Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, lector είπε

Εδω αναρωτιεμαι το εξης... Ενα μαγαζι που σεβεται την εικονα του, θα προσλαβει και θα στειλει στον πελατη ατομο με μηχανακι με τα παραπανω χαρακτηριστικα;;; Εγω για να πηγαινω στους πελατες χρησιμοποιω μηχανακι της εταιρειας που δουλευω, και ο εργοδοτης μου βαζει χερι αν το μηχανακι δεν ειναι σενιο και καθαρο (να μη μιλησω για μετατροπες καν) και αν δεν το στελνω για πλυσιμο μια φορα τη βδομαδα (με εξοδα της εταιρειας), ειναι τρελος αυτος δηλαδη;

ελα προς πειραιά, τα περισσοτερα δεν εχουν καν φαναρι μπροστινο 

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Jethro είπε

ελα προς πειραιά, τα περισσοτερα δεν εχουν καν φαναρι μπροστινο 

Εχω δει και εχω ακουσει σε ολο το λεκανοπεδιο, λειπουν φαναρια, καθρεφτες, φλας, ποδιες, κρανη, αδειες, ασφαλειες, κτεα, αλλα η εξατμιση που την ακους και καταλαβαινεις οτι ξεκινησε ο ντελιβερας να σου φερει την παραγγελια, δε λειπει ποτε 😅

Δημοσ.
Στις 12/7/2022 στις 7:03 ΜΜ, Petros Electron είπε

Το παπι δεν το βελτιώνεις τοσο  για να εχει τελική, αλλα για να "τραβάει" ειδικα με 2ο ατομο. Εγω το 100αρι που εχω, ηταν απο μαμά 95 ή 97cc αν θυμάμαι καλα, μετά απο 3 γενικές επισκευές (το εχω 20χρονια) το εκανα 112cc για να τραβάει λιγο ποιο πολυ. Αυτό.

Δεν κανω αγωνες στην ηλικια που ειμαι το παπι εχει τελικη τα 100χαω και με τα ταμπουρά που εχει δεν σταματαει ευκολα.

Οποτε μεχρι τα 70-80 καλο ειναι και μεχρι εκει. Μια εξάτμιση λιγο ποιο ανοιχτή, οχι καγκουρικη, περνάει κτεο είναι κατω απο 100db ο θόρυβος του, και τίποτε αλλο, ουτε καρπιρατερ ουτε κατι αλλο. Άλλωστε αν αρχίσεις τα πολλά πειράγματα θα πάρεις τον στρόφαλο στο τελος στο χερι. Τα σκουτερ δεν τα χωνεψα ποτε, γενικα οτι ειναι τυπου "βέσπας" γιατι εχει το μοτερ πισω και δεν εχει σωστο κεντρο βαρους. Με το παπι εχω κανει απιστευτα φρεναρισματα για να γλυτωσω το μοιραίο, αν δοκιμάσει κάποιος με το σκούτερ θα διπλώσει και θα πέσει κατω. Επισης οι ροδες του ειναι μικρές και με τις λακουβες δεν τα παει καλα και τοσο. Και αν πεσεις πληρώνεις τα πλαστικα χρυσαφι. Για μηχανάκι πόλης καλο ειναι τεμπέλικο θα έλεγα, γκαζι-φρενο και ανεσεις που δεν εχει το παπι. Απο σέρβις ομως το παπι ειναι μακράν ποιο οικονομικο.

Νταξει η δικη σου περιπτωση δε νομιζω να σχετιζεται με τα υπολοιπα που συζηταμε. Βεβαια, εγω ουτε και αυτο θα εκανα. Παπι 20ετιας δε νομιζω πως αξιζει να συνεχισεις να το συντηρεις. Μαζεψε καποια χρηματα και παρε καποια στιγμη ενα ελαφτως μτχ 125αρι, πιο συγχρονο. 

Τωρα για τα υπολοιπα. Τα παπια ΔΕΝ φρεναρουν. Φρεναρουν χειροτερα και απο ποδηλατο (κυριολεκτικα). Εαν οδηγησεις συγχρονο σκουτερ με ολα τα κομφορ εξοπλισμου στα φρενα δλδ abs tct και κατι αλλα, τοτε θα με θυμηθεις. Επισης τα σκουτερ δεν κοπανανε καθολου σε σχεση με τα παπια. Γιατι μπορει να εχουν μικροτερη ροδιτσα, αλλα εχουν βαρος και "υλικο" που αποσβενει. Επισης τα σκουτερ μπαινουν σε στροφιλικια πολυ καλυτερα απο παπια. Γενικα τα σκουτερ, μπορει να ειναι σκουτερ αλλα ειναι και λιγο μηχανακια. Τα παπια δεν ειναι. Περα απο μετακινηση απο το σημειο Α στο Β με 50χαω δεν κανουν τπτ αλλο αξιοπρεπως. Το μονο καλο που εχουν ειναι οτο ειναι οικονομικα τοσο στην αποκτηση οσο καο στη συντηρηση. Τα τελευταια χρονια εχουν αρχισει να βγαινουν μερικα πιο σοβαρα παπακια , αλλα με τα λεφτα που ζητανε, αγοραζεις μεταχειρισμενη μοτοσυκλετα. Γενικως, τα παπια θα μπορουσαν και να εξαφανιστουν. Σε λιγες μερες ολοι θα βολευονταν με κατι αλλο, και σε κανεναν δε θα ελειπαν. Ουτε στους καγκουρες, αληθεια.

Κακια mode on : Γουσταρω ανελεητα να πετυχαινω γκαζοφονιαδες με παπια στο δρομο, να πασχιζουν να πανε με 60-70 χαω, κι εγω να μην ξεκολλαω απο διπλα τους οδηγωντας χαλαρουιτα, κοιταζοντας γυρω γυρω, και με το ενα χερι να ξυνω και τη μυτη μου καμια φορα. Τους καταστρεφεται η ψυχολογια. Ε, μετα ανοιγω λιγο το γκαζι, χωρις να ακουγεται καν το μοτερ και τους αφηνω πισω μεχρι να στριψω σε κανα στενο.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, giorgos2187 είπε

Νταξει η δικη σου περιπτωση δε νομιζω να σχετιζεται με τα υπολοιπα που συζηταμε. Βεβαια, εγω ουτε και αυτο θα εκανα. Παπι 20ετιας δε νομιζω πως αξιζει να συνεχισεις να το συντηρεις. Μαζεψε καποια χρηματα και παρε καποια στιγμη ενα ελαφτως μτχ 125αρι, πιο συγχρονο. 

Εχεις απόλυτο δικιο, αλλα δυστυχώς δεν μπορω να το αλλάξω καθοτι του κανω χρηση περίπου 4 μηνες τον χρονο. Τον υπόλοιπο καιρο το "τρωει" το πεζοδρόμιο. Ειναι αμαρτία να πάρω καινουριο και να το φαει η ακινησία. Ειχα μηχανη καποια εποχη και την εδωσα για τον ιδιο λογο.

Αν έπαιρνα ενα καινούριο θα είχα θέμα με την μπαταριά απο την ακινησία και τους αυτόματους ξεκασμους που έχουν κτλπ. Το astrea παίρνει και χωρις μπαταριά μπροστά και γενικά μιλαμε για ενα παπι που απο κατασκευής του (μοντέλο πανω κατω του 1997) εχει παει 3 φορες συνεργείο για γενική. Σκεψου οτι ακομα φοραει τα ρουλεμαν στον στρόφαλο απο μαμα, και τα υπόλοιπα όπως το σασμαν. Δεν εχει ανοιχτεί ποτε το μοτερ περα απο αλλαγή καδενας, κυλίνδρου και πιστονιού + δίσκους και τρόμπα λαδιού. Μια φορα επισης εχω αλλάξει βαλβίδες. Δεν καιει σταγόνα λαδι.

Ενα μηχανάκι που δύσκολα θα σου βγάλει βλαβη στο μοτέρ εκτος αν δεν προσεχείς τα λαδια και το "σκιζεις" Αλλα οπως ειπα δεν εχει φρενα.

Στα σκούτερ εχω οδηγήσει παμπολα, μια εποχη δούλευα σε piaggio center τα ειχα καβαλήσει ολα, δεν εχω την ιδια γνωμη για τα κρατήματα, αλλα οκ ο καθενας μας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/7/2022 στις 2:48 ΠΜ, giorgos2187 είπε

Τωρα για τα υπολοιπα. Τα παπια ΔΕΝ φρεναρουν. Φρεναρουν χειροτερα και απο ποδηλατο (κυριολεκτικα). Εαν οδηγησεις συγχρονο σκουτερ με ολα τα κομφορ εξοπλισμου στα φρενα δλδ abs tct και κατι αλλα, τοτε θα με θυμηθεις. Επισης τα σκουτερ δεν κοπανανε καθολου σε σχεση με τα παπια. Γιατι μπορει να εχουν μικροτερη ροδιτσα, αλλα εχουν βαρος και "υλικο" που αποσβενει. Επισης τα σκουτερ μπαινουν σε στροφιλικια πολυ καλυτερα απο παπια. Γενικα τα σκουτερ, μπορει να ειναι σκουτερ αλλα ειναι και λιγο μηχανακια. Τα παπια δεν ειναι. Περα απο μετακινηση απο το σημειο Α στο Β με 50χαω δεν κανουν τπτ αλλο αξιοπρεπως. Το μονο καλο που εχουν ειναι οτο ειναι οικονομικα τοσο στην αποκτηση οσο καο στη συντηρηση. Τα τελευταια χρονια εχουν αρχισει να βγαινουν μερικα πιο σοβαρα παπακια , αλλα με τα λεφτα που ζητανε, αγοραζεις μεταχειρισμενη μοτοσυκλετα. Γενικως, τα παπια θα μπορουσαν και να εξαφανιστουν. Σε λιγες μερες ολοι θα βολευονταν με κατι αλλο, και σε κανεναν δε θα ελειπαν. Ουτε στους καγκουρες, αληθεια.

Κακια mode on : Γουσταρω ανελεητα να πετυχαινω γκαζοφονιαδες με παπια στο δρομο, να πασχιζουν να πανε με 60-70 χαω, κι εγω να μην ξεκολλαω απο διπλα τους οδηγωντας χαλαρουιτα, κοιταζοντας γυρω γυρω, και με το ενα χερι να ξυνω και τη μυτη μου καμια φορα. Τους καταστρεφεται η ψυχολογια. Ε, μετα ανοιγω λιγο το γκαζι, χωρις να ακουγεται καν το μοτερ και τους αφηνω πισω μεχρι να στριψω σε κανα στενο.

Δεν συμφωνώ με τα περισσότερα που γραφεις , εάν έχεις τέτοια άποψη ,τότε λογικά με την λέξη παπι αυτό που σου έρχεται στο μυαλό θα είναι είναι c-50 του 80-90 και με την λέξη σκουτερ θα σκέφτεσαι κανένα t-max. Τα συχρονα πάπια και στρίβουν και φρενάρουν και γενικά κάποια μοντέλα μπορούν   να χαρακτηριστούν  «μοτοσυκλετακια» παρά παπαπακια με την παλιά και κλασσικη έννοια της λέξης που έχουν οι περισσότεροι στο μυαλό.

Προσωπικα αν και εχω σκουτερ τα τελευταία χρόνια ξεκάθαρα λόγο των χωρων  που έχει για τα ψωνια και την προστασία τον ποδιών που γίνετε μέχρι και …βάρκα χωρίς να βραχείς( αν και δεν δεύτερο δεν με νοιάζει γιατί χειμώνα κυκλοφορώ μόνο με αμάξι).

Απο εκεί κει περα ένα σκουτερ σε σύγκριση με ένα επίσης σύγχρονο παπάκι ίδιου κυβισμού (όχι το παπι να είναι  100 κυβικά και σκουτερ να είναι t max), το παπι και καλύτερα στρίβει λόγο μεγακυτερων τροχών και πιο σωστο κέντρου βάρους, και ξεκάθαρα κοπανάει λιγότερο στις λακουβες, και καλύτερες επιδόσεις έχει στους ίδιους κυβισμούς, και την μισή βενζινη καίει σε σχέση με τα σκουτερ που λόγο cvt καίνε τα έντερα τους και πολύ πιο φθηνά αλλά και πιο απλα σέρβις έχει.
Aντικειμενικα Στο μόνα που υπέρτερει το σκουτερ είναι οι χώροι ειδικά όταν το σκουτερ εχρι επίπεδο πάτωμα και στην προστασία από τις καιρικές συνθήκες, πουθενα άλλου.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 12/7/2022 στις 2:43 ΜΜ, lector είπε

Αν ημασταν σοβαρη χωρα, η τροχαια θα επρεπε να σταματαει επιτοπου οποιον διαπιστωσει (απο το θορυβο κυριως) οτι εχει κανει παρανομες μετατροπες και να τον στελνει κατευθειαν με βραχιολακια φυλακη χωρις δικη. Change my mind. 

Ολοι οι ελληνες θελουμε να γινουμε πρόεδροι η' δικαστες. Ασε τα παιδια να κανουν λιγο θορυβο.  

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Pwpwpw είπε

Δεν συμφωνώ με τα περισσότερα που γραφεις , εάν έχεις τέτοια άποψη ,τότε λογικά με την λέξη παπι αυτό που σου έρχεται στο μυαλό θα είναι είναι c-50 του 80-90 και με την λέξη σκουτερ θα σκέφτεσαι κανένα t-max. Τα συχρονα πάπια και στρίβουν και φρενάρουν και γενικά κάποια μοντέλα μπορούν   να χαρακτηριστούν  «μοτοσυκλετακια» παρά παπαπακια με την παλιά και κλασσικη έννοια της λέξης που έχουν οι περισσότεροι στο μυαλό.

Προσωπικα αν και εχω σκουτερ τα τελευταία χρόνια ξεκάθαρα λόγο των χωρων  που έχει για τα ψωνια και την προστασία τον ποδιών που γίνετε μέχρι και …βάρκα χωρίς να βραχείς( αν και δεν δεύτερο δεν με νοιάζει γιατί χειμώνα κυκλοφορώ μόνο με αμάξι).

Απο εκεί κει περα ένα σκουτερ σε σύγκριση με ένα επίσης σύγχρονο παπάκι ίδιου κυβισμού (όχι το παπι να είναι  100 κυβικά και σκουτερ να είναι t max), το παπι και καλύτερα στρίβει λόγο μεγακυτερων τροχών και πιο σωστο κέντρου βάρους, και ξεκάθαρα κοπανάει λιγότερο στις λακουβες, και καλύτερες επιδόσεις έχει στους ίδιους κυβισμούς, και την μισή βενζινη καίει σε σχέση με τα σκουτερ που λόγο cvt καίνε τα έντερα τους και πολύ πιο φθηνά αλλά και πιο απλα σέρβις έχει.
Aντικειμενικα Στο μόνα που υπέρτερει το σκουτερ είναι οι χώροι ειδικά όταν το σκουτερ εχρι επίπεδο πάτωμα και στην προστασία από τις καιρικές συνθήκες, πουθενα άλλου.

Συγκρινω τον μεσο ορο των παπιων, με το μεσο ορο των σκουτερ. Ενα σοβαρο παπι , για να ειναι ελαχιστα σοβαρο κοστιζει πανω απο 2.000 ευρω. Αν θελουμε οντως να ειναι σοβαρο παμε στα 3000+. Ε, που να μου κοβοταν το χερι, δεν τα εδινα. Λιγη υπομονη θα εκανα και θα επαιρνα ενα ελαφρως μεταχειρισμενο 300αρι sym που απλα δεν βλεπει καν τα παπια, οτι παπι κι αν ειναι. Τα σκουτερ μεσαιας κατηγοριας κοστιζουν παραπανω, σιγουρα, αλλα ειναι απειρως καλυτερα απο οποιοδηποτε παπι. Με sym hd300 η cruisym300 εχεις κοντα στα 28-29 αλογα, φρενα που το παπι δεν θα εχει ποτε των ποτων, ανεση για δυο ατομα, και δυνατοτητα ακομα και για μικρες αποδρασεις. Ναι δε θα πας στις αλπεις με το σκουτερ, αλλα 2 ωρες δρομο τις κανεις ανετα μαζι με τη συντροφο, συζυγο, ερωμενη η οποιον αλλον θελεις. Ισως αν βαλουμε ενα πολυ στενο μπατζετ, παρα πολυ στενο, η επιλογη παπιου να ειναι ορθοτερη. Και παλι ισως. (Μεχρι και οι delivery τιγκα στα σκουτερ ειναι) 

Αλλα εξαρχης μιλησα εναντιον των ΚΑΓΚΟΥΡΙΚΩΝ παπιων που ενω ειναι μια αηδια με ροδες, καποιοι εχουν ριξει ΚΑΙ ενα σκασμο λεφτα επανω για να μην κανουν απολυτως τιποτα της προκοπης. Ισως επρεπε να το διευκρινησω απο την αρχη.

Δημοσ.
On 08/07/2022 at 12:59, Free Bird said:

Κατ αρχάς θα πρέπει να γίνεται κατάσχεση των μηχανών και αυτοκινήτων που έχουν εξατμίσεις που κάνουν υπερβολικό θόρυβο. 
Αυτό είναι βάσει νόμου και μετριέται με τα ντεσιμπέλ.

Ο γιος μου στα 20 που ζήτησε μηχανάκι, πήρε απάντηση από παππού, γιαγιά και μάνα ότι θα τον αποκληρώσουν. Τώρα στα 22 συνεχίζει να πηγαίνει με τη συγκοινωνία. Ψάχναμε για ένα αυτοκίνητο ευκαιρία με λίγα χρήματα αλλά, δεν το βλέπω.

Όσον αφορά για το θέμα, δε σου απάντησα ευθέως, σου απάντησα έμμεσα ....

Αν σκεφτούμε ότι αυτοί οι 3, δύο χρόνια μετά δεν του έχουν πάρει αυτοκίνητο δεν θα έχανε και τίποτα από κληρονομιά. 

On 08/07/2022 at 19:29, Fordakias7 said:

Επίσης όσοι λένε για εξατμίσεις και τέτοια λογικά δεν οδηγούν μηχανάκι εμένα μου έχει σώσει την ζωή άπειρες φορές μεστά σκ@τοστενά του λεκανοπεδίου

Σίγουρα, γιατί με κλειστά παράθυρα για παράδειγμα, air condition και μουσική όχι μόνο θα σε ακούσει αλλά θα καταλάβει και από που έρχεσαι καθώς και την ταχύτητα. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, NickTG είπε

Σίγουρα, γιατί με κλειστά παράθυρα για παράδειγμα, air condition και μουσική όχι μόνο θα σε ακούσει αλλά θα καταλάβει και από που έρχεσαι καθώς και την ταχύτητα. 

Για αυτό δεν αλλάζει κάτι στον τρόπο οδήγησης σου έχοντας η μη εξάτμιση πάντα οδηγάμε αμυντικά σαν να είμαστε αόρατοι..

Δημοσ.
3 minutes ago, Fordakias7 said:

Για αυτό δεν αλλάζει κάτι στον τρόπο οδήγησης σου έχοντας η μη εξάτμιση πάντα οδηγάμε αμυντικά σαν να είμαστε αόρατοι..

Άρα δεν έχει και κανένα νόημα να κάνει θόρυβο η εξάτμιση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, NickTG είπε

Άρα δεν έχει και κανένα νόημα να κάνει θόρυβο η εξάτμιση. 

Καλώς η κακώς ακούγεσαι,κάνεις δεν είπε ότι είναι must να έχεις εξάτμιση αλλιώς θα σε σκοτώσουν στο πρώτο στενό είναι και λίγο θέμα γούστου ξαναλέω εγκεκριμένες εξατμίσεις οχι μπουρια σόμπας τύπου SC project μην πέσετε να με φάτε...

Οι περισσότεροι που βλέπω στον δρόμο πάντως τέρμα ανοιχτά τζάμια έχουν

Επεξ/σία από Fordakias7
Δημοσ.
Στις 17/7/2022 στις 6:47 ΜΜ, mp123 είπε

Ασε τα παιδια να κανουν λιγο θορυβο.

Δυστυχως ειμαι αναγκασμενος να τα αφηνω, γιατι δε μπορω να κανω και τιποτα αλλο (νομιμο). 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 14/7/2022 στις 2:48 ΠΜ, giorgos2187 είπε

Εσύ πρέπει να είσαι πολύ γαμάτος, και κυρίως πολύ νόμιμος, για να ανοίγεις το γκάζι μετά τα 60-70 σε κατοικημένη περιοχή.

Χρειαζόμαστε κι άλλους σαν εσένα.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εσύ πρέπει να είσαι πολύ γαμάτος,

Yep

9 λεπτά πριν, phanispal είπε

και κυρίως πολύ νόμιμος,

Μπα

9 λεπτά πριν, phanispal είπε

σε κατοικημένη περιοχή.

Ποθεν προκυπτει αυτο;

10 λεπτά πριν, phanispal είπε

Χρειαζόμαστε κι άλλους σαν εσένα.

Μπα.

Απλα τη βρισκω με το να καταστρεφω την ψυχολογια αυτων που καταστρεφουν τ αυτια μου με τα μπρικια τους. Αν εισαι ενας απ αυτους, θα χαρω να σε πετυχω :) Αν οχι, τοτε κακως ασχολουμαστε ο ενας με τον αλλον

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, giorgos2187 είπε

Ποθεν προκυπτει αυτο;

Όταν στρίβεις σε στενό έχοντας ταπεινώσει τους ταλαίπωρους που πασχίζουν να περάσουν τα 60-70;

5 λεπτά πριν, giorgos2187 είπε

Απλα τη βρισκω με το να καταστρεφω την ψυχολογια αυτων που καταστρεφουν τ αυτια μου με τα μπρικια τους. Αν εισαι ενας απ αυτους, θα χαρω να σε πετυχω :) 

Μπα, κι εγώ θα ήθελα να κάνω πράγματα σε αυτούς με τις πειραγμένες εξατμίσεις που αν τα έγραφα μετά από λίγη ώρα θα μπούκαρε η ΔΗΕ στο σπίτι μου.

Η δική μου είναι εργοστασιακή η οποία δυστυχώς δεν είναι όσο αθόρυβη θα ήθελα.

Πάντως δεν πασχίζω να φτάσω τα 60-70 με το μπρίκι μου, τα 120 μπορεί, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο με ταπεινώνεις στο δρόμο με τη λιμουζίνα σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...