bdfzbfbd Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Θέλω να φτιάξω σε ένα κτήμα ένα yurt. Και θέλω να μάθω εάν συμφέρει και πόσο θα πληρώνω εμφια και τα σχετικά
invisiblesurfer Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Πολύ ενδιαφέρον το είχα ψάξει και εγώ. Εφ' όσον δεν πρόκειται για μόνιμη κατασκευή δεν νομίζω ότι υπάρχει ΕΝΦΙΑ. Έχεις όμως λύσει το θέμα της τουαλέτας/αποχέτευσης; Αυτό είναι το βασικότερο όλων αν σκέφτεσαι μακροχρόνια χρήση. Προφανώς δε, χρειάζεται στέρεη βάση για να μην το πάρει ο αέρας ή το νερό μετά από βροχόπτωση, οπότε πρέπει σίγουρα να τοποθετηθεί από επαγγελματίες με εμπειρία. 1
Alexde Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, invisiblesurfer είπε Πολύ ενδιαφέρον το είχα ψάξει και εγώ. Εφ' όσον δεν πρόκειται για μόνιμη κατασκευή δεν νομίζω ότι υπάρχει ΕΝΦΙΑ. Έχεις όμως λύσει το θέμα της τουαλέτας/αποχέτευσης; Αυτό είναι το βασικότερο όλων αν σκέφτεσαι μακροχρόνια χρήση. Προφανώς δε, χρειάζεται στέρεη βάση για να μην το πάρει ο αέρας ή το νερό μετά από βροχόπτωση, οπότε πρέπει σίγουρα να τοποθετηθεί από επαγγελματίες με εμπειρία. TO ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ, ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΒΟΘΡΟ (ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ). ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ. ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΔΕΙΑ, ΠΟΣΩ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ-ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ. ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΙΟΣΚΙ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ ΚΑΙ Φ/Β-ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΝΕΡΟΥ-ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΣ ΒΟΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΣΕ ΚΑΡΦΩΣΟΥΝ-ΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ. 1
invisiblesurfer Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Έχεις δίκιο, βόθρος και φωτοβολταϊκά είναι οκ - περιοριστικός παράγοντας το νερό.
SB_1957 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε Έχεις δίκιο, βόθρος και φωτοβολταϊκά είναι οκ - περιοριστικός παράγοντας το νερό. Αν είναι κοντά σε οικισμό ζητάς σύνδεση με ύδρευση για να ποτίζεις το κτήμα! Αυτό κάνουν όλοι παντού, εντός και εκτός οικισμών για περιβόλια, κοτέτσια και κήπους! Μετά βάζουν και κανά τροχόσπιτο ή κοντέινερ και η ιστορία είναι γνωστή! Τα βλέπουμε παντού γύρω μας! Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2022 από SB_1957 2
HALF EVIL Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, Alexde είπε TO ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ, ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΒΟΘΡΟ (ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ). ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ. ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΔΕΙΑ, ΠΟΣΩ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ-ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ. ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΙΟΣΚΙ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ ΚΑΙ Φ/Β-ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΝΕΡΟΥ-ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΣ ΒΟΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΣΕ ΚΑΡΦΩΣΟΥΝ-ΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ. Δηλ το κράτος φορολογεί ακόμα και τα σκ@τ@ μας. 1
NikosKallithea Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Αυτο θεωρείται προκάτ, προφανως θελεις μηχανικό
SB_1957 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Έχω δει μέσα σε δάση, σε πλαγιές και απόμακρες παραλίες αυθαίρετες κατασκευές χωρίς ίχνος δομικού στοιχείου. Ενωμένα τροχόσπιστα, κοντέινερς, βαγόνια τρένων, ξύλινα σπίτια πάνω σε πλατφόρμες και ό,τι μπορεί να σκεφτεί κάποιος! Όσοι θέλουν να αποφύγουν τη νόμιμη οδό οικοδόμησης βρίσκουν πολλούς τρόπους να το κάνουν.
iml Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Έχω την εντύπωση ότι ούτε καν τσιμέντο δεν επιτρέπεται να ρίξεις σε οικόπεδο, για να βάλεις πάνω τροχόσπιτο 1
bdfzbfbd Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Έχετε δίκιο όλοι το θέμα είναι μη σε δώσει κάποιος και δεν μπορείς να ζεις με αυτόν τον φόβο ένας φίλος μου πέρασε γοργοθα και δεν είχε χτίσει τίποτα απλώς ένα τροχόσπιτο. Αυτό που ρωτάω είναι απλό... πόσο έχει η άδεια
NikosKallithea Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, bdfzbfbd είπε Αυτό που ρωτάω είναι απλό... πόσο έχει η άδεια Αυτο που ρωτας δεν ειναι τοσο απλο, η αδεια εμπεριέχει πολλα, τα σχεδια του μηχανικού, την πολεοδομία, το κτηματολογιο, εφορεία, εφκα κλπ άρα δεν μπορει να δοθεί ετσι μια απαντηση Μονο ο μηχανικός θα σου πει το ποσο
Maurikycli Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 21 ώρες πριν, bdfzbfbd είπε Έχετε δίκιο όλοι το θέμα είναι μη σε δώσει κάποιος και δεν μπορείς να ζεις με αυτόν τον φόβο ένας φίλος μου πέρασε γοργοθα και δεν είχε χτίσει τίποτα απλώς ένα τροχόσπιτο. Αυτό που ρωτάω είναι απλό... πόσο έχει η άδεια Τί έγινε δηλαδή;
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 22 ώρες πριν, bdfzbfbd είπε Έχετε δίκιο όλοι το θέμα είναι μη σε δώσει κάποιος και δεν μπορείς να ζεις με αυτόν τον φόβο ένας φίλος μου πέρασε γοργοθα και δεν είχε χτίσει τίποτα απλώς ένα τροχόσπιτο. Αυτό που ρωτάω είναι απλό... πόσο έχει η άδεια Ε αν είναι να φοβάσαι συνέδρια, ας ακολουθήσεις την νομιμη οδό. Για να βρίσκεται τροχόσπιτο μέσα σε οικόπεδο δεν θες άδεια. Αν είναι όμως να κατασκευάσεις κάποια ειδική βάση που θα είναι πακτωμενη στο έδαφος και θες εργάτες μπετον κτλ, τότε πρέπει να το ψάξεις καλύτερα. Για το πόσο κοστίζει η άδεια, να ρωτησεις μηχανικό. Η δουλειά της έκδοσης άδειας δεν είναι τυποποιημένη ανά περίπτωση ώστε να ξέρει, υπάρχει διαφορετική δουλειά και χρόνος για τον μηχανικο. Επίσης μην τυχόν και βρίσκεστε εντός αρχαιολογικου χώρου περιοχής ζώνης, μόνο γραφειοκρατία και αυξημένο κόστος θα έχετε για να κάνετε την δουλειά σας εξαιτίας των κυφηνων του υπουργείου πολιτισμού. 1
invisiblesurfer Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Έχει απλοποιηθεί η διαδικασία νομίζω (όσον αφορά την έκδοση άδειας, αρχαιολογία κοκ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα