golden33 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Καλημέρα παιδιά. Έχω μία xfx rx580 8gb και προσπαθώ να την κάνω λίγο undervolt γιατί τώρα το καλοκαίρι φτάνει 80-82 βαθμούς στο 7 days to die. Έχω ακολουθήσει τις τιμές από κάποια video που βρήκα youtube αλλά μετά από καμιά μέρα μου ξαναπηγαίνει την κάρτα σε default ρυθμίσεις προφανώς γιατί δεν είναι stable. Επειδή είμαι τελείως άσχετος με το θέμα, υπάρχει κάποιος μπούσουλας να ακολουθήσω, κάποιος οδηγός? Έχετε εσείς stable τιμές να δοκιμάσω? Δώστε μου τα φώτα σας.
dsi44 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 παει 82 βαθμους ε και? προτιμας να κανεις ζημια στην καρτα για ψυχολογικους λογους?
golden33 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Μα για αυτό ζητάω βοήθεια για να μην κάνω ζημιά στην κάρτα. Δηλαδή δεν υπάρχει safe undervolt?
giannisskrp Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα φίλε μου. Μόνο την Nitro Plus έχω καταφέρει να κάνω UV με 100% επιτυχία. Αν έχεις την επιλογή auto UV στο adrenalin τότε κάντο, διαφορετικά άστη default.
golden33 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Στις 6/7/2022 στις 12:06 ΜΜ, giannisskrp είπε Καλησπέρα φίλε μου. Μόνο την Nitro Plus έχω καταφέρει να κάνω UV με 100% επιτυχία. Αν έχεις την επιλογή auto UV στο adrenalin τότε κάντο, διαφορετικά άστη default. Θα το ψάξω σήμερα, σε ευχαριστώ πολύ.
aetos1988 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Αυτό που θέλει να πει ο dsi44 είναι ότι με 80-82 βαθμούς δεν έχει πρόβλημα η κάρτα. Δεν θα πάθει τίποτα. Αν θες να ρίξεις την θερμοκρασία είναι άλλο καπέλο. Μπορείς να το κάνεις όπως το παλεύεις με UnderVolt δλδ. ή να κάνεις μια ανανέωση την πάστα να μπορείς και είναι βέβαια εκτός εγγύησης η κάρτα.
SabotazNic Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Στις 6/7/2022 στις 10:33 ΠΜ, golden33 είπε Μα για αυτό ζητάω βοήθεια για να μην κάνω ζημιά στην κάρτα. Δηλαδή δεν υπάρχει safe undervolt? Ανεβασε μια το παραθυρο απο adrenalin, στο manual και με ενεργοποιημενο το advanced control αριστερα στα ρολογια να δω τι επιλογες σου βγαζει.
catmaster Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δεν είναι και φοβερές οι θερμοκρασίες για να υπάρξει πανικός , καλύτερα πρώτα να προσπαθήσεις να ρίξεις temp με άλλες μεθόδους παρά να ξεκινήσεις πειράματα με undervolt. Αν δείς πως δεν έχεις αποτέλεσμα τότε ξεκινάς πειραματισμούς με τα ρευματα. Ανέφερε και μερικές λεπτομέρειες όπως σε τι case είναι η κάρτα τι ambient temps έχεις αν δουλεύει ac στο χώρο η αν έχουμε κλασσικό ελληνικό καλοκαίρι .. tip - αν παίζω για ώρες κάποιο βαρύ παιχνίδι -και επειδή το ac δεν το ανάβω σχεδόν καθόλου- ανοίγω το πλαινό πάνελ στο case. 1
golden33 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Στις 6/7/2022 στις 2:41 ΜΜ, aetos1988 είπε Αυτό που θέλει να πει ο dsi44 είναι ότι με 80-82 βαθμούς δεν έχει πρόβλημα η κάρτα. Δεν θα πάθει τίποτα. Αν θες να ρίξεις την θερμοκρασία είναι άλλο καπέλο. Μπορείς να το κάνεις όπως το παλεύεις με UnderVolt δλδ. ή να κάνεις μια ανανέωση την πάστα να μπορείς και είναι βέβαια εκτός εγγύησης η κάρτα. Στις 6/7/2022 στις 5:03 ΜΜ, SabotazNic είπε Ανεβασε μια το παραθυρο απο adrenalin, στο manual και με ενεργοποιημενο το advanced control αριστερα στα ρολογια να δω τι επιλογες σου βγαζει. Στις 7/7/2022 στις 6:07 ΠΜ, catmaster είπε Δεν είναι και φοβερές οι θερμοκρασίες για να υπάρξει πανικός , καλύτερα πρώτα να προσπαθήσεις να ρίξεις temp με άλλες μεθόδους παρά να ξεκινήσεις πειράματα με undervolt. Αν δείς πως δεν έχεις αποτέλεσμα τότε ξεκινάς πειραματισμούς με τα ρευματα. Ανέφερε και μερικές λεπτομέρειες όπως σε τι case είναι η κάρτα τι ambient temps έχεις αν δουλεύει ac στο χώρο η αν έχουμε κλασσικό ελληνικό καλοκαίρι .. tip - αν παίζω για ώρες κάποιο βαρύ παιχνίδι -και επειδή το ac δεν το ανάβω σχεδόν καθόλου- ανοίγω το πλαινό πάνελ στο case. Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις πληροφορίες σας. Ανανέωση πάστας δεν έχω κάνει ποτέ και δεν θέλω να το διακινδυνεύσω. Δεν έχω a/c στο δωμάτιο και το case που έχω δεν είναι το καλύτερο, έχω σκοπό να το αλλάξω. @SabotazNic Σήμερα το βράδυ θα τα ανεβάσω.
catmaster Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Στις 7/7/2022 στις 6:55 ΠΜ, golden33 είπε Ανανέωση πάστας δεν έχω κάνει ποτέ και δεν θέλω να το διακινδυνεύσω Οπότε είναι προτιμότερο να αρχίσεις να πειράζεις ρευματα και να παίζεις με το stability ; 😎 Η καρτα σου είναι από τις πιο εύκολες για αλλαγή πάστας , αλλά αν δεν το έχεις πήγαινε τη σε κάποιον επαγγελματία για αλλαγή και μιας και πάει ας κάνει έλεγχο στα thermal pads- επίσης εύκολο να αλλαχτούν. Στις 7/7/2022 στις 6:55 ΠΜ, golden33 είπε Δεν έχω a/c στο δωμάτιο και το case που έχω δεν είναι το καλύτερο, έχω σκοπό να το αλλάξω. Με απλά λόγια η καρτούλα κάνει ότι καλύτερο μπορεί με τις υπάρχουσες συνθήκες. Το να αρχίσεις να σκαλίζεις με ρευματα είναι παράλογο αυτή τη στιγμή , κάτι σαν να έχεις ενα αυτοκίνητο που ανεβάζει θερμοκρασίες και λες "οκ θα παω πιο σιγά στο δρόμο" ... (δεκτό αλλά παράλληλα δεν έχεις αλλάξει ποτέ λάδια στον κινητήρα )🤪 2
golden33 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Στις 7/7/2022 στις 7:18 ΠΜ, catmaster είπε Οπότε είναι προτιμότερο να αρχίσεις να πειράζεις ρευματα και να παίζεις με το stability ; 😎 Η καρτα σου είναι από τις πιο εύκολες για αλλαγή πάστας , αλλά αν δεν το έχεις πήγαινε τη σε κάποιον επαγγελματία για αλλαγή και μιας και πάει ας κάνει έλεγχο στα thermal pads- επίσης εύκολο να αλλαχτούν. Με απλά λόγια η καρτούλα κάνει ότι καλύτερο μπορεί με τις υπάρχουσες συνθήκες. Το να αρχίσεις να σκαλίζεις με ρευματα είναι παράλογο αυτή τη στιγμή , κάτι σαν να έχεις ενα αυτοκίνητο που ανεβάζει θερμοκρασίες και λες "οκ θα παω πιο σιγά στο δρόμο" ... (δεκτό αλλά παράλληλα δεν έχεις αλλάξει ποτέ λάδια στον κινητήρα )🤪 Επέκταση Ε να μην το παίξω και εγώ λίγο hacker?
catmaster Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Στις 7/7/2022 στις 7:20 ΠΜ, golden33 είπε Ε να μην το παίξω και εγώ λίγο hacker? Εγώ μσζί σου -σε τελική έχεις και το καρπούζι (κάρτα) και το τσεκούρι (hack) 😎 Αλλά επειδή υπάρχει και μια παλιά κινέζικη παροιμία που λέει πρώτα μάθε να περπατάς και μετά να τρέχεις δες ενα βιντεάκι με ενα γρήγορο ψάξιμο που έκανα για απλή συντήρηση **πάρε μια καλή θερμοαπαγωγική πάστα πχ mx-4 και πριν ξεκινήσεις το λύσιμο βάλε την κάρτα να δουλέψει και να ανεβάσει ψηλές θερμοκρασίες ώστε να ξεκολλήσει πιο ευκολά η ψύκτρα. 2
golden33 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Στις 6/7/2022 στις 5:03 ΜΜ, SabotazNic είπε Ανεβασε μια το παραθυρο απο adrenalin, στο manual και με ενεργοποιημενο το advanced control αριστερα στα ρολογια να δω τι επιλογες σου βγαζει.
charllestone Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Ακομα και στο χειρότερο bin να εχεις πεσει σε παίρνει ΑΝΕΤΑ να ριξεις 50 mV στο stage 7. Βασικα επιβάλλεται να το ριξεις στα 1100. Μετα δοκαζεις -25 και τρεχεις καποιο benchmark πχ 3dmark. Αν εισαι stable πας αλλα 25 κατω και δοκιμάζεις παλι. Αν εχεις καλο bin θα κατεβει αρκετά. Εγω με rx570 στα 1366 ειμαι στα 1040 φαντάσου... Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2022 από charllestone 1
thanosgk13 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Στις 9/7/2022 στις 9:55 ΠΜ, golden33 είπε Εγώ θα σου πρότεινα αρχικά να ενεργοποιήσεις τo fan tuning από δεξιά και να φτiάξεις μια δική σου καμπύλη με τις στροφές/θερμοκρασίες της κάρτας (αν δεν σε ενοχλεί ο θόρυβος), γιατί η συγκεκριμένη κάρτα δεν ενεργοποιεί τους ανεμιστήρες πάρα μόνο όταν ξεπεράσει του 60 βαθμούς. Μπορείς να δεις εδώ πως το κάνεις. Εγώ για παράδειγμα την έχω φτιάξει έτσι Αν δεν δεις διαφορά προχώρα με τα ρεύματα, άλλα με τις ζέστες που έχουμε 80 βαθμοί είναι οκ όταν δουλεύει η κάρτα στο 100%. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα