Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωμη για ΙΕΚ στον τομεα των Ναυτιλιακων η Οικονομικων; Εδινα φετος πανελληνιες, δεν πηγαν οπως περιμενα και δεν υπαρχει περιπτωση μετα απο αυτο που ειδα να ξαναδωσω. Σκεφτομαι για Ναυτιλιακα η Οικονομικα σε ΙΕΚ. Πιστευετε με το χαρτι του ΙΕΚ και με 5(!) ξενες γλωσσες που γνωριζω θα μπορεσω να ανταγωνιστω καποιον απο ΑΕΙ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι, πάντα θα σε καπελώνουν οι απόφοιτοι ΑΕΙ. Έχω φίλο που τελείωσε ναυτιλιακά σε ΙΕΚ και ούτε για πρακτική δεν βρίσκει, πόσο μάλον δουλεία.

Πιστευώ πως το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι κάτι τεχνικό που να μην υπάρχει σε ΑΕΙ, για να είσαι μόνος σου χωρίς κάποιον "καλύτερο" από πάνω.

EDIT: Μπράβο για τις 5 ξένες γλώσσες.

Επεξ/σία από Con_RoXP
  • Like 2
Δημοσ.

το οτι γνωριζεις 5 ξενες γλωσσες ισως δειχνει οτι το εχεις με τις γλωσσες. Μηπως να κοιταζες κατι προς τα εκει? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Con_RoXP είπε

Όχι, πάντα θα σε καπελώνουν οι απόφοιτοι ΑΕΙ. Έχω φίλο που τελείωσε ναυτιλιακά σε ΙΕΚ και ούτε για πρακτική δεν βρίσκει, πόσο μάλον δουλεία.

Πιστευώ πως το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι κάτι τεχνικό που να μην υπάρχει σε ΑΕΙ, για να είσαι μόνος σου χωρίς κάποιον "καλύτερο" από πάνω.

Αρα το ΙΕΚ το σβηνω. Απο ιδιωτικες ξερουμε τι παιζει με διδακτρα;

29 λεπτά πριν, tutuyo είπε

το οτι γνωριζεις 5 ξενες γλωσσες ισως δειχνει οτι το εχεις με τις γλωσσες. Μηπως να κοιταζες κατι προς τα εκει? 

Εκτος πανελληνιων δεν νομιζω να παιζει κατι προς τα εκει δυστυχως..

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ekos2424 είπε

Γνωμη για ΙΕΚ στον τομεα των Ναυτιλιακων η Οικονομικων; Εδινα φετος πανελληνιες, δεν πηγαν οπως περιμενα και δεν υπαρχει περιπτωση μετα απο αυτο που ειδα να ξαναδωσω. Σκεφτομαι για Ναυτιλιακα η Οικονομικα σε ΙΕΚ. Πιστευετε με το χαρτι του ΙΕΚ και με 5(!) ξενες γλωσσες που γνωριζω θα μπορεσω να ανταγωνιστω καποιον απο ΑΕΙ;

Με τις παραγράφους 3 και 4 του άρθρου 43 και με τις παραγράφους 5 και 7 του άρθρου 44, του Νόμου 4763/2020 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 254 τ.Α/21-12-2020 (https://www.e-nomothesia.gr/kat-ekpaideuse/nomos-4763-2020-phek-254a-21-12-2020.html), ορίζεται η εισαγωγή των αποφοίτων των ΙΕΚ στα ΑΕΙ μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων. 

Με την υπουργική απόφαση 46935 /Z1/2022 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2031τ.Β /21-4-2022 (https://www.e-nomothesia.gr/kat-ekpaideuse/koine-upourgike-apophase-46935-z1-2022.html) καθορίζονται τα ειδικότερα διαδικαστικά θέματα για την διεξαγωγή των κατατάξεων αυτών.

Εφόσον λοιπόν αποκλείεις την περίπτωση να ξαναδώσεις πανελλαδικές, μπορείς να γραφτείς σ΄ ένα ΙΕΚ σε κάποιον από τους τομείς που σ΄ενδιαφέρουν και όταν ολοκληρώσεις τις σπουδές σου, να προσπαθήσεις μέσω των κατατακτηρίων να εισαχθείς σε μια σχολή ΑΕΙ παρεμφερούς αντικειμένου σπουδών.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ΕΑΠ το κοιταξες καθολου?? Δημόσιο πανεπιστημιο ειναι, εξ αποστασεως και εχει τμημα Διοικησης Επιχειρησεων και τμημα Διοικησης Τουρισμου.

Τα διδακτρα του ειναι συνολικα 6000€, δεν εχεις περιορισμους τυπου ν+2 στη φοιτηση και τα 2 αυτα τμηματα ειναι πληρως αναγνωρισμενα με επαγγελματικα και ακαδημαϊκα δικαιωματα!

Ριξ' του μια ματια eap.gr

Επεξ/σία από Dark_panel
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Dark_panel είπε

Το ΕΑΠ το κοιταξες καθολου?? Δημόσιο πανεπιστημιο ειναι, εξ αποστασεως και εχει τμημα Διοικησης Επιχειρησεων και τμημα Διοικησης Τουρισμου.

Τα διδακτρα του ειναι συνολικα 6000€, δεν εχεις περιορισμους τυπου ν+2 στη φοιτηση και τα 2 αυτα τμηματα ειναι πληρως αναγνωρισμενα με επαγγελματικα και ακαδημαϊκα δικαιωματα!

Ριξ' του μια ματια eap.gr

Το κοιταξα και φαινεται αρκετα δελεαστικο αλλα πηρα -προς το παρον- την αποφαση να ξαναδωσω. Θελω να πιστευω οτι αυτες τις 7 ωρες που ετρωγα καθημερινα στο σχολειο -γιατι καλως η κακως τζαμπα εφευγαν, θα μπορεσω να να τις αξιοποιησω για να κανω πολυ καλυτερο διαβασμα φετος απ'οτι περυσι και να στοχεψω παραλληλα και για μια καλυτερη σχολη. Μονο μαθηματικα ειχα θεμα γενικα εγραφα λιγο πιο κατω απ'την βαση αλλα εν τελει με χαντακωσαν τα αλλα μαθηματα και ενω εγραψα 11.3 μαθηματικα εγραψα και 12.3 αοθ και 12 αεππ(ολη τη χρονια ημουν μονιμα πανω απο 15). Εκθεση ηταν τιμια αλλα με τη πανωλεθρια που ειδα σημερα στα αγγλικα(14.4 και ειχα γραψει 8 τεστ πανελληνιων σε φροντ ολα 18+), δυστυχως δεν περναω ουτε απ εξω. Αγγλικα ειχα βγει απ'την αιθουσα και ειχα δει απαντησεις ειχα 58/60 στο πρωτο μερος και απ'οτι φαινεται 14/40 στην εκθεση(εγραφα παντα 33+). 

Γενικα φετος η βαθμολογηση ηταν τραγικη απ'οτι καταλαβα και απο εμενα και απο φιλους/γνωστους μου. Απ'τα 2/4 βασικα μαθηματα μου μπηκε 3ος βαθμολογητης να φανταστεις. Πχ ειχα αποκλιση 25 μοναδων στην εκθεση(51 ο ενας 76 ο αλλος, πραγματικα απορω), μπαινει τριτος και βαζει 60 και τελικα πηρα 13.6, και στο ΑΕΠΠ ο ενας 37 ο αλλος 50, μπαινει τριτος και βαζει 70 και πηρα 12. Σε εναν γνωστο μου μπηκε 3ος σε 4/6 μαθηματα μαζι με τα Γαλλικα που εδινε..

Επεξ/σία από ekos2424
Δημοσ.
On 06/07/2022 at 11:32, ekos2424 said:

Αν πας σε ιεκ τραβα σε δημοσιο και οχι σε ιδιωτικο γιατι ειναι τσαμπα τα λευτα. Σε δημοσιο αν οντως το γουσταρεις αυτο που θα ακολουθησεις θα παρεις χρησιμα πραγματα.

Συγκεκριμενα και απο δικη μου εμπιρεια που τελειωσα δημοσιο ιεκ στον ιδιο τομεα που θες εσυ... το 80% τοων καθηγητων ειναι εμπιροι, καπετανεοι μηχανικοι κτλπ

On 06/07/2022 at 12:00, Con_RoXP said:

Εισαι λαθος, αρχικα δεν θα χτυπησει υψηλη θεση για να τον καπελωνουν. θα ξεκινησει απο τα χαμηλα με μικρο μισθο και αποκει και περα ειναι στο χερι του να εξελιχθει. Και θα ξαναμιλησω απο πειρα

ειχα τελειωσει ενιαιο λυκειο μετα επας (θερμικουδραυλικο) μετα ιεκ. εκανα πρακτικη σε ναυτικιακη στο τεχνικο. το γουσταρα τελειωσα και εξ αποστασεως μια ακαδημια πανω σε μηχανολογια και εχω ανεβει θεση ως βοηθος αρχημιχανικου

Εχω αλλα 2 παιδια συμφοιτητες απο ιεκ οπου επειδη κ αυτοι το γουσταραν ακομα βρισκονται σε εταιρειες.

Γενικοτερα το φασμα στον τομεα της ναυτιλιας ειναι μεγαλο και εχει αρκετες πιθανοτητες για να μπει. Παραδειγμα δεν νομιζω να χρειαζεται καποιος ναχει τελειωσει αει για να μπει στο τμημα του crew για να κανονιζει αλλαγες πληρωματων να μιλα με πρακτορους κτλπ...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/7/2022 στις 8:16 ΜΜ, Stavroulami είπε

Γνώμη για ΙΕΚ δημόσιο ή ιδιωτικό και στον τομέα της πληροφορικής ; ; wed design?

Λοιπόν. Θα σου απαντήσω ειλικρινά και σαν ένα άτομο, που θα ήθελα εγώ να έχω δίπλα μου τότε με γνώσεις (στα 17) για να με βοηθήσει. 

Μην πας σε Δημόσιο Ι.Ε.Κ. και κυρίως μην πας σε ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. (πεταμένα λεφτά).. Πλέον και στο κομμάτι που θέλεις εσύ ειδικά, μπορείς να τα μάθεις ΟΛΑ μόνη σου.. είναι ξεκάθαρα πόσο θα ασχοληθείς εσύ. Μιλάω άνετα.. μάλλον γράφω επειδη ζήτησες εσύ γνώμη.

ΔΗΜΟΣΙΑ Ι.Ε.Κ.: 

-Είναι μόνο απογεύματα τα μαθήματα (αν θυμάμαι καλά 3:30-9:30, αλλά αναλόγως το πρόγραμμα)

-Είναι δωρεάν

-Μπορείς να πας Erasmus+ για 15 μέρες (αν είσαι από τους 1-3 πρώτους της τάξης σου)

-Οι εγκαταστάσεις είναι ΑΘΛΙΕΣ 

-Ο τεχνικός εξοπλισμός ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ (αυτό το γράφω για όλες τις ειδηκότητες πληροφορικής)

-Θα κάνεις μετά τα δύο χρόνια σπουδών σου 1 εξάμηνο πρακτική (ΑΠΛΗΡΩΤΗ) (αυτό ισχύει και για τα ιδιωτικά)

-Πρέπει να δώσεις εξετάσεις μετά το τέλος του, για την Πιστοποίηση (άμα δεν το κάνεις δεν μπορείς να μπεις στο Δημόσιο με το χαρτί του ΙΕΚ, παρά μόνο με το απολυτήριο Λυκείου)

-Είσαι καταδικασμένος να παίρνεις τον χαμηλότερο μισθό, επειδή είσαι από Ι.Ε.Κ., σε αντίθεση με όλους τους άλλους.

ΙΔΙΩΤΙΚΑ:

*Πάνω κάτω τα ίδια με τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. ΕΚΤΟΣ από:

- Έχεις πρωινά μαθήματα

- Έχεις καλύτερες εγκαταστάσεις (πιο καθαρές)

-Έχεις τεχνικό εξοπλισμό

-Είσαι καταδικασμένος να παίρνεις τον χαμηλότερο μισθό, επειδή είσαι από Ι.Ε.Κ., σε αντίθεση με όλους τους άλλους.

-ΔΙΔΑΚΤΡΑ

⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️ΑΤΤΕΝΤΙΟΝ⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️

ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ;

Εγώ ΠΡΟΤΕΙΝΩ

Σε όσους ενδιαφέρονται για ειδικότητες σχετικές κυρίως με πληροφορική, (αλλά και μη)

-Web Designer

-Web Developer

-Mobile Developer

-Όλες τις άλλες ειδικότητες κλπ. κλπ. κλπ.

Να γραφτούν στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο,στο τμήμα της Πληροφορικής... είναι με δίδακτρα (2000ευρώ/έτος)κάνουν και ευκολίες στον τρόπο πληρωμών, είναι εξ αποστάσεως,έχει απαρχαιωμένα βιβλία, έχει αρκετά δύσκολες εργασίες (υποχρεωτικές) και δύσκολα μαθηματικά ΑΛΛΑ

-Είναι χαρτί Πανεπιστημίου, που αναγνωρίζεται παντού και σίγουρα είναι καλύτερο από όλες τις άλλες επιλογές, κακά τα ψέματα.

(Απόφοιτη Δ.Ι.Ε.Κ. εδώ και είχα μπει στο Ε.Α.Π. στην Πληροφορική)

+Θα σου δώσει κλειδί για μεγάλες Ελληνικές εταιρείες και ξένες, καλύτερο μισθό, Μεταπτυχιακές σπουδές και είναι εφόδιο για το  εξωτερικό γενικά αν σε ενδιαφέρει. 

Υ.Γ.: Σίγουρα δεν θα σου δώσει όλες τις γνώσεις για τις παραπάνω κατηγορίες

-Web Designer

-Web Developer

-Mobile Developer κλπ.

γιατί αυτά θα τα μάθεις μόνη σου από Tutorial στο YouTube.

Παρ' όλ' αυτά θα σου δώσει γνώσεις για γλώσσες προγραμματισμού, πώς να σκέφτεσαι-να λύνεις-να ψάχνεις προβλήματα και άλλα.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ 

(για εμένα πάλι λέω, είναι η γνώμη μου -πάρτην πέτα την-)

-Αν είσαι άντρας, πήγαινε στρατό να σου φύγει, βρες ένα χρόνο μια δουλειά και ξεκίνα τις σπουδές μετά. (Μπορείς να σπουδάζεις και να δουλεύεις παράλληλα)

-Αν είσαι γυναίκα, βρες ένα χρόνο μια δουλειά και ξεκίνα τις σπουδές μετά. 

Και στις δύο περιπτώσεις, ψάξου ΑΠΕΙΡΑ στο internet, κάνε MOOCS (Coursera, Udacity, Udemy etc. etc. etc.), φτιάξε portfolio και παράλληλα με σπουδές, ψάξου σε καμία εταιρεία για κάνενα προτζεκτάκι.

Καλό θα ήταν να ξέρετε και Αγγλικά εδώ ή αν δεν ξέρετε να κάνατε μαθήματα γιατί είναι απαραίτητα

ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ 

Καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις!

Επεξ/σία από cybercherry
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, cybercherry είπε

Να γραφτούν στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο,στο τμήμα της Πληροφορικής... είναι με δίδακτρα (2000ευρώ/έτος)κάνουν και ευκολίες στον τρόπο πληρωμών, είναι εξ αποστάσεως,έχει απαρχαιωμένα βιβλία, έχει αρκετά δύσκολες εργασίες (υποχρεωτικές) και δύσκολα μαθηματικά ΑΛΛΑ

Μια διόρθωση εδω. Δεν ξερω πριν πόσα χρόνια πηγες ΕΑΠ αλλά πλεον τα διδακτρα εχουν μειωθεί και ειναι 500€ η ενότητα, άρα 1500€ μαξιμουμ ανα ετος, εαν επιλεγει 3 ενοτητες το χρονο. Εκτος εαν υπολογιζεις και τιποτα λεφτα φροντιστηριων μαζι 😆

Κατα τα άλλα, συμφωνω σε ολα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Erasmus+ εννοείς το Euroyouth πρόγραμμα που δεν μαθαίνεις τίποτα το ιδιαίτερο πιο πολύ για τουρισμό πας 🙂  σου δίνει μια πιστοποίηση που δεν έχει ιδιαίτερη αξία στην αγορά

Τα ΙΕΚ όπως έχουμε τονίσει άπειρες φορές αξίζει μόνο για κομμωτική, μαγειρική, υδραυλικός κτλπ

, ειδικότητες που δεν υπάρχουν σε ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Επεξ/σία από dionisis1925
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dark_panel είπε

Μια διόρθωση εδω. Δεν ξερω πριν πόσα χρόνια πηγες ΕΑΠ αλλά πλεον τα διδακτρα εχουν μειωθεί και ειναι 500€ η ενότητα, άρα 1500€ μαξιμουμ ανα ετος, εαν επιλεγει 3 ενοτητες το χρονο. Εκτος εαν υπολογιζεις και τιποτα λεφτα φροντιστηριων μαζι 😆

Κατα τα άλλα, συμφωνω σε ολα.

Το 1ο έτος του ΕΑΠ για Πληροφορική ειναι 2000 ευρώ (πλέον). Σίγουρα μπορείς να πάρεις πιο λίγες θεματικές ενότητες, απλά το πήγα με βάση να τελειώσει στα 4 χρόνια. Παλιά ήταν 1500/έτος, δυστυχώς πρόσθεσαν έξτρα εργαστήρια και ΘΕ

21 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

Το Erasmus+ εννοείς το Euroyouth πρόγραμμα που δεν μαθαίνεις τίποτα το ιδιαίτερο πιο πολύ για τουρισμό πας 🙂  σου δίνει μια πιστοποίηση που δεν έχει ιδιαίτερη αξία στην αγορά

Τα ΙΕΚ όπως έχουμε τονίσει άπειρες φορές αξίζει μόνο για κομμωτική, μαγειρική, υδραυλικός κτλπ

, ειδικότητες που δεν υπάρχουν σε ΑΕΙ/ΤΕΙ.

χαχα ναι αυτό εννοώ! είναι ωραία εμπειρία ;) και σου δίνουν και χρηματικό ποσό

Επεξ/σία από cybercherry
Δημοσ.
2 ώρες πριν, cybercherry είπε

Το 1ο έτος του ΕΑΠ για Πληροφορική ειναι 2000 ευρώ (πλέον). Σίγουρα μπορείς να πάρεις πιο λίγες θεματικές ενότητες, απλά το πήγα με βάση να τελειώσει στα 4 χρόνια. Παλιά ήταν 1500/έτος, δυστυχώς πρόσθεσαν έξτρα εργαστήρια και ΘΕ

Δεν ηξερα οτι πληρωνονται +500€ τα εργαστηρια, μου φαινοταν too much. Απ' ο,τι φαινεται οντως εχει μεγαλυτερο κοστος απ τα άλλα προπτυχιακά αλλά λενε στο site οτι η τελικη τιμη ειναι στα 7000€..εκτος κι αν εχουν ξεχασει να ενημερωσουν το τελικό ποσό, δε φαινεται καπου να χρεωνουν την ΠΛΗΠΡΟ, μόνο τα άλλα 2 εργαστηρια των Ψηφιακων Συστηματων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...