό πρόβλημα δεν ειναι αν ένα παιχνιδι τρέχει στα 30 ή στα 60 fps

To God of War στο ps4, στα 30fps έτρεχε.

Τεχνικό πρόβλημα ειναι όταν ένα παιχνιδι τρέχει στα 30fps ή και στα 60 και πολλές φορές πέφτει αρκετά κάτω απο αυτό ή πχ αν κρασάρει συχνά κλπ 

Επίσης δεν είχαν όλα τα παιχνιδια της Fromsoftware τέτοια θέματα οπως το πρόσφατο Elden Ring. Τα προηγούμενα Sekiro/DS3 ήταν σε γενικές γραμμές μια χαρά.

Και τα παιχνίδια της FromSoftware κρίνονται στο σύνολο τους και όχι αποκλειστικά απο το gameplay αυτό καθαυτό. Το να κάνεις συνέχεια roll/τούμπα να αποφύγεις μια επίθεση ή τα basic χτυπήματα/μενου/upgrades δεν ειναι αυτό που λέμε ''σε άλλα επίπεδα'' :P

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1

Αναφορά σε κείμενο

If you purchase the God of War Ragnarök standard edition for PlayStation 4, you can upgrade to the PlayStation 5 version for $10 USD (or currency equivalent). 

https://blog.playstation.com/2022/07/06/god-of-war-ragnarok-collectors-edition-unboxing/

• Like 1

Για να δούμε θα έχει επιπτώσεις ο συγκεκριμένος;

Δεν το κάνουν release νωρίτερα γιατί πρέπει να γίνει ταυτόχρονα παντού. Επειδή κάποιοι retailers το έχουν δεν σημαίνει ότι το έχουν όλοι .

• Like 1

12 ώρες πριν, Bourdoulas είπε

Για να δούμε θα έχει επιπτώσεις ο συγκεκριμένος;

Δεν το κάνουν release νωρίτερα γιατί πρέπει να γίνει ταυτόχρονα παντού. Επειδή κάποιοι retailers το έχουν δεν σημαίνει ότι το έχουν όλοι .

Να τα στείλουν νωρίτερα. Δεν μπορεί να έχουν διαρρεύσει τα πάντα και 'συ να κρατάς το release 2 βδομάδες πίσω. Πρέπει να αποφεύγουμε τα social media εντελώς πλέον για να αποφύγουμε τα spoilers που είναι παντού.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...