Προς το περιεχόμενο

Ακύρωση παραγγελίας νέου Ι.Χ.

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω παραγγείλει εδώ και μερικούς μήνες ένα Kona, το οποίο ήταν να έρθει τέλος Ιουνίου. Προκαταβολή έδωσα 500€.

Τελικά και ύστερα από δική μου "ενόχληση" προς την αντιπροσωπεία, έμαθα ότι η παράδοση έχει αλλάξει και πήγε για τέλη Αυγούστου. Προφανώς δεν έχω προσδοκίες ότι θα παραδοθεί Ι.Χ. στην Ελλάδα μέσα στον Αύγουστο, ακόμα και τέλη, οπότε το βλέπω να καθυστερεί παραπάνω.

Η ερώτηση είναι η εξής: Μπορώ να ακυρώσω την παραγγελία και να πάρω την προκαταβολή πίσω; Έχω υπογράψει ηλεκτρονικά (digital signature σε pdf) ένα χαρτί του αντιπροσώπου της Huyndai που αναφέρει τα επίσημα χαρακτηριστικά/έκδοση του Ι.Χ. και το τελικό ποσό.

Επεξ/σία από Ironside
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Φανταζομαι οτι αν ανεφερε μεσα στο συμβολαιο ημ παραδοσης, και αφου δεν το τηρησαν, λογικα μπορεις. Ισως να ρωτησεις δικηγορο.

Η αρχική ημερομηνία ήταν 20/6 αλλά αναφέρθηκε προφορικά. Πάνω στο χαρτί, αναγράφει με στυλό 20/ . Έχουν παραλείψει, προφανώς εσκεμμένα, τον μήνα και το έτος για να είναι καλυμμένοι.

Οκ αυτοί καλά έκαναν, αλλά από την πλευρά μου ένας λόγος που επέλεξα τη συγκεκριμένη εταιρεία και μοντέλο ήταν ο μικρός χρόνος παράδοσης.

Ειναι χαζομαρα να κανεις ακυρωση ακομα και 2-3 μηνες να περιμένεις παραπάνω.

Αν πας σημερα να κλείσει αυτοκινητο μπορεί να περιμενεις και 24 μηνες και με ανοιχτή τιμη.

• Like 10

να ακυρώσεις μπορείς...... να πάρεις προκαταβολή πίσω..... δύσκολα...... (και αν πάρεις θα την πληρώσεις μετά σε ψυχοφάρμακα)

από την άλλη άντε και το ακυρώσεις που θα πας τι θα πάρεις? σχεδόν σε όλες της μάρκες χρόνος παράδοσης πλησιάζει 24 μήνες πλέον στα αυτοκίνητα και 12 μήνες στης μηχανές (στης μηχανές σώζεται το πράγμα με αμιγώς κινέζικο όπου δεν εχουν θέμα με την παραγωγή στα αμαξια δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και μένεις απλά χωρίς αμάξι)

Οτι είπαν παραπάνω.

Προ εβδομάδας έδωσα 3000 για κλείδωμα τιμής στο i30 Με παράδοση 6-7 μήνες. Δεν φαντάζομαι σε bsuv που θέλουν όλοι πόσο αναμονή θα έχει τώρα.

• Like 1

Αν δεν είναι κάτι γραπτό και εφόσον δεν αναγράφεται η ημερομηνία που σου έταξαν είναι στην ευχέρειά τους να σου δώσουν πίσω την προκαταβολή. Αν το ακυρώσεις χάρη θα τους κάνεις γιατί υποθέτω ότι από τότε που το παρήγγειλες τσίμπησε κάποια €€€ η τιμή του οπότε την επόμενη από την άφιξή του θα το έχουν ήδη δώσει μάλλον λίγο ακριβότερο. 

Άρα έχεις πολλές πιθανότητες να σου δώσουν πίσω την προκαταβολή. Η Τοyota το κάνει και μάλιστα το γράφανε και επίσημα. Γενικά πλέον με αυτή την κατάσταση δε τους νοιάζουν οι ακυρώσεις, με τέτοιους χρόνους παράδοσης το ετοιμοπαράδοτο φεύγει σαν ζεστό ψωμί.

Καλά παιδιά αυτό με τα 2 χρόνια που λέτε δεν ισχύει… είπαμε υπερβολή αλλά όχι έτσι. Τα περισσότερα μοντέλα της κοσμοκαρ έχουν παράδοση από 20 μερες έως 3 μήνες…

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, paylidis είπε

Καλά παιδιά αυτό με τα 2 χρόνια που λέτε δεν ισχύει… είπαμε υπερβολή αλλά όχι έτσι. Τα περισσότερα μοντέλα της κοσμοκαρ έχουν παράδοση από 20 μερες έως 3 μήνες…

Ποιος παίρνει vag??? Πέρνα από Τοyota, Peugeot ktl

Επεξ/σία από achilles_g_
  • Like 2

1 ώρα πριν, Ironside είπε

Η ερώτηση είναι η εξής:

Η ερώτηση η δικιά μου είναι η εξής: Μήπως έχεις αρχίσει να έχεις δεύτερες σκέψεις για την επιλογή σου και η καθυστέρηση των 2 μηνών ήταν η αφορμή που έψαχνες για να προχωρήσεις στην ακύρωση? 

• Like 2

1 ώρα πριν, Ironside είπε

Έχω παραγγείλει εδώ και μερικούς μήνες ένα Kona, το οποίο ήταν να έρθει τέλος Ιουνίου. Προκαταβολή έδωσα 500€.

Τελικά και ύστερα από δική μου "ενόχληση" προς την αντιπροσωπεία, έμαθα ότι η παράδοση έχει αλλάξει και πήγε για τέλη Αυγούστου. Προφανώς δεν έχω προσδοκίες ότι θα παραδοθεί Ι.Χ. στην Ελλάδα μέσα στον Αύγουστο, ακόμα και τέλη, οπότε το βλέπω να καθυστερεί παραπάνω.

Η ερώτηση είναι η εξής: Μπορώ να ακυρώσω την παραγγελία και να πάρω την προκαταβολή πίσω; Έχω υπογράψει ηλεκτρονικά (digital signature σε pdf) ένα χαρτί του αντιπροσώπου της Huyndai που αναφέρει τα επίσημα χαρακτηριστικά/έκδοση του Ι.Χ. και το τελικό ποσό.

ναι μπορείς φυσικά να ακυρώσεις

το αν αξίζει να ακυρώσεις είναι άλλο θέμα

15 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Η ερώτηση η δικιά μου είναι η εξής: Μήπως έχεις αρχίσει να έχεις δεύτερες σκέψεις για την επιλογή σου και η καθυστέρηση των 2 μηνών ήταν η αφορμή που έψαχνες για να προχωρήσεις στην ακύρωση? 

Και αν εχει βρει κατι καλυτερο, που ειναι το κακο? Δεν ειναι οτι αθετησε αυτος την συμφωνια 1ος. Τωρα ισως εχει ευκαιρια απλα να μην χασει ουτε το 500αρι.

• Like 3

1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

που ειναι το κακο?

Είπα εγώ ότι είναι κακό? Το 500αρι δεν το χάνει. Θα του το δώσουν πίσω και θα το βγάλουν απ' την αυξημένη τιμή που θα το πουλήσουν ως "ετοιμοπαράδοτο" στον επόμενο. 

Η ερώτησή μου είχε άλλο νόημα από αυτό που κατάλαβες. 😃

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...