Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Dark_panel είπε

Δεν ηξερα οτι πληρωνονται +500€ τα εργαστηρια, μου φαινοταν too much. Απ' ο,τι φαινεται οντως εχει μεγαλυτερο κοστος απ τα άλλα προπτυχιακά αλλά λενε στο site οτι η τελικη τιμη ειναι στα 7000€..εκτος κι αν εχουν ξεχασει να ενημερωσουν το τελικό ποσό, δε φαινεται καπου να χρεωνουν την ΠΛΗΠΡΟ, μόνο τα άλλα 2 εργαστηρια των Ψηφιακων Συστηματων

Ναι τα χρεώνουν όλα.. δυστυχώς!ακόμα και τη ΠΛΗΠΡΟ 500 ευρώ.

Προσωπικά, όταν είχα μπει δεν υπήρχε ούτε ΠΛΗΠΡΟ, ούτε τα εργαστήρια.. Φαντάζομαι τα έκαναν για καλό, αλλά τι εργαστήρια είναι εξ αποστάσεως;🤷🏻‍♀️(Πριν το κοβιντ έπρεπε να πας Πάτρα για μια-δυο μερες για το εργαστήριο)

Εύχομαι να αξίζουν...

Πάντως, έχω την αίσθηση ότι είδαν οτι έχει ζήτηση και πάνε να το χαλάσουν. Προσωπικά, πιστεύω ότι στο μέλλον θα προσθέσουν και άλλες ΘΕ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cybercherry είπε

Ναι τα χρεώνουν όλα.. δυστυχώς!ακόμα και τη ΠΛΗΠΡΟ 500 ευρώ.

Προσωπικά, όταν είχα μπει δεν υπήρχε ούτε ΠΛΗΠΡΟ, ούτε τα εργαστήρια.. Φαντάζομαι τα έκαναν για καλό, αλλά τι εργαστήρια είναι εξ αποστάσεως;🤷🏻‍♀️(Πριν το κοβιντ έπρεπε να πας Πάτρα για μια-δυο μερες για το εργαστήριο)

Εύχομαι να αξίζουν...

Πάντως, έχω την αίσθηση ότι είδαν οτι έχει ζήτηση και πάνε να το χαλάσουν. Προσωπικά, πιστεύω ότι στο μέλλον θα προσθέσουν και άλλες ΘΕ.

Νομιζω τα εργαστηρια ειναι μονο δια ζωσης, απ οσα εχω ακουσει, χωρις να ειμαι και 100% σιγουρη γιατι εγω ειμαι στη ΔΕΟ.

Οσα εργαστηρια και να βαλουν, αν τα βιβλια ειναι τα απαρχαιωμενα του ΕΑΠ, δουλεια δε γινεται..ειχα κανει παλια ενα χρονο στην ΠΛΗ, ειδικα τα βιβλια της ΠΛΗ12 ηταν απολυτως αχρηστα, για πεταμα..πολυ κακογραμμενα βιβλια.

Μόνο τη ΔΕΟ προσεχουν πολυ σαν προγραμμα γιατι αυτο ηταν ανεκαθεν η βιτρινα ολου του ΕΑΠ..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/7/2022 στις 9:30 ΜΜ, cybercherry είπε

Λοιπόν. Θα σου απαντήσω ειλικρινά και σαν ένα άτομο, που θα ήθελα εγώ να έχω δίπλα μου τότε με γνώσεις (στα 17) για να με βοηθήσει. 

Μην πας σε Δημόσιο Ι.Ε.Κ. και κυρίως μην πας σε ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. (πεταμένα λεφτά).. Πλέον και στο κομμάτι που θέλεις εσύ ειδικά, μπορείς να τα μάθεις ΟΛΑ μόνη σου.. είναι ξεκάθαρα πόσο θα ασχοληθείς εσύ. Μιλάω άνετα.. μάλλον γράφω επειδη ζήτησες εσύ γνώμη.

ΔΗΜΟΣΙΑ Ι.Ε.Κ.: 

-Είναι μόνο απογεύματα τα μαθήματα (αν θυμάμαι καλά 3:30-9:30, αλλά αναλόγως το πρόγραμμα)

-Είναι δωρεάν

-Μπορείς να πας Erasmus+ για 15 μέρες (αν είσαι από τους 1-3 πρώτους της τάξης σου)

-Οι εγκαταστάσεις είναι ΑΘΛΙΕΣ 

-Ο τεχνικός εξοπλισμός ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ (αυτό το γράφω για όλες τις ειδηκότητες πληροφορικής)

-Θα κάνεις μετά τα δύο χρόνια σπουδών σου 1 εξάμηνο πρακτική (ΑΠΛΗΡΩΤΗ) (αυτό ισχύει και για τα ιδιωτικά)

-Πρέπει να δώσεις εξετάσεις μετά το τέλος του, για την Πιστοποίηση (άμα δεν το κάνεις δεν μπορείς να μπεις στο Δημόσιο με το χαρτί του ΙΕΚ, παρά μόνο με το απολυτήριο Λυκείου)

-Είσαι καταδικασμένος να παίρνεις τον χαμηλότερο μισθό, επειδή είσαι από Ι.Ε.Κ., σε αντίθεση με όλους τους άλλους.

ΙΔΙΩΤΙΚΑ:

*Πάνω κάτω τα ίδια με τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. ΕΚΤΟΣ από:

- Έχεις πρωινά μαθήματα

- Έχεις καλύτερες εγκαταστάσεις (πιο καθαρές)

-Έχεις τεχνικό εξοπλισμό

-Είσαι καταδικασμένος να παίρνεις τον χαμηλότερο μισθό, επειδή είσαι από Ι.Ε.Κ., σε αντίθεση με όλους τους άλλους.

-ΔΙΔΑΚΤΡΑ

⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️ΑΤΤΕΝΤΙΟΝ⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️

ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ;

Εγώ ΠΡΟΤΕΙΝΩ

Σε όσους ενδιαφέρονται για ειδικότητες σχετικές κυρίως με πληροφορική, (αλλά και μη)

-Web Designer

-Web Developer

-Mobile Developer

-Όλες τις άλλες ειδικότητες κλπ. κλπ. κλπ.

Να γραφτούν στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο,στο τμήμα της Πληροφορικής... είναι με δίδακτρα (2000ευρώ/έτος)κάνουν και ευκολίες στον τρόπο πληρωμών, είναι εξ αποστάσεως,έχει απαρχαιωμένα βιβλία, έχει αρκετά δύσκολες εργασίες (υποχρεωτικές) και δύσκολα μαθηματικά ΑΛΛΑ

-Είναι χαρτί Πανεπιστημίου, που αναγνωρίζεται παντού και σίγουρα είναι καλύτερο από όλες τις άλλες επιλογές, κακά τα ψέματα.

(Απόφοιτη Δ.Ι.Ε.Κ. εδώ και είχα μπει στο Ε.Α.Π. στην Πληροφορική)

+Θα σου δώσει κλειδί για μεγάλες Ελληνικές εταιρείες και ξένες, καλύτερο μισθό, Μεταπτυχιακές σπουδές και είναι εφόδιο για το  εξωτερικό γενικά αν σε ενδιαφέρει. 

Υ.Γ.: Σίγουρα δεν θα σου δώσει όλες τις γνώσεις για τις παραπάνω κατηγορίες

-Web Designer

-Web Developer

-Mobile Developer κλπ.

γιατί αυτά θα τα μάθεις μόνη σου από Tutorial στο YouTube.

Παρ' όλ' αυτά θα σου δώσει γνώσεις για γλώσσες προγραμματισμού, πώς να σκέφτεσαι-να λύνεις-να ψάχνεις προβλήματα και άλλα.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ 

(για εμένα πάλι λέω, είναι η γνώμη μου -πάρτην πέτα την-)

-Αν είσαι άντρας, πήγαινε στρατό να σου φύγει, βρες ένα χρόνο μια δουλειά και ξεκίνα τις σπουδές μετά. (Μπορείς να σπουδάζεις και να δουλεύεις παράλληλα)

-Αν είσαι γυναίκα, βρες ένα χρόνο μια δουλειά και ξεκίνα τις σπουδές μετά. 

Και στις δύο περιπτώσεις, ψάξου ΑΠΕΙΡΑ στο internet, κάνε MOOCS (Coursera, Udacity, Udemy etc. etc. etc.), φτιάξε portfolio και παράλληλα με σπουδές, ψάξου σε καμία εταιρεία για κάνενα προτζεκτάκι.

Καλό θα ήταν να ξέρετε και Αγγλικά εδώ ή αν δεν ξέρετε να κάνατε μαθήματα γιατί είναι απαραίτητα

ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ 

Καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις!

Χωρίς παρεξήγηση ,ο τύπος σου είπε ότι έγραψε 10 στις πανελλήνιες και εσύ του λες να περάσει στο ΕΑΠ το οποίο είναι ένα δύσκολο τμήμα.. Με τι βάσεις θα τελειώσει το ΕΑΠ?

Συμφωνώ όμως με το υπόλοιπο μήνυμα ,αν σπουδάσει σε ΙΕΚ θα ήταν σπατάλη χρημάτων.

Επεξ/σία από pcmasterrace123
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pcmasterrace123 είπε

Χωρίς παρεξήγηση ,ο τύπος σου είπε ότι έγραψε 10 στις πανελλήνιες και εσύ του λες να περάσει στο ΕΑΠ το οποίο είναι ένα δύσκολο τμήμα.. Με τι βάσεις θα τελειώσει το ΕΑΠ?

Συμφωνώ όμως με το υπόλοιπο μήνυμα ,αν σπουδάσει σε ΙΕΚ θα ήταν σπατάλη χρημάτων.

Κανένα θέμα ούτε παρεξήγηση.

Απάντησα σε άλλο σχόλιο που ρωτάγανε γνώμες για δημόσια-ιδιωτικά ιεκ για πληροφορική. Παρ' όλ' αυτά, πιστεύω ότι εαν είσαι σε αυτό το επίπεδο και μπεις στην Πληροφορική του ΕΑΠ, θα μπορέσεις να την τελειώσεις άμα κάνεις ιδιαίτερα σε μαθηματικά. Τα άλλα θέλουν απλά αρκετό διάβασμα.

Επεξ/σία από cybercherry
  • 11 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 10/7/2022 στις 9:51 ΜΜ, Tzini_Gr είπε

Αν πας σε ιεκ τραβα σε δημοσιο και οχι σε ιδιωτικο γιατι ειναι τσαμπα τα λευτα. Σε δημοσιο αν οντως το γουσταρεις αυτο που θα ακολουθησεις θα παρεις χρησιμα πραγματα.

Συγκεκριμενα και απο δικη μου εμπιρεια που τελειωσα δημοσιο ιεκ στον ιδιο τομεα που θες εσυ... το 80% τοων καθηγητων ειναι εμπιροι, καπετανεοι μηχανικοι κτλπ

Εισαι λαθος, αρχικα δεν θα χτυπησει υψηλη θεση για να τον καπελωνουν. θα ξεκινησει απο τα χαμηλα με μικρο μισθο και αποκει και περα ειναι στο χερι του να εξελιχθει. Και θα ξαναμιλησω απο πειρα

ειχα τελειωσει ενιαιο λυκειο μετα επας (θερμικουδραυλικο) μετα ιεκ. εκανα πρακτικη σε ναυτικιακη στο τεχνικο. το γουσταρα τελειωσα και εξ αποστασεως μια ακαδημια πανω σε μηχανολογια και εχω ανεβει θεση ως βοηθος αρχημιχανικου

Εχω αλλα 2 παιδια συμφοιτητες απο ιεκ οπου επειδη κ αυτοι το γουσταραν ακομα βρισκονται σε εταιρειες.

Γενικοτερα το φασμα στον τομεα της ναυτιλιας ειναι μεγαλο και εχει αρκετες πιθανοτητες για να μπει. Παραδειγμα δεν νομιζω να χρειαζεται καποιος ναχει τελειωσει αει για να μπει στο τμημα του crew για να κανονιζει αλλαγες πληρωματων να μιλα με πρακτορους κτλπ...

Ποια είναι η Ακαδημία που έκανες εξ αποστάσεως και ποιο ήταν το κόστος?? Σε ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 27/06/2023 at 00:10, Ava1992 said:

Ποια είναι η Ακαδημία που έκανες εξ αποστάσεως και ποιο ήταν το κόστος?? Σε ευχαριστώ!

Lloyds maritime academy

κοστος στα 3500€ περιπου με καποιο απο αυτο το ποσο μου το εβαλε η εταιρεια που δουλευω οπου με "κλειδωσε" για να μην φυγω για καποια χρονια σαν ορο.

Επεξ/σία από Tzini_Gr
Δημοσ.

Οι σπουδές που πλέον αξίζουν και μπορούν να προσφέρουν ένα καλό επαγγελματικό και οικονομικό μέλλον είναι ελάχιστες. Είναι αυτές που συνδοιάζουν επαγγελματικά δικαιώματα που περιορίζουν τους υποψηφίους, πρακτικά πράγματα που είναι απαραίτητα για την κοινωνία, προσφέρουν κινητικότητα εντός και εκτός της χώρας και δεν μπορούν να αυτοματοποιηθούν, τουλάχιστον όχι πλήρως. Επίσης μετράει κατά πόσο μπορείς να λειτουργήσεις ως ελεύθερος επαγγελματίας. Μερικά τέτοια επαγγέλματα είναι ιατρική, πολυτεχνείο, εκπαίδευση απ' την πλευρά των επιστημών καθώς και κομμωτήρια, νυχούδες, υδραυλικοί απ' την πιο ανιδείκευτη μεριά. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι ένα ΙΕΚ έχει να σου προσφέρει κάτι. Από πλευράς γνώσεων ή ακόμα και κριτικής σκέψης, οι καλύτεροι των πανελληνίων σχεδόν πάντα θα υπερτερούν από ανάλογες σπουδές σε ΙΕΚ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...