Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 minutes ago, andreaspA said:

Διατηρω ασφαλιστικο πρακτορειο το οποιο ξεκινησε το 1992.
Εχω διακανονισει 1000αδες ζημιες, και εχω δωσει αποζημιωσεις ανω των 5.000.000€. Ταυτοχρονα εχω μελετησει και οχι διαβασει, 100αδες δικογραφιες και αποφασεις δικαστηριων.

Πιστευεις οτι εισαι σε θέση να μου κάνεις μάθημα και μάλιστα με τέτοια σιγουριά γιατι ασφαλιζεις το παπακι σου στο anytime και κατι διαβασες, κατι ακουσες που δεν καταλαβες ουτε τι διαβασες ούτε τι άκουσες?

πάντα καλές δουλειές εύχομαι.

για την ιστορία δεν έχω παπάκι αλλά μηχανή, έχω περίπου 150.000χλμ στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας εδώ και 20χρόνια με μηδέν συμβάντα με δική μου υπαιτιότητα και 4 με 100% υπαιτιότητα της άλλης πλευράς.

Επίσης δεν ασφαλίζομαι στη φθηνότερη ασφαλιστική αλλά έχω προσωπικό ασφαλιστή νέο σε ηλικία που τον επέλεξα γιατί ξέρει να ξεψαχνίζει ακόμα και τις μικρότερες πιθανότητες του χείριστου σεναρίου αλλά και να ενημερώνεται άμεσα για οποιαδήποτε νέα νομοθεσία εκδοθεί ή τροποποιηθεί κάποια παλιότερη.

αυτά που γράφω είναι από 3 περιπτώσεις που γνωρίζω ο ίδιος και που έχω παραστεί στο ακροατήριο δικαστηρίου.

οι αποζημιώσεις που δόθηκαν από το θύμα του τροχαίου με τις μετατροπές στο παράνομο όχημα, στο θύτη ήταν από 3πλάσιες έως 5πλάσιες της αποζημίωσης του θύματος.

οι 2 περιπτώσεις έληξαν με εξωδικαστικό συμβιβασμό όπου το οικονομικό πρόσημο ήταν υπερ του θύτη και 1 περίπτωση κατέληξε τελεσίδικα στο εφετείο ξανά με ήττα του θύματος στη τελική ζυγαριά των οικονομικών αποζημιώσεων.

καλή σου συνέχεια και καλές δουλειές ξανά στο ασφαλιστικό σου γραφείο.

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, andreaspA είπε

Και εσυ εκτιθεσαι μαζι με τον αλλον παραπανω. Για θεματα που δεν γνωριζετε, δεν χρειαζεται να εχετε αποψη. Το μονο που χρειαζεται ειναι κριση, για τον ποιον επαγγελματία θα εμπιστευτείς.

Ερωτηση μιας και είσαι ασφαλιστής. 

Έχω στο αμάξι παρανομη εξατμιση λόγω θορύβου, ζαντολαστιχα που δεν έχουν καμμια έγκριση για το όχημα μου, μεγαλύτερα από αυτά που επιτρέπει ο κατασκευαστής, και κινέζικα φώτα που τυφλωνουν και δεν έχουν έγκριση για δημόσιο δρόμο. Στο Κτεο φυσικά θα βάλω πάλι τα μανισια, επειδη δεν υπάρχει περίπτωση να το περάσουν ή θα περασω μαϊμού κτεο μέσω γνωστού. 

Δημιουργώ τροχαίο, φταίω εγώ. Με καλύπτεις ή πληρώνεις μεν, ότι θα πληρώσεις τον άλλον είναι σίγουρο, και μετά μου ζητάς τα λεφτά;

Τέλος αν εγώ παραβιασω κόκκινο και χτυπήσω έναν τύφλα σουρωμενο, που πήγαινε κανονικά, τι γίνετε; 

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.

κάντου και πιο εύκολη ερώτηση.

πετάχτηκα στο απέναντι ρεύμα γιατί με τύφλωσαν τα κινεζοξένον που κοιτούσαν πολύ ψηλά και έπεσα πάνω στο θύμα.

έρχεται ο πραγματογνώμονας και η τροχαία και αναγράφεται οτι έχασα τον έλεγχο του οχήματος γιατί με τύφλωσε ο απέναντι.

μετά στο συνεργείο διαπιστώνεται και εγγράφως η παράνομη τοποθέτηση του κινεζοξένον και περιμένουμε τις ασφαλιστικές να δούμε ποιος πληρώνει ποιον....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, jmmys είπε

Ερωτηση μιας και είσαι ασφαλιστής. 

Έχω στο αμάξι παρανομη εξατμιση λόγω θορύβου, ζαντολαστιχα που δεν έχουν καμμια έγκριση για το όχημα μου και κινέζικα φώτα που τυφλωνουν και δεν έχουν έγκριση για δημόσιο δρόμο. 

Δημιουργώ τροχαίο, φταίω εγώ. Με καλύπτεις ή πληρώνεις μεν και μετά μου ζητάς τα λεφτά;

Πες καλυτερα παραμελημενο οχημα που δεν εχει περασει κτεο και ενεπλακη σε τροχαιο. 

Επεξ/σία από katanalwtis
Δημοσ.
Στις 7/7/2022 στις 11:41 ΜΜ, greekfragma είπε

εάν μπλέξεις σε τροχαίο είτε φταις είτε δε φταις και στον έλεγχο που γίνει από πραγματογνώμονες δουν το παπί πειραγμένο θα πληρώσεις τα πάντα από τη τσέπη σου και θα θεωρηθείς και ανασφάλιστος και χωρίς δίπλωμα.

καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο βαθιά θα μπει το αγγούρι όσο προσεκτικός και να είσαι εσύ στο δρόμο. το τροχαίο δε θα σου στείλει ειδοποίηση στο viber πότε θα γίνει ούτε πότε να το περιμένεις. απλά συμβαίνει.

καλή τύχη και μη πεις οτι δε στα είπαμε.

17 ώρες πριν, jmmys είπε

Όλα είναι θέμα ελέγχων και κτεο,τα οποία Ελλάδα υπολειτουργουν.

Σε σχέση με τις ασφαλιστικές, ο greekfragma έχει δίκαιο.Οχημα με παράνομες μετατροπές,μοτέρ, ελαστικά, φώτα, εξατμίσεις κλπ χάνουν την ασφαλιστική κάλυψη. Αν θέλει ο άλλος το τραβάει. Πολλοί δεν το ξέρουν και δεν ασχολούνται. 

Ρωτήστε τις ασφάλειες σας. 

Μακριά από παράνομες μετατροπές. 

Δεν εχω ουτε τον χρονο ουτε την ορεξη να κατσω να κανω νομικη συζητηση στο insomnia. Απαντησα στα ανωθεν σχόλια.
Σε γενικες γραμμες παντως, οι ασφαλιστικες χανουν επανεισπράξεις ακόμα και για αλκοολ και για ναρκωτικά απο υπαίτιους οδηγούς. Πόσο μαλλον για πειραγμένα καρμπυρατέρ που "φταις δεν φταις θα θεωρηθεις ανασφαλιστος και χωρις διπλωμα"

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Δεν εχω ουτε τον χρονο ουτε την ορεξη να κατσω να κανω νομικη συζητηση στο insomnia. Απαντησα στα ανωθεν σχόλια.
Σε γενικες γραμμες παντως, οι ασφαλιστικες χανουν επανεισπράξεις ακόμα και για αλκοολ και για ναρκωτικά απο υπαίτιους οδηγούς. Πόσο μαλλον για πειραγμένα καρμπυρατέρ που "φταις δεν φταις θα θεωρηθεις ανασφαλιστος και χωρις διπλωμα"

Ένα ναι, πληρώνω και δεν ζητάω τίποτα 

ή ένα όχι, πληρώνω δηλαδή μεν αλλά μετά κυνηγάω τον υπαίτιο πελάτη μου,

αρκούν. Άσε κατάλαβα. 

Σαν να έρχομαι σαν πελατης στο γραφείο σου και σου κάνω μια απλή ερώτηση. Δεν έχει καμμια σχέση με νομική συζήτηση. Έχω ένα όχημα με ένα κάρο παρανομες μετατροπές, έχω πλήρη κάλυψη αν προκάλεσω τροχαίο ή όχι; 

Ή δεν έχω ή έχω αλλά υπό προϋποθέσεις, ξέρεις τα ψιλά γράμματα. Οπότε παίζω με τις πιθανότητες,αναλογα την περίπτωση, ότι λεμε τόσο ώρα δηλαδή. 

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
1 minute ago, jmmys said:

Άσε κατάλαβα. 

εγώ όπου βλέπω από επαγγελματία, επίκληση στην αυθεντία με το να φλεξάρει τα χρόνια του επαγγέλματος και οικονομικά νούμερα....είμαι σίγουρος για τη συνέχεια.

• Like 1
Δημοσ.

Το τί παπάτζα παντως πεφτει, πισω απο ενα πληκτρολογιο....δεν περιγραφεται...ό,τι του κατέβει του καθενος...

Πραγματικα, απορω, οσοι λετε τοσες ανακριβειες...εχτε στ' αληθεια διπλωμα? νομιμη αδεια οδηγησης???

Μου θυμιζει ενα σχετικο θεμα προ ημερων (σημανση σε εξοδο προς λεωφορο), οπου  ο καθενας ερμηνευε...διασταλτικά...το σημα του STOP κι αναλογως απαντουσε στο ποιος οφειλε να σταματησει στην πινακιδα STOP. Και μιλουσαν ανθρωποι που κυκλοφορουν αναμεσα μας και διαθετουν ενα φονικο οπλο στα χερια τους και με το οπλισμενο βλημα εντος (sic Ιαβέρης).

Φιλοι κι αδερφια, οταν παραβιαζεις τον ΚΟΚ...υπόκεισαι στις συνεπειες του νομου.-

Καλοι μου ανθρωποι, δεν υπαρχουν συμψηφισμοι στις παραβασεις.-

Ο καθείς τιμωρειται αναλογικα (απο την Τροχαία) με το αντιστοιχο βεβαιωμενο προστιμο, παντα βάσει ΚΟΚ.

Τρακαρεις καποιον -με δικη σου υπαιτιοτητα- ο οποιος δεν εχει ασφαλισμενο οχημα ή είναι μεθυσμενος ή εχει διπλοπαρκαρει σε σταση λεωφορειου.....u_name_it....αν φταις ΕΣΥ...οφειλεις να τον αποζημιωσεις.- Αρα καλα θα κανεις να εισαι ασφαλισμενος και να προχωρησεις σε "θετικη δηλωση" ωστε να πληρωθει για να επισκευασει το οχημα του ή...τον εαυτο του...(αδόκιμο, το ξερω, αλλα για να γινει αντιληπτο).

Παραλληλα, η Τροχαια που θα κληθει να καταγραψει το συμβαν, θα βεβαιωσει την αντιστοιχη παραβαση στον αλλο....ανασφαλιστο ή μεθυσμενο ή διπλοπαρκαρισμενο οδηγο. Τελος.

Το γεγονος της αστικης σου ευθυνης προς τριτους, δεν σταματα ή περιοριζεται ή αναστελλεται, επειδη ο αλλος ειναι...μπατήρης ή καφρος ή παρτάκιας και προβαίνει σε "αντικοινωνικες συμπεριφορες". Θα τον τακτοποιησει η Τροχαια καταλληλως. Θα κανει τη δουλίτσα της κι εσυ τη δικη σου (θετικη δηλωση συμβαντος στην ασφαλιστικη σου).

Τωρα. Ολα τα υπολοιπα...λυπαμαι που το λεω αλλα...ειναι νά 'χαμε νά λεγαμε. Μπορω να φανταστω μερικους λογους που καποιοι μεμφονται μετα μανίας το θορυβωδες παπακι...αλλα θα μου επιτρεψετε να μην το αναλυσω, Υπαρχουν και οι Ειδικοι για αυτο.

Κατα τα λοιπα, κι επι του θεματος, ό,τιδήποτε και να αγορασετε φορατε παντα ζώνη και κυριως κρανος αντιστοιχα και τα υπολοιπα θα βρεθουν στν πορεια.

Καλα χιλιομετρα σε ολους και ειρήνη ημίν και υμίν.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, greekfragma είπε

πάντα καλές δουλειές εύχομαι.

για την ιστορία δεν έχω παπάκι αλλά μηχανή, έχω περίπου 150.000χλμ στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας εδώ και 20χρόνια με μηδέν συμβάντα με δική μου υπαιτιότητα και 4 με 100% υπαιτιότητα της άλλης πλευράς.

Επίσης δεν ασφαλίζομαι στη φθηνότερη ασφαλιστική αλλά έχω προσωπικό ασφαλιστή νέο σε ηλικία που τον επέλεξα γιατί ξέρει να ξεψαχνίζει ακόμα και τις μικρότερες πιθανότητες του χείριστου σεναρίου αλλά και να ενημερώνεται άμεσα για οποιαδήποτε νέα νομοθεσία εκδοθεί ή τροποποιηθεί κάποια παλιότερη.

αυτά που γράφω είναι από 3 περιπτώσεις που γνωρίζω ο ίδιος και που έχω παραστεί στο ακροατήριο δικαστηρίου.

οι αποζημιώσεις που δόθηκαν από το θύμα του τροχαίου με τις μετατροπές στο παράνομο όχημα, στο θύτη ήταν από 3πλάσιες έως 5πλάσιες της αποζημίωσης του θύματος.

οι 2 περιπτώσεις έληξαν με εξωδικαστικό συμβιβασμό όπου το οικονομικό πρόσημο ήταν υπερ του θύτη και 1 περίπτωση κατέληξε τελεσίδικα στο εφετείο ξανά με ήττα του θύματος στη τελική ζυγαριά των οικονομικών αποζημιώσεων.

καλή σου συνέχεια και καλές δουλειές ξανά στο ασφαλιστικό σου γραφείο.

Δεν είσαι νομικός, δεν είσαι ασφαλιστής, αλλά συνεχίζεις να κάνεις τον έξυπνο για θέματα τα οποία δεν καταλαβαίνεις καν, επειδή απλά παρέστης κάπου.

Η απόλυτη κατάπτωση. Λυπηρό πραγματικά. 

Δημοσ.

Ειμαι ζάντα απο το αλκοολ

ή 

Οδηγώ χωρίς δίπλωμα

ή 

Οδηγώ ενα οχημα γεμάτο παράνομες μετατροπές

και

Περιμένω στωικά στο φανάρι να ανάψει πράσινο. 

Έρχεται ο κατα τα άλλα νόμιμος οδηγός Β και μου την κουμπώνει απο πίσω και με κάνει σπαράλια. 

Έγω θα πληρώσω τα πρόστιμα και τις ποινικές κυρώσεις που αντιστοιχούν στην παρανομία μου. 

Ο οδηγός Β θα μου πληρώνει μέχρι να σβήσει ο ήλιος όλες τις ζημίες στο ακέραιο. Η ασφαλιστική του δηλαδή. 

ΔΕΝ υπάρχει η λογική του "δεν έπρεπε να βρίσκομαι καν εκεί''. 

Συνεχίστε την κουβέντα σας. 

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Ειμαι ζάντα απο το αλκοολ

ή 

Οδηγώ χωρίς δίπλωμα

ή 

Οδηγώ ενα οχημα γεμάτο παράνομες μετατροπές

και

Περιμένω στωικά στο φανάρι να ανάψει πράσινο. 

Έρχεται ο κατα τα άλλα νόμιμος οδηγός Β και μου την κουμπώνει απο πίσω και με κάνει σπαράλια. 

Έγω θα πληρώσω τα πρόστιμα και τις ποινικές κυρώσεις που αντιστοιχούν στην παρανομία μου. 

Ο οδηγός Β θα μου πληρώνει μέχρι να σβήσει ο ήλιος όλες τις ζημίες στο ακέραιο. Η ασφαλιστική του δηλαδή. 

ΔΕΝ υπάρχει η λογική του "δεν έπρεπε να βρίσκομαι καν εκεί''. 

Συνεχίστε την κουβέντα σας. 

Ερωτηση, και ας απαντήσουν οι ειδικοί εδω μέσα. 

Αν το όχημα του οδηγού Β, του υπαίτιο του τροχαίου, ειναι γεματο παρανομες μετατροπές, θα πληρώσει μεν η ασφάλεια του, 

ΑΛΛΆ μετά θα κινηθεί νομικά εναντίον του ή όχι;;;;;

Αυτο ειναι το ερώτημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...