Fordakias7 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 12 λεπτά πριν, katanalwtis είπε Οταν τρεχεις μεσα στη πολη και στα στενα ναι βοηθαει η εξατμιση. Οχι γιατι σε προσεχουν ομως αλλα γιατι προσεχουν τον εαυτο τους απο σενα. 15 χρονια που οδηγαω εχοντας κανει απο 250.000χλμ δεν κινδυνεψα ποτε επειδη δεν με ακουσε ο αλλος ομως απεφυγα καγκουρακια/φονιαδες 2τροχους/4τροχους επειδη τους ακουσα απο μακρια. Οποτε το bolt καλο ειναι να ισχυει και για τον εαυτο μας. Οποτε το συμπέρασμα είναι ότι σε προσέχουν θέλοντας και μη εγώ έχω προσέξει και τις 2 περιπτώσεις έχεις ένα point σωστός 10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Βεβαια οι υπόλοιποι δεν χρωστάνε τίποτα να ακούνε τον θόρυβο απο την εξάτμιση του καθενός. Δεν είπαμε να κάνει σαν μπρίκι να έχεις μια σωστή εξάτμιση επώνυμη πχ akrapovic h race tech SE kana crypton x όχι κάτι άλλες που είναι εντελώς ελεύθερες και σπάνε μπάλες παντου
katanalwtis Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, Fordakias7 είπε Οποτε το συμπέρασμα είναι ότι σε προσέχουν θέλοντας και μη εγώ έχω προσέξει και τις 2 περιπτώσεις έχεις ένα point σωστός Δεν ξερω αν ακουσες ποτε σου το "με ειδε και βγηκε"... Απο την αλλη οταν ακουγεσαι εσυ δεν ακους τους αλλους. Αυτο που θα σε σωσει ειναι το what if και παντα να ψαχνεις τι θα κανεις αν παει να γινει το κακο. Παντα δλδ να υπαρχει υποψια και πλανο διαφυγης. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Όλα είναι θέμα ελέγχων και κτεο,τα οποία Ελλάδα υπολειτουργουν. Σε σχέση με τις ασφαλιστικές, ο greekfragma έχει δίκαιο.Οχημα με παράνομες μετατροπές,μοτέρ, ελαστικά, φώτα, εξατμίσεις κλπ χάνουν την ασφαλιστική κάλυψη. Αν θέλει ο άλλος το τραβάει. Πολλοί δεν το ξέρουν και δεν ασχολούνται. Ρωτήστε τις ασφάλειες σας. Μακριά από παράνομες μετατροπές. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2022 από jmmys
Fordakias7 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, katanalwtis είπε Δεν ξερω αν ακουσες ποτε σου το "με ειδε και βγηκε"... Απο την αλλη οταν ακουγεσαι εσυ δεν ακους τους αλλους. Αυτο που θα σε σωσει ειναι το what if και παντα να ψαχνεις τι θα κανεις αν παει να γινει το κακο. Παντα δλδ να υπαρχει υποψια και πλανο διαφυγης. Οχι δεν το εχω ακουσει ουτε το εχω ζησει ποτε μετα απο τοσες χιλιαδες χιλιομετρα εχω εντελως τα αντιθετα αποτελεσματα και εκατονταδες μοτοσυκλετιστες που εχω μιλησει το ιδιο. Οδηγάς σαν να μην έχεις εξάτμιση προφανως και πρεπει παλι να οδηγας αμυντικα δεν αλλαζει κατι επειδη εβαλες μια εξατμιση εγω δεν ειπα κατι τετοιο ''τσουλάς'' μεχρι και εκει που δεν εχει στοπ.. Και δεν κανεις σφηνες απο την αριστερη μερια του δρομου τερμα δεξια σαν μπουρναζιωτης καγκουρας για να δειχτει στα γκομενακια.Αυτά ειναι αυτονόητο οτι ειναι εγκληματικά.Σαν κατι αλλα παπακια με τρυπιες εξατμισεις σαγιοναρα χωρις κρανος ουτε καθρεφτες εχουν και τα μισα απο αυτα θελουν και καλιμπρα...
sharke Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) εδω παμε να κάνουμε μετάβαση σε ηλεκτρικά Ι.Χ και μοτο ,χωρίς ηχορύπανση και εσείς ακόμα ασχολείστε και πετατε λεφτά για καρβουνίλα και μπρουμ μπρουμ??😆 Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2022 από sharke
andreaspA Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Στις 7/7/2022 στις 11:41 ΜΜ, greekfragma είπε εάν μπλέξεις σε τροχαίο είτε φταις είτε δε φταις και στον έλεγχο που γίνει από πραγματογνώμονες δουν το παπί πειραγμένο θα πληρώσεις τα πάντα από τη τσέπη σου και θα θεωρηθείς και ανασφάλιστος και χωρίς δίπλωμα. Αυτες οι βλακειες, καλο ειναι να μην λεγονται δημοσια και μαλιστα με τετοια σιγουριά. 2 1
rodosf1 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 όχημα με τροποποίηση χωρίς άδεια, σε εμπλοκή σε ατύχημα εύκολα κρίνεται ως ακατάλληλο/μη εξουσιοδοτημενο για κυκλοφορία (αν επισημανθεί από την ασφαλιστική εμολεκομενου), που σημαίνει ότι εκείνη τη στιγμή ΚΑΚΩΣ βρισκόταν στον δρόμο. Από εκεί κ πέρα ξεκινά ενα μπλέξιμο αχρείαστο, επιβεβαιωμενα. Πάρε κάτι μαμά, ασφάλισε το νόμιμα, πέρνα το ΚΤΕΟ κανονικα, φορά κράνος κ οδηγα αμυντικά κ στα πλαίσια του ΚΟΚ. Θα έχεις πολύ λιγότερα να ανησυχείς έτσι.
greekfragma Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 4 hours ago, andreaspA said: Αυτες οι βλακειες, καλο ειναι να μην λεγονται δημοσια και μαλιστα με τετοια σιγουριά. συνεχίστε να εκτίθεστε. εμένα δε με απασχολεί.
N3M3SiS Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 12 λεπτά πριν, greekfragma είπε συνεχίστε να εκτίθεστε. εμένα δε με απασχολεί. Εσυ εκτίθεσαι. Αυτό που περιγράφεις υπάρχει μια ελάχιστη πιθανοτητα να εφαρμοστει, ΟΧΙ αν αποφασισει να το τρέξει η άλλη πλευρά, αλλά αν αποδείξει η άλλη πλευρά οτι η μετατροπή επαιξε κάποιο ρόλο στο ατύχημα. Π.Χ. μη ικανή πέδηση ή ακατάλληλα ελαστικά λόγω υπερκιβυσμού κλπ. Έλα σταμάτα. Δεν πειράζει να μην ξέρεις. Να μην θες να μάθεις πειράζει. 1
greekfragma Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 1 minute ago, N3M3SiS said: Εσυ εκτίθεσαι. Αυτό που περιγράφεις υπάρχει μια ελάχιστη πιθανοτητα να εφαρμοστει, ΟΧΙ αν αποφασισει να το τρέξει η άλλη πλευρά, αλλά αν αποδείξει η άλλη πλευρά οτι η μετατροπή επαιξε κάποιο ρόλο στο ατύχημα. Π.Χ. μη ικανή πέδηση ή ακατάλληλα ελαστικά λόγω υπερκιβυσμού κλπ. Έλα σταμάτα. Δεν πειράζει να μην ξέρεις. Να μην θες να μάθεις πειράζει. με το σκεπτικό σου, σε όλους τους νόμους και σενάρια στη ζωή να παίζουμε με τις πιθανότητες... πόση πιθανότητα έχω να πέσω σε έλεγχο; 20%....πόσες πιθανότητες να με πιάσουν σε αλκοτέστ να έχω πιει 2 ποτηράκια παραπάνω 10%; ε δε πειράζει θα παρανομήσω. σας έγραψα τι μπορεί να συμβεί. Το αν θα συμβεί με πιθανότητα 10% 50% είναι αστείο να το συζητάμε. όταν θα τύχει στον TS πιάστε του στοργικά τον ώμο και πείτε του...ατυχία ρε παιδάκι μου...έπεσες σε αυτό το 15% πιθανότητα. μέχρι τότε.... συνέλθετε
SPY_oo7 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Γιατι δεν μεγαλωνετε λιγο την εικονα με ενα κολφτιαγμενο αυτοκινητο που κανει κοντρες στην παραλιακη και βαραει εναν ανθρωπο,Εσεις τι λετε θα τον καλυψει η ασφαλεια.ΔΕΝ νομιζω τακη.Το θεμα δεν ειναι το ποσο εχεις πειραξει αλλα το γεγονός οτι έχεις παρεμβει και έχεις βγαλει κατι εκτός νομιμων προδιαγραφων. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2022 από SPY_oo7
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις που δεν καλύπτει η ασφάλεια, π. χ. αλκοόλ, κατω των 18, ατυχημα από πρόθεση όπως κόντρες κλπ. Το λένε ρητά στο συμβόλαιο. Όχημα με παρανομες μετατροπές, προφανώς και δεν περνάει κτεο, οπότε δεν κυκλοφορεί νόμιμα, οπότε δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη. Δεν παίζει ρόλο αν η παράνομη μετατροπή είναι υπαίτια για το ατύχημα όπως ειπώθηκε πιο πάνω, καμμια σχέση. Είναι παράνομο και δεν πρέπει να κυκλοφορεί σε δημόσιο δρόμο. Τέλος. Όπως ένας σουρωμένος σταματήμενος σε φανάρι έρθει ένας νηφάλιος και τον χτυπήσει από πίσω. Έφταιγε ο σουρωμένος; Οχι.Ηταν το αλκοόλ η αιτία του τροχαίου; Όχι. Αλλά επειδή δεν έπρεπε να κυκλοφορεί λόγω μέθης, χάνει την ασφαλιστική κάλυψη. Οπότε υπάρχει πιθανότητα, να βρει ο άλλος τον μπελά του, άσχετα που δεν ήταν υπαίτιος, αν το όχημα του έχει παρανομες μετατροπές,και να τα πληρώσει όλα από την τσέπη του. Θέλετε να το ρισκάρετε; Κάντε το. Και ξανά, ρωτήστε την ασφαλιστική σας. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2022 από jmmys
andreaspA Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, greekfragma είπε συνεχίστε να εκτίθεστε. εμένα δε με απασχολεί. Διατηρω ασφαλιστικο πρακτορειο το οποιο ξεκινησε το 1992. Εχω διακανονισει 1000αδες ζημιες, και εχω δωσει αποζημιωσεις ανω των 5.000.000€. Ταυτοχρονα εχω μελετησει και οχι διαβασει, 100αδες δικογραφιες και αποφασεις δικαστηριων. Πιστευεις οτι εισαι σε θέση να μου κάνεις μάθημα και μάλιστα με τέτοια σιγουριά γιατι ασφαλιζεις το παπακι σου στο anytime και κατι διαβασες, κατι ακουσες που δεν καταλαβες ουτε τι διαβασες ούτε τι άκουσες? 4
GodzillaCover Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, jmmys είπε Υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις που δεν καλύπτει η ασφάλεια, π. χ. αλκοόλ, κατω των 18, ατυχημα από πρόθεση όπως κόντρες κλπ. Το λένε ρητά στο συμβόλαιο. Όχημα με παρανομες μετατροπές, προφανώς και δεν περνάει κτεο, οπότε δεν κυκλοφορεί νόμιμα, οπότε δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη. Δεν παίζει ρόλο αν η παράνομη μετατροπή είναι υπαίτια για το ατύχημα όπως ειπώθηκε πιο πάνω, καμμια σχέση. Είναι παράνομο και δεν πρέπει να κυκλοφορεί σε δημόσιο δρόμο. Τέλος. Όπως ένας σουρωμένος σταματήμενος σε φανάρι έρθει ένας νηφάλιος και τον χτυπήσει από πίσω. Έφταιγε ο σουρωμένος; Οχι.Ηταν το αλκοόλ η αιτία του τροχαίου; Όχι. Αλλά επειδή δεν έπρεπε να κυκλοφορεί λόγω μέθης, χάνει την ασφαλιστική κάλυψη. Οπότε υπάρχει πιθανότητα, να βρει ο άλλος τον μπελά του, άσχετα που δεν ήταν υπαίτιος, αν το όχημα του έχει παρανομες μετατροπές,και να τα πληρώσει όλα από την τσέπη του. Θέλετε να το ρισκάρετε; Κάντε το. Και ξανά, ρωτήστε την ασφαλιστική σας. Δυστυχώς αυτή είναι η λογική του Ελληνάρα. «Δεν έπρεπε να είσαι εκεί άρα φταις». Δοξα τω θεω, αυτή η λογική σε δικαστήριο δε στέκει. Η ασφαλιστική σου μπορεί να αρνηθεί να σε καλύψει εάν φταις και υπάγεσαι σε μια από τις περιπτώσεις που ανεφερες (για την ακρίβεια όχι ακριβώς να αρνηθεί να σε καλύψει, αλλά θα σε καλύψει και θα σε κυνηγήσει να τα πάρει πίσω), αλλά δεν μπορεί, σε ατύχημα για το οποίο δεν είσαι υπαίτιος, η ασφαλιστική του άλλου να πει «δεν πληρώνω γιατί έχεις φτιαγμένο μοτέρ/είσαι μεθυσμένος/δεν έχεις δίπλωμα». Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2022 από GodzillaCover 2
andreaspA Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, jmmys είπε Υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις που δεν καλύπτει η ασφάλεια, π. χ. αλκοόλ, κατω των 18, ατυχημα από πρόθεση όπως κόντρες κλπ. Το λένε ρητά στο συμβόλαιο. Όχημα με παρανομες μετατροπές, προφανώς και δεν περνάει κτεο, οπότε δεν κυκλοφορεί νόμιμα, οπότε δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη. Δεν παίζει ρόλο αν η παράνομη μετατροπή είναι υπαίτια για το ατύχημα όπως ειπώθηκε πιο πάνω, καμμια σχέση. Είναι παράνομο και δεν πρέπει να κυκλοφορεί σε δημόσιο δρόμο. Τέλος. Όπως ένας σουρωμένος σταματήμενος σε φανάρι έρθει ένας νηφάλιος και τον χτυπήσει από πίσω. Έφταιγε ο σουρωμένος; Οχι.Ηταν το αλκοόλ η αιτία του τροχαίου; Όχι. Αλλά επειδή δεν έπρεπε να κυκλοφορεί λόγω μέθης, χάνει την ασφαλιστική κάλυψη. Οπότε υπάρχει πιθανότητα, να βρει ο άλλος τον μπελά του, άσχετα που δεν ήταν υπαίτιος, αν το όχημα του έχει παρανομες μετατροπές,και να τα πληρώσει όλα από την τσέπη του. Θέλετε να το ρισκάρετε; Κάντε το. Και ξανά, ρωτήστε την ασφαλιστική σας. Και εσυ εκτιθεσαι μαζι με τον αλλον παραπανω. Για θεματα που δεν γνωριζετε, δεν χρειαζεται να εχετε αποψη. Το μονο που χρειαζεται ειναι κριση, για τον ποιον επαγγελματία θα εμπιστευτείς. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα