dchatz Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Είχα φτιάξει για ένα φίλο με ένα lenovo sff με i5-2400 και μία 1050ti. Max κατανάλωση έπιανε 130 βατ. Το furmark έπιανε κάπου 70-75 fps. Είχα φτιάξει και ένα βιντεο για να δει να μάθει τι και πως. Αν δε βαριέσαι δες εδώ, και ξεκίνα να βλέπεις κάπου στο 16ο λεπτό. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2022 από dchatz 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotaras76 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, dchatz είπε Είχα φτιάξει για ένα φίλο με ένα lenovo sff με i5-2400 και μία 1050ti. Max κατανάλωση έπιανε 130 βατ. Το furmark έπιανε κάπου 70-75 fps. Είχα φτιάξει και ένα βιντεο για να δει να μάθει τι και πως. Αν δε βαριέσαι δες εδώ, και ξεκίνα να βλέπεις κάπου στο 16ο λεπτό. Αυτά τα sff έχουν διαφορετικό power limit στις pcie θύρες από τα κλασικά pc που έχουν τα 75 watt. Ο παρακάτω πίνακας είναι από το dell 790 sff που είναι παρόμοια φάση με το lenovo. Ο σύνδεσμος είναι αυτός https://www.levnapc.cz/ProductsFiles/dell-optiplex-790-manual-en.pdf και ο πίνακας υπάρχει στη σελίδα 19. Οπότε είναι προφανής ο λόγος που παίρνεις το αποτέλεσμα των 130 watt. Για να δίνουν πάντως οι κατασκευαστές αυτό το power limit κάτι παραπάνω θα ξέρουν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shin_Godji Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, dchatz είπε Είχα φτιάξει για ένα φίλο με ένα lenovo sff με i5-2400 και μία 1050ti. Max κατανάλωση έπιανε 130 βατ. Το furmark έπιανε κάπου 70-75 fps. Είχα φτιάξει και ένα βιντεο για να δει να μάθει τι και πως. Αν δε βαριέσαι δες εδώ, και ξεκίνα να βλέπεις κάπου στο 16ο λεπτό. Το πρόβλημα είναι ότι το pc είναι μεταχειρισμένο και δεν έχω τρόπο να τσεκάρω πόσο βγάζει πραγματικά το 200αρι PSU. Τώρα αν το πάμε καθαρά στα νούμερα ο I3 6100 είναι 51w TDP οπότε κανονικά δεν θα έχει θέμα ακόμα και με 75άρα κάρτα γραφικών όπως η 1050ti. Προτιμώ βέβαια να είμαι safe than sorry οπότε σίγουρα θα κοιτάξω για κάτι χαμηλότερο σε κατανάλωση. Άσε που ο χώρος που καταλαμβάνει η 1050 είναι τρομακτικός για sff δεν υπάρχει περίπτωση να μην πλακώνει κάτι εκεί μέσα (ίσως κάποιο usb) 3 ώρες πριν, fotaras76 είπε Αυτά τα sff έχουν διαφορετικό power limit στις pcie θύρες από τα κλασικά pc που έχουν τα 75 watt. Ο παρακάτω πίνακας είναι από το dell 790 sff που είναι παρόμοια φάση με το lenovo. Ο σύνδεσμος είναι αυτός https://www.levnapc.cz/ProductsFiles/dell-optiplex-790-manual-en.pdf και ο πίνακας υπάρχει στη σελίδα 19. Οπότε είναι προφανής ο λόγος που παίρνεις το αποτέλεσμα των 130 watt. Για να δίνουν πάντως οι κατασκευαστές αυτό το power limit κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Για τα Dell το είχα διαβάσει και εγώ ότι κάνουν lock δικό τους στα sff τους στο power limit. Δεν έχω δει κάτι πάντως για Hp Prodesk που έχω εγώ. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2022 από Shin_Godji Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotaras76 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 12 λεπτά πριν, Shin_Godji είπε Το πρόβλημα είναι ότι το pc είναι μεταχειρισμένο και δεν έχω τρόπο να τσεκάρω πόσο βγάζει πραγματικά το 200αρι PSU. Τώρα αν το πάμε καθαρά στα νούμερα ο I3 6100 είναι 51w TDP οπότε κανονικά δεν θα έχει θέμα ακόμα και με 75άρα κάρτα γραφικών όπως η 1050ti. Προτιμώ βέβαια να είμαι safe than sorry οπότε σίγουρα θα κοιτάξω για κάτι χαμηλότερο σε κατανάλωση. Άσε που ο χώρος που καταλαμβάνει η 1050 είναι τρομακτικός για sff δεν υπάρχει περίπτωση να μην πλακώνει κάτι εκεί μέσα (ίσως κάποιο usb) Για τα Dell το είχα διαβάσει και εγώ ότι κάνουν lock δικό τους στα sff τους στο power limit. Δεν έχω δει κάτι πάντως για Hp Prodesk που έχω εγώ. Έχω στο σαλόνι ένα Dell 790 sff με gt 1030 και xeon 1260l με 45w tdp, το psu είναι 240w gold οπότε είναι επαρκεστατο. Αν έβαζα 2 slot gpu τότε η απόσταση gpu - psu θα ήταν μόλις ελάχιστα χιλιοστά το οποίο δεν θα ήταν καλό. Η 1030 ως single slot αφήνει επαρκή χώρο.Better safe than sorry λέω κι εγώ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα