Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κατ αρχάς θα πρέπει να γίνεται κατάσχεση των μηχανών και αυτοκινήτων που έχουν εξατμίσεις που κάνουν υπερβολικό θόρυβο. 
Αυτό είναι βάσει νόμου και μετριέται με τα ντεσιμπέλ.

Ο γιος μου στα 20 που ζήτησε μηχανάκι, πήρε απάντηση από παππού, γιαγιά και μάνα ότι θα τον αποκληρώσουν. Τώρα στα 22 συνεχίζει να πηγαίνει με τη συγκοινωνία. Ψάχναμε για ένα αυτοκίνητο ευκαιρία με λίγα χρήματα αλλά, δεν το βλέπω.

Όσον αφορά για το θέμα, δε σου απάντησα ευθέως, σου απάντησα έμμεσα ....

• Like 2
  • Confused 4
Δημοσ.

Δεν θα έπρεπε η Ε.Ε. να ασχοληθεί και με το θέμα των δίτροχων και να βγάλει μια απόφαση αντίστοιχη με τα αυτοκίνητα; Δηλαδή από το 2030 θα πωλούνται μόνο ηλεκτρικά μηχανάκια και μηχανές.

Να ησυχάσει το κεφάλι μας επιτέλους με τον κάθε @lit@r@!

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο κτεο δεν θα εχεις κανενα προβλημα αν θες συμβουλες για να το γαργαλησεις λιγακι στειλε pm γιατι βλεπω να μας τρωνε ζωντανους εδω μεσα για μια εξατμιση...

Παντως το καλυτερο θα ηταν να μην πηγαινες σε ιννοβα εχω προσωπικη εμπειρια ολα καινε λαδια και αυτοι που τα πουλανε απο επισκευες ενα κυλινδροπιστονο εχουν αλλαξει και αυτο τις περισσοτερες φορες δεν ειναι γνησιο..Αν τελικα πας σε ιννοβα απλα αλλαξε το μπροστα γραναζι απο 14 σε 13 και θα τραβαει πολυ καλυτερα το μηχανακι

Επεξ/σία από Fordakias7
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, giorgosvet είπε

Δεν θα έπρεπε η Ε.Ε. να ασχοληθεί και με το θέμα των δίτροχων και να βγάλει μια απόφαση αντίστοιχη με τα αυτοκίνητα; Δηλαδή από το 2030 θα πωλούνται μόνο ηλεκτρικά μηχανάκια και μηχανές.

Να ησυχάσει το κεφάλι μας επιτέλους με τον κάθε @lit@r@!

Εχω την εντύπωση πως αυτό το καραγκιοζιλίκι γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Μόνο στην Ελλάδα κόβουν ελάχιστες κλήσεις για θόρυβο αλλά παράλληλα έχουμε τόσα μηχανάκια με εξατμίσεις (κυρίως παπιά). Στις υπόλοιπες χώρες, δεν έχουν καν παπιά. 

Μόνο στη χώρα μας είναι χάλια το αστικό δίκτυο αλλά παράλληλα δεν υπάρχουν χρήματα για αυτοκίνητο. Τα αποτελέσματα αυτονόητα

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οδηγω παπι απο τα 16μου με δίπλωμα τοτε 50αριου τροχαίας με υπογραφή γονέων. Τωρα εχω ανεξάρτητου κυβισμού και εχω ενα παπι astrea dream εδω και 20 χρονια. Σκυλί πραγματικό.

Εχω κανει βλακ***ς και ευτυχώς δεν επαθα τίποτα το σοβαρο. Θα σου πω την γνώμη μου μετα απο 30 χρονιά οδηγος. Καθε ηλικία ειναι διαφορετική. Ναι δεν οδηγω πλεον οπως οταν ημουν 16-18-24 τωρα εχω καθρέπτες και ειμαι καχύποπτος στον δρόμο ενω οταν ήμουν μικρος δεν ημουν.. Παρε ενα παπάκι, μην βαλεις καγκουριες επάνω του, να ειναι μαμα να μην προκαλεί, μια εξάτμιση μπορεις να βάλεις εχει που δεν κανουν υπερβολικό θόρυβο και ολα καλα θα πανε!

Edit: μην πάρεις innova ελαττωματικά βγηκαν τα περισσότερα, καινέ λάδια!

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, greekfragma είπε

εάν μπλέξεις σε τροχαίο είτε φταις είτε δε φταις και στον έλεγχο που γίνει από πραγματογνώμονες δουν το παπί πειραγμένο θα πληρώσεις τα πάντα από τη τσέπη σου και θα θεωρηθείς και ανασφάλιστος και χωρίς δίπλωμα.

καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο βαθιά θα μπει το αγγούρι όσο προσεκτικός και να είσαι εσύ στο δρόμο. το τροχαίο δε θα σου στείλει ειδοποίηση στο viber πότε θα γίνει ούτε πότε να το περιμένεις. απλά συμβαίνει.

καλή τύχη και μη πεις οτι δε στα είπαμε.

Ισχύει σίγουρα αυτό? Πριν ένα χρόνο είχε ατύχημα ο θείος μου ο οποίο είχε πειράξει το μηχανάκι. Είχε βάλει πιο δυνατή μηχανή. Στο ατύχημα έφταιγε ο οδηγός αυτοκινήτου οποίος έστριψε παράνομα, ο θείος μου νοσηλεύτηκε 1 μήνα, έκανε εγχειρήσεις κλπ. Τελικά δεν έγινε δικαστήριο γιατί δέχτηκε η ασφαλιστική του αυτοκινήτου να πληρώσει. Σε ερώτηση που έγινε στην αστυνομία για το πειραγμένο μηχανάκι του είπανε ότι αν πάνε σε δίκη θα πληρώσει πρόστιμο και σε κάθε περίπτωση για οτιδήποτε άλλο θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Χωρίς όμως να επηρεάζεται το αποτέλεσμα της δίκης για την αποζημίωση.

Επεξ/σία από golden33
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, golden33 said:

Ισχύει σίγουρα αυτό? Πριν ένα χρόνο είχε ατύχημα ο θείος μου ο οποίο είχε πειράξει το μηχανάκι. Είχε βάλει πιο δυνατή μηχανή. Στο ατύχημα έφταιγε ο οδηγός αυτοκινήτου οποίος έστριψε παράνομα, ο θείος μου νοσηλεύτηκε 1 μήνα, έκανε εγχειρήσεις κλπ. Τελικά δεν έγινε δικαστήριο γιατί δέχτηκε η ασφαλιστική του αυτοκινήτου να πληρώσει. Σε ερώτηση που έγινε στην αστυνομία για το πειραγμένο μηχανάκι του είπανε ότι αν πάνε σε δίκη θα πληρώσει πρόστιμο και σε κάθε περίπτωση για οτιδήποτε άλλο θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Χωρίς όμως να επηρεάζεται το αποτέλεσμα της δίκης για την αποζημίωση.

ο θείος τη γλίτωσε γιατί η άλλη πλευρά αποδέχθηκε την ανθρώπινη ευθύνη. αν έπεφτε σε άλλη περίπτωση που κοίταγε τα πράγματα τελείως ωφελιμιστικά και ήθελε να το τραβήξει νομικά για να γλιτώσει θα ήταν αλλιώς......πίστεψέ με αν πέσεις σε ασφαλιστική-πραγματογνώμονα-άνθρωπο (θύμα ή θύτη του τροχαίου) που θέλει να ξεψαχνίσει τα πάντα....ναι θα συμβεί αυτό που περιγράφω.

Επεξ/σία από greekfragma
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, greekfragma είπε

ο θείος τη γλίτωσε γιατί η άλλη πλευρά αποδέχθηκε την ανθρώπινη ευθύνη. αν έπεφτε σε άλλη περίπτωση που κοίταγε τα πράγματα τελείως ωφελιμιστικά και ήθελε να το τραβήξει νομικά για να γλιτώσει θα ήταν αλλιώς......πίστεψέ με αν πέσεις σε ασφαλιστική-πραγματογνώμονα-άνθρωπο (θύμα ή θύτη του τροχαίου) που θέλει να ξεψαχνίσει τα πάντα....ναι θα συμβεί αυτό που περιγράφω.

Όχι! Η υπαιτιότητα είναι ξεχωριστή ιστορία. Μπορεί να είσαι ανασφάλιστος/μεθυσμένος/να μην έχεις δίπλωμα/να έχεις φτιαγμένο μηχανάκι ή ό,τι άλλο θες εσυ. Αν ο άλλος φταίει ξεκάθαρα, θα πληρώσει που να χτυπάνε τον κωλο τους κάτω κι αυτός και ο ασφαλιστής και ο πραγματογνώμονας.

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
Just now, GodzillaCover said:

Όχι! Η υπαιτιότητα είναι ξεχωριστή ιστορία. Μπορεί να είσαι ανασφάλιστος/μεθυσμένος/να μην έχεις δίπλωμα/να έχεις φτιαγμένο μηχανάκι ή ό,τι άλλο θες εσυ. Αν ο άλλος φταίει ξεκάθαρα, θα πληρώσει που να χτυπάνε τον κωλο τους κάτω κι αυτός και ο ασφαλιστής και ο πραγματογνώμονας.

έγραψα κάπου οτι ο υπαίτιος γλιτώνει; όχι

έγραψα οτι αν η άλλη πλευρά θέλει να σε τρέξει μπορεί και να πληρώσεις ακριβότερα εσύ από το πόσο θα πληρώσει ο υπαίτιος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, greekfragma είπε

έγραψα κάπου οτι ο υπαίτιος γλιτώνει; όχι

έγραψα οτι αν η άλλη πλευρά θέλει να σε τρέξει μπορεί και να πληρώσεις ακριβότερα εσύ από το πόσο θα πληρώσει ο υπαίτιος.

Βασικά έγραψες τρομερές ανακρίβειες που δεν ισχύουν.

Αναφορά σε κείμενο

"άν μπλέξεις σε τροχαίο είτε φταις είτε δε φταις και στον έλεγχο που γίνει από πραγματογνώμονες δουν το παπί πειραγμένο θα πληρώσεις τα πάντα από τη τσέπη σου και θα θεωρηθείς και ανασφάλιστος και χωρίς δίπλωμα."

Δηλαδή θα γίνει ατύχημα, και επειδή έχω αλλάξει καρμπιρατέρ ας πούμε θα γίνουν όλα αυτά που λες?

Το ότι θα θεωρηθεί ανασφάλιστος και χωρίς δίπλωμα απο πού προκύπτει? 

Επεξ/σία από armagedwnn
  • Like 2
Δημοσ.
Just now, armagedwnn said:

Βασικά έγραψες τρομερές ανακρίβειες που δεν ισχύουν.

Δηλαδή θα γίνει ατύχημα, και επειδή έχω αλλάξει καρμπιρατέρ ας πούμε θα γίνουν όλα αυτά που λες?

Το ότι θα θεωρηθώ ανασφάλιστος και χωρίς δίπλωμα απο πού προκύπτει? 

πάμε να το κάνω δεκαρικάκια.

έχεις πειράξει κινητήρα π.χ. για μεγαλύτερη τελική ή για περισσότερη ιπποδύναμη 

αυτομάτως μεγαλύτερη τελική ή περισσότερη ιπποδύναμη ΜΠΟΡΕΙ να σε βγάλει ΕΚΤΟΣ ορίων για το οτι επιτρέπεται να οδηγήσεις αυτό το όχημα με τη μετατροπή.

π.χ. έχεις δίπλωμα για 50cc με τελική 45χλμ/ω και συ το πείραξες και έγινε 70cc ή έχει πλέον τελική 65.

Αν λοιπόν στοιχειοθετηθεί οτι πείραξες το μοτέρ και οδήγησες κάτι που ΔΕΝ είναι στα όρια του διπλώματός σου, τότε ΑΥΤΟΜΑΤΑ θεωρείσαι ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ και ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.

Πήγαινε σε δικαστήριο λοιπόν με τα παραπάνω και μετά μου λες αν γράφω ανακρίβειες.

• Like 2
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, greekfragma είπε

πάμε να το κάνω δεκαρικάκια.

έχεις πειράξει κινητήρα π.χ. για μεγαλύτερη τελική ή για περισσότερη ιπποδύναμη 

αυτομάτως μεγαλύτερη τελική ή περισσότερη ιπποδύναμη ΜΠΟΡΕΙ να σε βγάλει ΕΚΤΟΣ ορίων για το οτι επιτρέπεται να οδηγήσεις αυτό το όχημα με τη μετατροπή.

π.χ. έχεις δίπλωμα για 50cc με τελική 45χλμ/ω και συ το πείραξες και έγινε 70cc ή έχει πλέον τελική 65.

Αν λοιπόν στοιχειοθετηθεί οτι πείραξες το μοτέρ και οδήγησες κάτι που ΔΕΝ είναι στα όρια του διπλώματός σου, τότε ΑΥΤΟΜΑΤΑ θεωρείσαι ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ και ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.

Πήγαινε σε δικαστήριο λοιπόν με τα παραπάνω και μετά μου λες αν γράφω ανακρίβειες.

Και πάλι ανακρίβειες γράφεις πρώτων ας βγάλουμε απ' έξω το πενηντάρι γιατί είναι ειδική περίπτωση. Επίσης το θέμα δεν αναφέρεται σε πενηντάρι.

Δεύτερον σαν 18χρονος λογικά θα έχει δίπλωμα <=25 ΚW ή 0.16 ΚW/Kg. Αυτό λαϊκιστή είναι μέχρι 250 KW χονδρικά πάντα. Δηλαδή αν ο άλλος ανοίξει κάρτερ και το κάνει και 60χιλιοστά δεν ξέρω την διαδρομή του ινόβα και του κάθε ινόβα για να βγάλω κυβικά το πρόβλημα θα είναι εντός ορίων του διπλώματος? (Που θα είναι). 

Είναι παράνομο; Ναι φυσικά και είναι αλλά ή υπαιτιότητα ουδεμία σχέση έχει με αυτό. 

Τώρα εκφράσεις του τύπου πήγαινε στο δικαστήριο με αυτά δεν νομίζω χρειάζεται να τις αναλύσουμε γιατί και εγώ σου κάνω σενάρια του στυλ είμαι σταματημένος στο φανάρι με πειραγμένο παπί και περνάει ο ένας μεθυσμένος με πατάει και πεθαίνω. Τι γίνεται?

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όπως και στη πρώτη μου απάντηση έβαλες λόγια που δεν έγραψα έτσι και τώρα πας να κάνεις υποθέσεις γύρω από τα λεγόμενά μου.

έγραψα ξεκάθαρα οτι αν κάποιος έχει όρεξη να το τραβήξει η μία πλευρά θα πληρώσει Χ για την υπαιτιότητά της στο τροχαίο και η άλλη πλευρά ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει και ΧΧΧ σε οικονομικές αξιώσεις λόγω της παρανομίας της άλλης πλευράς.

από θύμα μπορείς να βρεθείς και θύτης αν ο άλλος έχει όρεξη να το ψάξει και να σε τραβήξει.

αυτά. δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο στο θρεντ.

Επεξ/σία από greekfragma
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, greekfragma είπε

όπως και στη πρώτη μου απάντηση έβαλες λόγια που δεν έγραψα έτσι και τώρα πας να κάνεις υποθέσεις γύρω από τα λεγόμενά μου.

έγραψα ξεκάθαρα οτι αν κάποιος έχει όρεξη να το τραβήξει η μία πλευρά θα πληρώσει Χ για την υπαιτιότητά της στο τροχαίο και η άλλη πλευρά ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει και ΧΧΧ σε οικονομικές αξιώσεις λόγω της παρανομίας της άλλης πλευράς.

από θύμα μπορείς να βρεθείς και θύτης αν ο άλλος έχει όρεξη να το ψάξει και να σε τραβήξει.

αυτά. δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο στο θρεντ.

Έβαλα λόγια που δεν έγραψες? Οκ κατάλαβα.

Απλά πράγματα γιατί γράφεις ότι να ναι απ' ότι κατάλαβα. 

1. Είναι πράνομο ναι.

2. Αυτά που γράφεις ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...