bizgonnabeout1 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα, έσπασε ένας σωλήνας απο τον νεροχύτη και πλυμμηρε το σπίτι ο ιδιοκτήτης καλύψε άμεσα τα έξοδα ώστε να διορθωθεί η βλάβη. Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι ευθύνη του να καλύψει και τις ζημίες που δημιουργήθηκαν απο την βλαβη αυτή όπως ηλεκτρική σκούπα, αφρυγαντήρας, φορτιστής λάπτοπ (τα κύρια είναι αυτά) Σας ευχαριστω, 1
d_gkal Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Με βάση τη λογική (αν υπάρχει): Εσύ γουστάρεις να έχεις πεταμένα στο πάτωμα όλα τα ηλεκτρονικά/ηλεκτρικά. Σπάει σωλήνα και πλημμυρίζει το σπίτι. Χαλάνε όλα. Στα πληρώνει ο ιδιοκτήτης;;;;;
bizgonnabeout1 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, d_gkal είπε Με βάση τη λογική (αν υπάρχει): Εσύ γουστάρεις να έχεις πεταμένα στο πάτωμα όλα τα ηλεκτρονικά/ηλεκτρικά. Σπάει σωλήνα και πλημμυρίζει το σπίτι. Χαλάνε όλα. Στα πληρώνει ο ιδιοκτήτης;;;;; ωραια οχι ο φορτιστης του λάτποτ. Οι υπόλοιπες συσκευες , είναι μόνιμα στο πατωμα καθαρά για πρακτικούς λόγους. Εννοώ η θέση τους ειναι στο πάτωμα, δεν γινεται να φιλαχθούν σε ντουλάπες πχ Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2022 από bizgonnabeout1
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δύσκολο ερώτημα οφείλω να πω. Βάση συμφωνητικού δεν νομίζω να προβλέπεται κάτι τέτοιο. Ως προς την ζημιά που έγινε, ήταν κάτι τυχαίο, δεν ήταν κάτι που επέδειξε αμέλεια ο ιδιοκτήτης για κάτι παρολες τις προειδοποιησεις, οπότε δεν βλέπω τον λόγο γιατί να κάτσει να πληρώσει. Από την άλλη καταλαβαίνω το πρόβλημα σου και ότι όλα αυτά θα σου κοστίσουν ένα σωρό χρήματα. Πιστεύω, μόνο για την καλή του την καρδιά θα καθόταν κάποιος ιδιοκτήτης να αποζημιώσει ενοικιαστή για τέτοιο θέμα. Η αποψη ενός δικηγόρου θα είχε ενδιαφέρον. 10 λεπτά πριν, bizgonnabeout1 είπε ωραια οχι ο φορτιστης του λάτποτ. Οι υπόλοιπες συσκευες , είναι μόνιμα στο πατωμα καθαρά για πρακτικούς λόγους. Εννοώ η θέση τους ειναι στο πάτωμα, δεν γινεται να φιλαχθούν σε ντουλάπες πχ Για να σου έπαθαν ζημιές συσκευές ακόμα και στο πάτωμα θα πρέπει να είχατε αρκετά εκατοστά πλημμυρα. Πχ οι σκούπες που έχουμε, με 1 εκ. νερό δεν παθαίνουν τίποτα. Στο παλιό μας πλυντήριο ρούχων έβγαιναν νερά για μήνες μέχρι να καλέσουμε μάστορα να αλλάξει το λάστιχο της πόρτας.
bizgonnabeout1 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Δύσκολο ερώτημα οφείλω να πω. Βάση συμφωνητικού δεν νομίζω να προβλέπεται κάτι τέτοιο. Ως προς την ζημιά που έγινε, ήταν κάτι τυχαίο, δεν ήταν κάτι που επέδειξε αμέλεια ο ιδιοκτήτης για κάτι παρολες τις προειδοποιησεις, οπότε δεν βλέπω τον λόγο γιατί να κάτσει να πληρώσει. Από την άλλη καταλαβαίνω το πρόβλημα σου και ότι όλα αυτά θα σου κοστίσουν ένα σωρό χρήματα. Πιστεύω, μόνο για την καλή του την καρδιά θα καθόταν κάποιος ιδιοκτήτης να αποζημιώσει ενοικιαστή για τέτοιο θέμα. Η αποψη ενός δικηγόρου θα είχε ενδιαφέρον. Για να σου έπαθαν ζημιές συσκευές ακόμα και στο πάτωμα θα πρέπει να είχατε αρκετά εκατοστά πλημμυρα. Πχ οι σκούπες που έχουμε, με 1 εκ. νερό δεν παθαίνουν τίποτα. Στο παλιό μας πλυντήριο ρούχων έβγαιναν νερά για μήνες μέχρι να καλέσουμε μάστορα να αλλάξει το λάστιχο της πόρτας. Χρήσιμη θα ήταν η συμβουλή ενος δικηγόρου. Η ζημιά ήταν απρόσμενη, δεν υπήρχαν δείγματα! Το νερό υπολογίζεται να έφτασε περίπου στον αστράγαλο και πιο πάνω απο τον αστράγαλο μου, και οι συσκευές αυτές ήταν στο σημείο που μαζεύτηκε το περισσότερο νερό (λόγο μια μικρής κλίσης του σπιτιού)
Tsino Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 δεν υπήρχε Βάνα να κλείσετε το νερό ? Πόση ώρα έτρεχε? Λειπατε ?
bizgonnabeout1 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Tsino είπε δεν υπήρχε Βάνα να κλείσετε το νερό ? Πόση ώρα έτρεχε? Λειπατε ? Το νερό το εντόπισε μια γειτόνισσα που έκλεισε και την βάνα κατευθεία. Μεχρι να συμβει αυτό τα νερά όπως μου μετέφερε η ίδια ειχα βγει απο την πόρτα του σπιτιού και έσταζαν απο την σκάλα Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2022 από bizgonnabeout1
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 8 λεπτά πριν, bizgonnabeout1 είπε Χρήσιμη θα ήταν η συμβουλή ενος δικηγόρου. Η ζημιά ήταν απρόσμενη, δεν υπήρχαν δείγματα! Το νερό υπολογίζεται να έφτασε περίπου στον αστράγαλο και πιο πάνω απο τον αστράγαλο μου, και οι συσκευές αυτές ήταν στο σημείο που μαζεύτηκε το περισσότερο νερό (λόγο μια μικρής κλίσης του σπιτιού) Καλά με τέτοιο πρόβλημα σίγουρα θα είχανε προβλήματα στις οροφές οι από κάτω σας. Δεν μπορεί να μην σας είπανε τίποτα, βέβαια αυτά τα πληρώνει όλα ο ιδιοκτήτης. 3 λεπτά πριν, bizgonnabeout1 είπε Το νερό το εντόπισε μια γειτόνισσα που έκλεισε και την βάνα κατευθεία. Μεχρι να συμβει αυτό τα νερά όπως μου μετέφερε η ίδια ειχα βγει απο την πόρτα του σπιτιού και έσταζαν απο την σκάλα Πωωω φίλε, εφιάλτης αυτό.
StamTheMan Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, Tsino είπε δεν υπήρχε Βάνα να κλείσετε το νερό ? Πόση ώρα έτρεχε? Λειπατε ? 1 ώρα πριν, bizgonnabeout1 είπε Το νερό το εντόπισε μια γειτόνισσα που έκλεισε και την βάνα κατευθεία. Μεχρι να συμβει αυτό τα νερά όπως μου μετέφερε η ίδια ειχα βγει απο την πόρτα του σπιτιού και έσταζαν απο την σκάλα 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Πωωω φίλε, εφιάλτης αυτό. Ετσι ειχα εντοπισει και εγω παρομοιο προβλημα.Αν λειπεις και οι υπολοιποι ειναι στα @@ τους,μπορει να παθει ζημια ολη η πολυκατοικια. Σε φοιτητικη πολυκατοικια που εμενε η κοπελα μου,περνωντας απο τον πρωτο οροφο για δευτερο ( δεν ειχε ασανσερ ) ακουω σα να τρεχει νερο στη ντουζιερα. Περναω μετα απο καμποσες ωρες ( δε θυμαμαι αν ηταν 4-6-8 η 12 παει καιρος ) ακουω παλι το νερο να τρεχει. Φυσικα οι διπλανοι της στα @@ τους,οπως και ολοι οι υπολοιποι που περνουσαν απο εκει με τα ποδια. Πηρα την κοπελα μου και της ειπα οτι μαλλον εχει σπασει σωληνας και να καλεσει τον ιδιοκτητη. Ευτυχως ηταν κοντα ο ιδιοκτητης,κινηθηκε γρηγορα και δεν εγινε μεγαλη ζημια,αλλα το νερο ειχε κανει τη δουλεια του. Το αλλο ευτυχως ηταν οτι δεν υπηρχε σπιτι απο κατω.
SabotazNic Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Αν και λεει ο op απο νεροχυτη, μαλλον εσπασε κανα σωληνας απο την παροχη, και για αυτο ετρεχε νερα. Αν ειχε πλακακι, λογικα δεν εγινε καμια ζημια. Αν οχι, αν αδειασε γρηγορα και στεγνωσε, και παλι θα ειναι οκ. Εγω την ειχα παθει απο θερμοσιφωνα σε παταρι και εσταζε στο ταβανι του μπανιου.
czarjuly Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 υπαρχουν στην αγορα leak detectors (ανιχνευτες διαρροων) που μπορεις να τοποθετησεις σε επικινδυνα για διαρροες σημεια (πλυντηριο -παταρι) και να σε ειδοποιησουν με σειρηνα σε περιπτωση διαρροης 1 1
StamTheMan Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, SabotazNic είπε Αν και λεει ο op απο νεροχυτη, μαλλον εσπασε κανα σωληνας απο την παροχη, και για αυτο ετρεχε νερα. Αν ειχε πλακακι, λογικα δεν εγινε καμια ζημια. Αν οχι, αν αδειασε γρηγορα και στεγνωσε, και παλι θα ειναι οκ. Εγω την ειχα παθει απο θερμοσιφωνα σε παταρι και εσταζε στο ταβανι του μπανιου. Προφανως απο σωληνα γινονται αυτες οι ζημιες,αν εισαι τυχερος και σπασει χυμα ο σωληνας,τον βλεπεις ή τον ακους,οπως εγινε με τη δικη μου περιπτωση. Για θερμοσιφωνα στο παταρι δε σωζεσαι,θα το μαθεις πριν σαπισει το παταρι,για αυτο πρεπει να μπαινουν ψηλα στο μπανιο.
SabotazNic Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, StamTheMan είπε Προφανως απο σωληνα γινονται αυτες οι ζημιες,αν εισαι τυχερος και σπασει χυμα ο σωληνας,τον βλεπεις ή τον ακους,οπως εγινε με τη δικη μου περιπτωση. Για θερμοσιφωνα στο παταρι δε σωζεσαι,θα το μαθεις πριν σαπισει το παταρι,για αυτο πρεπει να μπαινουν ψηλα στο μπανιο. Ναι πιο πολυ εννοουσα για την εγκατασταση και πανω απο το πατωμα, και οχι ενδιαμεσα στους οροφους. Οποτε για αυτο και οι απο κατω του δεν θα εχουν τραγικο, εως καθολου, θεμα στο ταβανι τους. Σε εμενα ηταν ενα περιεργο πραγμα. Επειδη ο ιδιοκτητης ειχε ενα μεγαλο διαμερισμα το οποιο ειχε σπασει στα 2, το διαμερισμα χωριζοταν μετα το μπανιο (με το παλιο μπανιο να ειναι δικο μου). Με πηρε τηλ ο απο διπλα επειδη του ετρεχε νερο απο την πριζα που ειχε στον τοιχο που ειχε φτιαχτει. Εφτασα σπιτι, εκλεισα παροχη και απλα εβλεπα ενα ταβανι να σταζει, χωρις να εχει θεμα γενικα (ο θερμοσιφωνας ηταν τοποθετημενος κατω στο παταρι, οχι στο ταβανι). Ισως για αυτο προλαβα τα χειροτερα (στο υπογραμμισμενο, μηπως ηθελες να γραψεις "αφου"?) 1
StamTheMan Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε στο υπογραμμισμενο, μηπως ηθελες να γραψεις "αφου" Αυτο εννοουσα,λογω κουρασης δεν φανηκε ετσι οπως το εγραψα. Θα το μαθεις οριακα πριν σαπισει ολο το παταρι εννοουσα. Καληνυχτιζω. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2022 από StamTheMan 1
Stergios74 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Η συντήρηση είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη. Αν η βλάβη ήταν φανερά θέμα συντήρησης (τα είχε αφήσει όλα να σαπίσουν) τότε έχει ευθύνη αυτός. Αλλά αφού ανέλαβε εύκολα την επιδιόρθωση μάλλον δεν είναι αυτή η περίπτωση. Γι αυτό υπάρχουν οι ασφάλειες οικίας που θα μπορούσες κι εσύ να έχεις κάνει αλλά με τόσα μικρά γράμματα που πιθανόν δεν θα σε αποζημιωναν. Στην πράξη, αν θεωρείς ότι είναι δική του ευθύνη (κάτι πχ που του το είχες επισημάνει, ή κάτι που εσύ αν ήσουν ιδιοκτήτης δεν θα είχες αφήσει να συμβεί) τότε μπορείς να ζητήσεις να σου κόψει κανένα 50ρικο-100ρικο απ το επόμενο ενοίκιο. Εγώ δεν θα έκανα κάτι παραπάνω. Επίσης μην κοστολογεις τις συσκευές σαν καινούργιες. Αν τον αφυγραντηρα τον πήρες 100€ πριν 5 χρόνια, τώρα θεώρησε ότι κοστίζει 50. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα